:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2008
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2008
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2008-05-08 - Geplaatst door: Werner
NOSFERATU (2DVD)

Nosferatu: eine Symphonie des Grauens
Als de meest memorabele film van de Duitse expressionistische cinema en één van de meest beroemde van alle zwijgende films, blijft F.W. Murnau's Nosferatu: Eine Symphonie Des Grauens voor het hedendaagse publiek nog steeds een ijzingwekkende en zelfs angstaanjagende ervaring door de onweerlegbare kracht van zijn beelden. Murnau wist de diep gewortelde angsten uit het rijk van de nachtmerrie vast te leggen op celluloid en lanceerde daarmee de zo herkenbare en heel eigen "Murnau stijl", die de filmgeschiedenis voor altijd zou veranderen.

In deze allereerste filmadaptatie van Bram Stokers Dracula zien we hoe een onverschrokken zakenman diep doordringt in het bijgelovige hart van Transylvanië om daar een ogenschijnlijk eenvoudige onroerend goed transactie af te ronden. Daar ontmoet hij Graaf Orlock, een heerschap dat duidelijk niet van deze wereld is en weldra begint aan een lange reis over het continent om zich te vestigen in een ver land...

F.W. Murnau's surrealistische filmfabel uit 1922 vormt een mijlpaal en staat te boek als de eerste bijdrage in de wereldwijde traditie van "de horror film". Geniet van de definitieve en volledig gerestaureerde versie van Nosferatu: Eine Symphony Des Grauens, compleet met de authentieke tussentitels en begeleidende score die bij de originele première van de film werd gespeeld.

Regie: Friedrich Wilhelm Murnau (Dr. Jekyll And Mr. Hyde)
Cast o.a.: Max Schreck, Greta Schröder
Releasedatum: 5 juni 2008
Talen: Duits
Speelduur: 94 min.
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Regio PAL, regio 2
Beeldverhouding: 4/3
Audio: Dolby Digital Stereo, Dolby Surround 5.1
Genre: Horror

Extra's:
• Inlay is tweetalig: Frans en Nederlands
• Dubbel DVD
• Volledig gerestaureerde versie met verbeterde originele muziek
• Eerste horrorfilm in de geschiedenis en de eerste verfilming van Bram Stokers Dracula
• Bonus materiaal: 2 documentaires
- 'The Language of Shadows: FW Murnau and his Films' (53 min) van Luciano Berriatúa (2007)
- Korte documentaire 'An Historic Film arrives as a Digital Edition' (3,5 min)EASTER PARADE

Of ze nou lekker over 5th Avenue slenteren of als landlopers de boel opvrolijken; in Easter Parade danst en zingt het gouden koppel Judy Garland en Fred Astaire de sterren van de hemel! Deze sublieme musical bevat maar liefst 17 nummers van Irving Berlin. Niet voor niets werd de score, een bewerking door Johnny Green en Roger Edens, met een Oscar bekroond. De Kijker wordt getrakteerd op aanstekelijke dansnummers zoals Astaire’s Drum Crazy. Maar ook de rollen buiten die van Garland en Astaire zijn sterk ingevuld. Tapdanseres Ann Miller is onweerstaanbaar in Shakin' the Blues Away en Peter Lawford zet samen met Garland een prachtige versie neer van The Fella with the Umbrella. Kortom Easter Parade is een kleurrijke paasstoet die je onder geen beding mag missen!

Regie: Charles Waters (High Society)
Cast: Fred Astaire, Judy Garland
Awards: 1 Oscar
Talen: Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: 103 min.
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Bulgaars
regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.37:1) kleur
Audio: 1.0 mono
Releasedatum: 5 juni 2008

Extra's:
• Audio commentaar door Ava Astaire Mckenzie, Fred Astaires dochter, en door John Fricke, Judy Garlands biograaf
• Garland trailergalerij
• Nieuwe Making-Of Documentaire Easter Parade: On the Avenue
• Weggelaten muziekscene van Mr. Monotony, Mr Monotony dailies.GASLIGHT

Lichten flikkeren en doven. Voetstappen weerklinken op een afgesloten zolder. Mysterieuze voorvallen die enkel de kwetsbare jonge vrouw Paula ziet en hoort. Op den duur begint ze te geloven dat ze gek wordt. Precies waar haar verraderlijke echtgenoot Gregory op hoopt. Gaslight, geregisseerd door George Cukor, is een briljante vingeroefening in onzekerheden. Ingrid Bergman won haar eerste Oscar met de vertolking van een vrouw die balanceert op de grens tussen hoop en waanzin. Charles Boyer zette met zijn gladde, gewiekste Gregory een personage neer dat afweek van de rollen die hij doorgaans speelde en werd voor een Oscar genomineerd. Joseph Cotten, Dame May Whitty en de nauwelijks 18 jaar oude debutante Angela Lansbury, meteen goed voor een nominatie, vervolledigen de ijzersterke cast. Ook de Victoriaanse decors werden voor hun perfecte sfeerschepping met een Oscar bekroond.

