:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: PRINCE CASPIAN
PERSBERICHT: PRINCE CASPIAN
Bron: Just Entertainment - Datum: 2008-06-26 - Geplaatst door: Werner
ORIGINELE BBC-SERIE CHRONICLES OF NARNIA - PRINCE CASPIAN OP DVD

Vanaf 2 juli draait in de Vlaamse bioscopen de nieuwe Disney-film The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, het tweede deel in een reeks naar de fantasyromans van C.S. Lewis. Ter gelegenheid van de Vlaamse première komt Just Entertainment met de DVD-release van een sublieme verfilming van dezelfde titel die de BBC eind jaren ’80 maakte.

Chronicles Of Narnia gaat over vier kinderen die ontdekken dat de achterkant van een oude klerenkast hen leidt naar een magische en gevaarlijke wereld met koningen, monsters, heksen en draken. Het verhaal van Prince Caspian (volledige BBC-titel: Prince Caspian And The Voyage Of The Dawn Treader) speelt een jaar na het eerste deel in de reeks, The Lion, the Witch And The Wardrobe. Tijdens de afwezigheid van de vier jonge helden blijken er in het wonderlijke koninkrijk Narnia maar liefst 1300 jaren te zijn verstreken. Het land is in de greep van een wrede koning. Degene die eigenlijk op de troon zou moeten zitten, Prins Caspian, houdt zich schuil uit angst voor de tiran. Kunnen de vier kinderen hem helpen het land te redden?

Chronicles Of Narnia heeft al meerdere generaties gefascineerd. De spannende verhalen en de onderliggende Bijbelse symboliek vormen kennelijk een onweerstaanbare combinatie. Maar de hernieuwde triomf van de cyclus heeft ongetwijfeld ook te maken met de enorme populariteit van fantasytitels als Lord Of The Rings en Harry Potter.