:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2008
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2008
Bron: Warner - Datum: 2008-07-01 - Geplaatst door: Werner
ALIBI

In deze romantische komedie ontmoet de straatslimme en bijdehante Youssef (Achmed Akkabi) op een zekere dag Rick (Frederik Brom), handelaar in alibi's. Wie een smoes nodig heeft, kan bij zijn kantoor een waterdicht alibi bestellen.  Achterdochtige echtgenotes, vervelende schoonmoeders of veeleisende bazen worden dan vakkundig om de tuin geleid. De ideale werkplek dus voor geboren leugenaar Youssef. Maar wanneer hij verliefd wordt op serveerster Andrea (Georgina Verbaan), staat hij voor een dilemma. Andrea werd zelf vaak bedrogen en wil nooit meer iets beginnen met een man die iets te verbergen heeft of liegt. Rick overtuigt Youssef dat elke relatie af en toe gebaat is bij een leugentje om bestwil. Maar Andrea vindt dat in de ware liefde geen plaats is voor bedrog.

Technische fiche:

Regie: Johan Nijenhuis
Cast: Achmed Akkabi, Georgina Verbaan, Frederik Brom, Isa Hoes, Egbert Jan Weeber, Hugo Maerten, Sophia Wezer, Rachida Iaallala
Talen: DVD: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Nederlands
Blu-ray: in LPCM 5.1: Nederlands; in DTS 5.1: Nederlands; in Dolby Digital 5.1: Nederlands
Taalkeuze Extra's in stereo
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: DVD: ca. 86 min.; Blu-ray: ca. 89 min.
Releasedatum: 9 juli 2008

Extra:
• Bloopers
• Verwijderde scènes
• Fragmenten
• Videoclip 'stuk' van the Partysquad


STEP UP 2
It's not where you're from.
It's where you're at.

Streetdancer Andie werkt zich met haar dansgroep 'The 410' voor de zoveelste keer in de problemen. Haar pleegmoeder is het zat, maar laat zich toch overhalen Andie nog een allerlaatste kans te geven. Andie doet auditie bij de prestigieuze Maryland School of the Arts en wordt tot haar grote verbazing aangenomen. Op de dansschool ontmoet ze de knappe en populaire Chase. Op een dag stelt hij voor om met een groep dansers mee te gaan doen aan danswedstrijden op straat. Andie gaat op het aanbod in, maar de balletschool vindt het maar niks. Daarnaast kunnen de leden van haar oude dansgroep moeilijk leven met Andies resolute omslag. Het is dus nog maar de vraag of Andie haar hoofd boven water zal kunnen houden...

Step Up 2, het vervolg op het immens populaire Step Up, neemt je weer helemaal mee in meeslepende moves en onweerstaanbare beats. Geen mens die zijn benen nog in bedwang kan houden na het zien van de hipste shakes op de meest groovy nummers van deze tijd.

Dat het er vurig aan toe gaat tussen hoofdrolspelers Briana Evigan en Robert Hoffman bewezen de MTV Movie Awards, waar de film in de prijzen viel voor... Best Kiss. Check it out!

Technische fiche:
Regie: Jon Chu
Cast: Briana Evigan, Robert Hoffman, Adam G. Sevani, Will Kemp, Cassie Ventura, Danielle Polanco, Christopher Scott, Mari Koda, Janelle Cambridge, Luis Rosado, Harry Shum Jr., Lajon Dantzler, Telisha Shaw, Black Thomas, Kmel Howell
Talen: DVD: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1/DTS: Engels
Blu-ray-ray: taalkeuze in Dolby TrueHD 5.1: Engels; in DTS 5.1: Engels; in PCM 5.1: Engels
Taalkeuze Extra's in stereo
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: DVD: ca. 93 min.; Blu-ray: ca. 97 min.
Releasedatum: DVD: 9 juli 2008; Blu-ray-ray: 27 augustus 2008

Extra:
• Through the eyes
• Outlaws of hip hop: Meet the 410
• Robert Hoffman Video Prank
• Muziekclips: Flo Rida feat. T-Pain "Low", Missy elliot "Ching-a-Ling", Cheerish feat. Yung Joc "Killa", Plies feat. Akon "Hypnotized", Brit and Alex "Let it Go", Tania Christopher feat. Yung Craze "Show Me"
Exclusief Blu-ray-ray:
• Verwijderde scènes


SWEENEY TODD THE DEMON BARBER OF FLEET STREET
Toe aan een scheerbeurt? Een grondige scheerbeurt? Sweeney wacht...

Tim Burton en Johnny Depp: twee legendarische talenten voor de zesde maal opnieuw verenigd. De succesvolle samenwerking tussen de regisseur en hoofdrolspeler van vijf opmerkelijke films (waaronder Edward Scissorhands en Charlie And The Chocolate Factory) krijgt een messcherp vervolg met deze pakkende thriller, gebaseerd op Stephen Sondheims wereldberoemde en met een Tony Award bekroonde musical.

Het verhaal van een negentiende-eeuwse Londense barbier die zijn wraakgevoelens botviert met zijn gekoesterde scheermes heeft het allemaal: rijkelijk vloeiend bloed, spanning, liefde, humor, meeslepende muziek, een verBlu-rayffende grafische vormgeving en schitterende kostumering. Helena Bonham Carter, Alan Rickman en Sacha Baron Cohen dragen met hun vertolking van Sweeneys vleespasteitjes bakkende handlangster en verdorven tegenstanders bij aan de dreigende sfeer van dit absolute meesterwerk.

