:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2008
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2008
Bron: Universal - Datum: 2008-08-14 - Geplaatst door: Werner

HEROES SEIZOEN 2
"A soul-deep sense of humanity grounds Heroes." - Diane Werts - Newsday

Gewoon buitengewoon
Nadat een totale zonsverduistering zijn schaduw over de aarde heeft geworpen en daarbij een massa mensen met speciale vaardigheden op de been heeft gebracht, blijft Dr. Mohinder Suresh (Sendhil Ramamurthy, "Blind Guy Driving"), een professor genetica uit Indië, een fervent aanhanger van de theorie van zijn vader: er bevinden zich mensen met buitengewone krachten onder ons. Zo blijkt cheerleader Claire Bennet (Hayden Panettiere, "Bring it On: All or Nothing") "onsterfelijk" of toch "onverwoestbaar" te zijn. Een eigenschap die ze niet alleen voor haar klasgenootjes geheim wil houden, maar die haar ook de bijzondere interesse van haar vader Noah Bennet (Jack Coleman, "Dynasty") oplevert, een man die zich achter de schermen met allerhande vreemde zaken inlaat.

Heroes is een creatie van schrijver/producer Tim Kring, tevens het brein achter Medical Examiners, een reeks die in november op dvd uitkomt. Seizoen 1 van Heroes kon niet alleen bogen op schitterende kijkcijfers en jubelende kritieken, de serie sleepte in zijn eerste jaargang meteen ook heel wat awards en nominaties in de wacht: de People's Choice Award, een AFI Award, een Multicultural Prism Award, de TV Land Future Classic Award en een speciale vermelding als Outstanding Program of the Year vanwege de gereputeerde Amerikaanse TV Critics Association. Bovendien werd Heroes S1 bedacht met een Golden Globe Award, een NAACP Image Award, een WGA Award, een Satellite Award en verschillende Emmy Award nominaties.
 
Van Oost naar West
Niki Sanders (Ali Larter, Final Destination), een alleenstaande moeder uit Las Vegas, beschikt niet alleen over een verbluffende fysieke kracht, maar ook over een levensgevaarlijk en amoreel alter ego (Jessica Sanders). Een gespletenheid die de zorg voor haar geniale zoontje Micah (Noah Gray-Cabey, My Wife & Kids), een crack in het manipuleren van elektronische apparatuur, fel bemoeilijkt.
 
Matt Parkman (Greg Grunberg, Alias), een politieinspecteur uit Los Angeles, kan de gedachten van anderen horen, een talent dat hij voor de goede zaak wil inzetten.

In Japan ontdekt Hiro Nakamura (Masi Oka, Scrubs) dat hij het ruimte-tijdcontinuüm naar zijn hand kan zetten en op die manier de toekomst kan beïnvloeden. Samen met zijn beste vriend Ando Masahashi (James Kyson Lee, Shutter) beleeft hij de waanzinnigste avonturen.
 
Oude "Helden"...
De vliegende politicus Nathan Petrelli (Adrian Pasdar, Judging Amy) ambieert een zitje als congreslid, maar hij moet die dromen opbergen wanneer hij er niet in slaagt om de explosie van zijn jongere broer boven New York City te verijdelen. Die broer, een van de spilfiguren uit de reeks, is Peter Petrelli (Milo Ventimiglia, Rocky Balboa), een verpleger met het talent om andere eigenschappen te absorberen.

Ook Sylar (Zachary Quinto, 24), een manipulatieve seriemoordenaar, "absorbeert" speciale eigenschappen, zij het dan met bruut geweld. Na de confrontatie in New York blijkt Sylar evenwel spoorloos.
 
Nieuwe Heroes...
Intussen duiken in Latijns-Amerika nieuwe "helden" op: de jonge vrouw Maya Herrera (Dania Ramirez, The Sopranos) en haar tweelingbroer Alejandro, van wie ze niet gescheiden mag worden zonder dat er vreselijke dingen gebeuren. Samen wagen ze de gevaarlijke oversteek naar de Verenigde Staten, op zoek naar hulp voor hun "aandoening".

En dan is er ook nog de altruïstische Monica Dawson (Dana Davis, The Nine), een verwante van Micah, die tot de vaststelling komt dat ze eender welke fysieke handeling die ze ziet, vlekkeloos kan imiteren. Oude helden, nieuwe heroes... allemaal moeten ze de handen weer in elkaar slaan om de wereld van de ondergang te behoeden.
 
