:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2006
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2006
Bron: Universal - Datum: 2006-03-14 - Geplaatst door: Werner
BARBIE MERMAIDIA - EEN MAGISCH AVONTUUR ONDER WATER

In dit vervolg op Fairytopia, reist Elina (gespeeld door Barbie) naar Mermaidia om haar vriend prins Nalu, een zeemeerman, te redden. Prins Nalu is ontvoerd omdat men op zoek is naar een speciale bes die van Laverna de machtigste fee van Fairytopia maakt, zelfs nog machtiger dan de Tovenares! Het is aan Elina om ze tegen te houden,maar dat lukt haar niet alleen. Ze heeft de hulp nodig van Nori, een koppige zeemeermin die buitenstaanders niet vertrouwt en niets te maken wil hebben met Elina. Het is niet eenvoudig om Nori voor zich te winnen,maar er staan Elina nog veel meer uitdagingen te wachten. Om Nalu te kunnen redden, moet ze misschien wel het grootste offer van haar leven brengen: haar vleugels. Lukt het haar om Nalu te bevrijden, of valt ze voor eeuwig in de handen van Laverna...

Beeldformaat: 1.78:1
Engels Dolby Digital 5.1, Nederlands Dolby Digital 5.1, Duits Dolby Digital 5.1
Genre: Animatie.
Speelduur: 75 minuten.
Met: William Lau - Walter P. Martishius
Releasedatum koop: 6 april 2006

Extra's:
• Spelletje "Bibble Silly Singing"
• Spelletje "Window on Mermaidia"
• Spelletje "Deep Sea Discoveries"BUITENSPEL

Wanneer Bert (Filip Peeters) totaal onverwacht sterft, verliest de twaalfjarige Gilles (Ilya Van Malderghem) niet enkel z'n vader, maar ook z'n meest fervente supporter, persoonlijke trainer en soulmate.Vader en zoon waren onafscheidelijk. Gilles zou het helemaal maken als voetballer, hij zou lid worden van de Rode Duivels. Voor Gilles wordt het een moeilijke zoektocht naar zijn plaats in een nieuw geheel zonder vader. Buitenspel is een film over keuzes maken, dromen, over loslaten en graag zien.

Regie: Jan Verheyen
Producent: Dirk Impens
Met: Filip Peeters, Joke Devynck, Ilya Van Malderghem
Duur: 91 minuten
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen
Geluid: Nederlands 2.0, 5.1 en 5.1 DTS
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Releasedatum huur: 4 april 2006
Releasedatum koop: 6 april 2006

Extra's:
• Teaser
• Bioscooptrailer
• Videoclip Jan Leyers This One
• Auditie Ilya Van Malderghem
• Reportages De Rode Loper
• Reportage 1000 Zonnen & Garnalen
• FotogalerijKING KONG

Beleef King Kong als nooit tevoren met deze exclusieve 2-Disc Special Edition! Regisseur Peter Jackson, winnaar van meerdere Oscars voor The Lord Of The Rings-trilogie, zet zijn wervelende cinematografische visie in voor King Kong. Naomi Watts, Adrien Brody en Jack Black schitteren in deze spectaculaire film vol opwindende actie, angstaanjagende monsters en revolutionaire, niet eerder vertoonde special effects! Bereid je voor op de adembenemende actie in dit groots opgezette en meeslepende avontuur over een legendarische gorilla die op een verraderlijk eiland wordt gevangen, naar de beschaafde wereld wordt gebracht en daar het ultieme gevecht op leven en dood moet leveren.

Met meer dan 3,5 uur aan fantastische extra's.

Genre: actie
Duur: 180 minuten
Met: Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody, Andy Serkis, Thomas Kretschmann
Regie: Peter Jackson
Beeld: 2.35:1 (disc 1) en 16:9 (disc 2)
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Releasedatum huur: 11 april 2006
Releasedatum koop: 13 april 2006

Extra's:
• Post Production Diaries #55-#90
• Kong's New York, 1933
• The Touareg & King Kong
• The Natural History Of Skull IslandTHE JACKET

Jack Starks, veteraan van de eerste Golfoorlog, overleefde een schotwonde aan zijn hoofd, maar kampt sindsdien met zwaar geheugenverlies. Bij zijn terugkeer naar Vermont, waar hij opgroeide, wordt hij beschuldigd van de moord op een agent en opgesloten in een psychiatrische instelling. Daar onderwerpt een zekere Dr. Becker hem aan een controversiële behandeling. Hij dient Starks experimentele medicijnen toe en verbant hem, vastgesnoerd in een dwangbuis, naar een schuiflade van het lijkenhuis in de kelder. Gedrogeerd en totaal gedesoriënteerd katapulteert Starks' geest hem naar de toekomst, waar hij kennis maakt met Jackie en ontdekt dat hij nog maar vier dagen te leven heeft. Samen beginnen ze aan een race tegen de tijd om het noodlot te snel af te zijn. Een bizarre, suspensvolle thriller over tijdreizen en identiteit, met een absolute topcast.