De film mocht rekenen op een Golden Globe voor Beste Film en Beste Mannelijke Acteerprestatie van Johnny Depp, een Oscar voor Beste Art Direction en een oscarnominatie voor Beste Mannelijke Hoofdrol en Beste Kostuums.

Technische fiche:
Regie: Tim Burton
Cast: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Timothy Spall, Sacha Baron Cohen, Jamie Campbell Bower, Laura Michelle Kelly, Jayne Wisener
Talen: DVD: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels
Blu-ray-ray: Taalkeuze in DolbyTrueHD 5.1: Engels; in Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans
Taalkeuze Extra's in stereo
Ondertiteling: Nederlands, Engels (dvd); Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Chinees, Koreaans (Blu-ray-ray film en exclusief bonusmateriaal):
Speelduur: DVD: ca. 94 min.; Blu-ray: ca. 116 min.
Releasedatum: 30 juli 2008

Extra's:
Beide:
• Burton + Depp + Carter = todd
Exclusief Blu-ray-ray:
• "Sweeney Todd is Alive", the Real history of the Demon Barber
• HBO First Look: the Making of Sweeney Todd
• London Press Conference
• Musical Mayhem: Sondheim's Sweeney Todd
• Sweeney 's London
• Designs for a Demon Barber
• Grand Guignol: A theatrical tradition
• A Bloody Business
• Razor's Refrain
• Photo Gallery


THE BUCKET LIST
Je leeft maar één keer, dus waarom verlaat je het leven niet met stijl?

Het leven met stijl verlaten. Dat is wat twee kamergenoten op de kankerafdeling, een opvliegende miljardair (Jack Nicholson) en een intelligente automonteur (Morgan Freeman),besluiten te doen als ze het slechte nieuws horen. Ze komen tot de vaststelling dat hun volledig tegenovergestelde levens één belangrijk aspect delen: spijt van gemiste kansen. Dus maken ze een lijst van dingen die ze nog willen doen voor hun dood en met deze checklist in de hand gaan ze de wijde wereld in voor het avontuur van hun leven.Vrije val met een parachute? Gedaan. Met een Shelby Mustang over een circuit racen? Gedaan. Naar de grote pyramide van Cheops staren?  Gedaan. De vreugde in hun leven ontdekken voor het te laat is? Gedaan!

Onder de behendige regie van oscarnominee Rob Reiner worden twee gevestigde waarden uit de filmwereld, drievoudig oscarwinnaar Jack Nicholson en oscarwinnaar Morgan Freeman tegenover elkaar uitgespeeld in dit hartverwarmende avontuur. Met hart en ziel belichamen de twee grote sterren een geestige en listige rol in dit geïnspireerde eerbetoon aan het leven waarin bewezen wordt dat nu het beste moment is.

Technische fiche:
Regie: Rob Reiner
Cast: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes, Beverly Todd, Rob Morrow, Alfonso Freeman, Rowena King, Annton Berry Jr., Verda Bridges, Destiny Brownridge, Brian Copeland, Jennifer Defrancisco
Talen: DVD: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Spaans; in DTS: Frans
Blu-Ray: Taalkeuze In Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees
Taalkeuze Extra's in stereo en mono
Ondertiteling: Nederlands, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels
voor slechthorenden (dvd); Ondertiteling (film): Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Koreaans, Chinees
Speelduur: DVD: ca. 93 min.; Blu-ray: ca. 97 min.
Releasedatum: 30 juli 2008

Extra:
• Videoclip John Mayer 'say'


OTIS: RAW FEED # 4, UNCUT

Otis is helemaal klaar voor het schoolbal, compleet met corsage, cabrio en babyblauw pak (en niet te vergeten de van alle gemakken voorziene martelkamer in zijn kelder). De perfecte date heeft hij ook al – een knappe blondine, voor het gemak door hem Kim genoemd, die aan zijn voeten ligt. Letterlijk.

In de Raw Feed serie verschijnt deze zwarte horrorkomedie met sterrencast (Daniel Stern, Illeana Douglas, Kevin Pollak) - geregisseerd door Tony Krantz (24),naar een script van Thomas Schnauz (The X-Files) en Erik Jendresen (Band Of Brothers) en in een productie van John Shiban (Supernatural) en Daniel Myrick (The Blair Witch Project).
Het Raw Feed label is een breinbaby van Tony Krantz, Daniel Myrick en John Shiban en omvat films die een mix bieden van thriller, horror en S.F. verhalen waarin het psychologische en dramatische aspect niet uit het oog verloren wordt. De Raw Feed films worden stuk voor stuk direct to dvd uitgebracht en onder dit label verschenen eerder al Rest Stop, Sublime en Believers.

Otis Uncut
combineert de beste tradities uit slasher- en wraakfilms met de komische onwerkelijkheid van het keurige Amerikaanse modelgezin dat volledig ontspoort. Parttime pizzabezorger en fulltime psychopaat, Otis vindt zichzelf een gestoorde figuur... totdat hij kennismaakt met de Lawsons, het blije voorstedelijke gezinnetje van zijn meest recente slachtoffer. De Lawsons zijn plotseling niet meer zo blij... en ze hebben een onuitputtelijke verzameling gevaarlijk gereedschap.  Deze satire toont wat er gebeurt als een doorsnee voorstadgezinnetje compleet de pedalen verliest. Als de mooie jonge tiener Riley Lawson op het hoogtepunt van een kidnap- en moordgolf verdwijnt en haar wanhopige ouders, Will en Kate, door de kidnapper gecontacteerd worden, wordt de zaak toegewezen aan een onuitstaanbare FBI Special Agent.

