:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2008
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2008
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2008-03-06 - Geplaatst door: Werner
PALETTES BOX (18 DVD)

De DVD collectie Palettes onderzoekt en verklaart de geschiedenis van de meesterwerken en de achtergronden van de schilders. Dankzij moderne technieken als animatiefilms wordt elk schilderij geanalyseerd, ontleed en worden geheimen onthuld.

De complete verzameling van alle DVD's uit de Palettes-serie. De box bevat 50 films over 50 verschillende meesterwerken uit de kunstgeschiedenis op 18 DVD's.

De belichte kunstwerken zijn van beroemde kunstenaars zoals Cézanne, Courbet, Gauguin, Kandinsky, Lautrec, Manet, Picasso, Rembrandt, Rubens, Titian, Van Gogh, Vermeer, Da Vinci en Warhol.

Regie: Alain Jaubert
Alle 18 DVD's uit de Palettes-serie zijn ook los verkrijgbaar.

Releasedatum 10 april 2008
Talen: Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans
Speelduur: 26 uur!
Regio: NTSC, region 0
Beeldverhouding: 16/9
Audio: Dolby Digital Stereo
Rating: AL
Genre: Special InterestCONTACTS 1-3 BOX (3DVD)

Synopsis Contacts 1-3 Box:
Naar een idee van William Klein
Met deze unieke collectie maak je op een bijzondere wijze kennis met het werk van de grootste hedendaagse fotografen. Elke fotograaf becommentarieert zijn eigen werk waardoor de toeschouwer doordringt in de wereld van de fotografie.

VOL.1: LA TRADITION DU PHOTO-REPORTAGE
Met: William Klein, Henri Cartier-Bresson, Raymond Depardon, Josef Koudelka, Edouard Boubat, Elliot Erwitt, Marc Riboud, Helmut Newton, DonMcCullin, Léonard Freed, Mario Giacomelli.

VOL.2: LA PHOTOGRAPHIE CONTEMPORAINE
Met: Sophie Call, Nan Goldin, Duane Michals, Sarah Moon, Nobuyoshi Araki, Hiroshi Sugimoto, Andreas Gursky, Thomas Ruff, Jeff Wall, Lewis Baltz, Jean-Marc Bustamante.

VOL.3: LA PHOTOGRAPHIE CONCEPTUELLE
Met: John Baldessari, Bernd et Hilla Becher, Christian Boltanski, Alain Fleischer, John Hilliard, Roni Horn, Martin Parr, Georges Rousse, Thomas Struth, Wolfgang Tillmans.

De drie Contacts DVD's zijn ook los verkrijgbaar.
Releasedatum 10 april 2008
Talen: Frans, Engels
Speelduur: 429 min.
Regio NTSC, region 0
Beeldverhouding: 4/3
Audio Dolby Digital Stereo
Rating: AL
Genre: Special InterestLOUISE BOURGEOIS

Synopsis Louise Bourgeois:
Louise Bourgeois is in 1911 geboren in Parijs. Na haar studie aan de kunstacademie vertrekt ze in 1938 met haar Amerikaanse echtgenoot naar New York. Tot haar doorbraak in de jaren '70 heeft ze slechts enkele exposities gehad en wordt ze als buitenstaander beschouwd in de kunstwereld.

Haar werk is beïnvloed door persoonlijk trauma en ervaring en zijn reflecties van vrouwelijkheid, seksualiteit, familie en jeugdigheid. De manier waarop Bourgeois deze thema's verwerkt in haar kunstwerken is door middel van het gebruik van een grote verscheidenheid aan materialen en het creëren van kunst in gigantische formaten, zoals haar beroemde metershoge spin. Deze manier heeft de horizon verbreed voor de avant-garde en de hedendaagse kunst.

Regie: Camille Guichard
DVD inclusief een boekje met achtergrond informatie en foto's.
Releasedatum 10 april 2008
Talen: Frans
Speelduur: 52 min
Ondertiteling: Engels
Regio: NTSC, region 0
Beeldverhouding: 4/3 en 16/9
Audio Dolby Digital Stereo
Rating Genre Special InterestJEANNE D'ARC

Synopsis Jeanne D'Arc:
De legende van Jeanne D'Arc heeft de gehele wereld gefascineerd. In ieders herinnering is zij de herderin die stierf op de brandstapel nadat ze Frankrijk had gered. Maar berichten uit de 15de eeuw vermelden dat sommigen niet geloofden dat ze dood was. Vijf jaar na de brandstapel verspreidde zich een wonderbaarlijke roddel:'La Pucelle' is terug! Het raadselachtige en fascinerende verhaal van Jeanne D'Arc is onderzocht door Martin Meissonnier die de kijker meeneemt in zijn nauwkeurige onderzoek, ontdaan van religieuze criteria. Leunend op vele waarheidsgetrouwe documenten, bewerkt hij historische feiten op een ludieke manier o.a. dankzij het reconstrueren van kleding en beeldmateriaal uit dat tijdperk.

