:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: TIPPING THE VELVET
PERSBERICHT: TIPPING THE VELVET
Bron: Just Entertainment - Datum: 2006-03-16 - Geplaatst door: Werner
TIPPING THE VELVET
Zinderend lesbisch liefdesdrama Tipping The Velvet op DVD

De driedelige historische BBC-dramaserie Tipping the Velvet (2002) was in Groot-Brittannie een grote hit. De amoureuze avonturen van het lesbische meisje Nan Astley vielen bij velen in de smaak. De serie, die in Nederland door de AVRO eveneens met veel succes op de buis werd gebracht en pas te zien was op Canvas is sinds deze maand verkrijgbaar op DVD via Just Entertainment.

Tipping The Velvet is een prikkelende liefdesgeschiedenis die zich afspeelt in de decadente kringen van het laatnegentiende-eeuwse Londen. Het onschuldige meisje Nan wordt verliefd op de mondaine actrice Kitty. De ontdekking dat ze lesbisch is, betekent voor Nan het begin van een periode vol erotische experimenten, waarbij ze zelfs de prostitutie niet schuwt. Maar uiteindelijk vindt Nan de ware liefde. In deze verfilming komen de mooi uitgediepte karakters van de personages en de broeierige erotiek van het boek volledig tot hun recht. De cast, met onder meer de mooie jonge Rachael Stirling als Nan, zetten een meer dan overtuigende prestatie neer.

De serie Tipping The Velvet is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Britse schrijfster Sarah Waters. Het boek verscheen in 1998 en werd door auteur Emma Donoghue beschreven als 'een heerlijke roman; de nieuwe standaard voor lesbische historische fictie'. De Daily Telegraph had het zelfs over 'misschien wel het belangrijkste debuut in zijn soort sinds Jeanette Winterson'. Sarah Waters schreef ook de lesbische thriller Fingersmith, waarvan de BBC-verfilming eveneens door Just Entertainment op DVD werd uitgebracht. In Tipping The Velvet heeft de schrijfster een cameo-optreden als figurant in het publiek bij een van de shows.