:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2008
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2008
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2007-12-08 - Geplaatst door: Werner
Releasesheet 24 januari

Mr. Horror, ook wel bekend als Jan Doense, is dé horrorkenner van Nederland. In het dagelijks leven is hij filmmaker, journalist, bedenker van het Weekend of Terror en voormalig directeur van het Amsterdam Fantastic Film Festival. Tevens stond hij aan de wieg van De Nacht van de Wansmaak, The All-Night Horror Show en het fanzine Schokkend Nieuws. Op het label Mr. Horror Presents presenteert hij zijn persoonlijke favorieten: een reeks (modern) klassieke horrorfilms die in Nederland niet eerder op dvd verschenen.

CASTLEFREAK

Synopsis
Na de traumatische dood van zijn zoontje krijgt John Reilly (Jeffrey Combs) een kans opnieuw te beginnen. Reilly heeft namelijk een Italiaans kasteel geërfd. Samen met zijn vrouw en blinde dochter neemt hij zijn intrek in het sfeervolle slot, niet wetende dat in de kerkers de gruwelijk misvormde zoon van de vorige kasteeleigenaresse huist. Deze bloeddorstige "Castle Freak" heeft het al snel voorzien op Reilly's dochter en gaat over lijken om haar te krijgen. Reilly moet de afgrijselijke geschiedenis van de vorige kasteeleigenaars achterhalen, wil hij zijn gezin een zelfde lot besparen...

Na Re-Animator en From Beyond keren regisseur Stuart Gordon en horroricoon Jeffrey Combs terug naar het werk van horrorauteur H.P. Lovecraft. Het uiterst grimmige Castle Freak is even sfeervol als gruwelijk en mag in geen enkele horrorcollectie ontbreken!

Regie: Stuart Gordon
Cast o.a.: Jeffrey Combs, Barbara Crampton, Jonathan Fuller
Auteur: H.P. Lovecraft

Alle dvd's uit de 'Mr. Horror' serie bevatten een persoonlijke introductie van Jan Doense.
Releasedatum: 23 januari 2008
Taal: Engels
Speelduur: 91 min.
Ondertitels: Nederlands
Regio 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.33:1)
Audio: Stereo
Genre: horror

Extra:
• Bonus Booklet with introduction Mr. Horror
• VideozoneLURKING FEAR

Synopsis
Gemuteerde kannibalen houden zich op in een onderaards gangenstelsel onder het kerkhof van het stadje Leffert's Corner, dat al jaren lijdt onder de terreur van deze monsters. Cathryn Farrell (Ashley Laurence uit Hellraiser) zag haar zus ooit door hen verslonden worden. Net nu zij met behulp van Dr. Haggis (horrorveteraan Jeffrey Combs) de gangen voor eens en voor altijd wil opblazen, verschijnt een bende criminelen die op zoek is naar een fortuin dat op het kerkhof ligt begraven. Terwijl Farrell en Haggis hun stad proberen te redden van het Kwaad, zetten de misdadigers hun levens op het spel door zich in het gangenstelsel te wagen. Het Kwaad ontwaakt... de hel breekt los!

De legendarische pulpproducent Charles Band maakte in een tijdsspanne van één jaar twee sterke verfilmingen van H.P. Lovecraft: Castle Freak en Lurking Fear. Allebei met horroricoon Jeffrey Combs in de hoofdrol. Twee sfeervolle en bloederige horrorfilms die in geen enkele horrorcollectie mogen ontbreken!

Regie: C Courtney Joyner
Cast o.a.: Jon Finch, Bake Bailey, Ashley Laurence, Jeffrey Combs
Auteur: H.P. Lovecraft

Alle dvd's uit de 'Mr. Horror' serie bevatten een persoonlijke introductie van Jan Doense.
Releasedatum: 23 januari 2008
Taal: Engels
Speelduur: 73 min.
Ondertitels: Nederlands
Regio 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.33:1)
Audio: Stereo
Genre: horror

Extra:
• Bonus Booklet with introduction Mr. Horror
• VideozoneARMAGEDDON

Manga (betekent stripverhaal in het Japans) maar zeker ook de verfilmde versies daarvan (anime) zijn enorm populair in Azië maar ook in de rest van de wereld. De films zijn van zo'n hoog niveau dat ze regelmatig als inspiratiebron gebruikt worden voor films met echte acteurs. Living colour maakt de beste films beschikbaar voor de Nederlandse en Belgische markt.

