:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2008
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2008
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2008-04-09 - Geplaatst door: Werner
Het label Classic Cinema Collection omhelst en koestert de grootste film klassiekers die door de jaren heen gemaakt zijn en die niet vergeten mogen worden. De serie heeft een herkenbaar uiterlijk met een klassieke uitstraling. Een grote groep filmliefhebbers zal deze dvd's zien als een waardevolle toevoeging aan hun dvd-collectie.

THE ROARING TWENTIES

Synopsis
De tijd van de drooglegging en de clandestiene kroegen vormt het perfecte decor voor deze meeslepende gangsterkroniek van actiespecialist Raoul Walsh. Met zijn semidocumentaire en authentieke stijl, vertelt de film het levensverhaal van de werkloze oorlogsveteraan Eddie Bartlett. Bartlett wordt een nietsontziende smokkelaar, die een handeltje in illegaal gestookte alcohol opzet. Zijn toenemende rijkdom en macht bevallen concurrerende bendes niet, en het komt snel tot bloedige confrontaties. Maar ook tussen zijn eigen mensen is hij niet veilig, want daar wacht hem het verraad van zijn bedrieglijke zakenpartner. Het zou nog 10 jaar duren voor Cagney opnieuw een gangsterrol zou spelen, in een periode waarin gangsterfilms zeldzaam werden. "He used to be a big shot", verkondigd Panama Smith na de slotscene waarin Bartlett het loodje legt….het symbolische einde van Hollywoods obsessie met de gloriejaren van de gangsters.

Regie: Raoul Walsh (White Heat, Fury)
Cast: o.a. James Cagney (White Heat), Priscilla Lane en Humphrey Bogart.
Releasedatum: 8 mei 2008
Talen: Engels, Italiaans
Speelduur: 79 min
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Bulgaars
Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.37:1) Zwart/wit
Audio: 1.0 mono
Releasedatum: 22 mei 2008

Extra's:
• Commentaar door filmhisctoricus Dr. Lincoln Hurst
• Introductie door Leonard Maltin
• Bioscooptrailers
• Bioscoopjournaal: World's of Tomorrow
• 3 Korte films: All Girl Revue / The Great Library Misery / Thugs with Dirty Mugs
• Minidocumentaire The Roaring Twenties: The World Moves On.THE TREASURES OF THE SIERRA MADRE

Synopsis
Goud in de heuvels, hebzucht in mannenharten. Twee berooide zwervers en een doorgewinterde goudzoeker ontdekken goud. Hebzucht en paranoia slaan meteen toe. The Treasures Of The Sierra Madre, grotendeels gefilmd in Mexico met een voor die tijd fenomenaal budget van 3 miljoen dollar, eindigde op een beslissend treffen. Tegen die prijs, redeneerde Jack Warner, mocht hoofdrolspeler niet in het stof bijten voor de grote finale. Maar regisseur John Huston liet zich niet vermurwen en zag zijn film meermaals bekroond, onder meer met Oscars voor Beste Regie en Beste Scenario. Zijn eigen vader won een Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol. Niet bekroond maar in de filmannalen bijgeschreven als één van de meest beklijvende rollen ooit, is Bogarts vertolking van een man die voor ons ogen verandert van een sympathieke zwerver in een harteloze schurk die aan zijn eigen hebzucht ten onder gaat.

Regie: John Huston (The Night Of The Iguana)
Cast: o.a. Humphrey Bogart, Walter Huston, Tim Holt
Awards: 3 Oscars en een Golden Globe
Releasedatum 8 mei 2008 Artikelnummer 1409091
Talen: Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: 121 min
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Arabisch, Roemeens
Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.37:1) Zwart/wit
Audio: 1.0 mono
Releasedatum: 22 mei 2008

Extra's:
• Audio commentaar door Eric Lax
• Bioscooptrailer
• Documentaire: 'Discovering Treasure'ANGELS WITH DIRTY FACES