Regie: Martin Meissonnier
Releasedatum: 10 april 2008
Talen: Frans, Engels, Duits
Speelduur: 90 min
Regio: NTSC, region 0
Beeldverhouding: 16/9
Audio: Dolby Digital Stereo
Rating: AL
Genre: Special Interest

Bonus:
• Bezoek aan Domrémy-La-Pucelle, L'Abre des Fées, Château de Loches, Le Siege d'Orleans, Reims et la Sainte Ampoule, Beaurevoir, La Crotoy et Saint-Valery-Sur-Somme, La Pierre de MarbreTHEY ARE WATCHING US

Mr. Horror, ook wel bekend als Jan Doense, is dé horrorkenner van Nederland. In het dagelijks leven is hij filmmaker, journalist, bedenker van het Weekend of Terror en voormalig directeur van het Amsterdam Fantastic Film Festival. Tevens stond hij aan de wieg van De Nacht van de Wansmaak, The All-Night Horror Show en het fanzine Schokkend Nieuws. Op het label Mr. Horror Presents presenteert hij zijn persoonlijke favorieten: een reeks (modern) klassieke horrorfilms die in Nederland niet eerder op dvd verschenen.

Synopsis They Are Watching Us:
Tijdens zijn onderzoek naar de verdwijning van een zakenman ontdekt rechercheur Juan García dat ook andere mensen op raadselachtige wijze van de aardbodem zijn verdwenen. Waar zijn ze gebleven? Juan raakt er steeds meer van overtuigd dat onzichtbare, kwaadaardige entiteiten verantwoordelijk zijn voor de verdwijningen. Worden we werkelijk in de gaten gehouden van gene zijde? Juan raakt geobsedeerd door de zaak en dreigt daardoor niet alleen zijn gezin maar ook zijn verstand te verliezen.

They're Watching Us (Nos Miran) past in de traditie van Spaanse spookfilms waartoe ook The Others, The Devil's Backbone, Darkness en The Orphanage behoren. Deze sfeervolle, ijzingwekkende horrorfilm won de Critic's Award op het Fantasporto filmfestival.

Alle dvd's uit de 'Mr. Horror' serie bevatten een persoonlijke introductie van Jan Doense.
Regie: Norberto Lopez Amado
Met o.a.: Carmelo Gómez, Icíar Bollaín, Manuel Lozano
Releasedatum 24 april 2008
Talen: Spaans
Speelduur: 105 min.
Ondertiteling: Nederlands
Regio 2
Beeldverhouding: 16/9
Audio: 5.1 enhanced
Genre: horror

Bonus:
• Making Of,
• Teaser,
• Trailer,
• InterviewsMRS. MINIVER

Het label Classic Cinema Collection omhelst en koestert de grootste film klassiekers die door de jaren heen gemaakt zijn en die niet vergeten mogen worden. De serie heeft een herkenbaar uiterlijk met een klassieke uitstraling. Een grote groep filmliefhebbers zal deze dvd's zien als een waardevolle toevoeging aan hun dvd-collectie.

Synopsis:
Kay Miniver vliegt niet in een Spitfire boven Londen, ze patrouilleert niet op de Noordzee aan boord van een marineschip, maar ze draagt wel haar steentje bij aan de Engelse oorlogsinspanningen. Deze patriottische "feel good" film werd bekroond met 6 Oscars waaronder die voor Beste Film. Het is een gedenkwaardig eerbetoon aan de Britse vechtlust en toont een geïdealiseerd Engeland, waar zelfs het verzorgen van wedstrijdrozen in de meest penibele oorlogsomstandigheden als een heldendaad geldt. Logisch dat de film in 1942 uitgroeide tot de grootste Britse kaskraker van het jaar. Greer Garson kreeg een Oscar voor haar titelrol, de moedige Mrs. Miniver die kinderen troost in een schuilkelder, een vijandelijke parachutist gevangen neemt en symbool staat voor de Britse 'Stiff upper lip' mentaliteit. Want net wanneer Hitler zijn ergste demonen ontketende, zette Mrs. Miniver haar beste beentje voor.

