:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: BRUCE LEE BOX
PERSBERICHT: BRUCE LEE BOX
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-07-15 - Geplaatst door: Werner
BRUCE LEE – THE ULTIMATE COLLECTION
35th Anniversary Edition

Details: Luxebox met 10 DVD's
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 29 juli 2008

20 juli 2008 is het vijfendertig jaar geleden dat de legendarische Kungfu-expert en -acteur Bruce Lee overleed. Hij was toen 32 jaar. De omstandigheden rond zijn dood blijven een mysterie en dus reden tot speculatie. Naar aanleiding van Lee’s 35ste sterfdag eert Dutch FilmWorks de grondlegger van de Martial Arts films met de uitgave van:

The Big Boss
Fist Of Fury
Way Of The Dragon
Enter The Dragon
Goodbye Bruce Lee
Bruce Lee: The Man And The Legend
Game Of Death
Fist Of Fear, Touch Of Death
Game Of Death 2
Bruce Lee: The Legend Continues


Deze luxebox met 10 films, documentaires en complottheorieën op DVD mag gerust uniek genoemd worden. Hij bevat alle films van Bruce Lee én de films die zijn uitgekomen na diens overlijden. Daarin schitteren o.a. acteurs zoals Bruce Li en andere look-a-likes. Films met een toegevoegde waarde dus, die de legende van Bruce Lee levend houden. De naam Bruce Lee doet de harten van miljoenen fans over de hele wereld harder kloppen. De man is nog steeds een bron van inspiratie voor talloze martial arts kunstenaars en acteurs. Deze speciale 35th Anniversary Edition is dan ook must have voor elke Bruce Lee-liefhebber!

Bruce Lee
Met The Big Boss (1971) had Bruce Lee zijn eerste grote bioscoophit te pakken in Azië, gevolgd door Fist Of Fury (1972) en het meesterwerk Way Of The Dragon (1972), waar hij niet alleen in acteerde maar ook regisseerde en tevens de choreografie voor zijn rekening nam. Met Enter The Dragon (1973) kwam zijn grote doorbraak in Amerika. Alles wees er op dat deze man een legende in de maak was, die mensen over de hele wereld wist te inspireren en motiveren.

20 juli 1973 kwam Bruce Lee onder mysterieuze omstandigheden tijdens de opnamen van de film Game Of Death te overlijden. Echter ook na zijn dood blijft Bruce Lee een enigmatisch fenomeen. In de eerste week van juli 2008 meldden de internationale persbureaus, gebaseerd op een artikel in de Chinese krant South China Morning, dat het huis van Bruce Lee in Hong Kong toch niet verkocht wordt. Na oproepen van fans heeft de eigenaar, miljonair Yu Panglin die het huis in de jaren zestig in handen wist te krijgen, de verkoopplannen ingetrokken. Jarenlang was het een hotel, nu wordt het waarschijnlijk een Bruce Lee museum.

Disc 1: The Big Boss
Bruce Lee’s eerste martial arts-film is nog altijd een klassieker in zijn genre. De Chinees Cheng Huang-Sa (Lee) komt in een Japanse ijsfabriek te werken, die als dekmantel blijkt te fungeren voor een omvangrijk netwerk van heroïnesmokkelaars. Aanvankelijk proberen de smokkelaars Chen in te palmen door hem te promoveren, maar hun plan faalt en in een aantal spectaculaire kung fu-duels rekent Chen genadeloos af met de bende. The Big Boss was in 1972 een van de grootste kassuccessen die de Hong Kong- cinema ooit gekend had en plaveide de weg naar Lee’s status van superster.