Riley zelf laat het hier niet bij. Ze weet uit de ondergrondse fantasiewereld die Otis creëerde te ontsnappen en contacteert haar ouders. Tot absolute wanhoop gedreven door het tragikomische geklungel van de FBI, besluiten Will, Kate en Rileys broer Reed het heft en recht in eigen handen te nemen. Waar ze niet op gerekend hadden, is Otis' broer Elmo die plots ook op het toneel verschijnt en de kansen doet keren. Maar in een hoek gedreven of niet, de Lawsons geven zich niet zo vlug gewonnen en kiezen voor een onwaarschijnlijk hilarische uitkomst.

Technische fiche:
Regie: Tony Krantz
Cast: Bostin Christopher, Ashley Johnson, Daniel Stern, Illeana Douglas, Kevin Pollak, Jere Burns, Jared Kusnitz, Tarah Paige
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels, Hongaars; in Dolby Surround 2.0: Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Portugees, Grieks, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Hongaars, Pools
Speelduur: ca. 96 min.
Releasedatum: 9 juli 2008

Extra:
• Commentaar van regisseur Tony Krantz en schrijver Erik Jendresen
• Feestelijk alternatief einde van het verjaardagsfeestje
• Korte film "The Twisted World of Otis"
• Extra scène suite 16
• Raw feed bioscooptrailers


DIRTY HARRY
DIRTY HARRY ('71), S.E. 2-DISC
MAGNUM FORCE ('73), D.E.
THE ENFORCER ('76), D.E.
SUDDEN IMPACT ('83), D.E.
THE DEAD POOL ('88), D.E.

You've got to ask yourself one question: 'Do I feel lucky?' Well, do ya, punk?

Get ready to get Dirty! Clint Eastwood wist naam voor zichzelf te maken als cowboy, maar het is de stuurs voor zich uit turende politie-inspecteur uit zijn eigen thuisstad San Francisco die hij tot de ontegensprekelijk meest beklijvende incarnatie in zijn inmiddels 53-jarige carrière mag rekenen. In totaal vijf maal gaf hij gestalte aan de man die voor altijd zijn stempel zou drukken op het genre van de politiefilm: 'Dirty' Harry Callahan. Na al die jaren handhaaft hij de orde nog steeds als geen ander, voor de gelegenheid in een nieuw jasje gestoken en voorzien van een spervuur aan nieuwe extra's. Ditmaal vuurt hij zijn onsterfelijke oneliners trouwens nog eens zo snedig op je af in de voor Blu-ray disc in Dolby TrueHD 5.1 geremasterde soundtracks.

DIRTY HARRY

Body count: 7

Voor de eerste maal kruipt Clint Eastwood in de huid van een onverschrokken inspecteur van het politiekorps van San Francisco, die vrijwel elke misdaad weet op te lossen.Een scherpschutter op de daken van de stad die zichzelf Scorpio (Andy Robinson) noemt, heeft al twee slachtoffers gemaakt. Harry Callahan is vastbesloten de moordenaar te pakken,ook als hij daarvoor de regels aan zijn laars moet lappen. Regisseur Don Siegel filmde veel op locatie en maakte San Francisco daarmee onlosmakelijk verbonden met één van de beste politiethrillers ooit gemaakt. De eerste film in de Dirty Harry reeks blijft één van de  spannendste politiethrillers ooit gemaakt.

A man's got to know his limitations

MAGNUM FORCE

Body count: 30

In San Francisco worden louche onderwereldfiguren op mysterieuze wijze vermoord. Misdadigers die hun straf hebben weten te ontlopen, krijgen alsnog de straf die ze verdienen. En wie detective Harry Callahan niet goed kent,denkt misschien dat hij dit soort gerechtigheid goedkeurt. Maar dan heb je Harry verkeerd beoordeeld, en dat hebben de moordenaars ook.In dit solide vervolg neemt Clint Eastwood het in zijn rol van Dirty Harry op tegen een onverwacht soort misdadiger: één met een politiepenning. Om precies te zijn een groep schietgrage jonge motoragenten die het recht in eigen hand neemt. Hun echte vijand is het systeem.Maar Harry heeft gezworen dat systeem te beschermen. Geschreven door John Milius en Michael Cimino, in hun latere jaren gevierde regisseurs,die er een heerlijke film vol spanning en actie van maakten.

She wants to play lumberjack, she's going to have to learn to handle her end of the log.

THE ENFORCER

Body count: 13

"Dirty" Harry Callahan is terug.Terug naar af, eigenlijk, want zijn no-nonsense aanpak bij een gijzelingszaak in een slijterij levert hem direct een  overplaatsing van Moord-naar Personeelszaken op. Niet voor lang, echter... Wanneer terroristen een wapenarsenaal plunderen en dood en vernieling beginnen te zaaien in San Francisco, moéten de hoge pieten wel de hulp van The Enforcer inroepen: de Dirty detective is back in business en dit keer krijgt hij gezelschap van een nieuwe partner, Tyne Daly in de rol van inspecteur Kate Moore, die worstelt met een dubbele opdracht: de terroristen pakken en Harry's vertrouwen winnen. De ontwapenende humor, keiharde actie en perfecte chemie tussen Eastwood en Daly leveren een wederom zeer geslaagd derde deel in de Dirty Harry reeks op.

Go ahead, make my day.