Regie: William Wyler (Funny Girl, Ben Hur, Roman Holiday)
Cast: Greer Carson, Walter Pidgeon
Awards: 6 Oscars! Waaronder voor 'Beste Film', 'Beste Regie' en 'Beste Vrouwelijke Hoofdrol'
Releasedatum 24 april 2008
Talen: Engels, Spaans, Duits
Speelduur: 128 min
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Duits, Portugees, Fins, Hebreeuws, Zweeds, Arabisch, Kroatisch, Roemeens, Sloveens, Hongaars, Grieks, Tsjechisch, Turks
Regio: PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.37:1), zwart/wit
Audio: 1.0 mono

Bonus:
• Greer Carson tijdens de Oscar uitreiking,
• fotogalerij,
• twee korte films uit de WOII: 'Mr. Blabbermouth' en 'For the Common Defense',
• bioscooptrailerMOONFLEET

Het label Classic Cinema Collection omhelst en koestert de grootste film klassiekers die door de jaren heen gemaakt zijn en die niet vergeten mogen worden. De serie heeft een herkenbaar uiterlijk met een klassieke uitstraling. Een grote groep filmliefhebbers zal deze dvd's zien als een waardevolle toevoeging aan hun dvd-collectie.

Synopsis Moonfleet:
Een meesterwerk uit de Hollywood-periode van Fritz Lang. Engeland, 1757. Met een aanbevelingsbrief van zijn overleden moeder op zak, begeeft de jonge wees John Mohune zich naar Moonfleet. Daar moet hij ene Jeremy Fox om hulp vragen. Fox, aanvoeder van een bende smokkelaars, blijkt echter een avonturier zonder scrupules, een cynicus die een losbandig leven leidt en omgaat met een koppel corrupte aristocraten. Mohune komt erachter dat deze man ooit de geliefde van zijn moeder was en ontdekt een schatkaart waarmee hij de diamant van Barbarossa, ooit door zijn voorouders ontvreemd, kan terugvinden. Een klassieke avonturenfilm uit de Amerikaanse periode van Fritz Lang.

Regie: Fritz Lang (Metropolis, Fury)
Cast: Stewart Granger, George Sanders, Joan Greenwood
Releasedatum 24 april 2008
Talen: Engels, Frans
Speelduur: 143 min
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Zweeds
Regio: PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16/9 (2.35):1, kleur
Audio: 1.0 mono

Bonus:
• Boodschap van Fritz Lang (30 min.)
• Beproeving van de Crypte (20 min.)THE NIGHT OF THE IGUANA

Het label Classic Cinema Collection omhelst en koestert de grootste film klassiekers die door de jaren heen gemaakt zijn en die niet vergeten mogen worden. De serie heeft een herkenbaar uiterlijk met een klassieke uitstraling. Een grote groep filmliefhebbers zal deze dvd's zien als een waardevolle toevoeging aan hun dvd-collectie.

Synopsis The Night Of The Iguana:

"Een mens heeft een bepaald emotioneel banksaldo. Maar het mijne is nu leeg".
In een afgelegen Mexicaanse kustplaats probeert een gevallen Anglicaanse priester zijn verwoeste leven weer op te pakken. En drie vrouwen -een alledaagse hoteleigenares, een zweverige kunstenares en een felle, eigenzinnige tiener -kunnen hem redden. Of te gronde richten.Met een bijzondere cast aangevoerd door Richard Burton, Ava Gardner en Deborah Kerr, de regie van de legendarische filmmaker John Huston en een broeierig scenario, gebaseerd op het toegejuichte toneelstuk van Tennessee Williams zindert The Night of the Iguana van tegenstrijdige passie en verrassend scherpe humor. De film, die een Oscar won en drie nominaties kreeg, onderzoekt de donkere nacht in de ziel van een man, en belicht het verschil tussen dromen en de bitterzoete overgave aan de werkelijkheid.

Regie: John Huston (Prizzi's Honor)
Cast: Richard Burton, Ava Gardner, Deborah Kerr
Releasedatum 24 april 2008
Talen: Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: 112 min
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch
Regio: PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.85:1) zwart/wit
Audio: 1.0 mono

Bonus:
• Korte film Night of the Iguana: Huston's Gamble,
• Vintage korte film On the Trail of the Iguana,
• trailersBLOOD ALLEY

Het label Classic Cinema Collection omhelst en koestert de grootste film klassiekers die door de jaren heen gemaakt zijn en die niet vergeten mogen worden. De serie heeft een herkenbaar uiterlijk met een klassieke uitstraling. Een grote groep filmliefhebbers zal deze dvd's zien als een waardevolle toevoeging aan hun dvd-collectie.

Synopsis Blood Alley:

"Poeder je neus, schatje", brult de ouwe met zijn verweerde stem, "We naderen Hong Kong". Maar de zenuwslopende reis naar de vrijheid vergt het uiterste van de aan lager wal geraakte koopvaardijkapitein Tom Wilder. De sluwe zeebonk trotseert 300 mijl lang niet alleen de woeste zee-engte van Formosa – de Blood Alley uit de titel – maar ook de achtervolgers van het Chinese leger. Aan boord van zijn gammele stoomboot bevindt zich een voltallig Chinees dorp dat het communisme wil ontvluchten. En doktersdochter Cathy Grainger die hem, op haar eigen manier, de nodige zorgen baart. Blood Alley is een door regisseur William A. Wellman schitterend in beeld gebrachte avonturenfilm, met Californië als doublure voor Formosa (Taiwan) en cinemalegendes John Wayne en Lauren Bacall in de hoofdrollen.

Regie: William A Wellman
Cast: John Wayne, Lauren Bacall
Releasedatum 24 april 2008
Talen: Engels, Italiaans
Speelduur: 111 min.
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch
Regio: PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16/9 (2.40:1) kleur
Audio Dolby Surround 2.0 en 1.0 mono

Bonus:
• 'Achter de Schermen' documentaire,
• bioscoopjournaals,
• John Wayne trailergalerijARTS DU MYTHE 2

Synopsis Arts du Mythe 2 /Arts and Myths 2
Arte Video heeft een tweede DVD ontwikkeld met "primitieve" oftewel "tribal" kunst en bestudeert hierin nieuwe voorwerpen uit Afrika, Oceanië, Amerika en Azië. Elke film beschrijft een kunstwerk; hoe het is gemaakt en waarvoor het wordt gebruikt. Maar ook de traditionele en hedendaagse artistieke waarde wordt belicht. Elk volk heeft z'n gebruiken, tradities en visie op de wereld die door middel van deze voorwerpen verklaard worden.

Op deze DVD staat:
• Iatmul Skull (Papoea-Nieuw Guinea)
• Hopi Katsina Doll (Arizona)
• Chinese Shadow Dolls (China)
• Statue of the God Gu (Benin)
• Kodiak Mask (Alaska)
• Mnong Gar Jar Stake (Vietnam)

Regie: Ludovic Segarra
Releasedatum 24 april 2008
Talen: Frans, Engels, Duits
Speelduur: 156 min.
Regio: NTSC, region 0
Beeldverhouding: 4/3 en 16/9
Audio: Dolby Digital Stereo
Genre: Special InterestSEE YOU IN VEGAS

Synopsis See You In Vegas:
Hans Klok is illusionist, de snelste van de wereld. Al vanaf zijn zesde jaar weet hij dat hij wereldberoemd wil worden en sluit hij ieder optreden af met de woorden: "See you in Vegas!". Maar wereldberoemd worden als goochelaar lukt niet zomaar. Daar is geld voor nodig, veel geld en invloedrijke connecties. See You In Vegas volgt Hans Klok in de drie jaar waarin hij van lokale bekendheid in Nederland de stap maakt naar het wereldpodium. Hij tekent een contract met de firma Stage Entertainment van Joop van den Ende en geeft zijn familiebedrijf op. Alles moet wijken voor die ene droom. Dit maakt het soms lastig om daarbij trouw te blijven aan zijn naasten.

Regie: Antoinette Beumer en Maaik Krijgsman
Met: Hans Klok, Wouter Klok, Pamela Anderson en Joop van den Ende
DVD zal veel extra's bevatten. Details zijn helaas nog niet bekend.
Releasedatum 24 april 2008
Talen: Nederlands
Speelduur: 80 min.
Regio: PAL, regio 2
Beeldverhouding: 16/9
Audio: Dolby Digital Stereo, Dolby Surround 5.1
Genre: Documentaire

Bonus: Diverse extra's.