:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2008-01-12 - Geplaatst door: Werner
Mr. Horror, ook wel bekend als Jan Doense, is dé horrorkenner van Nederland. In het dagelijks leven is hij filmmaker, journalist, bedenker van het Weekend of Terror en voormalig directeur van het Amsterdam Fantastic Film Festival. Tevens stond hij aan de wieg van De Nacht van de Wansmaak, The All-Night Horror Show en het fanzine Schokkend Nieuws. Op het label Mr. Horror Presents presenteert hij zijn persoonlijke favorieten: een reeks (modern) klassieke horrorfilms die in Nederland niet eerder op dvd verschenen. Deze maand: Dark Woods en The Unknown.

DARK WOODS

Een nieuw tv-programma in een groot, donker woud ver weg van de moderne beschaving. De regels: geen eten, geen sigaretten, geen mobieltjes. Als voorbereiding duikt tv-manager Gunnar eerst zelf een weekend lang onder in het bos, samen met zijn medewerkers Lasse, Per, Elin en Sara. Logeeradres is een oude blokhut waar Gunnar als kind vaak verbleef.
Het team heeft weinig zin in de onderneming, en dat verandert niet wanneer Gunnar tirannieke trekjes en een voorliefde voor absurde strafmaatregelen begint te vertonen.
En zo lopen de frustraties binnen de groep hoog op...

Alle dvd’s uit de Mr. Horror-serie bevatten een persoonlijke introductie van Jan Doense.

Regie: Pal Øie
Cast: o.a.: Kristoffer Joner, Bjørn Floberg
Originele titel: Villmark
Releasedatum 21 februari 2008
Taal: Noors
Speelduur: 84 min.
Ondertiteling: Nederlands
Regio 2
Beeldverhouding: 16/9
Audio: Dolby Stereo 2.0
Genre: horror

Extra's:
• Alternatief einde (niet ondertiteld),
• Outtakes en mistakes (niet ondertiteld)
• Korte stille film Stopp van Pal Øie

THE UNKNOWN

Vijf biologiestudenten gaan op expeditie naar een bos wat jaren geleden is afgebrand, om de mogelijkheden te onderzoeken om de grond weer bruikbaar te maken voor bebossing. In dit zeer afgelegen gebied valt de groep uit elkaar door paranoia en waanvoorstellingen. Op het moment dat ze een verbrand, niet te identificeren lichaam van een wezen vinden, begint de angst toe te slaan. De mist is eindeloos en de beschaving ver weg.

The Unknown is het Zweedse equivalent van The Blair Witch Project en John Carpenter's The Thing.

Regie: Michael Hjorth
Cast: o.a.: Jacob Ericksson, Marcus Palm
Originele titel: Det Okända
Releasedatum 21 februari 2008
Taal: Zweeds
Speelduur: 90 min.
Ondertiteling: Nederlands
Regio 2
Beeldverhouding: 4/3
Audio: Dolby Stereo
Genre: horror

Extra's:
• Trailer,
• Making ofWATTSTAX

"What you see is what you get", zegt het openingsnummer. In 1972 werd in Los Angeles een spectaculair concert gehouden, bijgewoond door meer dan 10.000 mensen en aangekondigd als het "zwarte Woodstock".

Wattstax is de dynamische filmregistratie van dit evenement en er valt genoeg te zien en te halen. De vitaliteit van de optredens spat van het scherm. De impressies uit de wijk bieden inzicht in een tijdsbeeld, waarin zowel de trots als de pijn van de bewoners tot uitdrukking komen. Het komische commentaar waarmee Richard Pryor de filmbeelden aan elkaar praat, vormt een juweeltje op zich. Nu kunnen ook nieuwe generaties genieten van deze bijzondere editie ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum. Het afsluitende optreden van Isaac Hayes is hierop in volle glorie hersteld. Spreid nu je vleugels en fladder mee op Do The Funky Chicken.

Regie: Mel Stuart
Met: Richard Pryor, Isaac Hayes, Billy Eckstine
Releasedatum 21 februari 2008
Taal: Engels
Speelduur: 99 min.
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Roemeens, Turks, Arabisch
Regio 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.85:1)
Audio: Dolby Digital 5.1
Rating: AL
Genre: Muziek

Extra's:
• Audio- en videocommentaar van rapper en activist/musicoloog Chuck D. en muziekhistoricus Rob Bowman
• Audiocommentaar van regisseur Mel Stuart, uitvoerend producent Al Bell en anderen,
• Rolling Down a Mountain: Isaac Hayes, speelt het slotnummer van de oorspronkelijke versie uit 1973,
• Volledigeuitvoering door Albert King van I’ll play the Blues for You
• Originele trailer uit 1973.
Het label Classic Cinema Collection omhelst en koestert de grootste film klassiekers die door de jaren heen gemaakt zijn en die niet vergeten mogen worden. De serie heeft een herkenbaar uiterlijk met een klassieke uitstraling. Een grote groep filmliefhebbers zal deze dvd's zien als een waardevolle toevoeging aan hun dvd-collectie.

