:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2007
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2007
Bron: Universal - Datum: 2007-01-15 - Geplaatst door: Werner
YOU, ME AND DUPREE
"I'm a people person, very personable. I absolutely insist on enjoying life. Not so task-oriented. Not a work horse." - Randy Dupree (Owen Wilson)

Sofa, so good
De wittebroodsweken in Hawaii zitten erop. Het leven kan beginnen. Carl en Molly Peterson (Matt Dillon en Kate Hudson) zijn een pasgetrouwd stel met grootse plannen. Maar dan staat plots hun beste vriend Randy Dupree (Owen Wilson) voor de deur, zonder huis en zonder job. Dupree is een flierefluiter met een hart van goud. Hij heeft een antenne voor de poëzie van het leven, maar helaas geen handleiding voor de praktische kant ervan. Het koppel nodigt de onstuitbaar enthousiaste vrijgezel dan maar uit om een paar dagen bij hen te komen logeren. Van de weeromstuit neemt Dupree zijn intrek op de sofa.

Chaloezie
Tal van calamiteiten later – waaronder allerlei onheilspellends met vuur en water – beseffen Carl en Molly pas wat er écht aan de hand is. Dupree heeft zich onwrikbaar in hun perfect geordende leventje genesteld en de kans dat hij hun huis ooit nog verlaat, lijkt uiterst miniem. Bovenop de huiselijke chaos krijgt Carl het ook aan de stok met zijn onredelijke baas... Molly's vader. Wanneer Molly zelf uiteindelijk ook blijkt te zwichten voor de charmes van Dupree, steekt bij Carl het groenogige monster van de jaloezie de kop op. Aan de meest chaotische persoon op aarde de taak om weer orde in de chaos te scheppen...

Kortom
You, Me And Dupree is een hilarische komedie van Anthony en Joe Russo, de met een Emmy bekroonde makers van sitcom Arrested Development. In de bijrollen herkent u naast Michael Douglas als Molly's vader ook nog Seth Rogen (The 40 Year Old Virgin) als Neil, de vriend van Carl.

Technische fiche
Genre: komedie
Met: Owen Wilson, Kate Hudson, Matt Dillon, Michael Douglas, Amanda Detmer, Seth Rogen
Regie: Joe Russo, Anthony Russo
Duur: 105 min
Beeld: 1.85:1
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Releasedatum: 8 februari op dvd



CHILDREN OF MEN
"The world was stunned today by the death of Diego Ricardo, the youngest person on the planet. The youngest person on earth was 18 years, 4 months, 20 days, 16 hours, and 8 minutes old."

Alfoso Cuarón
Children Of Men dook in tal van eindejaarslijstjes op als beste film van 2006. De futuristische thriller, die zich afspeelt in een dreigend nabije toekomst, wordt ook getipt als een serieuze kanshebber voor het nakende Awards-seizoen. Children Of Men, gebaseerd op de bestseller van misdaadschrijfster P.D. James, werd geregisseerd door de Mexicaanse filmmaker Alfonso Cuarón (Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban, Y Tu Mama Tambien). De alomgeprezen regisseur bewijst met dit prangende profiel van een afkalvende wereld andermaal hoezeer de zevende kunst hem in het bloed zit.

Stratocast
Voor Children wist Cuaron zich bovendien te omringen met een absolute topcast. De voorbije jaren heeft de Engelsman Clive Owen (Closer, Sin City, King Arthur, Inside Man...), zich ontpopt tot een van de meest gevraagde acteurs in Hollywood. Hij wordt bijgestaan door de immer bevallige en to the point acterende Julianne Moore (The Hours, Far From Heaven) en zijn landgenoten Michael Caine (The Cider House Rules, The Quiet American), Charlie Hunnam (Nicholas Nickelby, Cold Mountain) en Chiwetel Ejiofor (Kinky Boots, Four Brothers).

"This is as real and as provocative as the future gets on screen." - Time Out

2027
Het verhaal. In een toekomst (2027) die in bepaalde opzichten verdacht veel op het heden lijkt, gaat de wereld gebukt onder anarchie én totalitaire uitwassen. Een en ander is het gevolg van de onvruchtbaarheid die van de mensheid plots een uitstervende diersoort heeft gemaakt. Engeland en Londen staan model voor een globale maatschappij waarin terrorisme, paranoia en vreemdelingenhaat hoogtij vieren.