Synopsis
James Cagney en Pat O'Brien, ook naast het scherm dikke maatjes, spelen voor de zesde keer samen in deze tijdloze gangsterklassieker. Cagney vertolkt de rol van Rocky Sullivan, een charismatische zware jongen die zich vanuit het getto naar de top van de onderwereld opwerkt. Hij wordt op handen gedragen door het jonge grut uit de sloppenwijken, totdat Eerwaarde Connolly, Rocky's jeugdvriend, zich plechtig voorneemt om paal en perk te stellen aan diens slechte invloed. In de bijrollen herkent u andere topacteurs zoals Humphrey Bogart en Ann Sheridan. Cagney's vertolking leverde hem in 1938 de New York Film Critics Best Actor Award op en één van de drie Oscar nominaties voor de film. Nadat u de ijzingwekkende "death-row" finale heeft gezien, zult u begrijpen waarom.

Regie: Michael Curtiz (Casablanca, Night And Day)
Cast: James Cagney, Pat O'Brien, Humphrey Bogart
Awards: 3 Oscar nominaties
Releasedatum 8 mei 2008
Talen: Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: 93 min
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Bulgaars, Roemeens
regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.37:1)
Zwart/wit
Audio: 1.0 mono
Releasedatum: 22 mei 2008

Extra's:
• Audio commentaar door filmhistoricus Dana Polan
• Introductie door Leonard Maltin
• Boy Meets Girl bioscooptrailer
• Bioscoopjournaal Peace Pact Signed at Munich!
• Korte Film Out Where The Stars Begin
• Cartoon: Porky & Daffy
• Minidocumentaire: Angels With Dirty Faces: Whaddya Hear? Whaddya Say?THE PETRIFIED FOREST

Synopsis
Een vervallen eethuisje bakt in de genadeloze zon van Arizona. Binnen heeft de voortvluchtige moordenaar Duke Mantee zich verschanst voor zijn achtervolgers en houdt hij de gedesillusioneerde schrijver Alan Squier, de jonge Gabby Maple en nog enkele andere mensen gegijzeld. Als toneelstuk over het recht van de sterkste oogstte The Petrified Forest van Robert E Sherwood in 1935 een enorm succes op Broadway. In deze filmversie van 1936 hernemen Leslie Howard en Humphrey Bogart op briljante wijze hun toneelrollen en speelt ook Bette Davis een hoofdrol. Sherwood wilde Bogart voor een kleiner rolletje. Echter sloeg de vertolking van de gangster aan bij het publiek. In die mate zelfs dat Howard achteraf weigerde de film te draaien zonder hem…en zo meehielp Bogie's schitterende filmcarrière te lanceren.

Regie: Archie L Mayo
Cast: o.a. Leslie Howard, Bette Davis, Humphrey Bogart
Releasedatum 8 mei 2008
Talen: Engels, Italiaans
Speelduur: 79 min
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Bulgaars
Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.37:1) Zwart/wit
Audio: 1.0 mono
Releasedatum: 22 mei 2008

Extra's:
• Commentaar door Bogarts biograaf Eric Lax
• Introductie door Leonard Maltin
• Bullets of Ballots Bioscooptrailer
• Bioscoopjournaal van 1936
• Korte film: Rhythmitis
• Looney Tunes: The Coo Coo Nut Grove
• Minidocumentaire: The Petrified Forest: Menace in the Desert.JAMES ELLROY: AMERICAN DOG

Synopsis
Het is 22 juni 1958 als Geneva, de moeder van de toen 10 jarige James Ellroy, vermoord wordt teruggevonden, verkracht en gewurgd, in een steegje bij een school in El Monte, een arme wijk bij Los Angeles. Een paar dagen later ontdekt James Ellroy "The Case Of The Black Dahlia": een jonge vrouw van 22 jaar, Elisabeth Short, die in stukken teruggevonden is op een afgelegen terrein in Los Angeles in januari 1947 wat de kranten haalden. Zo begon de obsessie van James Ellroy die wel 50 jaar duurde: de kleine berichten in de krant van vermoorde vrouwen. Deze documentaire is een portret van een man, een schrijver, die naar de hel afdaalde om zijn verlossing te vinden. Het leven van een man die alles in zich had om een seriemoordenaar te worden maar tegenwoordig één van de meest succesvolle misdaadauteurs van zijn generatie is: L.A. Confidential, American Tabloid, The Black Dahlia en My Dark Places zijn enkele van zijn bestsellers.

