:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2007
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2007
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2007-04-15 - Geplaatst door: Werner
AME AGARU

Synopsis
Japan, het tijdperk van Kyôhô (1716-1735). Door de aanhoudende stortregen is een groep reizigers gestrand in een herberg. Onder hen bevindt zich Ihei Misawa, een Ronin, een samuraï zonder meester en uitermate bekwaam in de vechtkunst. Om een duel tussen twee jonge samuraïs te voorkomen, biedt Ihei zijn diensten aan. De uitzonderlijke vaardigheden van Ihei worden opgemerkt door de zeer gerespecteerde meester Shigeaki die hem een baan aanbiedt als instructeur voor zijn bewakers... Schoonheid, eenvoud en harmonie. Gebaseerd op het laatste verhaal van de grote Japanse regisseur en auteur Akira Kurosawa, een prachtig verhaal over samuraïs, menselijk en schokkend. Geregisseerd door Kurosawa's assistent Takashi Koizumi.

Technische specificaties:
De inlay is 2-talig: Nederlands en Frans!
Regie: Takashi Koizumi
Cast: Akira Terao en Shiro Mifune
Releasedatum 17 mei 2007
Taal: Japans
Ondertitels: Nederlands, Frans
Speelduur: 92 min
Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.85):1
Audio: 2.0 stereoSilent Cinema Collection

The Silent Cinema Collection is een label waarin de mooiste stille films uit de filmgeschiedenis verzameld worden. Het label bevat originele versies van grote hedendaagse blockbusters en prachtige historische meesterwerken. Voor de vele filmliefhebbers zijn deze films een welkome aanvulling op het huidige filmaanbod.

THE MARRIAGE CIRCLE

Synopsis
De Weense psycholoog Franz Braun en zijn vrouw Charlotte hebben een gelukkig huwelijk. De vriendin van Charlotte, Mizzi, is een verleidster en haar man Dokter Spock huurt een detective in om de ontrouw van zijn vrouw te kunnen bewijzen. Nadat Mizzi Dr. Braun heeft ontmoet, heeft ze haar zinnen op hem gezet. Ondertussen laat de collega, en beste vriend, van Dr. Braun, een oogje op Charlotte vallen. Met dank aan de detective worden zowel Franz als Charlotte beschuldigd van ontrouw. Is hun liefde strek genoeg om deze beschuldiging te weerstaan?

Technische specificaties:
Regie: Ernst Lubitsch (Heaven Can Wait)
Cast: Florence Vidor, Monte Blue, Marie Prevost (Nana)
Releasedatum 17 mei 2007
Speelduur: 85 min.
Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4/3
Audio: 1.0 mono
Genre: DramaTHE LOST WORLD

Synopsis
Professor Challenger beweert dat er nog steeds prehistorisch leven bestaat in de jungle van Brazilië. Omdat hij geen bewijs heeft wordt hij niet geloofd en is hij slachtoffer van spot. Om zijn gelijk te behalen organiseert hij een niet ongevaarlijke expeditie naar de ondoorgrondelijke jungle om bewijs te verzamelen voor het bestaan van mensapen, pterodactylussen en brontosaurussen.

Technische specificaties:
Regie: Harry O. Hoyt
Cast: Wallace Beery, Bessie Love, Arthur Hoyt
Releasedatum 17 mei 2007
Speelduur: 101 min.
Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4/3
Audio: 1.0 mono
Genre: AvontuurWOODSTOCK THE DIRECTOR'S CUT

Synopsis
3 Days of peace and music. The director's cut

Het drie dagen durende Woodstock muziekfestival in 1969 was het belangrijkste evenement van de vredesbeweging uit de jaren '60. Het concert is van werkelijk muziekaal, historisch en sociologisch belang. Het legt een uniek tijdperk vast: de Vietnam oorlog was volop bezig en de anti-oorlog protesten werden duidelijk uitgedragen in de muziek van die tijd. Met een fantastische groep medewerkers (waaronder een jonge Martin Scorsese) filmde regisseur Michael Wadleigh meer dan 300 uur aan materiaal om zijn 225 minuten durende director's cut te kunnen creëren. De film bevat uiteraard de optredens van vele wereldberoemde artiesten zoals o.a. Crosby, Stills & Nash, Jimi Hendrix, Janis Joplin, en Santana maar ook beelden over het opbouwen van het concert, gevolgen van de enorme opkomst en het openlijke drugsgebruik.