SUDDEN IMPACT

Body count: 18

Inspecteur Harry Callahan wordt door zijn superieuren met een opdracht buiten San Francisco opgezadeld, tot de publieke verontwaardiging over zijn brutale  optreden is overgewaaid. Maar waar Harry ook gaat, de problemen achtervolgen hem. Clint Eastwood scoort een nieuwe hit met Harry's vierde film, Sudden Impact, die hij  ook regisseerde. Harry is ouder én 'dirtier' en ook de wereld is er niet mooier op geworden. En dat levert een film vol explosieve actie op, waarin Callahan het spoor volgt van een getraumatiseerde vrouw (Sondra Locke), die haar verkrachters uit het verleden één voor één in koelen bloede neerschiet en, als haar geheimen aan het licht komen, een gevoelige snaar raakt bij de politieagent die haar op de hielen zit.De onuitwisbare indruk die agent Callahan in alle vijf de Dirty Harry films nalaat krijgt in Sudden Impact nog een extra dimensie met de legendarische uitspraak: "Go ahead,make my day".

You want to play the game, you'ld better know the rules, love.

THE DEAD POOL

Body count: 14

Clint Eastwood hangt nog één keer zijn holster om voor zijn vijfde en laatste optreden in de rol van Callahan. Deze heeft weinig op met beroemdheden. Hij is dan ook niet blij als hij wordt opgezadeld met een zaak rond een rockster,een filmcriticus en een tv-presentator. Alle drie staan ze op de dodenlijst van een mysterieuze Doden-lotto. En Harry's naam is zojuist aan de lijst toegevoegd. Dit keer is Harry's nieuwe partner een karate-expert.De maffiabazen die eerst  Harry's bloed konden drinken,vallen nu over elkaar heen om hem te beschermen. Bovendien raakt hijsamen metzijn nieuwe partner verwikkeld in de meest spectaculaire auto-achtervolging door San Francisco sinds Bullitt, waarin hij een radiobestuurde speelgoedauto met bom aan boord voor moet zien te blijven. Twee later wereldberoemd geworden acteurs laten hier zien wat ze in huis hebben: Jim Carrey is fantastisch als ongelukkige heavy-metalartiest en Liam Neeson portretteert treffend een machtsbeluste regisseur.Speel een rondje mee in The Dead Pool, en beland in een achtbaan vol keiharde actie.

Technische fiche:
Dirty Harry ('71)
Regie: Don Siegel
Cast: Clint Eastwood, Harry Guardino, Reni Santoni, John Vernon, Andrew Robinson, John Larch, John Mitchum, Mae Mercer, Lyn Edgington, Ruth Kobart, Woodrow Parfrey, Josef Sommer, William Paterson, James Nolan, Maurice Argent
Talen: DVD: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; In Mono 1.0: Frans, Italiaans
Blu-ray: Taalkeuze film in DolbyTrueHD 5.1: Engels; in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Digital 1.0: Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees
Taalkeuze Extra's in stereo en Mono
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Italiaans voor slechthorenden (dvd); Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens, Noors, Fins, Zweeds (blu-ray; kan bij sommige extra's ontbreken)
Speelduur: DVD: ca. 98 min.; Blu-ray: ca. 102 min.
Releasedatum: 9 juli 2008

Extra:
Disc 1 (DVD):
Digitaal geremasterde Extra's:
• "Commentaar van Richard Schickel", de historicus Richard Schickel, Clint Eastwoods biograaf vertelt over de mijlpaal die misdaaddrama's voor altijd revolutionair zou veranderen.
• "Dirty Harry's Way" (1971) en "Dirty Harry, the Original" (2001), 2 onthullende featurettes waarin de camera's gericht worden op de oorspronkelijke opnamen van de film, de acteurs, de filmploeg en de anderen die 30 jaar na dato terugkijken op de grote impact van de film
• "Interviewgalerij", Clint Eastwood en anderen halen herinneringen op aan hun Dirty Harry tijd
• Dirty Harry trailergalerij
Disc 2 (DVD):
• "The Long shadow of Dirty Harry", nieuwe terugblikkende documentaire met een
scherpe analyse van de invloed en erfenis van Dirty Harry
• "Clint Eastwood: the Man from Malpaso", indringend biografisch profiel van de carrière van de legendarische filmmaker.
Exclusief Blu-ray-ray:
• profiel uit de serie American Masters 'Clint Eastwood: Out of the shadows'
• soundtrack geremastered in Dolby TrueHD 5.1

Magnum Force ('73)
Regie: Ted Post
Cast: Clint Eastwood, Hal Holbrook, Mitch Ryan, David Soul, Tim Matheson, Kip Niven, Robert Urich, Felton Perry, Maurice Argent, Margaret Avery, Richard Devon, Tony Giorgio, Jack Kosslyn, Bob March, Bob Mcclurg
Talen: DVD Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Mono 1.0: Frans, Italiaans, Hongaars
Blu-ray: Taalkeuze in Dolby TrueHD 5.1: Engels; in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Digital 1.0: Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees
Taalkeuze Extra's in stereo en Mono
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Hongaars, Italiaans voor slechthorenden (dvd); Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans,
Portugees, Deens, Noors, Fins, Zweeds (blu-ray; kan bij sommige extra's ontbreken)
Speelduur: DVD: ca. 117 min.; Blu-ray: ca. 122 min.
Releasedatum: 9 juli 2008

Extra:
• Commentaar van John Milius: de scenarioschrijver van Magnum Force leidt ons van concept tot realisatie door deze Callahan-zaak
• "A Moral Right, the Politics of Dirty Harry": in deze nieuwe korte film gaan filmmakers, sociale wetenschappers en auteurs in op de provocerende morele, politieke en ethische thema's van de Dirty Harry films
• "The hero cop, Yesterday and today": originele featurette waarin Callahan wordt vergeleken met de grote Warner Bros. misdaadbestrijders van weleer.
• Dirty Harry trailergalerij
Exclusief Blu-ray-ray:
soundtrack geremastered in Dolby TrueHD 5.1

The Enforcer ('76)
Regie: James Fargo
Cast: Clint Eastwood, Tyne Daly, Harry Guardino, Bradford Dillman, John Mitchum, DeVeren Bookwalter, John Crawford, Samantha Doane, Rbert F. Hoy, Jocelyn Jones, M.G. Kelly, Nick Pellegrino, Albert Popwell, Rudy Ramos
Talen: DVD: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in mono 1.0: Frans, Italiaans, Hongaars
Blu-ray: Taalkeuze in Dolby TrueHD: Engels; in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Digital 1.0: Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees
Taalkeuze extra's in stereo en mono
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Hongaars, Italiaans voor slechthorenden (dvd); Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens, Noors, Fins, Zweeds (blu-ray; kan bij sommige extra's ontbreken)
Speelduur; DVD: ca. 93 min.; blu-ray: ca. 96 min.
Releasedatum: 9 juli 2008

Extra's:
• Commentaar van James Fargo: de regisseur haalt vermakelijke herinneringen op aan de film die het begin betekende van zijn carrière als regisseur, zoals de dag waarop Clint Eastwood hem terloops meedeelde dat hij was aangenomen
• "The Business End: Violence in Cinema", een resolute kijk op de immer terugkerende discussie over de hoeveelheid geweld in films
• "Harry Callahan/Clint Eastwood: Something special in films", feestleijke originele featurette over de versmelting van een charismatische hoofdrolspeler met zijn rol
• Dirty Harry trailergalerij
Exclusief blu-ray:
• soundtrack geremastered in Dolby TrueHD 5.1

Sudden Impact ('83)
Regie: Clint Eastwood
Cast: Clint Eastwood, Sondra Locke, Pat Hingle, Bradford Dillman, Paul Drake, Audrie J. Neenan, Jack Thibeau, Michael Currie, Albert Popwell, Mark Keyloun, Kevyn Major Howard, Bette Ford, Nancy Parsons, Joe Bellan, Wendell Wellman
Talen: DVD: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in mono 1.0: Frans, Italiaans
Blu-ray: Taalkeuze in Dolby TrueHD: Engels; in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Digital 1.0: Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees
Taalkeuze extra's in stereo en mono
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Italiaans voor slechthorenden (dvd); Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens, Noors, Fins, Zweeds (blu-ray; kan bij sommige extra's ontbreken)
Speelduur; DVD: ca. 112 min.; blu-ray: ca. 117 min.
Releasedatum: 9 juli 2008

Extra's:
• Commentaar van historycus Richard Schickel: Clint Eastwoods biograaf left de verschillende lagen van betekenis bloot in de enige Dirty Harry-film die Eastwood zelf regisseerde
• "The evolution of Clint Eastwood": een analyse van Sudden Impact in de context van Eastwoods carrière als regisseur
Exclusief DVD:
• Dirty Harry trailergalerij
Exclusief blu-ray:
• soundtrack geremastered in Dolby TrueHD 5.1

The Dead Pool ('88)
Regie: Buddy Van Horn
Cast: Clint eastwood, Patricia Clarkson, Liam Neeson, Evan C. Kim, David Hunt, Michael Currie, Michael Goodwin, Darwin Gillett, Anthony Charnota, Christopher P. Beale, John Allen Vick, Jeff Richmond, Patrick Van Horn, Sigrid Wurschmidt, Jim Talen: DVD: Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Surround 2.0: Frans,
Italiaans; in Mono 1.0: hongaars
Blu-ray: Taalkeuze in Dolby TrueHD: Engels; in Dolby Digital 5.1: Engels; in Dolby Digital 1.0: Frans, Duits, Spaans, Italiaans
Taalkeuze extra's in stereo en mono
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Hongaars, Italiaans voor slechthorenden (dvd); Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens, Noors, Fins, Zweeds (blu-ray; kan bij sommige extra's ontbreken)
Speelduur; DVD: ca. 87 min.; blu-ray: ca. 91 min.
Releasedatum: 9 juli 2008

Extra's:
• Commentaar van David Valdes en Jack N. Green: de producer en filmmaker halen herinneringen op aan de moeilijkheden die ze moesten overwinnen bij de terugkeer naar Harry's thuisbasis San Fran cisco voor dit laatste hoofdstuk uit de Callahanreeks
• The craft of Dirty Harry: een profiel van de filmmakers, editors, muzikanten, productie-ontwerpers en andere talenten achter de 5-delige filmserie
• Dirty harry trailergalerij
Exclusief Blu-ray:
• soundtrack geremastered in DolbyTrueHD 5.1


ALL SAINTS serie 5 deel 3, 4-disc

Welkom in het All Saints Western General Hospital, waar voormalig zuster Terri Sullivan (hoofd van de Verzorgingseenheid Ward 17) en haar team dagelijks te maken krijgen met de drama's uit het leven in een ziekenhuisafdeling.  Omdat de 'algemene medische dienst' waar Terri voor instaat, liefkozend bijgenaamd de 'vuilbakdienst',het teveel aan patiënten uit andere afdelingen moet opvangen en dus een brede waaier aan ziektegevallen uit alle delen van het ziekenhuis binnen krijgt, is het vooraf nooit bekend wie er een beroep op hen zal doen. En juist omdat ze moeten kunnen omgaan met zo'n wijd spectrum aan medische praktijken en onvoorspelbare vragen van patiënten, zijn op deze plek de beste dokters en verpleegkundigen werkzaam.  Maar naast professionals, zijn zij natuurlijk ook gewoon mensen van vlees en bloed, vaak met een ingewikkeld privéleven en relatieproblemen, waardoor ze net als iedereen wel eens emotioneel reageren.

