:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> NIEUWSBERICHT: EINDE SAMENWERKING STUDIO 100 EN UNIVERSAL
NIEUWSBERICHT: EINDE SAMENWERKING STUDIO 100 EN UNIVERSAL
Bron: Universal - Datum: 2006-05-05 - Geplaatst door: Werner
UNIVERSAL PICTURES (BENELUX) EN STUDIO 100 BEňINDIGEN SAMENWERKING

Universal Pictures (Benelux) en Studio 100 maken bekend dat hun samenwerking per
1 mei beŽindigd werd. Het betreft de distributie van Studio 100 producties op DVD en VHS in de Benelux. Studio 100 zal de distributie vanaf heden zelf verzorgen.

Studio 100 en Universal Pictures (Benelux) startten hun samenwerking in 1998. Dat leidde tot de succesvolle lancering en exploitatie van tv-series, speelfilms en musicals van Studio 100 op DVD en VHS. Zo werden o.a. de populaire Kabouter Plop reeks, tv-producties als Samson & Gert, Big & Betsy, Bumba, Wizzy & Woppy, Spring, Piet Piraat en de musical De Drie Biggetjes met succes in de markt gezet.

De meest recente titels uit 2005, zullen tot eind juni via UPB bestelbaar zijn zolang de voorraad strekt. Nieuwe releases worden sinds april 2006 uitgebracht en verdeeld door Studio 100. Retail- en rentalrelaties zullen door Universal Pictures (Benelux) via een mailing geÔnformeerd worden over verdere details.

Universal Studios Home Entertainment maakt deel uit van Universal Pictures, een divisie van Universal Studios (www.universalstudios.com). Universal Studios maakt deel uit van NBC Universal, ťťn van 's werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van de ontwikkeling, productie en marketing van entertainment, nieuws en informatie naar een wereldwijd publiek toe. Opgericht in mei 2004 door het samengaan van NBC en Vivendi Universal Entertainment, controleert en runt NBC Universal een waardevolle portfolio van nieuws- en entertainmentnetwerken, een toonaangevende filmstudio, belangrijke tv-productiebedrijven, een toonaangevende groep van televisiezenders en wereldberoemde themaparken. NBC Universal is voor 80% in handen van General Electric en voor 20% in handen van Vivendi Universal.

Studio 100 werd in 1996 opgericht door de makers van de populaire serie Samson & Gert. Intussen is het productiehuis uitgegroeid tot een media- en entertainmentbedrijf dat televisie produceert, maar ook actief is in theater, bioscoop en de pretparkensector. Behalve Samson en Gert lanceerde Studio 100 de populaire series Kabouter Plop, Wizzy en Woppy, Big & Betsy, Piet Piraat, Bumba, Spring en Topstars evenals de bekende meidengroep K3. Erg bekend zijn ook Plopsaland in De Panne en Plopsa Indoor in Hasselt. Recent nam Studio 100 ook Telecoo over, het pretpark bij de watervallen van Coo in WalloniŽ.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron