:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> H.O.M. Vision >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER-NOVEMBER 2006
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER-NOVEMBER 2006
Bron: H.O.M. Vision - Datum: 2006-10-04 - Geplaatst door: Werner
MAREBITO

Masuko (Shinya Tsukamoto) is een freelance cameraman die zichzelf geisoleerd houdt van de buitenwereld. Alles wat hij meemaakt, ervaart hij door de lens van zijn camera of via een monitor. Per ongeluk stuit hij op een bloederige zelfmoord in een metrostation. Stilaan geraakt hij hier steeds meer door geobsedeerd en uiteindelijk besluit hij zelf de ondergrondse wereld van Tokio te betreden om te ontdekken wat de man tot zelfmoord gedreven heeft. Marebito werd door succesregisseur Takeshi Shimizu haast tegelijkertijd met zijn doorbraakfilm Ju-On (hier bekend als
The Grudge) gedraaid. Shimizu koos voor een complex verhaal, dat zeker gesmaakt zal worden door fans van
de meester van gothische horror, H.P. Lovecraft, en alle liefhebbers van de betere thriller of griezelfilm.

From the director of the cult hit: The Grudge
Winnaar van de Gouden Raaf op het Festival van de Fantastische Film te Brussel.

DVD Specs:
Titel: Marebito
Beeldformaat: 4:3
Speelduur: 90 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Genre: horror
Window: 5 weken
Te huur vanaf 17 oktober 2006
Te koop vanaf 28 november 2006

Features:
• TrailerTRACKS

Juli 1982. Een groepje jongeren is plezier aanhet maken op de treinsporen van Fairlawn in New Jersey. Deze zomeravond zullen ze zich echter blijven herinneren. Zonder erbij na te denken,halen de jongens een schakelaar om,waarna een ramp volgt. De aanstormende trein ontspoort,waarop de ongelukkige treinbestuurder de dood vindt. Deze waargebeurde film volgt Peter Madigan (Chris Gunn), die tijdens de nasleep van het mede door hem ontketende ongeluk vijf jaar moet doorbrengen in een zwaarbewaakte gevangenis. Temidden van het geweld,de haat en de barre omstandigheden probeert hij zijn leven terug op het 'juiste spoor' te krijgen. Met muziek van rapper Ice-T (Bodycount), die deze keer op zeer overtuigende wijze de rol van cipier op zich neemt.

If you wanna survive, you gotta get on the right track

DVD Specs:
Titel: Tracks
Beeldformaat: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0
Speelduur: 90 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Genre: actie
Window: 5 weken
Te huur vanaf 17 oktober 2006
Te koop vanaf 28 november 2006

Features:
• Also on dvdONLY GOD CAN JUDGE ME

Dat het leven een ware beproeving mag zijn, ervaart David Marshall aan de lijve. Hij wordt beschuldigd van de moord op zijn neef, maar ontkent iedere vorm van betrokkenheid. Hij kan enkel rekenen op de steun van zijn grootmoeder die in de onschuld van haar kleinzoon blijft geloven. David Marshall riskeert alles en iedereen te verliezen en in afwachting van het verdict beleeft hij zijn turbulente verleden opnieuw. Marshall weet alle moed te verzamelen en gesteund door de kracht van God probeert hij langzaam te hopen op een vrijspraak. Only God Can Judge Me is een menselijke rechtbankthriller die toont dat doorzetting, volharing en geloof de moeilijkste zaken kunnen verwezenlijken...

He shall keep Them and delver them from the wicked

DVD Specs:
Titel: Only God Can Judge me
Beeldformaat: 4:3
Geluid: Dolby Surround 2.0
Speelduur: 85 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Genre: inspirational
Window: 5 weken
Te huur vanaf 17 oktober 2006
Te koop vanaf 28 november 2006

Features:
• Also on dvdTHE RISING

In de negentiende eeuw werd bijna het volledige Indische schiereiland economisch geleid door de Oost-Indische Companie, het meest succesvolle bedrijf uit de Westerse geschiedenis. Eén regiment neemt het niet zo nauw met de wetten en trekt plunderend het land door, terwijl het ook de gebruiken schandaliseert door onder meer runds- en varkensvlees te eten. Ongehoord! De Indiërs voelen hun liefde voor het vaderland groeien, en langzaam maar zeker begint een nationale opstand te broeien.Tegen die achtergrond redt Mangal Pandey het leven van een Britse overste, waardoor een hechte vriendschap ontstaat. Zullen zij het tij kunnen keren en 300.000 woedende moslims en Hindoes een halt kunnen toeroepen?

