:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> The Publicity Company >> PERSBERICHT: SPINNER DOLPHINS
PERSBERICHT: SPINNER DOLPHINS
Bron: The Publicity Company - Datum: 2008-01-22 - Geplaatst door: Werner
SPINNER DOLPHINS
DVD Spinner Dolphins van Omniversum@home en Wereld Natuur Fonds

Spinner Dolphins is de nieuwe, bekroonde natuurdocumentaire van Omniversum@home in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. De DVD is te koop via www.wnf.nl en www.omniversum.nl en vanaf zondag in winkels zoals Mediamarkt, V&D en Free Record Shop.

Dolfijnen bewegen zich sierlijk als balletdansers door het water. De kleine langsnuit- of spinner dolfijnen zijn daarbij de prima ballerina's. In de adembenemende natuurdocumentaire Spinner Dolphins reizen we naar Fernando de Noronha. Voor de kust van het Braziliaanse eiland verzamelen zich elke ochtend achthonderd spinner dolfijnen. We nemen een kijkje in hun mysterieuze wereld en zien ze duiken, springen en draaien als topacrobaten. De film is een zoektocht naar de cultuur van de dieren. Met computeranimaties bekijken de makers de anatomie van de dolfijnen en proberen ze het geheim van hun acrobatische hoogstandjes te ontrafelen. Bij het World Festival of Underwater Pictures won deze topdocumentaire de bronzen prijs.

Omniversum@home is het DVD-label van het Haagse grootbeeldtheater Omniversum. In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds brengt Omniversum hierop de betere natuurdocumentaires uit. De eerste release van de zesdelige reeks Equator was een groot succes.

De website van Omniversum: www.omniversum.nl