Een film van Clara en Robert Kuperberg

Releasedatum: 8 mei 2008
Talen: Frans, Engels, Duits
Speelduur: 52 min
Ondertiteling: Frans, Engels, Duits
Regio NTSC, region 0
Beeldverhouding: 4/3 en 16/9
Audio: Dolby Digital Stereo
Genre: Special Interest
Releasedatum: 22 mei 2008

Extra's:
• Deaux diners: gesprekken met zijn vrienden
• La lecture publique: een stuk uit American Tabloid door Ellroy
• La remise du prix Jack Webb
• Photo galleriesARTAUD: LA FICTION & LA DOCUMENTAIRE (2 DVD)

Synopsis
Antonin Artaud (1896-1948) is een van de meest invloedrijke figuren in kunst, theater en bioscoop in de 20ste eeuw. Zijn invloed is duidelijk zichtbaar in de werken van o.a. Jean Genet en Peter Brook en spreidt zich uit naar de wereld van de rock'n'rol door artiesten als Jim Morrison en Patti Smith. De DVD bevat een documentaire over Artaud en een film over Artaud.

• Documentaire: 'The True Story of Artaud the Momo' (La veritable histoire d'Artaud le Mômo)
Deze film van Gerard Mordillat en Jerome Prieur uit 1993 is een baanbrekende documentaire vol met fascinerende herinneringen van vrienden en volgelingen van Antonin Artaud.
• Film: 'My Life and Times' (En compagnie d'Antonin Artaud)
Een film van Gerard Mordillat (1993), een zwartgallig drama met Sami Frey over de vriendschap tussen Artaud en de jonge dichter Jacques Prevel.
Releasedatum 8 mei 2008
Talen: Frans
Speelduur: 170+90 min
Ondertiteling: Engels
Regio NTSC, region 0
Beeldverhouding: 4/3
Audio: Dolby Digital Stereo
Genre: Special Interest
Releasedatum: 22 mei 2008

Extra's:
• Een documentaire van Gerard Mordillat et Jérôme Prieur: Jacques Prevel: De
colère et de haine (21 min)
• boekje (20 pag) met o.a. interviews met de regisseursWHITE HEAT

Synopsis
Met zijn vertolking van de kille Cody Jarrett, een psychopatische moordenaar die verknocht is aan zijn bikkelharde moeder, evenaarde James Cagney – ouder, angstaanjagender maar even meeslepend als voorheen – zijn acteerprestatie in The Public Enemy. Deze messcherpe thriller, in een zinderende regie van Raoul Walsh, schetst niet alleen het gewelddadige leven van Jarrett in de gevangenis en daarbuiten, maar zet ook een ijzingwekkende karakterstudie neer. Jarrett is een psychologische tijdbom die wordt aangedreven door de impuls van het moment. Hij vermoordt met zichtbaar genot een gewonde handlanger. Hij verwaarloost zijn sensuele vrouw en aanbidt zijn liefhebbende moeder. Het is één van de meest intense vertolkingen die Cagney ooit neerzette en een film die je als liefhebber gezien moet hebben!

Regie: Raoul Walsh (The Thief Of Bagdad, Fury)
Cast: James Cagney (Angels With Dirty Faces), Virginia Mayo
Releasedatum 22 mei 2008
Talen: Engels, Italiaans
Speelduur: 109 min
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Roemeens, Bulgaars
Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.37:1) Zwart/wit
Audio: 1.0 mono
Releasedatum: 22 mei 2008

Extra's:
• Commentaar door filmhistoricus Dr. Drew Casper
• Introductie door Leonard Maltin
• Bioscooptrailer
• Bioscoopjournaal van 1949
• 2 Korte films: So you think you're guilty en Homelesse Hare
• Mini documentaire: White Heat Top of the WorldDINNER AT EIGHT

Synopsis
Dinner At Eight biedt een kostelijke blik achter de schermen van het leven in de hogere kringen. Een aantal mensen is uitgenodigd voor een chic feestje in Manhattan. Sommigen hebben problemen, anderen gaan die veroorzaken. Drama en humor komen volop aan bod. Geïnspireerd door het succes dat de studio een jaar eerder had met Grand Hotel. Hoogtepunten zijn de bittere strijd tussen de seksen van Jean Harlow en Wallace Beery, de toenemende agitatie van gastvrouw Billie Burke en de wijsheid van de grande dame Marie Dressler. Er is natuurlijk maar één manier om al deze prachtige momenten mee te beleven. Het diner begint om acht uur. Zorg dat u op tijd bent.