Dit Indische epos, gebaseerd op waargebeurde feiten, is een ode aan vrijheid, vriendschap, liefde en de vastberadenheid de eigenrechten te vrijwaren.
7.7. user rating op IMDB

DVD Specs:
Titel: The Rising
Beeldformaat: 16:9
Speelduur: 145 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Genre: speelfilm
Te koop vanaf 24 oktober 2006

Features:
• TrailerSHADOW OF THE SWORD aka THE HEADSMEN

Tirol in de Middeleeuwen. Martin en Georg, twee vondelingen die door monniken worden opgevoed, zijn onafscheidelijk tot de aartsbisschop de kleine Georg persoonlijk onder zijn hoede neemt. Jaren later staat Georg aan het hoofd
van het klooster waar beide jongens zijn opgegroeid, terwijl Martin huurling is geworden, het lot van bijna elke vondeling. Wanneer de twee elkaar terug tegen het lijf lopen, wordt hun vriendschap al snel op de proef gesteld: het is namelijk de taak van Georg om de macht van de kerk tegen andersdenkenden te laten gelden en hij krijgt opdracht van de aartsbisschop om zijn jeugdvriend als beul van de kerkelijke inquisitie in te lijven. Martin weigert echter en het duurt niet lang of hij en zijn gezin worden zelf opgejaagd door de inquisitie.

DVD Specs:
Titel: Shadow Of The Sword
Beeldformaat: 16:9
Speelduur: 108 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Genre: avontuur
Te koop vanaf 24 oktober 2006

Features:
• Trailer
• Making of
• InterviewsEND OF THE SPEAR

Nate Saint (Chad Allen) leidt een groep van vijf missionarissen in een zoektocht naar de Aucas, een agressieve stam die in de jungle van Ecuador woont. Aanvankelijk lijkt alles goed te gaan,maar de missie eindigt in een bloedbad: de Aucas slachten de voltallige groep missionarissen af. Toch beslissen enkele familieleden omnaar de jungle te trekken en vriendschap te sluiten met de stam. De aanstichter van de slachting, Mancayani (Louie Leonarde), begint daarna een onwaarschijnlijke vriendschap met Nates zoon, Steve (Chase Ellison als jonge Steve, een dubbelrol van Chad Allen als volwassen Steve). End Of The Spear is een waargebeurde en spannende film, gemaakt door dezelfde man die ook al de bekroonde documentaire verzorgde. Een levensveranderende film.

"Deze film is bijna perfect. Hij is gewoon mooi, en zijn schoonheid wordt weerspiegeld in de titel, die zowel letterlijk het uiteinde van een wapen als het einde van geweld betekent." - Linda Cook, Quad City Times
"...het verhaal is enorm krachtig en de filmmakers weerstaan eraan neerbuigend te doen tegenover de inboorlingen.” - Movies.yahoo.com
6.8 user rating op IMDB

DVD Specs:
Titel: End Of The Spear
Beeldformaat: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1
Speelduur: 90 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Genre: avontuur
Window: 1 maand
Te huur vanaf 14 november 2006

Features:
• TrailerTHE LAST HORROR MOVIE

DEZE PRENT LIJKT OP EEN HORRORFILM. Tenminste,tot alles abrupt onderbroken wordt. Dan maken we immers kennis met
Max (Kevin Howarth), die over onze huurfilm heen heeft opgenomen en ons met veel plezier laat zien hoe hij mensen vermoordt.
DEZE PRENT IS GEEN HORRORFILM. Max toont ons niet alleen zijn leven als huwelijksfotograaf, maar vooral de moorden die hij pleegt op mensen die volgens hem niet eens echt 'leven', gefilmd door een dakloze man (Mark Stevenson) die hem volgt met een camera.
DEZE PRENT TOONT ONS HORROR. The Last Horror Movie leert ons niet enkel iets over de psychologie van een ijskoude seriemoordenaar, maar over zijn gruwelijke daden zelf.
DEZE PRENT IS HORROR. Realistisch. Inzichtvol. Onthutsend. Huiveringwekkend. The Last Horror Movie is een fictieve documentaire die niet te missen is.

"Eén van de beste Britse films van het jaar" - Alan Jones– Shivers
"Stampt in de voetsporen van Henry: Portrait Of A Serial Killer" - Jay Slater– Hotdog
"Geloofwaardiger dan American Psycho" - Allan Bryce – The Darkness
"...En een behoorlijk stuk enger dan Blair Witch" - MJ Simpson- Fangoria

DVD Specs:
Titel: The Last Horror Movie
Beeldformaat: 16:9
Speelduur: 90 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Genre: horror
Window: 1 maand
Te huur vanaf 14 november 2006

Features:
• Trailer