:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: ENCHANTED
PERSBERICHT: ENCHANTED
Bron: Disney - Datum: 2008-04-24 - Geplaatst door: Werner
ENCHANTED
Te koop op DVD en Blu-ray vanaf 7 mei 2008

Disney neemt je mee op een vrolijke reis doorheen een hedendaags sprookje. De schrijvers lieten zich inspireren door de Klassiekers van Disney. Dat resulteert in een prachtige film die animatie combineert met echte acteurs en een sprookje afwisselt met een romantische komedie. Spanning, plezier en wondermooie muziek van de befaamde Alan Menken maken Enchanted tot het ultieme avontuur over iemand in een onbekende wereld. Deze musicalkomedie charmeert het hele gezin.

Het verhaal
Andalasia is een droomplek in een animatiewereld. Pratende dieren en mensen leven er vrolijk naast elkaar. In het magische koninkrijk schijnt altijd de zon en in de bossen kan je soms zingende prinsen ontdekken.

Giselle bewoont er een boomhut en droomt zoals elk sprookjesfiguur van haar prins op het witte paard. Als op een dag knappe Prins Edward haar gezang beantwoordt, kan haar geluk niet op. Ze maken plannen om te trouwen , maken zich klaar om lang en gelukkig te leven en hopen vele kinderen te krijgen. Maar Narissa, de boze stiefmoeder van de prins, steekt hier een stokje voor. Narissa heeft een hekel aan het idee dat Giselle haar plaats op de troon zou innemen en duwt haar rivale in een bodemloze put.

Zo komt de naïeve prinses plotseling van haar toverachtige woonplaats in de harde, echte wereld terecht. Ze verdwaalt in het grauwe New York en voelt zich verloren tussen zijn norse inwoners. Wanneer ze op zoek gaat naar het paleis van het magische Andalasia ontmoet ze Robert: een nuchter scheidingsadvocaat. Hij wil Giselle helpen, vooral op aandringen van zijn dochtertje, die zo’n levensechte prinses helemaal het einde vindt.

Giselle gaat gewoon verder zoals ze dat gewoon is in haar animatiewereld: ze maakt haar eigen jurken door de gordijnen van Robert te verknippen, zingt en danst om zich uit te drukken, ruimt het huis op met hulp van ratten, duiven en zelfs kakkerlakken. Robert probeert haar in te tomen, maar zijn hart raakt steeds meer betoverd door de lieve en ontwapende Giselle.

In Andalasia zag Pip, de pluizige trouwe vriend van Giselle, hoe Narissa Giselle uit de sprookjeswereld bant. Hij verwittigt meteen Prins Edward en snelt zijn vriendin ter hulp. De prins heeft er alles voor over om zijn toekomstige vrouw terug te halen en gaat de strijd aan met de monsters van de wereldstad New York. Ook Narissa spoort Giselle op, maar dat om hele andere, zelfs gemene redenen!

De Personages
Giselle (Amy Adams)
Dit vrolijk meisje leeft in het sprookjesachtige Andalasia. Ze woont in een boom en is bevriend met de dieren uit het bos. Ze droomt van een romantisch leven met een happy end. Als ze haar zingende prins ontmoet lijken al haar wensen beantwoord. Maar daar steekt de boze stiefmoeder van haar verloofde een stokje voor. Door haar toedoen wordt Giselle naar het kille New York verbannen. Maar ook daar blijft ze haar stralende persoonlijkheid behouden en doorkruist ze de stad al dansend en zingend. Zo treft ze een knappe jonge advocaat Robert Mc Kenzie. Hij is gespecialiseerd in scheidingen en gelooft niet in eeuwige liefde, in tegenstelling tot de uiterst romantische ideeën van Giselle. Ze ontdekt de nieuwe, echte wereld met de bijhorende ware liefde.

Robert Mc Kenzie (Patrick Dempsey)
Hij is aantrekkelijk, briljant en een echte doorzetter. Als advocaat die gespecialiseerd is in echtscheidingen, heeft Robert te veel gezien om in de liefde te geloven. Nadat zijn vrouw hem verlaten heeft, probeert hij als alleenstaande vader zijn dochtertje goed op te voeden. Intussen is hij samen met een schitterende, jonge vrouw waarmee hij trouwplannen maakt. Dan neemt zijn leven plots een andere wending. Hij komt een gekke meid tegen die een gescheurde prinsessenjurk draagt en heel verward lijkt. Op aandringen van zijn dochter biedt hij de verloren Giselle een slaapplek voor één nacht aan. Hij valt van de ene verbazing in de andere, wordt knettergek van haar permanente goede humeur tot hij haar ware persoonlijkheid leert kennen. Zal hij smelten voor haar charmes?

