:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> C&S Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2008
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2008
Bron: C&S Entertainment - Datum: 2008-08-13 - Geplaatst door: Werner
ROBERT RAUSCHENBERG: A MAN AT WORK
Een film van Chris Granlund

Voor de New York Times was Rauschenberg de “Titan of American art“; Guggenheim Directeur Thomas Krens noemde hem de “Picasso of the second half of the 20th century“. Rauschenberg werd bekend in 1953 door een aanvankelijke vreemde actie met het “vernietigen” van een tekening van De Kooning. Hij werd bekend door zijn Combines. Een combinatie van afval en abstracte schilderingen. Zijn combinatie- en collagetechnieken vormden een verbinding tussen de action painting en de Pop-Art. Chris Granlund bezocht deze veelzijdige kunstenaar in zijn studio in Florida in 1997. Tevens interviewde hij belangrijke vrienden en collega’s zoals Merce Cunningham en Leo Castelli.

Robert Rauschenberg overleed op 12.5.2008.
Dit is de enige documentaire over Robert Rauschenberg.
Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3
Menutalen: D, GB
Ondertiteling: D, GB
Duur: 59 min


PAUL CÉZANNE: DRIE KLEUREN
een film van Janice Sutherland

Paul Cézanne wordt beschouwd als de grondlegger van de moderne schilderkunst. In het Zuiden van Frankrijk, ver weg van Parijs, ontwikkelde hij een stijl, die van groot belang is geweest voor de ontwikkeling van de 20e eeuw stijlrichtingen. Kenmerkend zijn zijn objecten- de Mont Ste .Victoire, stillevens en landschappen. Langzaam week hij af van de verworvenheden van de impressionisten, het centrale perspectief, de vervormde lichaams beelden. En brak alle geldende regels voor de landschap schildering. Met behulp van experts en volgelingen van de artiest wordt een prachtige introductie van Cézanne’s leven en werk gegeven door Matthew Collings. Een speurtocht naar de artistieke bronnen van de man waarvan Picasso zei:”my only master”.

Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3
Menutalen: D, GB
Ondertiteling: D, GB, F
Duur: 55 min


CLAES OLDENBURG
Een film van Gerald Fox

Cleas Oldenburg wordt gezien als één van de belangrijkste pioniers van de Pop-Art. Centraal thema van zijn werk is de esthetisering en de vervreemding van alledaagse industriële producten, die hij in felle kleuren en op kolossale formaten namaakt. Gigantische hamburgers, kolossale telefoontoestellen werden beroemd in de hele wereld. Gerald Fox bezocht Oldenburg tijdens de constructie, in 1995, van een van zijn grote projecten tijdens de voorbereiding op zijn Anthology retrospectief in het Guggenheim museum. O.a. Roy Lichtenstein geeft inzicht in de wereld van deze veelzijdige kunstenaar, die alledaagse objecten transformeert in sensuele en komische kunstwerken.

Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3
Menutalen: D, GB
Ondertiteling: D, GB
Duur: 53 min


LEVEN EN WERK VAN GEORGES SEURAT
Een film van David Thompson en Ann Turner

Kenmerkend in het werk van Georges Seurat zijn de puntjes. De zoon van welgestelde ouders uit Parijs koos het moderne leven als thema voor zijn werk. Seurat raakte onder de indruk van nieuwe theorieën over de opbouw van kleuren. Hij ontwikkelde een techniek die bekend werd als Pointillisme, waarbij onvermengde zuivere verfstippen naast elkaar werden gezet. Op afstand gezien versmolten deze individuele kleuren tot één geheel. Seurat overleed al op zijn eenendertigste aan een hersenvliesontsteking. Hij liet slechts 230 olieverfschilderijen na waaronder: “Zondagmiddag op het eiland van La Grande Jatte”. Met behulp van artiesten als Henry Moore onderzoekt David Thompson het artistieke en theoretische werk van Seurat, die wordt gezien als één van de belangrijkste grondleggers van de moderne kunst.

– Met een uitgebreide analyse van het schilderij: Zondagmiddag op het eiland van La Grande Jatte

Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeld: 4:3
Menutalen: D, GB
Ondertiteling: D, GB
Duur: 71 min