:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: KOOPTITELS JULI 2008
PERSBERICHT: KOOPTITELS JULI 2008
Bron: RCV - Datum: 2008-06-29 - Geplaatst door: Werner
AUGUST RUSH
The music is all around you. All you have to do is listen.
Nominatie Oscar Best Original Song\

Dit muzikale drama neemt je mee in het leven van de jonge Evan en zijn bijzondere zoektocht naar zijn ouders, die hij nooit heeft gekend. Naast overtuigende acteerprestaties en een hartverwarmend en ontroerend verhaal, is in deze film ook een belangrijke rol weggelegd voor schitterende muziek. Hiervoor werd August Rush dan ook genomineerd voor een Oscar. Een bijzondere belevenis waar je nu heerlijk thuis op DVD van kunt genieten!

Over de film
Louis, gitarist van een rockbandje, en Lyla, celliste van een orkest, worden na een romantische en wilde nacht samen in New York ruw van elkaar gescheiden. Ook de liefdesbaby die uit deze nacht voortkomt wordt bij Lyla weggehaald. Jaren later weten ze geen van beiden dat hun zoontje Evan opgroeit in een jongensweeshuis. Evan realiseert zich dat zijn ouders ergens buiten moeten zijn en besluit naar New York te vluchten. Inmiddels hebben Louis en Lyla beiden de muziek vaarwel gezegd, maar dromen zij nog steeds over die ene nacht… Eenmaal in New York valt het muzikale supertalent van Evan al snel op en wordt hij ingelijfd in de bende jeugdige straatmuzikanten van een man genaamd ‘Wizard’. Als Louis en Lyla los van elkaar besluiten ook terug te keren naar de plek van hun romantische samenzijn, lijkt de muziek in de lucht niet meer te stoppen...

Freddie Highmore, die we eerder zagen in schitterende rollen in onder andere Charlie And The Chocolate Factory en Finding Neverland, weet wederom alle harten te stelen met zijn ontwapenende vertolking van de jonge Evan. Bijzonder is ook de rol van Jonathan Rhys Meyers (Matchpoint, Bend It Like Beckham), die in de film zelf een aantal nummers van de soundtrack vertolkt. Ook Kerri Russel (Mission Impossible III, The Upside Of Anger) als Evans moeder en Robin Williams (Mrs. Doubtfire, Night At The Museum) als de persoon die hem onder zijn dubieuze hoede neemt, weten precies de juiste snaar te raken. Een belangrijke bijrol is weggelegd voor Terrence Howard (Crash, Hustle & Flow). Kirsten Sheridan, die eerder het script schreef voor het al even betoverende In America, tekende voor de regie. 

Releasedatum koop-dvd: 9 juli 2008
 

THE FLOCK
Se7en meets 8MM
Your fear is their desire...
 
Richard Gere en Claire Danes in een huiveringwekkende thriller

Liefhebbers van spannende misdaadthrillers à la Se7en en 8MM kunnen hun hart ophalen met The Flock, waarin Richard Gere en Claire Danes de strijd aangaan met perverse, sadistische criminelen. Zedenmisdrijven zijn nog altijd aan de orde van de dag, een feit waar we ook in het echte leven nog altijd maar al te vaak aan herinnerd worden. In deze film zien we een man die op zijn eigen manier een bijdrage probeert te leveren aan de strijd tegen dit soort gruwelijkheden en voelen we zijn frustrerende machteloosheid hierbij. Een huiveringwekkende thriller, die je vanaf het begin aan de buis gekluisterd houdt, is het resultaat!

Over de film
De keiharde detective Erroll Babbage maakt al jaren jacht op zedendelinquenten op zijn geheel eigen onorthodoxe wijze. Zijn meerderen zijn daarom blij als hij met pensioen gaat. Hij krijgt nog twee weken om zijn opvolger in te werken. Deze Allison Lowry is jong, gedreven, maar zij verafschuwt de methoden van Babbage. Als Babbage een krantenbericht leest over de verdwijning van een jong meisje, vermoedt hij dat de dader wel eens een bekende van hem zou kunnen zijn. Wat volgt is een race tegen de klok, waarin een geobsedeerde Babbage Allison meesleurt in een duistere onderwereld van machtspelletjes, SM, fetish en moord...

Richard Gere, een van de bekendste en meest gerespecteerde acteurs van zijn generatie, speelt een geweldige rol als de emotioneel beschadigde detective Babbage. Claire Danes, net als Gere winnaar van een Golden Globe, speelt zijn onervaren opvolgster. Eerder zagen we van haar al sterke acteerprestaties in films als Romeo + Juliet, The Rainmaker en The Hours. In de bijrollen zien we naast Ray Wise, bekend van vele TV-series waaronder 24, ook niemand minder dan zangeres Avril Lavigne. The Flock is het Engelstalige regiedebuut van de Hongkongse regisseur Andrew Lau. Hij maakte ook het zeer succesvolle Infernal Affairs, een film die vele awards in de wacht sleepte en later in een remake uitkwam als Martin Scorsese’s The Departed.

Releasedatum koop-dvd: 30 juli 2008
 

MR. WOODCOCK
After American Pie, Now his teacher is doing his mom
Sean William Scott is terug… en zijn gymleraar ook!

Tegen sommige jeugdtrauma’s zijn geen zelfhulpboeken bestand. Dat ontdekt John Farley als de plaaggeest uit zijn schooltijd ineens weer in zijn leven opduikt als... de nieuwe vriend van zijn moeder!  Billy Bob Thornton en Sean William Scott zijn op hun best én aan elkaar gewaagd in deze hilarische komedie waarin net zoveel harde klappen vallen als grappen!

Over de film
Iedereen had wel zo’n leraar op school: superstreng, zonder humor en het enige dat hem gelukkig maakte was om jou te kleineren… Kan je je voorstellen hoe erg het is als je moeder met hem wil trouwen? Maak kennis met John Farley, schrijver van zelfhulpboeken. Als kind dik en onsportief, tegenwoordig afgetraind en succesvol. Zijn nachtmerrie-leraar? Mr. Woodcock! Een sadist die elke leerling een trauma voor het leven bezorgde! Als John terugkeert naar zijn geboorteplaats blijkt Mr. Woodcock nog steeds kinderzieltjes te verpesten... en is hij het nieuwe liefje van John’s moeder! John zal alles uit de kast moeten trekken om die relatie te laten mislukken, maar Woodcock heeft zo zijn eigen plannen en verliezen hoort daar niet bij!

De rol van de sadistische Mr. Woodcock is aan Billy Bob Thornton (Bad Santa, Love Actually, Monster’s Ball) meer dan toevertrouwd en ook Sean William Scott is na de American Pie films en Dude, Where’s My Car weer op zijn best in deze heerlijk foute komedie. Oscarwinnares Susan Sarandon, die we eerder zagen in Dead Man Walking, Stepmom en natuurlijk Thelma & Louise, maakt de hoofdcast compleet. Craig Gillespie nam, na een jarenlange ervaring in het regisseren van TV-commercials, de regie op zich.

Releasedatum koop-dvd: 23 juli 2008
 

CLEANER
The Blood may be wiped away. but the truth still remains.
Gitzwarte misdaadthriller met topcast beleeft DVD-première

De geweldige cast bestaande uit Samuel L. Jackson, Eva Mendes en Ed Harris én het superspannende verhaal van deze misdaadthriller houden je gegarandeerd een avondje op het puntje van je stoel. Het vakwerk van Die Hard 2-regisseur Renny Harlin sleept je mee en zorgt ervoor dat je je als kijker helemaal bij het mysterie betrokken voelt. Cleaner is nu voor het eerst te zien op DVD! 

Over de film
Tom Carver slijt zijn dagen met het opruimen en schoonmaken van plaatsen waar een misdaad is gepleegd. Ooit was hij zelf een keiharde agent, maar een schandaal zorgde ervoor dat hij verplicht een nieuw leven moest beginnen. Als hij op een dag de opdracht krijgt om een plaats delict in een landhuis schoon te maken, zoekt hij er eerst niets achter. Als later blijkt dat zijn opruimwerkzaamheden deel uit maakten van een complot om een moord te verdoezelen, wordt Tom opeens meegezogen in een politieonderzoek dat bol staat van corruptie, wraak en geweld.

Samuel L. Jackson kruipt in de huid van hoofdpersoon Tom en laat met deze rol wederom zien waarom hij één van Hollywood’s meest gerespecteerde en populairste acteurs is van dit moment. Naast hem een ijzersterke Ed Harris die ook al vele prachtige rollen op zijn naam heeft staan, onder andere in The Rock, A History Of Violence en A Beautiful Mind. Ook zien we Eva Mendes, die zich sinds haar rol in Training Day in het oog van het filmpubliek heeft gewerkt en schitterde in grote producties als 2 Fast 2 Furious en Hitch. De regie is in handen van Renny Harlin, die zijn sporen verdiend heeft met grote projecten als Die Hard 2 en Cliffhanger. Met Samuel L. Jackson werkte hij eerder al samen in The Long Kiss Goodnight en Deep Blue Sea.  

Releasedatum koop-dvd: 23 juli 2008
 

GUARDING EDDY
When a dream is all you have, take the shot!
Heerlijke feel good film over dromen, vriendschap én sport

Dit is het ware verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de 18 jaar oude autistische Eddy en de talentvolle basketbalspeler Mike. Een schitterende feel good film waarin universele thema’s als persoonlijke ontwikkeling, vriendschap en sport een grote rol spelen en met humor en eerlijkheid worden gebracht. Mede hierdoor is Guarding Eddy een inspirerende en hartverwarmende film geworden in de trant van Rain Man en I Am Sam, die vele mensen zal aanspreken.

Over de film
Eddie is een geestelijk gehandicapte jongen met een zwak voor sport. Mike is een talentvolle basketbalspeler met een gouden toekomst. De twee komen elkaar tegen in een daklozencentrum, waar Mike een taakstraf uitvoert. Eddie is daar terecht gekomen nadat hij door zijn vader het huis uit is gezet. De twee worden aan elkaar gekoppeld en als Eddie op een dag een auto-ongeluk krijgt, neemt Mike hem in huis. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de man die alleen maar kan dromen van een profcarrière en de man die deze droom bijna door zijn vingers liet glippen.

Brian Presley (Home Of The Brave, TV: General Hospital) speelt de rol van Eddy en brengt op prachtige wijze over hoe deze zijn onschuldigheid weet te bewaren, ondanks de strijd tegen zijn autisme en het misbruik dat hij thuis te verduren heeft gekregen. Om zich goed op deze rol voor te bereiden ging Presley werken in een daklozencentrum in Hollywood en bezocht hij diverse instellingen in de geestelijke gezondheidszorg. Zijn tegenspeler is Kiko Ellsworth, die ook speelde in Bad Boys II en General Hospital. Met regisseur Scott McKinsey werkten beide acteurs eerder al samen in de TV-serie Port Charles.

Releasedatum koop-dvd: 9 juli 2008UIT HET ARCHIEF