Prins Edward (James Marsden)
Deze bekoorlijke prins heeft het hele pakket: hij is mooi, elegant en geraffineerd gekleed, hij lacht het leven toe en ook het leven lacht hem toe. Op de koop toe wordt de ideale prins koning van Andalasia, van zodra hij trouwt. Hij heeft de wondermooie Giselle al ten huwelijk gevraagd maar als zijn geliefde in New York belandt heeft hij het niet makkelijk. Hij snelt haar ten hulp zoals alleen gerespecteerde prinsen dat kunnen. De prins staat symbool voor waarden, eer en tradities. Galant en ridderlijk zijn, is voor hem de normaalste zaak van de wereld. Maar hij is wat timide en niet van de slimsten. Edward is ook egocentrisch en is ervan overtuigd dat de wereld om hem draait. Is onze wereld klaar om hem met open armen te ontvangen en hem te helpen in zijn zoektocht?

Narissa (Susan Sarandon)
Deze vrouw is even mooi als gevaarlijk. De gemene koningin Narissa is de stiefmoeder van Prins Edward. Ze is hypocriet en heel vriendelijk in omgang met haar stiefzoon, maar voor haar personeel is ze een echte verschrikking. Ze is gluiperig, verzot op macht en ze manipuleert graag. Als Edward trouwt, wordt hij koning en dat betekent dat Narissa haar kroontje zal verliezen. Daarom doet ze er alles aan om Giselle weg te werken. De gemene vrouw transformeert zichzelf in een heks en duwt Giselle in een put naar hartje New York. Ze is tot alles in staat om Giselles terugkeer te voorkomen. Onderschat deze dame niet, want haar krachten zijn onmeetbaar!

Pip
Van alle dierenvrienden uit het bos is Pip is de meest geliefde vriend van Giselle. De eekhoorn zit boordevol enthousiasme en durf. Het beestje is levendig en heel pienter. Het is klein, maar vindt zichzelf toch uiterst geschikt als moedige beschermer van de mooie prinses in nood. Als hij ziet dat de gemene Narissa, Giselle in een put duwt, verwittigt hij Prins Edward en springt zonder aarzelen achter Giselle. Als Pip aankomt in New York, verandert hij in een echte eekhoorn. Hij wordt erg prikkelbaar als hij ontdekt dat hij niet meer kan spreken in de echte wereld. In zijn kleine lijfje zit een immens groot hart. Zijn onuitputtelijke trouw maakt van hem de beste vriend die Giselle zich kan wensen.

De Stemmen
Giselle - Ann Van den Broeck
Robert - Roel Vanderstukken
Prins Edward - Frank Hoelen
Konigin Narissa - Peggy De Landtsheer
Nathaniel - David Davidse

De Muziek
Regisseur Kevin Lima vond goede muziek heel belangrijk in een film als Enchanted. "Zang is een vast onderdeel van sprookjes en daarom mocht het ook in deze film niet ontbreken. Ik ging bij Alan Menken, achtvoudige Oscarwinnaar en schrijver van de liedjes uit The Little Mermaid, Beauty And The Beast en Aladdin aankloppen voor de songs. Hij weet immers als geen ander hoe hij goede liedjes moet schrijven voor jong en oud. Giselle blijft nog steeds een sprookjesprinses en die zingen nu eenmaal graag. Ook in Central Park!"

Maar liefst drie liedjes werden genomineerd voor de categorie Best Original Song van de 80ste Academy Awards: True Love’s Kiss, Happy Working Song en That's How You Know.

Technische kenmerken DVD
Talenkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Vlaams / Engels; DTS: Nederlands
Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden
Beeldformaat: 16 x 9 – 2.35:1
Speelduur: 103 minuten
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Genre: Romantische komedie

Bonusmateriaal
• Deleted scenes
• Pips dilemma: een pop-upavontuur
• Bloopers
• Muziekvideo
• Een fantasie komt tot leven
• Vooruitblik

Technische kenmerken Blu-ray
Video: 1080p High Definition / 2.35:1 / 16 x 9
Audio: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Vlaams / Engels / Frans; DTS 5.1: Nederlands / Frans; PCM 5.1: Engels
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels
Speelduur: 103 minuten
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Genre: Romantische komedie

Bonusmateriaal:
• De D-files
• Een fantasie komt tot leven
• Bloopers
• Deleted scenes
• Pips dilemma: een pop-upavontuur
• Muziekvideo: "Ever, Ever After"

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron