:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2007
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2007
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2007-08-02 - Geplaatst door: Werner
DESIGN 2

Gezien vanuit de sociologische en technologische context van een ontwerp laat deze dvd een collectie beroemde industriële ontwerpen zien die gezamenlijk een mooi overzicht vormen van de 'kunst van het ontwerpen' in de 20ste eeuw. Industriële ontwerpen die zo kenmerkend en tegelijkertijd zo vooruitstrevend waren voor die periode.

De Conica koffiepot: Ontworpen door Aldo Rossi voor Alessi in 1984. De Conica koffiepot is een moderne versie van de zeer succesvolle Mocca pot, favoriet bij liefhebbers van echte Italiaanse koffie. Koffie en design zijn onmiskenbaar twee Italiaanse passies.
Concorde: Concorde's opvallende neus en vleugels zijn overal herkenbaar. Concorde was het symbool van een buitengewoon samenwerkingsproject: onderzoekers, technici, ontwerpers en stylisten werkten samen aan dit bijzondere industriële avontuur dat passagiers de mogelijkheid bood om twee keer sneller dan het geluid te vliegen in een moderne, esthetische en luxe omgeving.
Bookworm Boekenplank: De 'Bookworm' boekenplank van Ron Arad is een design object en een zeldzaam voorbeeld van een flexibel en gebogen boekenplank.
De Vespa: De Vespa is een universeel succesverhaal, ontworpen in de na-oorlogse depressie. Zijn mooie rondingen en 'wespentaille' doet ons denken aan de nieuwe 'look' en de economische wederopstanding rond 1950.
Leica: Als de eerste camera die de fotograaf de mogelijkheid bood om 'snap-shots' te maken, staat de Leica voor een nieuwe periode in de foto journalistiek, eind jaren 1920, en daarmee een nieuwe kijk op de wereld.
De lounge stoel: De lounge stoel, ontworpen door het Amerikaanse echtpaar Charles en Ray Eames in 1956, is het symbool geworden van de welvarende jaren '50. Zodra je er maar naar kijkt, zie je jezelf er op liggen met een drankje in je ene hand en een tijdschrift in de andere.

Releasedatum: 13 september 2007
Talen: Frans, Engels, Duits
Speelduur: 6 x 26 min
Regio: NTSC, all regions
Beeldverhouding: 16/9 Kleur en zwart/wit
Rating: AL
Genre: Special Interest

Reeds beschikbaar:
Design 1. Met de volgende 'designs': Citroën DS19, Bubble Club Sofa (Philip Starck), BIC Crystal ballpen, Akari lampen en Hoover one-fifty stofzuiger.PAKISTAN ZINDABAD

Deze film is gemaakt ter ere van de 60ste verjaardag van Pakistan. Pakistan Zindabad (Lang Leve Pakistan) bespreekt het heden van het land door zijn politieke geschiedenis.

synopsis Pakistan Zindabad:
Sinds de oprichting van het land in 1947, lijkt Pakistan gevangen te zijn in de tegenstrijdige geopolitieke erfenis, dat de politieke en economische groei belemmert. Politieke verdeeldheid komt uit verschillende hoeken, zoals de vijandigheid tegen India, de relatie met buurland Afghanistan en het veranderende beleid om allianties aan te gaan met wereldmachten gecombineerd met het islamitische klimaat van het land. Dit klimaat, dat niet in staat lijkt om etnische groepen te verbroederen, heeft menigmaal het conflict tussen Moslims verergerd in dit land met 150 miljoen inwoners dat een centrale rol speelt, en zal blijven spelen, in mondiale politieke en strategische onderwerpen.

In Pakistan Zindabad is gebruik gemaakt van nog nooit eerder vertoonde archieven en interviews met sleutelfiguren die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het land, zoals Mohamed Ali Jinnah, de oprichter van Pakistan, Zulfikar Ali Bhutto, General Zia ul-Haq, Nawaz Sharif, Benazir Bhutto en de president Generaal Pervez Musharraf.

Releasedatum: 13 september 2007
Talen: Frans, Engels, Duits
Speelduur: 108 min
Regio: NTSC, all regions
Beeldverhouding: 16/9 Kleur en zwart/wit
Audio: Dolby Digital Stereo
Rating: AL
Genre: Special Interest

Extra's:
• Interviews van: Benazir Bhutto, Pakistan's president (1988–1990 & 1993–1996), Steve Cole, journalist (Pulitzer Price, 1995), Senator Sartaj Aziz, (minister van financiën 1990-1993 & Buitenlandse zaken 1998-99).
• Mapping The World – Geopolitical magazine (2 x 11') door JC Victor. Pakistan 2003: tussen Afghanistan en VS / Cashmere: tussen India en Pakistan.MARC JACOBS & LOUIS VUITTON

Synopsis Marc Jabobs & Louis Vuitton:
Van Japan tot de Verenigde Staten, overal zie je het LV logo op grote, gigantische winkels. Alle ontwerpen van het merk vallen onder de verantwoording van slechts één man: Marc Jacobs. In 1998 is Jacobs door Vuitton aangetrokken en heeft sindsdien de 'ready-to-wear' lijn van Vuitton geďntroduceerd én zette de wereld op z'n kop met een gelimiteerde oplage luxe handtassen die waren ontworpen door hedendaagse kunstenaars. De keuze van Vuitton voor Jacobs is geen voor de hand liggende; een groter contrast is haast niet mogelijk tussen de strakke, formele organisatie van gigant Vuitton en de relaxte huiding en werkwijze van Jacobs.

Marc Jacobs is de centrale figuur binnen de wereldwijde organisatie. Hij wordt gezien als de meest invloedrijke persoon in de modewereld. Toch tekent of naait hij nooit... maar hij heeft wel een feilloos gevoel voor mode!

Nog nooit eerder is een cameraploeg toegelaten om Vuitton's en Jacobs' creatieve proces te filmen. De film onthult de zakelijke en artistieke kant op een 'real-life' manier, is waarheidsgetrouw en heeft glamour gecombineerd met maximaal kijkplezier. De kijker maakt kennis met de klassieke spanning voor een modeshow en met de eigentijdse manier van mode maken: vol chaos en glamour.

Regie: Loďc Prigent
Releasedatum: 13 september 2007
Talen: Frans, Engels, Duits
Speelduur: 82 min.
Regio NTSC, all regions
Beeldverhouding: 4/3
Audio: Dolby Digital Stereo
Rating: AL
Genre: Special Interest

Extra's:
• One hour of unpublished footages, interviews, bags manufacturing's secrets and the mythic fancydress ball in New York....THE SILENT CINEMA COLLECTION BOX1 (3DVD)

The Silent Cinema Collection is een label waarin de mooiste stille films uit de filmgeschiedenis verzameld worden. Het label bevat originele, prachtig gerestaureerde versies van grote hedendaagse blockbusters en uniek meesterwerken.

Inhoud Silent Cinema Collection box 1:
The Thief Of Bagdad (1924):
Douglas Fairbanks, de grootste ster uit de 20-er jaren, speelt in deze klassieker op onnavolgbare wijze een kruimeldief die veel plezier beleeft aan zijn werk. Voor de restauratie van deze film is het originele 35mm negatiefmateriaal gebruikt en in de oorspronkelijke kleurtint op voortreffelijke wijze gereproduceerd.
Regie: Raoul Walsh

The Lost World (1925):
Om te bewijzen dat er nog prehistorisch leven bestaat in Brazilië, wordt er een gevaarlijke expeditie georganiseerd om op zoek te gaan naar pterodactylen en brontosaurussen. The Lost World is het origineel van de gelijknamige film uit 1997 van Steven Spielberg.
Regie: Harry O. Hoyt

The Marriage Circle (1924):
Drie koppels raken verzeild in een ingewikkelde cirkel van relaties, waarbij misverstanden, wantrouwen, liefde en ruzies zorgen voor komische taferelen. Gebaseerd op het beroemde toneelstuk van Lothar Schmidt.
Regie: Ernst Lubitsch

Releasedatum: 13 september 2007
Talen: Engels, Frans
Speelduur: 139 + 85 + 101 min.
Ondertiteling: Nederlands
Regio 2
Beeldverhouding: 4/3
Audio: Mono/stereo
Rating: AL
Genre speelfilmHOKKABAZ (2DVD)

Synopsis Hokkabaz:
De mislukte goochelaar Iskender (Cem Yilmaz) heeft genoeg van het leven in het verdrukkende Istanbul. Samen met zijn hulpje Maradona besluit hij een tournee te houden op het Turkse platteland. Door omstandigheden moet Iskender zijn psychisch labiele vader (Mazhar Alanson) mee op reis nemen. Met de opbrengst hoopt de goochelaar een glanzende start in een heel nieuw leven te maken. Maar al bij zijn eerste voorstelling wacht hem echter een grote verrassing.

De inlay bevat Nederlandse, Turkse en Franse taal.
Regie: Cem Yilmaz (G.O.R.A.) en Ali Taner Baltaci
Met o.a.: Cem Yilmaz, Mazhar Alanson en Özlem Tekin.
Muziek van Ozan Colakoglu
Releasedatum: 13 september 2007
Talen: Turks
Speelduur: 119 min.
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Frans, en Turks voor doven en slechthorenden
Regio PAL, region 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.85:1)
Audio: 5.1 Surround, 2.0 Stereo
Rating: AL
Genre: Comedy

Extra's:
• Behind the scenes,
• Outtakes,
• TV Spot,
• Cast & Crew Info,
• Foto'sBEYNELMILEL

Synopsis Beynelmilel:
1982, een groepje straatmuzikanten uit Adiyaman kan in hun dagelijkse kost niet verdienen door de in die tijd opgelegde avondklok. De oplossing die ze hiervoor bedenken doet ze belanden in de gevangenis. De regionale commandant wil van de muzikanten een 'modern orkest' maken, om een interessante welkomstceremonie voor te bereiden voor een groep commissieleden die de stad komt bezoeken. Wat ze niet weten is dat de student Haydar en zijn vriendin Gulendam ook van plan zijn een welkomstceremonie te organiseren, maar dan uit protest. De voorbereidingen van beide partijen lopen door elkaar heen, zonder dat ze van elkaars plannen op de hoogte zijn.

De inlay is drietalig: Nederlands, Turks en Frans.
Regie: Sirri Süreyya Önder, Muharrem Gülmez
Met o.a.: Cezmi Baskin, Özgü Namal, Umut Kurt, Bahri Beyat, Meral Okay, Nazmi Kirik, Oktay Kaynarca
Releasedatum: 13 september 2007
Talen: Turks
Speelduur: 103 min
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Turks voor doven en slechthorenden
Regio PAL, region 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.85:1)
Audio: 5.1 Surround, 2.0 stereo
Rating: 6, geweld
Genre: comedy

Extra's:
• Behind the scenes,
• Outtakes,
• TV Spot,
• Cast & Crew Info,
• Foto'sORGANIZE ISLER (2DVD)

Synopsis Organize Isler:
Asim Noyan houdt zich in Istanbul bezig met autodiefstal en oplichting. Het nieuwste lid van zijn criminele bende is de depressieve komiek Samet. Asim verdient voornamelijk geld door luxe gestolen auto's goedkoop aan de man te brengen via krantenadvertenties. Tegelijkertijd leidt de intellectuele familie Ocak in Istanbul een heel ander bestaan. Dochter Umut is afgestudeerd in Engelse filosofie, maar heeft geen werk. Haar vader heeft geen succes met zijn sociologische boeken en haar moeder is een bescheiden docente in de scheikunde. Ze hebben dus niet veel geld om een auto voor Umut te kopen, en zo kruisen hun wegen met die van Asim Noyan en zijn bende.

De inlay is drietalig: Nederlands, Turks en Frans.
Regie: Yilmaz Erdogan (Vizontele, Vizontele Tuuba)
Met o.a.: Yilmaz Erdogan, Tolga Çevik, Demet Akbag, Atlan Erkekli, Özgü Namal.
Releasedatum: 13 september 2007
Talen: Turks
Speelduur: 105 min.
Subtitles Nederlands, Engels, Duits, Frans, en Turks voor doven en slechthorenden
Regio PAL, region 2
Beeldverhouding: 16/9 (2.35:1)
Audio: 5.1 Surround, 2.0 stereo
Rating: 12, angst, geweld, grof taalgebruik
Genre: Misdaad-komedie

Extra's:
• Behind the scenes,
• Outtakes,
• TV Spot,
• Cast & Crew Info,
• Foto'sWIJN VOOR DUMMIES

De 'Voor Dummies'-serie is een zeer bekende, kwalitatieve bestseller boekenreeks. Tevens zijn er dvd's beschikbaar die dezelfde herkenbare uitstraling en kwaliteit hebben als de boeken. De onderwerpen zijn alledaags en zeer divers waaronder o.a. sport en hobby. De onderwerpen zijn alledaags en zeer divers waaronder sport en hobby. De zeer heldere en praktische instructies en tips komen van experts met jarenlange ervaring.

