:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paradiso >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2006
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2006
Bron: Paradiso - Datum: 2006-04-14 - Geplaatst door: Werner
MARCH OF THE PENGUINS SE

De internationale bioscoophit March Of The Penguins vertelt het ongelooflijk fascinerende verhaal over de jaarlijkse tocht van de keizerpinguïns door de mees onherbergzame streek op aarde: Antartica. Deze film ontving terecht een Oscar voor deze boeiende film over de barre overlevingstocht op het ijs van de zuidpool. Dit in het Nederlands door Urbanus vertelde verhaal zal jong en oud niet onberoerd laten.

Genre: Documentaire , natuur
Cast: Verteld door Urbanus - Stemmenregie door Eddie Gregoor - Teksten door Frank Vander Linden
Regisseur: Luc Jacquet
Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldration: Widescreen 16:9 (1.85:1)
Speelduur: 83 min. + 144 min. bonusmateriaal
Releasedatum: 25 mei 2006
Ook verkrijgbaar als 1-disc versie met alleen de film zonder extra's.

Extra's (enkel op de 2e disc):
• Trailer
• Ook verkrijgbaar
• De Pinguins en de mensen
• Achter de schermen van March of the Penguins
• De Antarctica Lente ExpressLAND OF THE DEAD SE

In deze sequel op George A. Romero's Trilogy Of The Dead, hebben zombies de aarde overgenomen en de mensheid nagenoeg uitgeroeid. Enkele overlevenden hokken samen op een afgelegen stukje land, waar ze een versterkte stad bouwen. Buiten de stadmuren blijft de zombiepopulatie gestaag toenemen. Met Dead Reckoning, een zwaar bewapend rijdend fort, verkennen ze de buitenwereld onder leiding van Paul Kaufman. Kaufmans heerschappij lijkt onbedreigd, tot de zombies plotseling onvoorstelbare krachten vertonen en de bemanning van Dead Reckoning zich tegen hun leider keert...

Genre: Horror, thriller
Cast: Simon Baker (The Ring Two, L.A. Confidential), Dennis Hopper (Knockaround Guys, Edtv, Speed), Asia Argento (Last Days, xXx), Joy (Cheats, Fallen, The Dark Half), John Leguiziamo (Assault On Precinct 13, Crónicas)
Regisseur: George A. Romero (Trilogy Of The Dead)
Geluid: Engels DTS, Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9 (2.35:1) anamorphic
Speelduur: 90 min
Releasedatum: 25 mei 2006
Ook verkrijgbaar als 1-disc versie met alleen de film zonder extra's.

Extra's (enkel op de 2e disc):
• Bioscooptrailer
• Ook verkrijgbaar
• Land of the Dead
• George A. Romero
• Autopsie van een Zombie
• Het KerkhofTHE RIVER KING

Het levenloze lichaam van een jonge leerling van een exclusieve school wordt al drijvend teruggevonden in een rivier. Abel Grey wordt naar de school gestuurd om het voorval te onderzoeken. Uit vrees voor een schandaal houdt de school vast aan een zelfmoordscenario en wordt daarin bijgestaan door de lokale politie. Maar Abel ontdekt dat de jongen brutaal gepest werd. Hij vermoedt dat een doop onder schooljongens uit de hand is gelopen. Ondanks waarschuwingen om de zaak te laten rusten, kan hij niet zomaar loslaten. Niet alleen omdat zijn eigen broer enkele jaren voordien zelfmoord pleegde, maar het lijkt alsof de dode jongen hem overal aanwijzingen nalaat…

Genre: Thriller / Actie
Cast: Edward Burns (Confindence, 15 Minutes, Saving Private Ryan, She's The One), Jennifer Ehle (Possesion, Sunshine, Backbeat), Jamie King (TV-Series Bad Girls), Rachel Lefevre (Confessions Of A Dangerous Mind), Jonathan Malen (Take The Lead, Mean Girls)
Regisseur: Nick Willing (Hypnotic, Jason And The Argonauts)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9 (2.35:1)
Speelduur: 96 min
Releasedatum: 25 mei 2006

Extra's:
• Trailer
• Ook verkrijgbaarDEPARTMENT 36

Parijs. Sinds enkele maanden heeft de politie af te rekenen met een bende zwaargewapende en gewelddadige overvallers. De directeur van de gerechtelijke politie, Robert Mancini, is duidelijk tegenover zijn twee rechercheurs, Léo Vrinks en Denis Klein. Wie de bende te pakken krijgt, wordt zijn opvolger. De rechercheurs verschillen echter zeer van karakter en beiden hebben hun eigen manier van werken waardoor de samenwerking alles behalve soepel verloopt.

Genre: Misdaad
Cast: Daniel Auteuil (Après Vous, The Adversary, Le Huitième Jour), Gérard Depardieu (Nathalie..., Asterix & Obelix, The Man In The Iron Mask, 1492: Conquest Of Paradise), André Dussollier (Un Long Dimanche De Fiançailles, Secret Agents, Amelie)
Regisseur: Zola Maseko
Geluid: Frans DTS 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9 anamorphic
Speelduur: 107 min
Releasedatum: 25 mei 2006

Extra's:
• Trailer
• Ook verkrijgbaarINNOCENCE

Innocence speelt zich af in een gotisch meisjesinternaat, verscholen in een groot bos dat door een enorme muur van de buitenwereld afgesloten is. Een houten doodskist, met daarin de naakte zesjarige Iris, wordt geopend door een groep kleine meisjes. Bianca, de oudste van de meisjes, stelt Iris voor aan de rest en laat haar ook kennismaken met de vreemde maar aangename kostschool waar ze als het ware in "hergeboren" is. In de kostschool verblijven een dertigtal meisjes, ingedeeld in kleine groepjes. Hun gekleurde haarlinten geven hun leeftijd aan. Volwassenen zijn er niet, met uitzondering van enkele oude bedienden en de 2 jonge leraressen Edith en Eva. Gehoorzaamheid is er essentieel. Wie probeert te ontsnappen, is gedoemd voor altijd te blijven. Maar wat gebeurt er in het hoofdgebouw waar de oudere meisjes iedere avond klokslag 9 uur in het geheim samenkomen? En wat is dat mysterieus ondergronds gerommel?

Genre: Mysterie
Cast: Marion Cotillard (Mary, Un Long Dimanche De Fiançailles, Big Fish, Taxi 1-3), Hélène de Fougerolles (Chacun Cherche Son Chat), Zoé Auclair, Lea Bridarolli, Berangère Haubruges
Regisseur: Lucile Hadzihalilovic
Geluid: Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldratio: Widescreen 16:9 (2.35:1) anamorphic
Speelduur: 115 min.
Releasedatum: 25 mei 2006

Extra's:
• Trailer
• Ook verkrijgbaar