HIGH SIERRA

Amerika, ten tijde van de drooglegging. Net uit de gevangenis ontslagen, stapt gangster Roy Earl (Humphrey Bogart) twee onbekende werelden binnen…: die van de jaren '40 en die van de overweldigende High Sierra. Achter dit vlot vertelde verhaal van een mislukte roof en een klopjacht gaat ook een fascinerend portret schuil van een man die door de tijd vergeten lijkt. Earl voelt zich meer verbonden met de dakloze Okies uit die periode dan met de onervaren boefjes die hij tijdens een catastrofale hoteloverval aanvoert.
Dan wijst het jonge meisje waarop hij verliefd is hem af en blijft enkel Marie (Ida Lupino), net als hij zelf een overlever uit de jaren '30, hem trouw wanneer hij door de politie wordt opgejaagd.

Regie: Raoul Walsh (Thief Of Bagdad, They Drive By Night)
Cast: Humphrey Bogart, Ida Lupino
Releasedatum 21 februari 2008
Talen: Engels, Italiaans
Speelduur: 129 min.
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Hongaars, Italiaans, Duits, Spaans, Arabisch, Roemeens
Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4:3 (1.37:1)
Audio: 1.0 mono
Genre: Drama

Extra's:
• Documentaire over het maken van High Sierra: Curtains for Roy Earle: The Story of High Sierra
• Trailer

TO HAVE AND HAVE NOT

De vrije Fransen helpen? Niet als het aan de door het leven verslagen Harry Morgan (Humphrey Bogart) afhangt. Maar hij stelt zijn visie bij wanneer de wulpse Marie om een vuurtje vraagt. Al gauw laait de passie tussen Bogart en de 19 jarige debuterende actrice Lauren Bacall huizenhoog op. Deze thriller, die intriges en pikante dialogen in sneltempo aaneenrijgt, laat evenveel aan onze verbeelding over als hij toont. Door de gewiekste regie van Howard Hawks en de scherpe pennen van scenaristen William Faulkner en Jules Furthman vertoont het verhaal nog weinig gelijkenis met Ernest Hemmingways originele roman en des te meer met Casablanca. De drijvende kracht achter de film is echter het droomkoppel Bogart-Bacall wier passie, in en buiten de film, het scherm in lichterlaaie zet.

Regie: Howard Hawks
Cast: Humphrey Bogart, Lauren Bacall
Releasedatum 21 februari 2008
Talen: Engels, Italiaans
Speelduur: 96 min.
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Arabisch, Roemeens
Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4:3 (1.37:1)
Audio: 1.0 mono
Genre: Thriller

Extra's:
• Documentaire over het maken van de film: A Love Story of To Have and have not
• Klassieke Merrie Melodies Cartoon Bacall to Arms
• Bioscooptrailer

DARK PASSAGE

Bogey is op de vlucht voor het gerecht en Bacall biedt hem onderdak in deze stijlvolle thriller van Delmer Daves, de derde van vier films waarin het beroemde koppel samen te zien is. Vincent Parry (Bogart) is niet van plan om te brommen voor de moord die hem in de schoenen geschoven werd. Hij ontsnapt uit de gevangenis en laat zich via plastische chirurgie een nieuw gezicht aanmeten. De enige op wie hij kan rekenen is Irene Jansen (Bacall). Agnes Moorhead speelt een markante bijrol als de giftige feeks die zich wentelt in het ongeluk van anderen. De chemie tussen de hoofdrolspelers is onmiskenbaar en wordt nog intenser door de uitzonderlijke tederheid.

Regie: Delmer Daves (Destination Tokyo)
Cast: Humphrey Bogart, Lauren Bacall
Releasedatum 21 februari 2008
Talen: Engels, Italiaans
Speelduur: 102 min.
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Arabisch, Roemeens
Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4:3 (1.37:1)
Audio: 1.0 mono
Genre: Drama

Extra's:
• Documentaire: Hold Your Breath and Cross Your Fingers: The Story of Dark Passage
• Cartoon Slick Hare: starring Bugs Bunny
• TrailerDRANCY AVENIR

Een studente geschiedenis doet onderzoek in "Cité de la Muette" in Drancy, een voormalig concentratie kamp voor Joden vlakbij Parijs dat tegenwoordig dienst doet als complex voor goedkope huurwoningen. De jonge vrouw vergelijkt het heden met de uitroeiing van de Joden in Europa en ontdekt aldus dat de wereld waarin ze leeft de wereld is van de Finale Oplossing.

"Met zijn eerste lange speelfilm heeft Arnaud des Pallières een belangrijk werk over dit onderwerp afgeleverd. Na Nuit Et Brouillard (Resnais) en Shoah (Lanzmann) kan Drancy Avenir gezien worden als de film van de derde generatie. Kortom, Drancy Avenir is de eerste film over de Shoah die geheel in het heden afspeelt. Vanaf nu zal de tragische gebeurtenis anders in ons geheugen zijn gegrift." – Jacques Mandelbaum (Le Monde)

Regie: Arnaud des Pallières
Cast: Aude Amiot, Thierry Bosc, Anne-Lisa Nathan
Remastered version
Releasedatum 21 februari 2008
Taal: Frans
Speelduur: 84 min
Ondertitels: Engels, Spaans, Duits, Portugees, Italiaans, Hongaars, Hebreeuws
Regio NTSC, all regions
Beeldverhouding: 16/9
Audio: Mono
Rating: AL
Genre: DramaFORGOTTEN MAN OF THE VALLEY OF THE KINGS

In het moderne Deir-el-Madinah, vlakbij Luxor in Noord-Egypte, zijn zeer zeldzame sporen van een Egyptische stad uit de tijd van de Farao’s gevonden. Kha, Sennedjem, Pached, Nakhtamon en Inerkhaoui hebben hier 3000 jaar geleden, in de tijd van het Nieuwe Koninkrijk met hun families geleefd. Leden van een elite eenheid waren de bouwers, schilders, beeldhouwers van alle monumentale ruimtes in de vallei van de koningen en koninginnen: buitengewone meesterwerken die voor niemand, behalve zijzelf, bestemd waren. Deze film van Jérôme Prieur laat ons zien hoe deze kunstenaars werkten en hoe hun dagelijkse leven er uit heeft gezien.

Regie: Jérôme Prieur
- Prijs voor historische documentaire, Agon-archaeological film festival, Athene
- Speciale prijs, Festival du film archéologique te Amiens
- Prijs, Festival International du film d’art de Paris
Releasedatum: 21 februari 2008
Talen: Frans, Engels
Speelduur: 52 min.
Regio NTSC, all regions
Beeldverhouding: 4/3
Audio: Dolby Stereo
Rating: AL
Genre: DocumentaireDEAD LEAVES

Manga (betekent stripverhaal in het Japans) maar zeker ook de verfilmde versies daarvan (anime) zijn enorm populair in Azië maar ook in de rest van de wereld. De films zijn van zo'n hoog niveau dat ze regelmatig als inspiratiebron gebruikt worden voor films met echte acteurs. Living colour maakt de beste films beschikbaar voor de Nederlandse en Belgische markt.

Retro, een man met een hoofd in de vorm van een televisie, en Pandy, een vrouw met een opmerkelijk gezicht, worden naast elkaar wakker, naakt, zonder een enkele herinnering van hun verleden. Nadat ze zijn opgepakt door de politie zijn ze opgesloten in Dead Leaves, een duistere gevangenis verscholen tussen de overblijfselen van de Maan. Er is slechts één manier om deze afgrijselijke plek te overleven: vluchten... De bekende, jonge producenten van Japanse animatie hebben samengewerkt aan deze experimentele manga gemaakt in de IG Studios (Ghost In The Shell, Blood). Het resultaat is een prachtige film, gemaakt met de meest geavanceerde technieken, die brutaal, gedurfd en in het bezit is van een slechte smaak en vermakelijke originaliteit. Deze pop-art film bevat onbetwist alle ingrediënten voor een innovatieve cult-hit.

Regie: Hiroyuki Imaishi
Releasedatum 21 februari 2008
Talen: Japans, Frans, Engels
Speelduur: 50 min.
Ondertiteling: Nederlands
Regio 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.85:1)
Audio: 5.1 Dolby Surround, Dolby Stereo
Genre: anime

Extra's:
• trailer,
• Gala premiere at Club Asia in Paris,
• International Fantasy Film Festival 2003,
• Gala premiere presentation,
• Truth and Doubt,
• More Video,
• Elektronic VJ