:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: FOTOGRAFIE
PERSBERICHT: FOTOGRAFIE
Bron: Homescreen - Datum: 2008-07-11 - Geplaatst door: Werner
FOTOGRAFIEBOX

4 prachtige documentaires over evenveel formidabele fotografen gebundeld in 1 box:
• Edward Burtynsky: Manufactured Landscapes
• Henri Cartier-Bresson: The Impassioned Eye
• Edward Quinn: Riviera Cocktail
• Annie Leibovitz: Life Through A Lens

vanaf 14 oktober op DVD


ANNIE LEIBOVITZ: LIFE THROUGH A LENS

Wie kent het beeld van Yoko Ono en een naakte John Lennon samen in bed op de cover van Rolling Stone niet? De hoogzwangere Demi Moore, met bodypaint op Vanity Fair? Of meer recent, het beeld met Scarlett Johansson en Keira Knightley naakt naast Tom Ford in kostuum? Barbara Leibovitz heeft het indrukwekkende leven en werk van haar beroemde zus, Annie Leibovitz, proberen samen te vatten in deze documentaire. De film volgt Leibovitz’ leven, waarin zij uitgroeit van een enthousiaste kunstacademie-studente tot een van de meest gerespecteerde en prominente fotografen van vandaag de dag. De film toont de hoogtepunten uit Leibovitz’ carrière en gaat na hoe en waarom ze er voor kiest de mensen op haar foto’s op deze specifieke, theatrale en niet zelden provocerende manier te fotograferen. De film blikt terug op haar relatie met partner Susan Sontag en de invloed hiervan op Annies werk. Beroemdheden als Graydon Carter, Hillary Clinton, Bette Midler, Whoopi Goldberg, Mick Jagger, Yoko Ono en Arnold Schwarzenegger, allemaal door Leibovitz vereeuwigd, komen ook aan het woord.MANUFACTURED LANDSCAPES


Manufactured Landscapes is een documentaire over het werk van de bekende Canadese fotograaf Edward Burtynsky. Burtynsky fotografeert manufactured landscapes over de hele wereld. Hij maakt foto’s van onder andere fabrieken, mijnen, dammen en milieuparken. De schoonheid van de foto’s doet naast esthetische ook etische vragen reizen. Zo kunnen foto’s van meest vervuilde rivieren ter wereld prachtig zijn maar tegelijkertijd zeer confronterend. In deze documentaire wordt Burtynsky gevolgd tijdens zijn reis door China waarbij hij de gevolgen van de massale industriële revolutie van het land fotografisch vast legt.HENRI CARTIER-BRESSON: THE IMPASSIONED EYE

The Impassioned Eye portretteert een van de beste fotografen ooit; Henri Cartier-Bresson (1908-2004) wordt beschouwd als de grootvader van het fotojournalisme en was al een legende tijdens zijn leven.
Samen met Robert Capa, George Rodger en David seymour richtte hij in 1947 het wereldberoemde fotopersbureau Magnum op. Fotografie was voor hen hét middel om wereldgebeurtenissen te documenteren en het publiek aan te zetten tot nadenken. De manier waarop de fotografen van Magnum veel belangrijke politieke gebeurtenissen en momenten in de geschiedenis wisten vast te leggen is gezichtsbepalend en enorm succesvol gebleken.


RIVIERA COCKTAIL

Er is geen andere fotograaf die een beter beeld geeft van het spannende en boeiende sociale en culturele leven aan de Côte d'Azur in de jaren '50 dan Edward Quinn (1920-1997). Meer dan 10 jaar werkte hij aan de Franse Riviera en legde hij de "golden fifties" vast in talloze foto's. "The rich and the famous" kwamen er om te relaxen. Maar de Franse Riviera was vooral dé plek om beroemdheden uit de wereld van de kunst, showbusiness en zakenwereld tegen het lijf te lopen. Sophia Loren, Gary Grant, Brigitte Bardot, Grace Kelly, Pablo Picasso, Alfred Hitchcock en vele anderen zjn allemaal door Quinn op de gevoelige plaat vereeuwigd. Quinn was op de juiste tijd op de juiste plek en wist op spontane en legendarische manier deze tijd vast te leggen.