Met: Adrien Brody, Keira Knightley, Jennifer Jason Leigh, Kelly Lynch, Kris Kristofferson, Daniel Craig, Brad Renfro
Regie: John Maybury
Speelduur: 98min.
Beeldformaat: 16:9
Geluid: Engels Dolby Digital 2.0, Dolby Digital 5.1, DTS 5.1
Ondertiteling: NL
Releasedatum koop: 20 april 2006

Extra's:
• Interviews
• The look of the Jacket
• Deleted Scenes and Project history
• TrailerCREEP

Een koude winternacht in Londen. Na een wild feestje kan Kate (Franka Potente) geen taxi vinden. Ze duikt de metro in, maar valt tijdens het wachten op de laatste trein in slaap. Wanneer ze wakker schrikt, is het metrostation helemaal verlaten en afgesloten. Kate raakt in paniek. Dan komt er toch nog een trein het station binnengereden. Kate stapt in. Ze is de enige passagier. Plotseling vallen alle lichten uit en blijkt dat Kate toch niet alleen is in de ondergrondse...

Genre: Thriller
Met: Franka Potente
Regie: Christopher Smith
Speelduur: 80 min.
Beeldformaat: 16:9
Geluid: Engels Dolby Digital 2.0 & 5.1, Engels DTS 5.1
Releasedatum koop: 20 april 2006

Extra's:
• The Making Of
• Production Design
• Make-up & Effecten
• Credits
• Frightfest Q & A
• Alternatief begin
• Alternatief einde
• Operatie Scène(FREEK) KORTGEHOUDEN

In de tiendelige tv-reeks (Freek) Kortgehouden, neemt Freek de Jonge controle over de afstandsbediening en zapt hij per aflevering 25 minuten heen en weer. Iedere aflevering bestaat uit 8 korte filmpjes, die een van de vaste thema's (o.a. geloof, geschiedenis, helden en gossip) combineert met een van de 10 vormen (o.a. lied, dialoog, conference of interview). (Freek) Kortgehouden groeide uit tot een uniek tv-project. Niet eerder bevatte een programma zo'n verscheidenheid aan humor en ernst en zo'n sterke afwisseling en wisselwerking tussen vorm en inhoud. De eerste van twee dvd's bevat de hele serie van 10 afleveringen. Deze zijn in hun geheel te bekijken of zoals de 80 filmpjes op het internet stonden: als losse filmpjes ingedeeld naar thema en vorm. Op de tweede dvd is Freek weer 'lang gemaakt'. Het bevat alle interviews uit de serie in zijn geheel. Daarnaast biedt dvd 2 twee reportages en diverse extra korte filmpjes en bloopers. Ten slotte bevat (Freek) Kortgehouden een audio-cd waarop de liedjes uit de serie zijn samengebracht. Waaronder de unieke tracks: "Overleven is de kunst" (met Brainpower) en "Aandacht" (met het Metropole Orkest).

DVD 1 - (Freek) Kortgehouden
• Aflevering 1 t/m 10
• Alle 80 filmpjes uit (Freek) Kortgehouden, gerangschikt naar onderwerp en vorm

DVD 2 - Extra's (Freek) Kortgehouden
• (Freek) Langgemaakt: De interviews
- Harry Mulisch
- Shota Arveladze
- Geert Mak
- Johan Cruijff
- Abram de Swaan
- Femke Halsema
- Connie Palmen
• (Freek) Langgemaakt: De reportages
- Freek in de Bijlmer
- Freek op de Kunstwerkplaats
Bloopers, Promo's & Extra's

Bonus-CD
- Aandacht (met het Metropole Orkest)
- Overleven is de kunst (featuring Brainpower)
- Jerusalem
- De Wachttoren
- Paris Paris
- Er zitten 2 Motten