Regie: George Cukor (Adam's Rib)
Cast: Charles Boyer, Ingrid Bergman (Casablanca)
Awards: 2 Oscars, 1 Golden Globe
Talen: Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: 109 min.
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Arabisch
regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.37:1)Zwart/wit
Audio: 1.0 mono
Releasedatum: 5 juni 2008

Extra's:
• Bonus Documentaire "Reflections on Gaslight"
• Bioscoopjournaal over de Oscaruitreiking van 1944
• BioscooptrailerMOGAMBO

"Hé! Een kangoeroe," zegt Eloise "Honey Bear" Kelly wanneer ze ziet dat een jong neushoorntje uit een Afrikaanse groeve wordt getild. Eloise, een showgirl uit Broadway die is gestrand in de Afrikaanse jungle, voelt zich beter thuis in de stadsjungle. Maar na één blik op safarigids Victor Marshall weet ze precies waar ze het liefst wil zijn. Tijden veranderen, maar de manier waarop Clark Gable mannenman Victor neerzet in een brutale, levendige remake van Gables Red Dust uit 1932 blijft genieten. Ava Gardner speelt de dikhuidige, maar diep van binnen ook kwetsbare Eloise. En Grace Kelly is de keurige vrouw van een antropoloog waarop Victor zijn oog laat vallen. Beide vrouwen verdienen een Oscar nominatie en Kelly won bovendien een Golden Globe voor Beste Vrouwelijke Bijrol. In Mogambo heeft regisseur John Ford zijn grote liefde voor het buitenleven laten spreken, het resultaat is klassiek vermaak voor binnenshuis.

Regie: John Ford (Rio Grande)
Cast: Clark Gable, Ava Gardner, Grace Kelly
Awards: 2 Oscarnominaties, Golden Globe
Talen: Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: 111 min.
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Arabisch
regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.37:1) kleur
Audio: 1.0 mono
Releasedatum: 5 juni 2008

Extra's:
• Bioscooptrailer


HELEN OF TROY

Zij zag hoe duizend schepen te water werden gelaten! En nu zaaien pijlenregens dood en verderf. Soldaten klauteren over de muren. Zwaarden kletteren, vuren woeden. Maar aanval na aanval wordt door de Trojanen afgeslagen. Om de onoverwinnelijken te verslaan zullen de Grieken een list moeten gebruiken. Dus zetten ze een aftocht in scène en laten ze voor de overwinnaars een geschenk achter: een gigantisch houten paard waarin zich enkelen van hun beste krijgers schuilhouden. De Ilias van Homeros spat op adembenemende wijze van het scherm in Helen Of Troy, een heerlijk nostalgisch megaspektakel uit de gouden filmjaren vijftig. Robert Wise kon voor de regie van dit sensationele epos gebruik maken van het voor die tijd astronomische budget van 6 miljoen dollar en dat is te zien. In een aantal massascènes draven bijna 30.000 figuranten op! Tussen de mensen zien we Sir Cedric Hardwicke, Brigitte Bardot en Rossana Podesta en Jack Sernas als de geliefden die zich in het middelpunt van het dodelijke conflict bevinden. Een zinderend massaspektakel, met buitengewone strijdtaferelen en schitterende decors.

Regie: Robert Wise (West Side Story)
Cast: Rossana Podesta (Sodom And Gomorrah), Jack Sernas (La Dolce Vita), Brigitte Bardot
Talen: Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: 116 min.
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Arabisch
regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16/9 (2.55:1) kleur
Audio: 1.0 mono
Releasedatum: 5 juni 2008

Extra's:
• Documentaire: Sounds of a Homeric Troy, De kijk op Troy
• Interview met Helen
• BioscooptrailerRIDE THE HIGH COUNTRY

In deze briljante, ontroerende film van regisseur Sam Peckinpah spelen Randolph Scott en Joel McCrea, allebei het prototype van een cowboy, een rol die hen op het getaande lijf geschreven is. Ze zijn twee oudere wetsdienaren die een goudtransport moeten bewaken. Veel bezitten ze niet, ieder een eigen paard en een paar dollar. Toch hebben ze alles wat ze nodig hebben, namelijk hun onafhankelijkheid. Helaas is het oude Westen aan het verdwijnen en daarmee ook de wijd open vlakte die onafhankelijke mannennodig hebben.
Met een beetje geluk zullen deze twee genoeg ruimte vinden voor deze tocht en voor een laatste dag van afrekening. Ook zullen ze avontuur vinden, met de meeslepende redding van een mishandelde bruid (Mariette Hartley), onderlinge vuurgevechten en een daad van verraad die diep in hun leven ingrijpt. Ride The High Country is niet alleen een spannende Western en een hartverwarmende hommage aan het genre, het is ook een ontdekkingstocht naar wat een film groots maakt.