Ook in de laatste 15 afleveringen van het vijfde All Saints seizoen zien we onze favoriete dokters en verpleegkundigen weer in actie en zijn we getuige van hun voor- en tegenspoed. Teri achterhaalt het geslacht van haar baby, maar haar zwangerschap kent een hobbelig parcours en het is nog maar de vraag of ze die tot een goed einde kan brengen.  Bovendien verloopt het beheer van Mitch's kliniek niet van een leien dakje en duikt Rose als bij toverslag opnieuw in zijn leven op. Jared krijgt een vreselijk traumatische ervaring te verwerken als hij seksueel aangerand wordt, Bron en Paula wedijveren om Bens aandacht en affectie en Scott en Rebecca tasten voorzichtig de volgende stap in hun relatie af. Tussen alle persoonlijke beslommeringen van het personeel door, zijn er nog de confrontaties, ontmoetingen en voorvallen met een uiteenlopende waaier aan patiënten zodat verveling geen moment de kans krijgt om toe te slaan op de dienst. Je zal eens te meer zien dat, mocht je ooit iets overkomen, je maar beter op Ward 17 opgenomen kunt worden...

Technische fiche:
Regie: Robert Marchand, Peter Fisk, Scott Patterson
Cast: Judith Mcgrath, Georgie Parker, John Howard, Martin Lynes, Erik
Thomson, Celia Ireland, Brian Vriends, Mark Priestley, Tammy Mcintosh, Ben Tari, Alexandra Davies, Ling Hsueh Tang
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 43 min. per aflevering
Releasedatum: 30 juli 2008


VERONICA MARS seizoen 1 deel 2, 3-disc

Een beetje van Buffy. Een beetje van Bogart. Een klein beetje van Nancy Drew. Veronica Mars bestaat uit het beste van de Amerikaanse detectivecultuur met nog wat extra – dreigend, scherp, bijtend grappig en gewoon duister – en wordt zo een van de meest flitsende programma's van de nieuwe eeuw.

Veronica (Kristen Bell) is een buitenbeentje in Neptune, een welstellende strandplaats in Californië. Ooit maakte ze deel uit van de incrowd van Neptune High School. Maar nu ligt ze eruit, nadat haar beste vriendin Lily is vermoord en haar vader, de sheriff, in diskrediet raakte na het aanduiden van de steenrijke vader van het dode meisje, één van de prominenten van Neptune, als hoofdverdachte.Veronica's vader raakte zijn baan kwijt en iedereen keerde zich tegen Veronica, inclusief haar vriendje Duncan, Lily's broer. Nu doen vader en dochter hun best om een detectivebureau in goede banen te leiden. Ze nemen elke zaak aan en werken hard om de duistere zaakjes van Neptune aan het licht te brengen.  Van doorsnee highschool tiener overdag transformeert Veronica na de schooluren in gewiekste detective. Maar door dit alles heen blijft ze geobsedeerd door de moord op haar vriendin en ze houdt niet op voordat ze de waarheid boven tafel heeft gekregen... en in één moeite door haar vader van alle blaam gezuiverd heeft.

In deze DVD-box verdiepen we ons met Veronica de laatste 12 afleveringen van Seizoen 1 lang in wat zich onder de oppervlakte van de voorbeeldige Neptune gemeenschap afspeelt. Vader en dochter moeten het ditmaal tegen elkaar opnemen als ze elk door één van de tegenpartijen in een zaak van seksuele intimidatie worden ingeschakeld.Veronica gaat op zoek naar de verdwenen dochter van een rijke muziekproducer,steekt Cupido een handje toe opValentijn, wordt tot haar verbazing door de schooldirecteur ingeschakeld in de zoektocht naar de schoolmascotte, verdiept zich in een zaak van studiesabotage en komt tot de ontstellende vaststelling dat haar vader er een relatie op nahoudt met de moeder van een vriend. Ze onderzoekt bommeldingen, speurt naar honden, assisteert bij een wraakactie en bijt zich vast in haar eigen verkrachtingszaak. En dan is er nog de vraag of haar vader eigenlijk haar vader wel is? Maar door dit alles heen blijft er één obsessie door haar hoofd spoken: wie heeft de dood van Lily op zijn geweten?

Technische fiche:
Creatie: Rob Thomas
Regie: Steve Gomer, Marcos Siega, Guy Norman Bee, Michael Fields, Nick Marck, John T. Kretchmer
Cast: Kristen Bell, Percy Daggs, Jason Dohring, Francis Capra, Enrico Colantoni, Ryan Hansen, Teddy Dunn, Michael Muhney, Tina Majorino, Brandon Hillock
Taalkeuze in Dolby Surround 2.0: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans,
Hongaars
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Hongaars, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 40 min. per aflevering
Releasedatum: 30 juli 2008

Extra:
• niet eerder vertoonde scènes


CHARLIE EN LOLA
seizoen 1, deel 1
seizoen 1, deel 2
I have this little sister Lola. She's small and very funny.

De zevenjarige Charlie kan het uitstekend vinden met zijn vier (bijna vijf) jaar oude kleine zus Lola. Met veel verbeelding laat zij zich telkens weer meevoeren in de kleine avonturen die elke nieuwe dag biedt en sleept haar grote broer mee in haar enthousiasme. Zo maken broer en zus samen van alledaagse zaken een belevenis.