DVD specificaties:
Beeld: 4:3
Audio: Nederlands, 2.0
Menuschermen: Nederlands
Speelduur: Dvd 1: ca. 260 minuten, Dvd 2: ca. 200 minuten, CD: ca. 20 minuten
Releasedatum koop: 20 april 2006
Website: www.freekdejonge.nl, www.kortgehouden.nlBOOGEYMAN

Op het eerste gezicht lijkt Tim een doodnormale twintiger, met een goeie job en een relatie waar beslist meer in zit. Maar hij wordt gekweld door een trauma uit zijn jeugd. Als achtjarig jongetje heeft hij zijn vader voor zijn ogen zien verdwijnen, opgezogen door de kleerkast in zijn slaapkamer. Tim gelooft sinds die tijd stellig dat de Boogeyman ook hem komt halen en heeft zijn hele leven en omgeving ingericht om dat technisch onmogelijk te maken. Geen donkere hoeken, geen kasten, bed op de grond… Wanneer hij met Thanksgiving zijn veilige cocon moet verlaten om te logeren bij de ouders van zijn vriendin, steekt het oude kwaad weer de kop op. Zijn moeder, van wie hij vervreemd was, sterft nadat hij over haar dood gedroomd heeft. En een gesprek met de therapeute uit zijn jeugd bevestigt haar oude theorie: de enige manier om zijn angsten de baas te worden, is ze te confronteren. Op de oude plek des onheils. Dit keer kan Tim rekenen op de hulp van de mysterieuze Franny, een vroegrijp meisje dat voor het eerst opdook op de begrafenis van zijn moeder, en de enige die ziet wat hij ziet… en hem dus gelooft. Een ijzingwekkende horrorthriller van Stephen T. Kay (Get Carter)

Genre: Horror
Cast: Barry Watson, Emily Deschanel, Skye McCole Bartusiak, Tory Mussett, Andrew Glover
Regie: Stephen T. Kay
Speelduur: 98
Beeld: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1 Originele Versie DTS, Originele Versie Stereo 2.0
Releasedatum koop: 20 april 2006

Extra's :
• Interviews Barry Watson, Emily Deschanel, Tory Mussett, Lucy Lawless, Skye McCole, Stephen Kay
• Evolution of the Horror film
• Crew Characters and Cast
• Deleted Scenes (7)
• Storyboards (3)
• Visual Effects
• B-Roll
• TrailerSWIMMING UPSTREAM

Brisbane, de jaren '50. Tony Fingleton groeit op in een verscheurd gezin. In de ogen van zijn tirannieke, alcoholische vader verzinkt Tony in het niets bij zijn broers. Zijn gekwelde moeder ondergaat stilzwijgend maar heldhaftig haar lot. Pas als blijkt dat Tony een uitzonderlijk zwemtalent heeft, en misschien zelfs uit kampioenenhout gesneden is, gaat zijn vader hem op een andere manier bekijken. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Australische zwemkampioen, met Geoffrey Rush en Judy Davis in opgemerkte rollen.

Met: Geoffrey Rush, Judy Davis, Jesse Spencer, Tim Draxl
Regie: Russell Mulcahy
Genre: Drama
Releasedatum koop: 27 april 2006THE THIRD MAN (1949) SPECIAL EDITION

Deze zwart-witthriller uit 1949, waarin de beroemde acteur Joseph Cotten en de gelauwerde regisseur Orson Welles de hoofdrollen voor hun rekening nemen, is een van de bekendste Britse films van na de Tweede Wereldoorlog. Holly Martins, een schrijver van Amerikaanse pulpromannetjes komt in Wenen aan op uitnodiging van zijn oude vriend Harry Lime, maar hij komt erachter dat die onlangs op mysterieuze wijze is overleden. In een poging te achterhalen onder welke omstandigheden hij is gestorven, ontdekt Martins dat de overledene zich inliet met zwarte-marktpraktijken en krijgt hij te maken met politiemensen uit verschillende landen en een mysterieuze Tsjechische vrouw. Geproduceerd en geregisseerd door Carol Reed

Genre: Thriller.
Speelduur: 100 min.
Beeld: 4:3
Geluid: Engels 2.0 Mono
Releasedatum koop: 27 april 2006

Extra's:
Disc 1:
• Trailers
• Featurette: Anton Karas
• The Third Man on the radio
• Fotogalerij
• Filmografieën
Disc 2:
• Documentaire "Shadowing The Third Man" (ca. 90 min.)REVOLVER