Technische fiche:
Afleveringen
- Four Months Later
- Lizards
- Kindred
- The Kindness Of Strangers
- Fight Or Flight
- The Line
- Out Of Time
- Four Months Ago...
- Cautionary Tales
- Truth & Consequences
- Powerless
 
Release: 4 september
Duur: 482 minuten
Beeld: 16:9
Audio: Engels Dolby Digital 5.1 (standaard dvd)
Engels DTS HD 5.1 (Blu-Ray)
Ondertiteling dvd: Nederlands
Ondertiteling Blu-Ray: Engels, Frans, Spaans, géén Nederlands
 
Extra's Standaard DVD
• Alternatief einde van de episode Generations
• Toelichting bij het alternatieve einde van Generations – Stel dat Peter het virus niet had opgelopen?
• Een vooruitblik op season 3 – een sneak peek achter de schermen van de eerste aflevering van Seizoen 3.
• Deleted scenes
• Heroes Season 2 "A New Beginning" - Tim Kring wijdt de kijker in over het thema "buitengewone mensen die een normaal leven proberen te leiden." We gaan achter de schermen met cast en crew. Hoe voelt het voor de oudgedienden aan om aan een nieuw seizoen van een succesreeks te beginnen?  Hoe vergaat het de nieuwe Heroes in de tweede jaargang?
• Audiocommentaar van cast & crew bij alle afleveringen
• Takezo Kensei: Sword Saint
• The Drucker Files
• DNA van een scene
- Maya en Alejandro op de vlucht voor de politie
- Anatomie van de kersenbloesem/zwaardvechtscenes
- De ontploffende man
- De loft
• NBC.com Featurettes
- De Explosie in Hotel Corinthian
- Virale Video van Maya Y Alejandro
- Nathan and Peter Brooklyn Cam
• Kunstwerkengalerij van Tim Sale
 
Extra's Blu-ray
• Identiek aan standaardversie plus
• U-Control: beeld in beeld commentaren van cast en crew bij de verschillende afleveringen
• Hero Connections – Biografieën en Netwerk.
 

BARBIE & HET DIAMANTKASTEEL

Barbie en Teresa vertellen ons het sprookjesachtige verhaal van Liana en Alexa, twee vriendinnen die alles met elkaar delen, waaronder hun liefde voor muziek. Hun gewone leventje verandert echter op slag wanneer ze een toverspiegel krijgen en vriendschap sluiten met het meisje dat erin gevangen zit.  Om hun nieuwe vriendinnetje te redden, ondernemen Liana en Alexa een hachelijke reis naar het Diamantkasteel. De zware tocht stelt hun vriendschap danig op de proef, maar dankzij de kracht van muziek en het gezelschap van twee schattige puppy's overwinnen ze samen alle obstakels. Zo ontdekken ze dat vriendschap de enige echte schat is.

Release: 18 september
Genre: animatie
Met: Kelly Sheridan
Duur: 78 minuten
Beeld: 16:9
Audio: Engels 2.0, Nederlands en Frans 5.1
 
Extra's:
• Outtakes
• Magical Music Video
• Trailers van 6 Barbiefilms
 

WELCOME HOME ROSCOE JENKINS

In de hilarische hitcomedy Welcome Home Roscoe Jenkins voert Martin Lawrence een uitgebreide sterrencast aan, waarin u o.a. Cedric the Entertainer, Mo'Nique en Mike Epps zult herkennen. Wanneer een gevierde tv-ster (Lawrence) voor een familiereünie in het diepe Zuiden terugkeert, beseft hij al gauw dat zijn verblijf in zijn geboortedorp absoluut geen plezierreisje wordt. Zijn stadse mentaliteit botst met het dorpsfatsoen en de misverstanden en perikelen stapelen zich binnen de kortste keren huizenhoog op.
 
Release: 25 september
Genre: comedy
Met: Martin Lawrence, Louis C.K., Nicole Ari Parker, James Earl Jones, Joy Bryant
Regie: Malcolm D. Lee
Duur: 110 minuten
Beeld: 1.85:1
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
 

HEROES SEIZOEN 1

Seizoen 1 van Heroes verschijnt eindelijk op Blu-Ray! In deze spannende serie volgen we de avonturen van doodgewone mensen op verschillende continenten, die ontdekken dat ze over bijzondere krachten beschikken. Die zullen ze nodig hebben om de wereld van de ondergang te redden... Let wel: dit is de originele Engelstalige versie, en bevat als dusdanig geen Nederlandse ondertiteling!

