:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: JEUGDFILMS KARST VAN DER MEULEN
PERSBERICHT: JEUGDFILMS KARST VAN DER MEULEN
Bron: Just Entertainment - Datum: 2006-03-27 - Geplaatst door: Werner
TOPTITELS VAN JEUGDFILMMAKER KARST VAN DER MEULEN OP DVD

Just Entertainment heeft onlangs een overeenkomst gesloten met Castor Films, het productiebedrijf van de bekende Nederlandse filmmaker Karst van der Meulen. Op initiatief van de NCRV, Just Entertainment en Castor Films zal een aantal aansprekende producties uit de Castor-catalogus op DVD worden uitgebracht. Daarbij neemt Just Entertainment de productie en distributie voor haar rekening.

In de geschiedenis van het Nederlandse jeugddrama neemt het werk van Karst van der Meulen (1949) een unieke plaats in. De filmmaker weet als geen ander de juiste balans te vinden tussen moraal en amusement. Juist daardoor valt zijn werk in de smaak bij jong en oud. Bovendien heeft de regisseur Van der Meulen het talent om zowel beroepsacteurs als kinderen tot uitzonderlijke en vooral geloofwaardige prestaties te inspireren.

Karst van der Meulen oogstte in de vroege jaren '70 al successen met jeugdfilms als Circus Op Stelten en Oom Ferdinand En De Toverdrank. Naast bioscoopfilms maakte hij meerdere producties speciaal voor tv, zoals de destijds (1982) zeer populaire NCRV-jeugdserie De Zevensprong. De komende maanden zullen in elk geval vijf titels uit de catalogus van Castor Films op DVD verschijnen:

• De Bende Van Hiernaast
• De Zevensprong
• Thomas & Senior
• Peter En De Vliegende Autobus
• Martijn En De Magiër

UIT HET ARCHIEF