"An audacious, exhilarating futuristic thriller." - Washington Post

Best fishes
Wanneer Theo Faron (Owen), ex-activist, nu illusieloze bureaucraat, ternauwernood aan een aanslag ontkomt, reist hij om te bekomen naar het platteland, naar zijn oude vriend Jasper (Caine), ooit een gevierd politiek cartoonist. Bij zijn terugkeer in Londen wordt hij echter ontvoerd door Fishes, een terreurgroep die ijvert voor gelijke rechten voor alle immigranten. Leider van Fishes blijkt Julian Taylor (Julianne Moore) te zijn, waarmee Theo als student nog actie heeft gevoerd.

Tegen wil en drank
Julian geeft de blutte en drankverslaafde Theo een kans om zijn leven – en dat van de mensheid – weer op de rails te krijgen. Hij moet een illegale vluchtelinge het land zien uit te smokkelen, naar een groep wetenschappers die op zee in het grootste geheim onderzoeken uitvoert. De vluchtelinge, Kee (Clare-Hope Ashitey), is namelijk acht maanden zwanger en zij is de enige die de mensheid nog enige hoop op voortbestaan kan bieden. Anti-held Theo moet op de vlucht voor de autoriteiten en leden van de afgescheurde vleugel van Fishes en ontpopt zich tegen wil en dank tot redder van zijn ras.

"Thrilling, important, and invigoratingly bleak, Children Of Men is one of the very best movies to come out in 2006." - Entertainment Weekly

Technische fiche
Genre: sciencefiction, thriller
Duur: 105'
Met: Julianne Moore, Clive Owen, Michael Caine, Chiwetel Ejiofor, Charlie Hunnam, Clare-Hope Ashitey
Regie: Alfonso Cuaron
Beeld: 1.85:1
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Releasedatum: 22 februari op dvd

Extra's:
• Men Under Attack featurette



ACCEPTED

Accepted is een hilarische komedie van de makers van Liar Liar en Bruce Almighty, waarin we de belevenissen volgen van de onfortuinlijke lanterfanter Bartleby "B" Gaines (Justin Long - Jeepers Creepers). Als "B" en zijn vrienden worden geweigerd op alle scholen, besluiten ze dit probleem te omzeilen door zelf een school op te richten! Al gauw is het een chaos van mooie meiden in bikini, feesten bij het zwembad en een enorme kater - hoe kunnen de studenten de autoriteiten ervan overtuigen dat de nepschool wel degelijk legitiem is!!

Release: 1 februari
Genre: Comedy
Met: Justin Long, Jonah Hill, Adam Herschman, Columbus Short, Maria Thayer
Regie: Steve Pink
Duur: 89 min.
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels Dolby Digital 5.1



HOUSE, M.D. SEIZOEN 1
"You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking." - Dr. Gregory House Hugh Laurie

Is there a doctor in the house?
Hij is een meester in het oplossen van de meest complexe medische vraagstukken. Hij beschouwt een ziek lichaam als de plaats van een delict: de sporen om de dader te vatten, liggen er voor het grijpen als je maar grondig genoeg zoekt. Hij is de man die opgetrommeld wordt als collega-artsen ten einde raad zijn. Maar hij is ook de man die met een wijde boog om zijn patiënten loopt, verslaafd is aan ziekenhuissoaps en met zijn arrogantie, zijn cynische opmerkingen en zijn brutale eerlijkheid voortdurend op zere tenen trapt.

"Nobel invented dynamite. I won't accept his blood money.." - Dr. Gregory House Hugh Laurie

Is there a human being in the doctor?
Hij is Gregory House, een briljant en tegelijkertijd controversieel dokter die aan het hoofd staat van de afdeling diagnostiek. Hij heeft zich omringd met een eliteteam van jonge, getalenteerde artsen die zich samen met hem in elk medisch raadsel vastbijten. Bij House heiligt het doel alle middelen, zelfs al moet hij hiervoor één van zijn medewerkers laten inbreken in het huis van de patiënt of een middel toedienen dat haaks staat op de symptomen. De aanpak van House roept uiteraard vragen op bij de patiënten, bij zijn medewerkers en bij de directie van het ziekenhuis. Maar hij haalt wel resultaten.

"Oxygen is so important during those prepubescent years, don't you think?" - Dr. Gregory House Hugh Laurie

Soap, maar niet goedkoop
House M.D. is niet de zoveelste ziekenhuisserie, maar een meeslepende en vernieuwende medische dramareeks die de adepten van de betere politieseries zeker zal weten te boeien. In House M.D. gaan de dokters immers als politierechercheurs tewerk om de medische puzzel op te lossen. Bovendien kijkt de camera mee met de scanners in het zieke lichaam, volgt de bewegingen van de bacteriën,... zonder bloederig
te worden.