Release: 4 september
Genre: tv, scifi/actie
Met: Adrian Pasdar, Milo
Ventimiglia, Hayden Panettiere, Masi Oka...
Duur: 23 afl. - 1196 minuten
Beeld: 16:9
Audio: Engels DTS HD 5.1
 
Extra's:
• 50 Deleted Scenes
• Niet-vertoonde Pilotaflevering
• The Making of Heroes
• Special Effects
• The Stunts
• Mind Reader
• Profile of Artist Tim Sale
• The Score
 

PAINKILLER JANE SEIZOEN 1

Jane Vasco, een topagente van de antidrugsbrigade, is een indrukwekkende verschijning. Als dusdanig wordt ze gerekruteerd door een geheime regeringscel die "Neuro's" - personen met bovenmenselijke neurologische krachten - opspoort en neutraliseert. Al snel blijkt dat Jane zelf misschien ook wel een "Neuro" is. Tijdens haar eerste missie ontdekt ze, na een val van 46 hoog, dat ze niet kan doodgaan, al is de pijn er niet minder om. Geïntrigeerd door haar nieuwe krachten, is Jane vastbesloten om zoveel mogelijk over de Neuro's te weten te komen.

Release: 11 september
Genre: tv, scifi/actie
Met: Kristanna Loken, Alaina Kalanj, Noah Danby, Stephen Lobo
Duur: 22 afl. van 45 minuten
Beeld: 16:9
Audio: Engels stereo 2.0
 

DEFINITELY, MAYBE

Will Hayes is in een scheiding verwikkeld . Zijn tienjarige dochter wil weten welk leven hij leidde voor hij getrouwd was.  Will begint haar zijn romantische ups en downs te vertellen, over het buurmeisje Emily, over zijn beste vriendin en zielsverwante April en over de vrijgevochten Summer... drie romances... drie gebroken harten. Wanneer Maya de stukjes van die romantische puzzel probeert samen te leggen, begint ze in te zien dat de liefde toch niet zo eenvoudig is als ze dacht. Will, van zijn kant, beseft dat het in de liefde nooit te laat is voor een tweede kans.
 
Release: 4 september
Genre: romantische komedie
Met: Ryan Reynolds, Abigail Breslin, Derek Luke, Isla Fisher, Elizabeth Banks, Rachel Weisz
Duur: 105 minuten
Beeld: 2.35:1
Audio: Engels, Frans Dolby Digital 5.1
 
Extra's:
• Deleted Scenes
• Het creëren van een liefdesverhaal
• Veranderende tijden in Definitely, Maybe
• Filmcommentaar met regisseur Adam Brooks en Ryan Reynolds•
 

ARIE & SILVESTER: DE GROTE SPEKTAKEL SHOW

Komt dat zien, komt dat zien!  De allerlaatste duoshow van Arie en Silvester, het meest ongrijpbare tweespan van het Nederlandse cabaret! In hun vorige programma's fungeerde een doos als de wereld, verzopen ze bijna in een aquarium en lukte het niet om in een kano te blijven zitten. Wie zijn de jongens van dit grofgebekte duo? De beste omschrijving is: die korte met dat lange haar en die lange met het korte haar. Hoewel "die twee eikels" de lading beter dekt. Wat het kruisbeeld voor het Christendom, de hoofddoek voor de Islam en de koeien voor het Hindoeïsme zijn, dat is "De Grote Arie en Silvester Spektakel Show" voor de humor. Een spectaculaire afscheidsvoorstelling. Komt dat nog één keer zien, dus!
 
Release: 11 september
Genre: cabaret
Met: Arie Koomen en Silvester Zwaneveld
Duur: 100 minuten
Beeld: 16:9
Audio: Nederlands 2.0
 

LAW & ORDER S.V.U. SEIZOEN 5

Law & Order: Special Victims Unit is de tweede serie die voortvloeide uit de alom geprezen Law & Orderfranchise.  In deze veelvuldig bekroonde reeks van producent Dick Wolf volgen we de onderzoeken van de doorgewinterde Inspecteur Stabler, en zijn taaie maar meelevende partner, Olivia Benson, terwijl ze de gruwelijkste misdaden proberen op te lossen. Commandant Donald Cragen, Inspecteurs Munch en Tutuola, gerechtspsychiater George Huang en assistent-officier van justitie Casey Novak vervolledigen het eliteteam.

Release: 11 september
Genre: tv, misdaad
Met: Mariska Hargitay, Christopher Meloni, Ice-T, Richard Belzer, Dann Florek
Regie: diversen
Duur: 25 afl. van ca. 40 minuten
Beeld: 4:3
Audio: Engels, Frans stereo 2.0
 

JEAN-LUC GODARD COLLECTION
• À Bout De Souffle
• Alphaville
• Le Détective
• Hélas Pour Moi
• Made In Usa
• Le Mépris
• Passion
• Le Petit Soldat
• Pierrot Le Fou
• Prénom Carmen
• Une Femme Est Une Femme

Als cineast is Jean-Luc Godard zonder tegenspraak één van de invloedrijkste filmers van de 20e eeuw. Veel van zijn technieken zijn intussen compleet ingeburgerd, zoals jump cuts, handbediende camera's, afwijkende camerastandpunten en geïmproviseerde dialogen.  Toen een collega hem vroeg of hij toch minstens wilde toegeven dat een film een begin, een midden en een einde moest hebben, antwoordde hij, "Jawel, maar niet noodzakelijk in die volgorde." Zijn invloed leeft voort in het werk van regisseurs zoals Altman, Scorsese en Tarantino.