Regie: George Cukor (My Fair Lady, Adam's Rib)
Cast: o.a. Marie Dressler, John Barrymore, Jean Harlow
Releasedatum 22 mei 2008
Talen: Engels, Spaans, Duits
Speelduur: 113 min
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Frans, Duits, Portugees, Arabisch, Kroatisch, Fins, Grieks, Hongaars, Pools, Sloveens, Zweeds, Turks, Roemeens
Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.85:1) Zwart/wit
Audio: 1.0 mono
Releasedatum: 22 mei 2008

Extra's:
• Documentaire met profielschets Harlow: The Blond Bombshell gepresenteerd door Sharon Stone
• Trailer

Mr. Horror, ook wel bekend als Jan Doense, is dé horrorkenner van Nederland. In het dagelijks leven is hij filmmaker, journalist, bedenker van het Weekend of Terror en voormalig directeur van het Amsterdam Fantastic Film Festival. Tevens stond hij aan de wieg van De Nacht Van De Wansmaak, The All-Night Horror Show en het fanzine Schokkend Nieuws. Op het label Mr. Horror Presents presenteert hij zijn persoonlijke favorieten: een reeks (modern) klassieke horrorfilms die in Nederland niet eerder op dvd verschenen.TWO EVIL EYES

Synopsis
Twee ijzingwekkende verhalen van Edgar Allen Poe, geregisseerd door horrormeesters Dario Argento (Suspiria, Deep Red) en George A. Romero (Dawn Of The Dead, Diary Of The Dead). In Romero's The Facts In The Case Of Mr. Valdemar spant een overspelige vrouw (cult-actrice Adrienne Barbeau) samen met haar minnaar om haar stervende echtgenoot zijn fortuin afhandig te maken. Hun plan keert zich op een akelige manier tegen hen. In Argento's duistere interpretatie van The Black Cat wordt een fotograaf (Harvey Keitel) tot waanzin gedreven door de kat van zijn vriendin, met bloederige gevolgen. Romero en Argento: een dubbele dosis horror! De cast is om te watertanden, met cult-iconen als Adrienne Barbeau en Harvey Keitel naast oudgedienden Kim Hunter (Planet Of The Apes) en Martin Balsam (Psycho). De gruwelijke make-up effecten zijn van niemand minder dan Tom Savini, die eerder garant stond voor het uitzinnige bloedvergieten in Romero's zombiefilms Dawn Of The Dead en Day Of The Dead.


Alle dvd's uit de 'Mr. Horror' serie bevatten een persoonlijke introductie van Jan Doense.
Regie: Dario Arento (Demons, Creepers, Suspiria) en George A Romero (Night Of The Living Dead, Dawn Of The Dead)
Met o.a.: Harvey Keitel, Adrienne Barbeau, Ramy Zada, Bingo O'Malley
Releasedatum 22 mei 2008
Talen: Engels
Speelduur: 120 min.
Ondertiteling: Nederlands
Regio 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.78:1)
Audio: 5.1 enhanced
Genre: horror
Releasedatum: 22 mei 2008

Extra's:
• Trailers
• Making of (ovb)QUI ÉTAIT KAFKA?

Synopsis
"Met deze film over Kafka vervolg ik mijn werk over schrijvers. Ik dook in het leven van een buitengewoon, heimelijk en legendarische persoonlijkheid, een man die wellicht de mooiste brieven in de geschiedenis van de literatuur schreef, naast die van Gustave Flaubert, een schrijver die Kafka zeer bewonderde".