Regie: Sam Peckinpah (The Wild Bunch)
Cast: Randolph Scott, Joel McCrea
Talen: Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: 89 min.
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Roemeens, Bulgaars
regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16/9 (2.35:1) kleur
Audio: 1.0 mono
Releasedatum: 19 juni 2008

Bonus Korte film A Justified Life: Sam Peckinpah and the High Country, Audio commentaar van Peckingpah biografen/documentalisten Nick Redman, Paul Seydor en anderen, Galerij van trailers van Sam PeckinpahTHE PUBLIC ENEMY

Met zijn krachtige vertolking in The Public Enemy (1931) forceerde James Cagney zijn doorbraak. Hij speelt de door de wol geverfde zware jongen Tom Powers, maar alleen omdat het toenmalige hoofd van de productie Darryl F. Zanuck op het laatste moment besloot om de rolverdeling te wijzigen. Bij de aanvraag van de productie speelde Cagney nog een bijrol, maar toen Zanuck merkte hoezeer Cagney het scherm domineerde, gaf hij hem prompt de hoofdrol. Die beslissing leverde niet alleen een genreklassieker op maar luidde ook het begin van een vruchtbare filmcarrière in. William A. Wellman regisseert de prent met een meesterlijk oog voor detail. De film geeft perfect de look, de dialogen en de wanhoop van de jaren '20 weer. Het is alsof we in een virtuele tijdscapsule naar de periode van de Drooglegging terugkeren, een harde, meedogenloze en grauwe tijd. Zelfs wanneer bij het ontbijt pompelmoes wordt geserveerd.

Regie: William A. Wellman
Cast: James Cagney (White Heat), Jean Harlow (Libeled Lady), Edward Woods
Talen: Engels, Duits, Italiaans
Speelduur: 79 min.
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Arabisch, Bulgaars, Italiaans, Portugees, Deens, Fins, Zweeds, Tjechisch, Kroatisch, Sloveens, Grieks, Hongaars, Turks, IJslands
regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.37:1) kleur
Audio: 1.0 mono
Releasedatum: 19 juni 2008

Extra's:
• Public Enemy Re-release Forward 1954
• Commentaar door filmhistoricus Robert Skiar
• Introductie door Leonard Maltin
• Bioscooptrailer Blonde Crazy, Girl Starts Train for the Olympics
• Hearst metrotone Bioscoopjournaal
• Korte film: The Eyes Have It
• Warner Bros cartoon: Smile, Darn Ya, Smile!
• minidocumentaire Beer en Blood: Enemies of the Public.THE ROMAN SPRING OF MRS. STONE

Weduwe Karen Stone is rijk en mooi. Haar successen als actrice zijn nog maar een herinnering. Ze woont alleen in een luxe appartement dat uitkijkt op de trappen van Rome waar romances gebeuren. En ze wacht. Oscarwinnaars Vivien Leigh en Warren Beatty zijn de dame en de minnaar in deze tedere bewerking van een novelle van Tennessee Williams, geregisseerd door Broadway veteraan Jose Quintero. Leigh won haar tweede Oscar voor A Streetcar Named Desire, ook van Williams. Hun hernieuwde samenwerking zorgt voor een gelijksoortige betovering – romantisch, sinister en haast explosief. Twee personages gooien olie op het vuur bij de hoofdrolspelers. Lotte Lenya, genomineerd voor een Oscar voor de beste vrouwelijke bijrol als de gravin die romances "arrangeert" waarin zij een financieel belang heeft en Carol Brown als Karens sluwe beste vriend.

Regie: Jose Quintero
Cast: Vivien Leigh (Gone With The Wind, A Streetcar Named Desire), Warren Beatty (Splendor In The Grass, Bonnie And Clyde)
Awards: 1 Oscarnominatie en Golden Globe nominatie
Talen: Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: 99 min.
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Roemeens
regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.85:1) kleur
Audio: 1.0 mono
Releasedatum: 19 juni 2008

Extra's:
• Korte film Mrs Stone: Looking for Love in All the Dark Corners
• TrailerLIBELED LADY

Bill Chandler is een van Amerika's grootste hengelaars, een niet te evenaren sportvisser. In zijn lieslaarzen is hij de schrik van de meest ongrijpbare forel. Maar is Chandler wel zuiver op de graat? Het neusje van de zalm van Hollywood - William Powell, Jean Harlow, Myrna Loy en Spencer Tracy – schittert in deze klassieke romantische screwballkomedie, die genomineerd werd voor een Oscar voor Beste Film. Het verhaal begint als de rijke erfgename Loy krantenman Tracy aanklaag wegens smaad. Tracy verzint een list, waarbij verloofde Harlow en pechvogel Powell als lokaas fungeren. Ze rollen van het een in het ander – een schijnhuwelijk, een nepontvoering, een geweldig geestige visles, een handgemeen, verbroken beloften, gebroken harten en uiteindelijk de ware liefde voor iedereen. Deze Lady is zonder meer een geweldige vangst.

Regie: Jack Conway
Cast: Jean Harlow (The Public Enemy), William Powell en Spencer Tracy
Talen: Engels, Duits, Spaans
Speelduur: 98 min.
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Arabisch, Portugees, Fins, Zweeds, Kroatisch, Sloveens, Grieks, Hongaars, Turks, Pools, Roemeens
regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.33:1) Zwart/wit
Audio: 1.0 mono
Releasedatum: 19 juni 2008

Extra's:
• "Leo is in the Air" radio spot (audio)