Lauren Child creëerde de personages van Charlie en Lola in haar gelijknamige prentenboekenreeks. Net als de boekenreeks duikt de serie helemaal onder in de wereld van de kinderen en laat er geen plaats voor volwassenen. Zelfs de stemmen van de personages zijn echte kinderstemmen.

Om de stijl van de boekjes getrouw te imiteren, werkt de televisieserie met een collagestijl. 2D animatie, papieruitsnijdingen, reliëfvormen, textieltexturen, fotomontages en archiefmateriaal worden op ingenieuze manier aangewend en geanimeerd om tot een levendig eindresultaat te komen. In combinatie met figuurtjes die blaken van herkenbaarheid voor iedereen die ooit van ver of dichtbij met kinderen te maken kreeg, maakt dit van Charlie en Lola een niet te missen reeks in de kinderdvd-theek.

Technische fiche:
Creatie: Lauren Child
Stemmen: Jethro Lundie-Brown, Maisie Cowell, Morgan Gayle, Ryan Harris
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Nederlands
Speelduur: ca. 11 min. per aflevering
Releasedatum: 30 juli 2008


OSCAR ANIMATIE COLLECTIE 3-disc
Gerestaureerd, geremastered en stuk voor stuk aan bod gekomen bij de oscars

Dit is de ultieme animatiecollectie, met in de hoofdrol konijnen en muizen, een matroos en Superman. Van de hand van trendsetters uit de tekenfilmwereld als Tex Avery en Chuck Jones, en uitgebracht door grootheden in het vak als Warner Bros.,MGM en de Fleischer Studio's.Bovendien staan alle tekenfilmfiguren op wel heel vriendschappelijke voet met een zekere gouden jongen, luisterend naar de naam Oscar.

Deze box met 41 tekenfilms bevat het neusje van de zalm uit de kluizen van de filmstudio's, een indrukwekkende verzameling met 15 Oscar-winnaars en nog eens 26 genomineerden,waarvan een aantal nog nooit eerder op dvd is verschenen. Dit zijn de kroonjuwelen uit de geschiedenis van de tekenfilmklassiekers, de ultieme collectie in een speciale eenmalige uitgave.

Technische fiche:
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Nederlands, Frans, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: 41 filmpjes van ca. 8 min.
Releasedatum: 30 juli 2008

Extra:
• Nieuwe documentaire "Getekend om te winnen: Animatie triomfeert op de Oscars uitreiking", achtergrondverhalen van verschillende korte Oscar films en hun makers
• Commentaar van de experts en/of aparte audio-track met muziek bij een aantal tekenfilms
• Korte bonusfilm "What's Cookin' Doc?": Bugs Bunny tijdens de Oscars uitreiking


CATS DON'T DANCE

Dit is het succesverhaal van Danny, een kat met veel talent. Zijn levensdoel, een filmster worden, lijkt ver weg als hij ontdekt dat de goede rollen in Hollywood alleen voor mensen zijn. Op het witte doek kunnen dieren blaffen, miauwen of loeien, maar katten kunnen niet dansen. Met behulp van zijn nieuwe vrienden: Woolie, de getalenteerde olifant; Tillie, het geestige nijlpaard; Sawyer, de beeldschone, maar cynische vrouwtjeskat en Pudge, de schattige pinguïn zweert Danny dat hij door de "soortgrens" zal breken en bewijzen dat dromen echt uit kunnen komen!  En dat betekent het hoofd bieden aan Darla Dimple, het kindsterretje en studiolievelingetje dat garant staat voor kaskrakers en geen strobreed in de weg van haar carrière duldt, maar vooral... aan haar imposante bodyguard Max.

Cat's Don't Dance brengt de Golden Age van Hollywood opnieuw tot leven, waarin velen droomden van het sterrendom, maar slechts weinigen erin slaagden om door de hermetische structuur van de studiosystemen te dringen.  Niemand minder dan wijlen Gene Kelly stond de animatoren bij in het creëren van de dansscènes en droeg ertoe bij dat deze vrolijke, kleurrijke animatiefilm het Hollywood van weleer weer helemaal tevoorschijn tovert.

Technische fiche:
Regie: Mark Dindal
Stemmen: Scott Bakula, Jasmine Guy, Natalie Cole, Ashley Peldon, Lindsay Ridgeway, Kathy Najimy, John Rhys-Davies, George Kennedy, Rene Auberjonois, Betty Lou Gerson, Hal Holbrook, Matthew Herried, Don Knotts, Frank Welker
Taalkeuze in Dolby Digital 5.1: Frans; in DTS: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: ca. 92 min.
Releasedatum: 9 juli 2008

Extra:
• Interviews
• Michel Stree, een Ridderziel
• Teaser trailer


LASSIE
LASSIE COME HOME
SON OF LASSIE
COURAGE OF LASSIE

LASSIE COME HOME
Wie is de knapste hond van heelYorkshire? Elke dag wacht Lassie tot Joe (Roddy McDowall) uit school komt. Op een dag is ze er niet en Joe krijgt het vreselijke nieuws te horen: zijn arme familie heeft Lassie verkocht. De eerste film over Lassie is een triomf die zijn aantrekkingskracht zal behouden zolang er kinderen en honden zullen zijn en de speciale band die er alleen tussen die twee kan bestaan. Donald Crisp, Dame May Whitty, Edmund Gwenn, Nigel Bruce en Elsa Lanchester vormen een geweldige ondersteunende cast. En de 11-jarige Elizabeth Taylor (in haar eerste MGM film) speelt Priscilla, die Lassie beter begrijpt dan de volwassenen en die haar helpt uit de kennel te ontsnappen. Lassie trotseert stormen,honger en gevaren en keert naar huis terug.De knapste hond
van heel Yorkshire? Zeg maar gerust de knapste hond van de hele wereld!