Regie: Richard Dindo
Releasedatum 22 mei 2008
Talen: Frans, Engels, Duits
Speelduur: 96 min
Ondertiteling: Frans, Engels
Regio NTSC, region 0
Beeldverhouding: 16/9
Audio: Dolby Digital Stereo
Genre: Special Interest
Releasedatum: 22 mei 2008

Extra's:
• Een boekje van 20 pagina'sTALMUD

Synopsis
De Talmud is sinds eeuwen de voornaamste bron van Joodse wijsheden. Het tweede gedeelte van de Thora (het Oude Testament) is gebaseerd op de principes van traditie en vertellingen, de Talmud is de verborgen kant. Een kern van rechtsgeldige, historische of filosofische teksten, het is een mengeling van ongewone logica en bedreven pragmatisme, van geschiedenis en wetenschap, van anekdotes en humor. Geen enkele andere tekst had ooit dezelfde invloed, zowel theoretisch als praktisch, op het Joodse leven en vormt de spirituele inhoud en offers als een handleiding voor handelswijzen. Deze film heeft als doel de geschiedenis te laten herleven, vanaf het ontstaan tot het laatste relevante nieuws.

Regie: Pierre-Henry Salfati
Releasedatum 8 mei 2008
Talen: Frans, Engels, Duits
Speelduur: 55 min
Regio NTSC, region 0
Beeldverhouding: 16/9
Audio: Dolby Digital Stereo
Genre: Special Interest
Releasedatum: 22 mei 2008

Extra's:
• Yeshiva Ponievitch (7 min): archieven van een Yeshiva, gefilmd in 1932
• Jack V. Lunzer en de Talmud van Henri VIII (24 min) (The Valmadonna Trust Library London): gesprek met de belangrijkste Talmud verzamelaars
• David Kramer en de schatten van JTS (24 min): gesprek met een zeer ervaren
restaurateur conservator die werkt aan de Jewish Theological Seminary
• Rabbi Levine, bibliothecaris aan de Lubavitcher Rebbe (26 min)
• Rabbi Sherman en de Artscroll uitgaven (14 min): de vertaling en de publicatie van hedendaagse Talmuds door de desbetreffende uitgever
• De Talmud volgens Rav Adin Steinsaltz (24 min): het belang van het boek binnen de Joodse cultuur
• Judy Tenzer, The Drisha Institute (7 min.): Een Talmudische vrouwenschool
• Rabbi Kalatski, de Talmud in Manhattan (16 min): het talmudisch onderwijs in de zakenwereld;
• Rabbi Jacobson, een mysterieuze benadering van de Talmud (16 min)
• Daf Yomi (9 min): Eén pagina uit de Talmud per dag. Een voorbeeld van talmudisch onderwijs.LOVECRAFT

Synopsis
Le Cas Lovecraft is een film van een verbluffende originaliteit: een soort wonderbaarlijk monster doemt plotseling op in de rustige bibliotheek 'Un Siècle d'ecrivains". Het moet gezegd dat het onderwerp niet zomaar van iemand is, maar van H.P. Lovecraft, de uitvinder van werelden en mythes die sinds de jaren '30 nog zeer veel lezers bang maakt met enge verhalen en zelf een legende geworden. De aardse bijkomstigheden interesseerde de pure wesp uit Providence niet, van het leven walgde hij: zijn werk was gebouwd tegen de realiteit aan, in een vormeloze ruimte geopend door de angst, achter de deur van gesloten nachtmerries. Hoe kan je deze mythologie van het onnoemlijke vertonen en Dagon, het mysterieuze Cthulhu of het onwaarschijnlijke Necronomicum laten zien?

Patrick Mario Bernard en Pierre Trividic hebben zichzelf deze vraag gesteld en beeldden het antwoord uit met een geweldige visueel apparaat dat de zorgen op de televisie herontdekt.

H.P. Lovecraft is de auteur van de verhalen 'Castle Freak' en 'Lurking Fear' die verfilmd en op DVD uitgebracht zijn in het Mr. Horror Presents label.

Releasedatum 8 mei 2008
Talen: Frans, Engles
Speelduur: 45 min
Regio NTSC, region 0
Beeldverhouding: 4/3
Audio: Dolby Digital Stereo
Genre: Special Interest
Releasedatum: 22 mei 2008

Extra's:
• De film 'Weird' van Patrick Mario Bernard en Pierre Trividic