:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: LOVE, PEACE & TERROR
PERSBERICHT: LOVE, PEACE & TERROR
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2007-05-16 - Geplaatst door: Werner
RELEASE DVD LOVE, PEACE & TERROR

Nu de rook letterlijk en figuurlijk is opgetrokken na de ontploffing van Dadara's grote roze tank wordt het eindresultaat van dit project zichtbaar. Behalve een hoop roze brokstukkenen zijn er nu de Love, Peace en Terror-videoclip en bijbehorende DVD als materieel overblijfsel van de knal.

De DVD bevat behalve de video clip zelf, de "Making of", een bonus animatie van de Greyman ism Ben Liebrand en een aantal tracks van producers duo van Vanmeeteren & Hyde. De DVD bevat daarnaast ook een boekje met artwork, schetsen en foto's van het project en met al het artwork is de hele DVD op zich al een klein kunstwerk. Op 14 Juni 2007 staat de release van de Love, Peace en Terror DVD gepland. Geheel in de spirit van het hele project zal ook dit guerilla style plaatsvinden.

"In de jaren zestig waren naakte hippies met bloemen in het haar misschien nog succesvol in het protesteren tegen oorlog, nu is waarschijnlijk de taal van oorlog zelf de beste manier om een vredesboodschap over te brengen.'"

Het begon met een simpele bronzen tank sculptuur een paar jaar geleden bij zijn expositie bij de Reflex Gallery in Amsterdam. Een sterk symbool: een tank met vier lopen; vier keer de slagkracht, maar hij kan daardoor geen kant op. Dit sculptuur droeg een verhaal in zich, wat Dadara eruit wilde halen. Het begon voor hem met een gevoel: de tank moest opgeblazen worden met explosieven. Maar hoe en waarom? "Isn't fighting for peace a paradox in itself?" Alleen opblazen was niet genoeg. Bij een tijdelijk project, zoals ook Dadara's Fools Ark was, is het hele traject naar het eind toe belangrijk. De tank kwam fel roze terecht op het dak van L43, alwaar hij over Amsterdam waakte. Mooi uitgelicht als symbool van een op hol geslagen maatschappij. Maar het weer sloeg ook op hol. Stormen raasden over Amsterdam. Gelukkig bleek de tank beter bestand tegen het weer dan veel dakpannen en bomen. Vervolgens haalde Dadara de tank weer uit elkaar om hem weer op te bouwen vlakbij Ruigoord, waar hij na 9 maanden lobbyen bij de grijze mannen van de gemeente eindelijk een vergunning kreeg voor de explosie. Speciale hi-speed camera's die tot 3000 frames per seconde konden filmen stonden stand-by. Alles stond klaar; een tank gevuld met explosieven, licht, camera's. Ready. Steady. Roll. Op 8 Februari werd net op tijd voor een aanstormende sneeuwstorm de tank opgeblazen.

Dadara vroeg producers duo Vanmeeteren & Hyde om hem te helpen met de soundtrack voor de video clip, wat resulteerde in de track Love, Peace en Terror. Zij werden hierin bijgestaan door zangeres Rajae El Mouhandiz. Zie voor meer info: www.lovepeaceterror.com, De distributie van de DVD vindt in de Benelux plaats via Living Colour Entertainment. Meer informatie over de deelnemende artiesten is te vinden op: www.dadara.nl, www.90wattsmusic.com, www.rajae-music.com