Jake Green is een geboren gokker. En winnaar. Niet meteen een graag geziene gast in casino's, dus. Met zijn grote winsten is hij ook de enige klant van zijn oudere broer en boekhouden Billy. Op een dag nemen ze, samen met hun broer Joe, deel aan een privé-gokspel. Jake wordt verondersteld te verliezen van Dorothy Macha, een lokaal crimineel en casino-eigenaar. Hoewel de man geen verstand heeft van gokspelen, wint hij altijd... omdat anderen te bang zijn om hem te verslaan. Jake is echter niet bang van Macha. Hij verslaat hem niet alleen maar beledigt hem ook op elke mogelijke manier. Het gevolg is dat Macha een prijs op het hoofd van Jake zet. Jake laat zich beschermen door de gebroeders Avi en Zack, die het zelf ook op Macha voorzien hebben.

Genre: Actie
Regie: Guy Ritchie
Met: Jason Statham, Ray Liotta, André Benjamin, Vincent Pastore
Releasedatum huur: 25 april 2006
Releasedatum koop: 25 mei 2006JUST LIKE HEAVEN

Reese Witherspoon speelt de hoofdrol in de "geestige" romantische comedy Just Like Heaven. Wanneer David (Mark Ruffalo) een nieuw appartement betrekt, zit hij bepaald niet op bezoek te wachten. Vervolgens verschijnt Elizabeth (Reese Witherspoon), die zegt dat het appartement van haar is, waarna ze voor zijn ogen in het niets verdwijnt. Hij is ervan overtuigd dat ze een geest is, zij is ervan overtuigd dat ze nog leeft. Tijdens hun zoektocht naar de waarheid over haar verleden, veranderen de wederzijdse gevoelens van afkeer in romantiek. Ook Jon Heder speelt mee in deze heerlijke film, die volgens critici "Een van de beste romantische films van de laatste jaren" is (JP Sarni, Sirius Satellite Radio).

Genre: comedy.
Speelduur: 91 minuten.
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Met: Reese Witherspoon, Mark Ruffalo
Regie: Mark Waters
Releasedatum huur: 25 april 2006
Releasedatum koop: 4 mei 2006

Extra's
• Commentaar van de filmmaker
• The Making of Just Like Heaven
• Ontmoet de cast
• Bloopers
• Deleted scenes
• TrailersBEING JULIA

Passie, obsessie, wraak. Geniet van een schitterend optreden! Dit heerlijke verhaal van wraak, naar de roman "Theatre" van W. Somerset Maugham, speelt zich af in het theaterwereldje van Londen tijdens de jaren '30. Nu de ster van diva Julia Lambert (Annette Bening - American Beauty) aan het tanen is, wordt ze verliefd op een jonge Amerikaan. Ze beginnen een passionele affaire. Maar gaandeweg laat haar minnaar zijn masker vallen. Alles draait om zijn eigen status en eigenlijk is hij verliefd op een jonge actrice. Julia besluit op prachtige wijze wraak te nemen. Geregisseerd door Oscarwinnaar Istvan Szabo (Mephisto), naar een scenario van Oscarwinnaar Ronald Harwood (The Dresser).

Met: Annette Bening, Jeremy Irons
Regie: Istvan Szabo
Genre: Comedy.
Speelduur: 105 min.
Geluid: Engels 2.0, Engels DTS 5.1
Beeldformaat: 16:9
Releasedatum huur: 25 april 2006
Releasedatum koop: 25 mei 2006

Extra's:
• Bioscooptrailer
• Featurette
• Interviews
• B-RollTHE RIVERMAN

In de omgeving van de stad Seattle worden er met regelmaat vrouwen vermoord. Hun lichamen worden gedumpt in een rivier rondom de stad . Er is duidelijk een verband tussen de moorden maar de plaatselijke autoriteiten kunnen het spoor naar de dader niet ontdekken. De criminoloog Robert Keppel wordt gevraagd het profiel van de gezochte seriemoordenaar te schetsen. Om achter de beweegredenen van de dader te komen, gaat hij de dialoog aan met de beruchte seriemoordenaar Ted Bundy. Alleen meer inzicht in diens zieke geest, kan Robert Keppel dichter brengen bij de seriemoordenaar die The Riverman genoemd wordt.

Genre: Thriller
Speelduur: 120 min.
Met: Bruce Greenwood, Sam Jaeger, Cary Elwes, Kathleen Quinlan
Regie: Bill Eagles
Geluid: Engels 2.0 en 5.1
Beeld: 16:9 letterbox
Releasedatum huur: 25 april 2006
Releasedatum koop: geen


Recent nieuws van dezelfde bron