:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: BOEK EN FILM IN ÉÉN PAKKET
PERSBERICHT: BOEK EN FILM IN ÉÉN PAKKET
Bron: Just Entertainment - Datum: 2006-03-28 - Geplaatst door: Werner
NIEUW LITERAIR PRODUCT: BOEK EN FILM IN ÉÉN PAKKET

Just Entertainment gaat in samenwerking met zusterbedrijf Just Publishers een hele reeks grote titels uit de wereldliteratuur op een bijzondere manier op de markt brengen. Er worden combipakketten gecreeerd waarin naast een gedrukte versie van het meesterwerk ook een aansprekende verfilming ervan wordt opgenomen. Met dit vernieuwende product verwacht Just Entertainment tegemoet te komen aan de 'multimediale' voorkeuren van de moderne consument. Voor de komende periode zijn om te beginnen zes titels aangekondigd. Het gaat hierbij om literaire werken die door de BBC op uiterst sfeervolle wijze werden verfilmd en waarvan de Hilversumse uitgeverij zowel de boek- als de filmrechten heeft verworven. In april 2006 verschijnen de volgende titels:

• Madame Bovary
De dramatische roman van de grote Franse auteur Gustave Flaubert, plus de miniserie die destijds vele miljoenen kijkers aan de buis kluisterde.
• Jane Eyre
Het meesterwerk van Charlotte Bronte, plus de prachtige verfilming met onder meer Timothy Dalton (James Bond) als de mysterieuze Mr. Rochester.
• Vanity Fair
De klassieke roman van William Makepeace Thackeray over een onwaarschijnlijke vriendschap in de Napoleontische tijd, plus de stijlvolle filmbewerking.
• The Tenant Of Wildfall Hall
Het beklemmende boek van Anne Bronte over een mooie weduwe die haar intrek neemt in een vervallen landhuis, plus de versie die de BBC maakte van dit sfeervolle verhaal.

De beide andere titels die op korte termijn in elk geval nog als combipakket zullen verschijnen, zijn Northanger Abbey (Jane Austen) en North & South (Elizabeth Gaskell).