Originele titel: Tang Shan Da Xiong
Cast: Bruce Lee, Maria Yi, James Tien, Ying-Chieh Han
Scenario en regie: Wei Lei

Disc 2: Fist Of Fury
In zijn tweede martial arts-film demonstreert Bruce Lee opnieuw zijn fabelachtige kung fu-technieken, die hem in de jaren ’70 tot de onbetwiste superster van de Hong Kong cinema maakten. Kung fu-student Chen Chen (Bruce Lee) wordt geconfronteerd met de gewelddadige dood van zijn leermeester en gaat op zoek naar de daders. Het spoor leidt naar een concurrerende Japanse sportschool en in een sensationeel duel neemt Chen Chen het in zijn eentje op tegen alle pupillen. Maar de Japanners slaan terug en doden bijna alle medestudenten van Chen Chen’s Chinese sportschool. Een totale oorlog lijkt onvermijdelijk.

Originele titel: Jing Wu Men
Cast: Bruce Lee, Nora Miao, James Tien, Maria Yi
Scenario en regie: Wei Lo

Disc 3: Way Of The Dragon
In de enige film die de martial arts-meester in zijn korte maar vruchtbare carrière zelf regisseerde, wisselt Bruce Lee scènes vol zelfrelativerende humor af met meesterlijke kung fu-gevechten.Bruce Lee speelt de naïeve plattelandsjongen Tang Lung, die naar Rome vertrekt om te gaan werken in het restaurant van zijn familie. Eenmaal in Rome ziet hij hoe zijn familieleden bedreigd worden door een agressieve maffia-bende. Tang Lung wendt zijn dodelijke kung fu-technieken aan om zijn familie te beschermen. Na een aantal keer door Tang Lung te zijn verslagen, doen de gangsters een beroep op een Amerikaanse karate-expert, gespeeld door Chuck Norris die destijds maar liefst zeven wereldkampioenschappen karate had gewonnen. In de beroemde finale gaan de twee martial artists een heftig duel aan op leven en dood.

Bruce Lee filmde het beslissende eindgevecht tussen Norris en Lee in het Coliseum, waarmee hij optimaal gebruik maakte van de Romeinse locaties. Het spectaculaire slotstuk, dat door velen gezien wordt als één van de beste vechtscènes ooit op film vastgelegd, toont twee vechtkunstenaars op het toppunt van hun krachten.

Originele titel: Meng Long Guo Jiang
Cast: Bruce Lee, Nora Miao, Chuck Norris, Ping-Ao Wei, Chung-Hsin Huang
Scenario en regie: Bruce Lee

Disc 4: Enter The Dragon
Zijn vechtlust was weergaloos. Zijn geest was ontembaar. Meer dan 25 jaar na zijn veel te vroege dood, blijft Bruce Lee de onbetwistbare superster van de Oosterse vechtkunst. Zijn Enter the Dragon trotseerde de tand des tijds als het populairste vecht epos uit de filmgeschiedenis. Een mix van elementen uit karate, judo, tai kwan do, tai chi chuan en hapkido, uitgevoerd door Bruce Lee zelf, maken Enter The Dragon tot een echte karate-klassieker!

Cast: Bruce Lee, John Saxon, Jim Kelly, Betty Chung, Kien Shih, Ahna Capri
Scenario: Michael Allin
Regie: Robert Clouse

Disc 5: Goodbye Bruce Lee
Originele titel: Xin Si Wang You Hu
Cast: Bruce Li, Robert Kerver, Ronald Brown, Johnny Floyd
Regie: Pin Lin, Harold B. Swartz

Disc 6: Bruce Lee: The Man And The Legend
Op deze DVD staan twee bijzondere documentaries:
The Man And The Legend & The Legend.

