:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: KOOPRELEASES AUGUSTUS 2008
PERSBERICHT: KOOPRELEASES AUGUSTUS 2008
Bron: RCV - Datum: 2007-07-02 - Geplaatst door: Werner
MISS POTTER
The Life of Beatrix Potter, creator of Peter Rabbit

Pieter Konijn, Eekhoorn Hakketak, Benjamin Wollepluis, Poekie Poes... wie is er niet groot geworden met de prachtig getekende verhalen van Beatrix Potter? Maar meer nog dan haar bedenksels was haar eigen leven een bijzonder verhaal. Miss Potter vertelt het levensverhaal van de wereldberoemde schrijfster en illustratrice Beatrix Potter in een prachtige mengeling van film en Potter-animaties, met niemand minder dan Renée Zellweger en Ewan McGregor in de hoofdrollen. Beatrix otter is op slag bekend als haar eerste boekje, The Tale Of Peter Rabbit (Het Verhaal Van Pieter Konijn), wordt uitgebracht door debuterend redacteur Norman Warne. Hun eerste samenwerking leidt tot een romance die uitloopt op een huwelijksaanzoek van Norman. Dit is geheel in tegen de wens van haar strenge ouders en de Victoriaanse traditie. De zelfstandige Beatrix, geboren in een rijke Londense familie, is echter bereid om de relatie met haar ouders op het spel te zetten om zich te verlossen van het strakke keurslijf. Ze wil haar echgenoot met haar hart kiezen en niet met haar verstand. Veel kans om haar tegen te werken krijgen haar ouders niet, want nog geen maand na zijn aanzoek overlijdt Norman. Beatrix besluit zich dan te vestigen in het prachtige en inspirerende landschap van het door haar geliefde Lake District. In haar idyllische boerderij wijdt ze zich volledig aan haar zelfgeschapen wereld van Pieter Konijn en zijn familie. Tevens zet zij zich in voor het behoud van het natuurlandschap en de regionale boerenbedrijven. Maar ondanks haar huwelijk met de lokale William Heelis, zal ze haar eerste liefde nooit kunnen vergeten.

Regie: Chris Noonan (Babe)
Cast: Renée Zellweger (Jerry Maguire, Bridget Jones's Diary, Down With Love), Ewan McGregor (Trainspotting, Moulin Rouge!, Down With Love), Emily Watson (Crusade In Jeans, Gosford Park, Punch-Drunk Love)
Miss Potter is vanaf 8 augustus te koop op DVDCURSE OF THE GOLDEN FLOWER

Het nieuwe romantische actiedrama van regisseur Zhang Yimou vertelt over de wankele machtsverhouding tussen keizer Ping (Chow Yun Fat), de keizerin (Gong Li) en hun drie zonen. Hun verhoudingen vol verraad en misleiding leiden tot een gepassioneerde strijd waarin de keizer zich tegen de keizerin keert en de vader tegen zijn zoons. Deze spectaculaire film is gemaakt door het creatieve team en de regisseur van Hero en House Of Flying Daggers. Curse Of The Golden Flower was de Chinese Oscarinzending en genomineerd voor Beste Kostuums.

Regie: Zhang Yimou (Raise The Red Lantern, Hero, House Of Flying Daggers)
Cast: Chow Yun-Fat (Anna And The King, Crouching Tiger - Hidden Dragon), Gong Li (Raise The Red Lantern, Memoirs Of A Geisha), Jay Chou (Hidden Track, Initial D)
Vanaf 29 augustus is Curse Of The Golden Flower te koop op DVDJOHN WAYNE CLASSIC COLLECTION
Drie prachtige klassiekers met de legendarische John Wayne in de hoofdrol zijn nu verzameld in deze DVD-box, voor het eerst volledig in kleur en digitaal geremastered.

De box bevat de volgende titels:

Stolen Goods
John Wayne knalt van het scherm in deze keiharde western, boordevol actie! Marshal John (John Wayne) en sherrif Jake ontdekken dat een rijke crimineel de boerderijen van hun dorp probeert op te kopen door de bewoners uit te hongeren. Zijn bende houdt alle voorraadwagens tegen. Als de bevolking op het punt staat alles te verkopen, grijpen John en Jake keihard in...

Gold Strike River
John Wayne is terug, met ijzeren vuisten maar een gouden hart, in Gold Strike River! Stoere kerel Jerry (John Wayne) en chagrijnige oude rot Jake vinden op hun land een goudader. Wanneer ze wat goud verkopen worden ze door de handelaren gevolgd en Jake wordt neergeschoten als hij weigert de locatie van de mijn te onthullen. Jerry redt Jake en verbergt hem, maar wordt prompt gearresteerd voor de moord op Jake! Gelukkig hebben beide mannen een geniaal plan achter de hand. Lukt het ze om met hun vijanden af te rekenen en toch nog schatrijk te worden?