Synopsis

Miljarden jaren geleden strooide een machtige buitenaardse intelligentie de zaden voor de evolutie op verschillende planeten waaronder de aarde. Ondanks alle tegenslagen groeide de aarde uit tot een planeet vol leven. Maar iets verderop in het universum ontwikkelde zich een agressieve beschaving van reptielachtige wezens die het hebben voorzien op de aarde. Ze roeien vrijwel de hele mensheid uit en staan op het punt hun beestachtige werk af te ronden. De enige die dat nog kan voorkomen is een eenvoudige schooljongen met verborgen krachten. Alleen hij kan de aardse tegenhanger van de buitenaardse supercomputer in gang zetten. Deze "Delta Boy" moet alles op alles zetten om de mensheid van de totale ondergang te redden. Delta Boy reist door tijd en ruimte om zijn krachten onder de knie te krijgen en een beslissende slag te leveren.

Regie: Hyunse Lee
Releasedatum: 24 januari 2008
Taal: Japans
Speelduur: 86 min.
Ondertitels: Nederlands
Regio 2
Beeldverhouding Aspect ratio 4/3 (1.33:1)
Audio Dolby Stereo 2.0 en Dolby Surround 5.1
Leeftijd: 12
Genre: anime

Extra's:
• Character Files
• TrailerBLOOD THE LAST VAMPIRE

Synopsis
Blood The Last Vampire speelt zich af in de herfst van 1966. De Vietnam oorlog is aan de gang en Amerikaanse militairen verlaten de Yokota Luchtmachtbasis, een stuk Amerikaans territorium in Japan. Het ene na het andere F4-gevechtsvliegtuig stijgt op en er heerst spanning alom. Ondertussen wordt er melding gemaakt van een aantal mysterieuze zelfmoorden in de stad. Een team van geheim agenten moet deze zelfmoorden gaan onderzoeken. In een uitgestorven coupé van de laatste metro naar Asakusa zit een meisje genaamd Saya. Met haar indringende blik en op elkaar geperste lippen lijkt iedereen zich aan haar te onderwerpen. Zij is de verlosser die door de 'organisatie' gestuurd is om de bloedslurpende chiropteranen te overwinnen die menselijke lichamen in bezit nemen om hun uiterlijk te verkrijgen. Gekleed in een Japans schooluniform en in het bezit van een oud samoeraizwaard moet Saya binnen een Amerikaanse school infiltreren in het hart van het militaire Yokota-complex, om de epidemie van deze monsters voorgoed uit te roeien.

"Digital imaging has entered a new era. The World will come to consider this work as the
standard of top quality in digital animation." - James Cameron, regisseur van o.a. The Titanic

Releasedatum: 24 januari 2008
Taal: Engels
Speelduur: 48 min.
Ondertiteling: Nederlands
Regio 2
Beeldverhouding 16/9 (1.85:1)
Audio: Dolby Digital 5.1, DTS
Genre: anime

Extra's:
• Photo gallery
• making of (2)
• bioscooptrailer
• character filesMACROSS PLUS 1-4 (4-DVD)

Synopsis
Het jaar 2040 op de koloniale planeet Eden. Het Ministerie van Defensie ontwikkelt en test een nieuwe transformer luchtvaartuig. Isamu Daison is een vrijbuiter en jet fighter, die als testpiloot aan het project Super Nova wordt toegewezen. Er ontstaat een keiharde concurrentiestrijd als hij ontdekt dat zijn oude rivaal Gold Bowman testpiloot is voor een concurrerend project. De komst van Myung, een gezamenlijke ex-vriendin, drijft het conflict nog verder op de spits. Door een computerboodschap worden ze gealarmeerd dat Myung in gevaar is en natuurlijk schieten ze allebei te hulp. De emoties laaien hoog op als de rivaliteit tussen de Isamu Daison en de halfbloed-Zentradel Gold Bowman het kookpunt bereikt. Na een onderzoek naar het z.g. 'ongeluk' waardoor Daison in het ziekenhuis belandde, onthult de UN regering haar geheime strategie en kiest uiteindelijk voor een heel nieuw gecomputeriseerd vliegtuig, waardoor zowel Daison als Gold met hun starfighters buiten het Nova project vallen. De computergestuurde Sharon Apple wordt zich, aan de vooravond van haar megaconcert op aarde, voor het eerst van zichzelf bewust. Zij absorbeert in Macross City Myung's gedachten en verdraait deze op een angstaanjagende manier. Ze heeft nu volledige controle over de stad en ook over de geest van alle bewoners. Sharon stuurt de 'Gost X-9' achter Isamu en Gold aan.

