:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: DREAMWORKS & UNIVERSAL DISTRIBUTIEOVEREENKOMST
PERSBERICHT: DREAMWORKS & UNIVERSAL DISTRIBUTIEOVEREENKOMST
Bron: Universal - Datum: 2001-04-20 - Geplaatst door: Serge
DreamWorks SKG en Universal Studios maakten vandaag gezamenlijk bekend dat zij hun distributieovereenkomst met vijf jaar hebben verlengd.

Tijdens de bekendmaking verklaarde Ron Meyer, president en CEO van Universal Studios: "We hechten veel waarde aan onze relatie met DreamWorks en haar directie. Door de jaren heen hebben we samen goede resultaten geboekt, met als hoogtepunten het wereldwijde succes met Meet the Parents en Gladiator. Ik ben bijzonder blij dat we deze buitengewoon geslaagde samenwerking kunnen voortzetten en verder kunnen uitbouwen."

Steven Spielberg, directielid van DreamWorks, verwoordde het aldus: "Dit samenwerkingsverband is voor mij vooral zo prettig omdat Universal al 32 jaar lang een belangrijke rol in mijn leven speelt. Ik verheug me op nog eens vijf jaar hechte en plezierige samenwerking."

Jeffrey Katzenberg, directielid van DreamWorks, voegde hieraan toe: "Gedurende de vijf jaar dat DreamWorks en Universal met elkaar werken zijn beide ondernemingen sterk gegroeid. Na maandenlang overleg met verschillende bedrijven, gaf Vivendi Universal blijk van haar vertrouwen in DreamWorks en toonde het zich vastberaden de beste partner te worden die iemand zich maar kan wensen. Hun bedrijf is extra versterkt en loopt voorop in de branche, en we zijn er trots op dat we zaken kunnen doen. Van zo'n overeenkomst kun je alleen maar dromen - en hopelijk resulteert dit ook in prachtige films en grote successen."

David Geffen, directielid van DreamWorks, stelde vast: "Ron Meyer is al jaren een goede, persoonlijke vriend van me, en ik ben blij dat we ook onze zakelijke relatie kunnen voortzetten."

Pierre Lescure, co-chief operating office van Vivendi Universal en voorzitter en CEO van Canal+, meent: "Onze overeenkomst met DreamWorks is van groot belang voor de televisie- en filmdivisie van Vivendi Universal en zal op wereldschaal een enorme invloed blijven uitoefenen. Ik ben er zelf zeer mee ingenomen dat we onderling overeenstemming hebben weten te bereiken; daarvan profiteren beide bijzondere ondernemingen, die een opvallende, gezamenlijke geschiedenis met elkaar delen. We hebben er het volste vertrouwen in dat we door onze samenwerking het publiek overal ter wereld hoogwaardig filmamusement zullen kunnen blijven bieden."

De overeenkomst werd in juni 1995 gesloten en verleent Universal de internationale distributierechten op het vertonen van live actionfilms en animatiefilms van DreamWorks en wereldwijd op homevideo's. In deze overeenkomst zijn tevens de muziekverkooprechten en de rechten op gebruikmaking van de door DreamWorks in themaparken van Universal gecreŽerde karakters en concepten opgenomen.

Universal Studios (www.universalstudios.com) is een onderdeel van Canal+, de televisie- en filmdivisie van Vivendi Universal, een nieuw, wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van media en communicatie.

DreamWorks SKG werd in oktober 1994 opgericht door haar drie voornaamste partners - Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg en David Geffen - met als doel de productie van live actionfilms, animatiefilms, programma's voor omroepen, syndication-bedrijven en kabeltelevisie, homevideo's, cd's, boeken, speelgoed en consumentenproducten.