An Innocent Man
Donderende paardenhoeven en vlammende pistolen: John Wayne is terug... en hoe! John Brant (John Wayne) zit in de gevangenis voor een moord die hij niet heeft gepleegd. Hij ontsnapt op spectaculaire wijze en infiltreert in een meedogenloze bende criminelen om de echte dader te vinden. Eén van de bendeleden vertrouwt hem niet en wordt bovendien zijn rivaal in de liefde. Kan hij de moordenaar vinden en het hart veroveren van een wel heel verleidelijke dame?

Te koop op DVD vanaf 22 augustusDELIVER US FROM EVIL

Eerwaarde Oliver O'Grady trok in de jaren '70 van de ene Californische parochie naar de andere en won overal snel respect en vertrouwen. Wat de kerkgangers niet wisten, was dat O'Grady een actieve pedofiel was die al jarenlang beschermd werd door de Kerk. Deliver Us From Evil, genomineerd voor een Oscar, is een onthutsende documentaire die binnendringt in de corrupte krochten van de Katholieke Kerk en de geest van een monsterlijke man blootlegt.

Filmmaakster Amy Berg spoorde O'Grady op en kreeg hem aan het praten over zijn verleden. Ze gebruikt zijn verschrikkelijke getuigenis als aanleiding om de corruptie in de hoogste regionen van de Katholieke Kerk bloot te leggen en om een antwoord te vinden op de vraag waarom kindermisbruik binnen de organisatie zo ongeremd en wereldwijd
kan floreren. Aan de andere kant durven de slachtoffers van O'Grady eindelijk te praten over de ontstellende erfenis van seksueel misbruik. Zij vechten nog dagelijks om hun beschadigde lichaam, geest en familieband te herstellen zonder het vertrouwen in de Kerk die hen bedroog los te laten. Hun verhaal, dat ze zo lang voor zich hebben gehouden, is soms ontroerend, soms hartverscheurend, maar brengt vooral een niet te ontkennen misstand van enorme omvang aan het licht.

Amy Berg maakte eerder CNN Investigations en CBS 30 Minutes of Special Assignment, waarmee ze in 2003 en 2004 een Emmy Award won.

Specs:
Beeld: Breedbeeld - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels stereo
Ondertiteling: Nederlands
Genre: documentaire
Speelduur: ca. 100 minuten
Deliver Us From Evil is vanaf 22 augustus te koop op DVD

Extra's:
• TrailersDENNIS P.

Een waargebeurd verhaal. Het is 2001. De grootste diamantroof uit de Nederlandse geschiedenis. Voor 10 miljoen aan glimmers verdwijnt. De dader: Dennis P. Te dik, te kaal en te sullig om het goed te doen bij de vrouwen. Als deze lobbes verliefd wordt op spannende stripster Tiffany heeft hij geld nodig om haar voor zich te winnen. Véél geld. Dus stopt hij op zijn werk voor 10 miljoen aan diamanten in een magnetrondoos en wandelt zo naar buiten. Vliegtuig in, neerploffen op het strand van Mexico, zijn droom met Tiffany kan beginnen! Maar het is niet alles diamant wat er blinkt... Dennis P. is een hilarische komedie over groot verlangen, groot geld, groot avontuur, en een hele grote liefde. Het stelen van 10 miljoen gaat heel wat makkelijker dan het stelen van een hart...

Regie: Pieter Kuijpers (Van God Los!, Off Screen, De Griezelbus)
Cast: Edo Brunner (Rozengeur & Wodka Lime, Ja Zuster/Nee Zuster, Knetter, De Griezelbus), Nadja Hüpscher (Rent A Friend, De Boekverfilming, Simon), Willeke van Ammelrooy (De Lift, Ciske de Rat, Antonia), John Leddy (Swiebertje, Soldaat van Oranje, Zeg 'ns Aaa)
Dennis P. is te koop op DVD vanaf 22 augustus

Extra's op de DVD:
• Deleted scenes
• Interviews met de cast
• TrailersFOR YOUR CONSIDERATION

For Your Consideration neemt je mee voor een kijkje achter de schermen in Hollywood! Want wat gebeurt er met je als je al 30 jaar acteur bent, je alleen maar gevraagd wordt voor hele slechte films en er opeens wordt gefluisterd dat je wel eens een Oscar-nominatie zou kunnen krijgen voor je laatste rol? Dan word je knettergek! En dat is nog niets! Als de producent er ook nog eens lucht van krijgt is het hek van de dam. Iedereen in paniek en de volledige productie staat op z'n kop. Want tsja... als 'ster' in Hollywood wil je meer geld, meer scènes en meer invloed op het script. Zie daar als regisseur maar eens tegenop te boksen....