Huge Laurie
In Amerika gooit House M.D. hoge ogen. Sinds de start van het seizoen, afgelopen najaar 2005, stemmen gemiddeld 16 miljoen kijkers (15% -18-49) op deze topreeks af. House M.D. doet het hiermee beter dan Desperate Housewives. Ook in Duitsland is 'House M.D.' een kijkcijfersucces. De reeks ging er op 9 mei 2006 in première bij RTL en bereikte 3,2 miljoen Duitsers, goed voor een marktaandeel van 21,8% (14-49). De knappe verfilming, de fijne plotwendingen, de sterke dialogen en het puike acteerwerk van de Britse hoofdrolspeler Hugh Laurie en dat van zijn Amerikaanse collega's hebben al een Emmy en een Golden Globe opgeleverd.
Bronnen: VTM, Fox.

"The drugs don't make me high, they make me neutral." - Dr. Gregory House Hugh Laurie

Technische fiche
Genre: tv-serie
Duur: 22 afleveringen
Met: Hugh Laurie, Omar Epps, Lisa Edelstein, Robert Sean Leonard, Jennifer Morrison, Jesse Spencer
Regie: diverse
Beeld: 16:9
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Releasedatum: 8 februari 2007

Extra's:
• Het Concept
• Castingsessies
• Medische Gevallen
• Rondleiding op de Set
• House-ismen
• Dr House



NIGHTS OF CABIRIA (1957)

Fellini won met Le Notte Di Cabiria een Oscar voor Beste Buitenlandse film. Giulietta Masina - zijn vrouw - kreeg in Cannes de prijs voor Beste Actrice. Cabiria is een arm, romantisch meisje, dat leeft op kosten van gewetenloze mannen. Haar smeekbede om een wonder lijkt verhoord, wanneer plots een serieuze jongeman opdaagt die met haar wil trouwen. Om met haar verleden te breken, neemt ze al haar spaargeld op om met hem mee te gaan... Dit aangrijpende verhaal over hoop en illusies is een open liefdesbrief aan Fellini's muze en vrouw. Masina zet een geweldige en ontroerende prestatie neer, geholpen door een indrukwekkende cast en levensechte dialogen, deels geschreven door Pier Paolo Pasolini.

Release: 8 februari
Genre: drama
Met: Giulietta Masina, François Perier, Amadeo Nazzari
Regie: Federico Fellini
Duur: 113 min.
Beeld: 4:3 z/w
Audio: Italiaans DD 2.0

Extra's:
• Trailer
• Fotogalerij



THREE

Jack, een succesvol zakenman, vaart met zijn mooie vrouwtje door de Zuidzee. Dan slaat plots het noodlot toe: het yacht vliegt in brand en zinkt. Enkel Jennifer en de matroos, Manuel, overleven de ramp. Op een verlaten eiland maken ze van de nood een deugd en scheppen ze hun eigen, kleine aardse paradijs. Maar dan spoelt Jack plots op het eiland aan. Ook hij leeft nog. Het startsein voor een driehoeksverhouding met gewelddadige afloop is gegeven...

Release: 22 februari
Genre: Actie
Met: Billy Zane, Kelly Brook, Juan Pablo Di Pace, Todd Collins, Victoria Di Pace
Regie: Stewart Raffill (II)



WANTED: DEAD OR ALIVE SEIZOEN 2 (1958)

De avonturen van de zwijgzame, goedhartige premiejager Josh Randall kluisterden wereldwijd steeds nieuwe generaties fans aan de buis. Dankzij het unieke charisma van Steve McQueen, die in zijn vertolking een merkwaardige authenticiteit wist te leggen, oversteeg de tv-western met gemak de talloze andere series uit die periode. De reeks werd eindelijk in zijn originele zwart-witformaat gerestaureerd met tal van extra's die een nieuw licht werpen op deze cultserie, zijn impact toen en nu, en op de intussen mythische status van Steve McQueen.

Release: 22 februari
Genre: western
Duur: 12 afleveringen van ca. 30 minuten
Beeld: 4:3
Audio: Engels Dolby Surround 2.0

Extra's:
• Origins of a Mythical Series
• Steve McQueen Biography
• Life in the Fast Lane - Een episode in kleur
• Fotogalerij
• Analyse