De aangrijpende documentaire The Man And The Legend werd gemaakt in de dagen na Bruce Lee’s dood en toont beelden van de herdenking in Hong Kong, die bezocht werd door beroemdheden als Sammo Hung en George Lazenby. Verder is er een uitgebreide en unieke rondgang door het huis van Bruce lee in Kowloon Tong, waarbij zijn indrukwekkende fitnessruimte natuurlijk niet wordt overgeslagen. Als klap op de vuurpijl bevat deze documentaire zeldzame beelden van Bruce Lee zelf, waarin hij praat over nieuwe plannen voor een film. Een film die er helaas nooit is gekomen…

In de diepgravende documentaire The Legend wordt Bruce Lee’s carrière tegen het licht gehouden middels interviews met Lee’s medespelers en het hoofd van de Golden Harvest Studio. Verder zijn er zeldzame beelden te zien uit Bruce Lee’s kinderjaren, uitgebreide outtakes van Game Of Death, fragmenten uit de Amerikaanse TV-series waarin Lee in de jaren zestig te zien was, zoals Marlowe en Longstreet, en Bruce Lee’s eigen tekeningen van zijn onnavolgbare kung fu-technieken.

Regie: Shih Wu

Disc 7: Game Of Death
De lokale maffia bedreigt Billy Lo (Bruce Lee), een populaire filmacteur. Ze willen hem en zijn vriendin, een lokale zangeres, ‘beschermen’. Maar Billy gaat niet op hun voorstel in en legt de bedreigingen naast zich neer.
Billy zint op wraak. Hij zet op de filmset zijn eigen dood in scène en enkele van zijn vrienden zorgen voor een complete uitvaart. Zodra de maffia beseft dat hij nog steeds in leven is, ontvoeren ze zijn vriendin.

Cast: Bruce Lee, Colleen Camp, Dean jagger, Gig Young
Scenario: Bruce Lee, Jan Spears
Regie: Robert Clouse

Disc 8: Fist Of Fear, Touch Of Death
Omdat de legende van Bruce Lee nog steeds omringd is door mysterieuze en duistere vermoedens, gaat een TV-reporter (Adolph Caesar) op onderzoek uit. Tijdens zijn speurtocht stuit hij op een kungfu-toernooi waarbij de deelnemers strijden om de titel “opvolger van Bruce Lee”. Tijdens dit toernooi komt hij op het spoor van de touch of death, de dodelijke kungfu-techniek waarmee Bruce Lee waarschijnlijk is vermoord! Nooit eerder getoonde beelden die Bruce Lee’s geheime geschiedenis ontsluiten, onthullende interviews plus een bijrol van blaxploitation-legende Fred Williamson zijn de belangrijkste ingrediënten van deze cultklassieker die zijn weerga niet kent.

Cast: Bruce Lee, Fred Williamson, Ron van Clief, Adolph Caesar
Scenario: Ron Harvey
Regie: Matthew Mallinson

Disc 9: Game Of Death 2
Op zoek naar de moordenaar van zijn broer ontdekt Bobby Lo (Tong Lung) in Japan de mysterieuze Tower of Death, een eeuwenoude ondergrondse tempel waarin een dodelijk geheim wordt bewaard. Om de moordenaar van zijn broer te ontmaskeren en het geheim van de tempel te ontsluieren, moet Bobby de strijd aanbinden met de kung fu meesters binnen in de Tower of Death! Aan de productie van deze film, die meer dan twee jaar in beslag nam, werkten enkele van de grootste Hong Kong-legendes mee waaronder Sammo Hung, Corey Yuen en Yuen Woo-Ping, die de vechtscènes regisseerde.

Originele titel: Si Wang Ta
Cast: Bruce Lee, Tai Chung Kim, Jang Lee Hwang, Roy Horan
Regie: See-Yuen Ng

Disc 10: Bruce Lee: The Legend Continues
Een onthullende documentaire over het leven van de grootste martial arts-ster aller tijden! We volgen Bruce Lee vanaf zijn geboorte, zijn jeugd als kindsterretje en zijn roerige leven als bendelid in zijn tienerjaren, tot zijn eerste rollen op de Amerikaanse televisie en zijn doorbraak in de filmwereld an Hong Kong. Deze film biedt nooit eerder getoonde beelden van Bruce Lee’s vroegste films en interviews met zijn collega’s en familie. Het ultieme eerbetoon aan een groot filmster en martial arts-meester.

Scenario en regie: Ray SantilliUIT HET ARCHIEF