Technische specificaties:
Regie: Michael Wadleigh (Woodstock: The Lost Performances, Jimi Hendrix Live At Woodstock)
Cast: Joan Baez, Joe Cocker, Crosby, Stills & Nash, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Santana, The Who, Grateful Dead, Jefferson Airplane, Creedence Clearwater Revival en vele, vele anderen
Award: Oscar in de categorie 'beste documentaire'
Releasedatum 17 mei 2007
Taal: Engels
Speelduur: 216 min
Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 1.33:1 en 2.36:1 (als gevolg van verschillend bronmateriaal)
Audio: Dolby Digital 5.1
Genre: Muziek documentaireBARBAZAN

Synopsis
Barbazan is de titel van een 13-delige animatieserie met in de hoofdrol een klunzige goochelaar. Samen met zijn assistent Fritz, een pientere pinguïn, probeert hij het publiek te vermaken. In iedere aflevering draait het om een bloedstollende stunt of mysterieuze truc. Stuk voor stuk zullen alle afleveringen garant staan voor spektakel, actie en vooral veel geklungel! Barbazan de slechtste goochelaar ter wereld... Barbazan is in Nederland door de VPRO uitgezonden op TV en wordt binnenkort herhaald. Barbazan in verkrijgbaar in twee versies: een single disc versie en een 2-disc special edition.

Technische specificaties:
De inlays zijn 2-talig: Nederlands en Frans!
Regie: Patrick Raats en Balder Westein
Cast: Barbazan en Fritz
Releasedatum 31 mei 2007
Speelduur: 13x 5 min. (+30 min. extra's, enkel 2-disc special edition)
Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4/3
Audio: Dolby Digital 5.1
Genre: Animatie

Extra's (enkel 2-disc special edition)
• Making Of
• Biografie van Barbazan
• Biografie van Fritz
• Werkfoto's
• Foto's
• Geschrapte opnames
• Bloopers
• Barbazan Tune
• Trailer
• Posters
• De KatPURGATORY

Synopsis
Ergens tussen niks en Nergenshuizen in het Wilde Westen ligt het plaatsje Refuge. Daar dragen de sheriff en zijn deputy geen wapen. Ook is er geen gevangenis, want schietpartijen, drinkgelagen en vetes passen niet bij het karakter van het stadje. Wat zijn diet dan voor vredelievende lui? Nou, "Wild Bill" Hickok, bijvoorbeeld, en Doc Holliday, Jesse James, Billy the Kid. Allemaal zijn ze allang dood. Allemaal hebben ze op geheimzinnige wijze de kans gekregen hun geweldadige verleden goed te maken in Pugatory, ofwel het vagevuur. En allemaal worden ze danig op de proef gesteld als Blackjack en zijn schurkenbende het stadje binnenrijden. Het legendarische Wilde Westen krijgt een bovennatuurlijk tintje in deze film met vele grote sterren. De mysterieuze sage speelt zich af in een gebied ten westen van de rivier de Pecos en ten zuiden van de Eeuwigheid.

Technische specificaties:
Regie: Uli Edel (Christiane F – Wir Kinder von Bahnhof Zoo)
Cast: Sam Shepard, Eric Roberts, Peter Stormare, Brad Rowe, Donnie Wahlberg, Randy Quaid
Releasedatum 31 mei 2007
Taal: Engels, Frans
Speelduur: 90 min
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Deens, Noors, Zweeds, Tsjechisch, Grieks, Pools, Portugees
Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4:3 (1.33:1)
Audio: 2.0 Stereo
Genre: Western
LONE STAR

Synopsis
Lone Star begint als een boeiende detectivefilm over een onopgeloste moord op een corrupte politieman. Maar het verandert al snel in een intrigerend verhaal van botsende culturen en louche praktijken in een Texaans grensstadje. Een ontroerende kijk op de conflicten tussen ouders en kinderen en de passies die gepaard gaan met verboden liefdes door de generaties heen. Naarmate het verhaal vordert krijgt Lone Star (genomineerd voor een Oscar voor Beste Scenario) de complexiteit van een spannend boek, waarbij Sayles' gave om de meest geschikte acteurs te kiezen prachtig tot uiting komt.

Technische specificaties:
Regie: John Sayles (City Of Hope)
Cast: Chris Cooper, Matthew McConaughey, Kris Kristofferson, Elizabeth Peña, Joe Morton, Frances McDormand
Releasedatum 31 mei 2007
Taal: Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: 130 min.
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Frans, Arabisch, Roemeens, Bulgaars, Portugees, Spaans
Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16:9 (2.35:1)
Audio: Dolby Surround
Genre: Actie

UIT HET ARCHIEF