Deze visueel indrukwekkende 4-delige serie vol actie van de regisseur van de legendarische tv-serie Macross (in de VS beter bekend als Robotech) is de Top Gun van de Japanese animatie, met authentieke mecha animaties.

Releasedatum: 24 januari 2008
Talen: Engels, Japans, Frans
Speelduur: 180 min.
Ondertiteling: Nederlands
Regio 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.33:1)
Audio: Dolby Stereo 2.0
Genre: anime

Extra's:
• Trailer,
• Character Files,
• Chronology,
• Filmography,
• Science Fiction & AnimationMADE IN KOREA: ENKELTJE SEOUL AMSTERDAM?

Synopsis
"Made in Korea: Een enkeltje Seoul-Amsterdam?" is de zeer persoonlijke en indringende zoektocht van regisseur In-Soo Radstake naar zijn identiteit en uiteindelijk zijn biologische familie. Radstake is geadopteerd uit Zuid-Korea en kwam op 27 maart 1980 met acht anderen aan in Nederland. Na ruim 25 jaar zoekt hij hen voor het eerst op en dan begint een jarenlange reis die hem liefde, pijn, geluk en veel onverwachte gebeurtenissen brengt.

"Made in Korea" was een internationale festivalhit die wereldwijd het publiek meevoerde in deze emotionele 'rollercoaster'. Tijdens het Rotterdam Filmfestival (IFFR) won deze documentaire de prijs 'best gewaardeerde Nederlandse film'.

Regie: In-Soo Radstake
Releasedatum: 24 januari 2008
Talen: Nederlands
Speelduur:75 min.
Ondertiteling: Engels, Frans, Koreaans
Regio NTSC, all regions
Beeldverhouding: 16/9 anamorphic
Geluid: Audio stereo
Rating: AL
Genre: Documentaire

Extra's:
• Korean documentary (60 min) with English subtitles,
• Announcement Achim Madag (10 min) with English subtitles,
• 4 Personal Files of adoptees in Dutch language with English subtitles (21 min).THE PETER GREEN STORY - MAN OF THE WORLD
The incredible story of the man who formed Fleetwood Mac.

Synopsis
"The guitar used to speak for me, but I can't let it do that for me anymore. I can't let it break my heart again."

Een citaat van Peter Green in het Britse muziekblad Mojo. Het citaat staat nog steeds voor die wonderbaarlijke man en zijn verhaal. Nadat Peter eerst de legendarische Eric Clapton had opgevolgd in John Mayall's Bluesbreakers, richtte hij Peter Green's Fleetwood Mac op, één van de meest succesvolle bands uit Groot Brittannië. Behalve een briljant gitarist was hij ook een begenadigd songwriter. Hij schreef het magische en sublieme 'Albatross', de klassieker 'Oh Well' en natuurlijk 'Black Magic Woman', de grote debuuthit van Santana. Deze film geeft een indringend beeld van de succesjaren, Peter's drugsgebruik, de spiraal naar schizofrenie en zijn terugkeer in de opnamestudio en concertzalen midden jaren '90. De film bevat zeldzame beelden van live-en studio optredens, omlijst door diepte interviews met Mick Fleetwood, John McVie, Mike Vernon, Noel Gallagher, John Mayall, Carlos Santana en uiteraard met Peter Green zelf en vele anderen die hebben mogen werken met deze buitengewone 'Man of the World'.

Regie: Steve Graham
Releasedatum: 24 januari 2008
Talen: Engels
Speelduur: 120 min.
Ondertiteling: Nederlands, Duits, Frans, Deens, Zweeds, Fins en IJslands.
Regio PAL, all regions
BEeldverhouding 16/9 anamorphic
Audio Stereo 2.1 Dolby Digital
Kwotering: AL
Genre": Muziek

Extra's:
• 28 tracks by artists including Peter Green's Fleetwood Mac and John Mayall's
Bluesbreakers (30 min)