Synopsis Wijn Voor Dummies:
Serveer de wijn met vertrouwen en geniet ervan! Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste fles wijn te kiezen in een restaurant en om de weg te vinden in een wijnhandel. Om iets van wijn te begrijpen moet je allereerst geďnteresseerd zijn. Het kan leuk en spannend zijn om de wereld van wijn te leren kennen. Met Wijn Voor Dummies krijg je de informatie die je nodig hebt om wijn te kopen en ervan te genieten als een echte kenner.

Ontdek hoe u:
• wijnsoorten en druifvariëteiten onderscheidt
• de wijnkaart van een restaurant kunt lezen
• wijnetiketten ontcijfert
• wijn kiest bij een maaltijd
• de fles opent, proeft en de wijn serveert als een kenner
• de kleur, aroma en smaak van wijn kunt omschrijven
• uw eigen wijnproeftechniek kan ontwikkelen
• uw wijn aanschaft en bewaart

Presentatie: Sterling Roig, sommelier bij een van de toprestaurants in New York en door de American Sommelier Association gecertificeerd wijnkenner.
Releasedatum: 27 september 2007
Talen: Engels
Speelduur: 80 min.
Ondertiteling: Nederlands
Regio PAL, region 2
Beeldverhouding: 4:3
Audio: Dolby Digital 2.0
Rating: AL
Genre: Special Interest

Extra's:
• Tien bekende wijnfabels ontrafeld,
• Wijn kopen op verschillende lokaties,
• Wijn op het internetHONDEN VOOR DUMMIES

De 'Voor Dummies'-serie is een zeer bekende, kwalitatieve bestseller boekenreeks. Tevens zijn er dvd's beschikbaar die dezelfde herkenbare uitstraling en kwaliteit hebben als de boeken. De onderwerpen zijn alledaags en zeer divers waaronder o.a. sport en hobby. De onderwerpen zijn alledaags en zeer divers waaronder sport en hobby. De zeer heldere en praktische instructies en tips komen van experts met jarenlange ervaring.

Synopsis Honden Voor Dummies:
Het kiezen, trainen en opvoeden van je hond lijkt soms een enorme taak. Maar om een goede hondeneigenaar te worden moet je vooral beschikken over de wil om een gezonde, vrolijke hond op te voeden. Als je weet wat de mogelijkheden zijn, wordt het nog leuker om een hond uit te zoeken. Zo wordt het leven met je hond een geweldige ervaring, te beginnen bij de keuze van je hond.

Ontdek met deze dvd hoe je:
• een hond onderdeel van het gezin kunt maken
• een hond kiest die goed aansluit op jouw manier van leven
• je hond moet verzorgen
• veel voorkomende gedragsproblemen bij honden kunt oplossen
• leuke dingen kunt doen met je hond
• een slimme hondeneigenaar wordt.

Presentatie: Jenny Taylor werkt al sinds 1995 als dierenarts. Ze is oprichster van het Creature Comfort Holistic Veterinary Center in Oakland (Californië, VS), één van de eerste holistische dierenklinieken in de Verenigde Staten. De onmisbare gids voor het kiezen, trainen en verzorgen van je hond.

Releasedatum: 27 september 2007
Talen: Engels
Speelduur: 70 min.
Ondertiteling: Nederlands
Regio PAL, region 2
Beeldverhouding: 4:3
Audio: Dolby Digital 2.0
Rating: AL
Genre: Special Interest
Extra's:
• Inschatten van de persoonlijkheid van een pup
• Aanbevolen hondenwebsites
• Uitleg over rassen

UIT HET ARCHIEF