Lassie's zoon vecht mee tegen de nazi's

SON OF LASSIE
Joe Carraclough is volwassen geworden en is tijdens de Tweede Wereldoorlog een piloot van de RAF. Lassies zoon Laddie is zo aan hem gehecht dat hij stiekem als verstekeling meegaat aan boord van het vliegtuig als Joe voor een bombardement vertrekt. Als het vliegtuig wordt neergeschoten boven het door de vijand bezette Noorwegen ontsnappen Joe en Laddie met een parachute uit het brandende vliegtuig. Daar begint hun oorlogsavontuur in deze levendige vervolgfilm. Peter Lawford en June Lockhart zijn Joe en Priscilla, die eerder werden vertolkt door Roddy McDowall en Elizabeth Taylor. Donald Crisp en Nigel Bruce keren terug als sluwe hondentrainers. En een collie, die net zoveel liefde als grenzeloze moed heeft, is klaar om ieders hart te veroveren en om te helpen de oorlog te winnen.

De lievelingscollie van Amerika is in het leger gegaan.

COURAGE OF LASSIE
Regiment 4 is omsingeld en wordt zwaar beschoten. De enige hoop op versterking is de dappere collie van het regiment door de vijandelijke linies te sturen. "Als hij het niet redt, redden wij het ook niet," zegt een soldaat. Heldenmoed en oprechte waarden hebben vier poten in Courage Of Lassie. Elizabeth Taylor (die drie jaar daarvoor in Lassie Come Home speelde) speelt de hoofdrol, en straalt de speciale liefde van een kind voor een hond uit. En de lievelingscollie van iedereen speelt de geliefde hond die avonturen meemaakt van zijn jeugd in de wildernis, zijn dienst in het leger en zijn moeilijkheden na de oorlog tot een ontroerende familiereünie. De locaties in de Pacific Northwest zijn schitterend en het verhaal spreekt de hele familie aan. Heerlijk om te delen met je favoriete twee-en vierbenige vrienden!

Technische fiche:
Lassie come home
Regie: Fred M. Wilcox
Cast: Roddy McDowall, Donald Crisp, Dame May Whitty, Edmund Gwenn, Nigel Bruce, Elsa Lanchester, Elizabeth Taylor, Ben Webster, J. Pat O'Malley, Alan Napier, Arthur Shields, John Rogers, Alec Craig, Pal
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Italiaans, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Kroatisch, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 86 min.
Releasedatum: 30 juli 2008

Extra:
• Klassieke korte film Fala
• Lassie trailergalerij

Son Of Lassie
Regie: S. Sylvan Simon
Cast: Peter Lawford, Donald Crisp, June Lockhart, Nigel Bruce, William Severn, Leon Ames, Donald Curtis, Nils  Asther, Robert Lewis, Fay Helm, Peter helmers, Otto Reichow, Patricia Prest, Terry Moore, Leon Tyler
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Italiaans, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Kroatisch, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 96 min.
Releasedatum: 30 juli 2008

Extra:
• Klassieke tom en Jerry tekenfilm "Flirty Birdy"
• Bioscooptrailer

Courage Of Lassie
Regie: Fred M. Wilcox
Cast: Elizabeth Taylor, Frank Morgan, Tom Drake, Harry Davenport, Selena Royle, George Cleveland, Morris Ankrum, Catherine McLeod, Mitchell Lewis, Jane Green, David Holt, Bill Wallace, Minor Watson, Donald Curtis, Clancy Cooper
Taalkeuze in Mono 1.0: Engels, Italiaans, Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Italiaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Kroatisch, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
Speelduur: ca. 89 min.
Releasedatum: 30 juli 2008

Extra:
• Twee klassieke tekenfilms: "Droopy in Northwest hounded Police" & "Tom en Jerry in Solid serenade"
• Bioscooptrailer


Overige releases
9 juli 2008:
• Alibi (blu-ray)
• Step Up (blu-ray)
• Dirty Harry (blu-ray)
• Magnum Force (blu-ray)
• The Enforcer (blu-ray)
• Sudden Impact (blu-ray)
• The Dead Pool (blu-ray)
• Natural Born Killers (blu-ray)
• V For Vendetta (blu-ray)
• Batman Begins (blu-ray)

30 juli 2008:
• Sweeney Todd, The Demon Barber Of Fleet Street (blu-ray)
• The Bucket List (blu-ray)

5 augustus 2008:
• Ajax Seizoensoverzicht 2007-2008

13 augustus 2008:
*• 10000 B.C.
*• 10000 B.C. (blu-ray)
*• Rails & Ties
• Darfur Now
• Gia
• Ocean's Complete Collection (3-disc)
• Veronica Mars, seizoen 2 Deel 1 (3-disc)
• The Closer, seizoen 3 (4-disc)
• Roots: The Next Generation (4-disc)
• McCleod's Daughters, seizoen 6 Deel 2
• Batman Gotham Knight
• Charlie En Lola, seizoen 1 Deel 3

27 augustus 2008:
*• P.S. I Love You
*• P.S. I Love You (blu-ray)
*• Zomerhitte
*• Zomerhitte (blu-ray)
• TBS (blu-ray)
• Step Up 2 (blu-ray)Recent nieuws van dezelfde bron