Regie: Christopher Guest (A Mighty Wind, Best In Show)
Cast: Ricky Gervais (The Office (TV), A Night At The Museum), Eugene Levy (American Pie, The Man), Parker Posey (You've Got Mail, Blade Trinity)
For Your Consideration is vanaf 8 augustus te koop op DVDFOUR EXTRAORDINARY WOMEN

John Anderson heeft een zware tijd in zijn leven achter de rug als hij Sharon tegen komt. Mooi en intelligent, steunt zij hem in het verwerken van het verlies van zijn moeder aan borstkanker. Hij denkt een lang en gelukkig leven met haar te gaan doorbrengen als ook bij haar borstkanker wordt geconstateerd. Een tweede zware tijd volgt, waarin John moet proberen om zichzelf staande te houden, terwijl hij Sharon van alle mogelijke hulp voorziet. Als dan ook bij zijn zusje Mary borstkanker geconstateerd wordt is John ook voor haar de rots in de branding. Een hartverscheurend drama, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

Specs:
Met: Lindsay Wagner (Ricochet, The Bionic Woman (TV)) en Joely Collins (The Final Cut)
Beeld: Breedbeeld - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels stereo
Ondertiteling: Nederlands
Genre: speelfilm
Speelduur: ca. 90 minuten
Four Extraordinary Women is te koop op DVD vanaf 8 augustus

Extra's:
• TrailersLESSER EVIL

Hip, jong en succesvol, dat zijn de woorden die perfect passen bij modeontwerpster Karen Maxim. Maar dan slaat het noodlot toe. Na de presentatie van haar eerste show wordt ze op brute wijze verkracht in haar appartement. Ten einde raad komt ze uit bij rechercheur Ray Loomis, die zweert haar te helpen. Maar wat als de dader een belangrijke getuige blijkt te zijn in een terrorisme zaak... Karen zal moeten vechten om het recht te krijgen dat ze verdient!

Specs:
Met: Alison Eastwood (If You Only Knew, Absolute Power) en Marc Singer (V (TV), Highlander (TV))
Beeld: Breedbeeld - Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Engels stereo
Ondertiteling: Nederlands
Genre: thriller
Speelduur: ca. 90 minuten
Te koop op DVD vanaf 8 augustus

Extra's:
• TrailersAUGUSTA'S BATTLE
Hoe ver gaat een wanhopige moeder om haar dochter uit de hel te halen? Een waar gebeurd verhaal.

Martha is een zakenvrouw met twee kinderen: Augusta en Jack. Augusta is altijd een lief meisje geweest, maar op haar vijftiende begint ze op angstaanjagende wijze te veranderen. Martha voelt aan dat het niet normaal 'puberen' is. Augusta gaat roken, drinken drugs gebruiken en ze belandt op straat. Ten einde raad sturen Martha en haar ex Augusta naar een heropvoedingskamp in de Amerikaanse wildernis. Maar de etter wordt geen engel. Ook in het kamp kunnen ze haar niet aan. Martha moet nu het ondenkbare doen. Zal het haar lukken om haar dochter te helpen?

Met: Sharon Lawrence (Word of honor, Fly Cherry) en Mika Boorem (Along Came a Spider)
Te koop op DVD vanaf 8 augustusTHE CATERPILLAR WISH

Een slaperig Australisch kustplaatsje. 17-Jarige Emily woont alleen met haar moeder en ze wil nu eindelijk wel eens weten wie haar vader is. Ze vertrouwt de antwoorden van haar moeder niet en na wat onderzoek komt Emily tot de conclusie dat politie-agent Carl haar vader moet zijn. Deze ontdekking heeft grote gevolgen, want Carl is ook de vader van... haar vriendje. En daar blijft het niet bij. Iedereen heeft het verleden lang kunnen wegstoppen, maar nu haalt het ze in... met dramatische gevolgen. The Caterpillar Wish is een schitterende, aangrijpende film over hoe één wens alles kan veranderen.

Met: Robert Mammone (The Great Raid, Vertical Limit) en Victoria Thaine (Son Of The Mask)
Te koop op DVD vanaf 8 augustus