Release: 25 september
Bonusdisc: Encore
 

JEAN-PAUL BELMONDO SCREEN ICONS
• À Bout De Souffle
• Une Femme Est Une Femme
• Joyeuses Pâques
• Le Magnifique
• Un Nommé La Rocca
• La Scoumoune
• L'Alpagueur
• Le Guignolo
• Cartouche
• Week-End A Zuydcoote
• Pierrot Le Fou
• Le Solitaire

Ooit was zijn gezicht het uithangbord van de Franse "nouvelle vague" en hijzelf één van de bekendste acteurs in de Franse filmwereld. Maar halverwege de jaren '60 liet Jean-Paul Belmondo zijn arthouse roots achter zich om uit te pakken met een nieuw imago: dat van de charmante, komische actieheld. Deze box bevat maar liefst twaalf films van de legendarische Bébel.

Release: 25 september
 

LOUIS DE FUNES SCREEN ICONS
• L'Aile Ou La Cuisse
• Le Petit Baigneur
• Pouic-Pouic
• Faites Sauter La Banque
• Ah! Les Belles Bacchantes
• Monsieur Leguignon, Lampiste
• L'Avare
• Le Corniaud
• La Grande Vadrouille

De Franse acteur Louis de Funès begon zijn filmcarrière in 1945 en zou daarna in meer dan 100 films spelen. In de jaren '50 en '60 was hij in eigen land veruit de meest populaire komiek. Hij speelde er aan de zijde van de grootste Franse acteurs uit die periode, waaronder Jean Marais, Jean Gabin, Fernandel, Bourvil, Coluche en Yves Montand. Deze box uit de Screen Iconsreeks bevat niet minder dan 9 van zijn grootste komische kaskrakers.

Release: 25 september
 

ROMY SCHNEIDER SCREEN ICONS
• Les Choses De La Vie
• L'Important C'est D'Aimer
• Max Et Les Ferrailleurs
• Amour De Pluie
• Une Femme A Sa Fenêtre

Zelf Oostenrijkse van geboorte, brak Romy Schneider internationaal door met de romantische Sissi-films, waarin ze de rol van Prinses Elisabeth van Beieren vertolkte. Maar gaandeweg wist ze ook de interesse van grote regisseurs als Orson Welles (The Trial) en Visconti te wekken. In de jaren '70 werd de actrice in Frankrijk op handen gedragen, mede dankzij haar opgemerkte rollen in films als Max Et Les Ferrailleurs, Les Choses De La Vie en César Et Rosalie. In deze vijfdelige Screen Icons box heeft ze als tegenspelers onder meer Michel Piccoli, Philippe Noiret en Jacques Dutronc.
 
Release: 25 september
 

ILLEGAL TENDER

Regisseur John Singleton (Hustle & Flow en Four Brothers) signeert hier voor een meeslepende actiethriller over een familie op zoek naar eerherstel en wraak.  Wilson De Leon Jr. is een brave universiteitsstudent. Dat verandert al snel wanneer de gangsters die lang geleden zijn vader vermoordden, opnieuw ten tonele verschijnen. Samen met zijn flamboyante moeder gaat Wilson de ultieme confrontatie aan met de moordenaars.  Bijrollen in deze spannende film vol actie en adrenaline zijn er voor Dania Ramirez en reggaetonster Tego Calderón.
 
Release: 25 september
Genre: actie, thriller
Met: Tego Calderon, Rick Gonzalez, Wanda De Jesus, Zoe Saldana, Delilah Cotto
Regie: Franc. Reyes
Duur: 100 minuten
Beeld: 2.40:1
Audio: Engels, Frans, Duits Dolby Digital 5.1
 
Extra's:
• Deleted Scenes
• Making Of
• Dame Dame Music Video + Making of
• Trailers Wanted & Mamma Mia
 

ALAIN DELON SCREEN ICONS
• Le Cercle Rouge
• Adieu L'Ami
• L'Homme Pressé
• Les Seins De Glace
• Traitement De Choc
• Mr. Klein
• Un Flic

Buiten Frankrijk staat Alain Delon vooral bekend als leading man in romantische films en gangsterdrama's. Nochtans werkte Delon tijdens zijn carrière vaak samen met legendarische arthouseregisseurs, zoals Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville en Michelangelo Antonioni. In de zevendelige Screen Iconsbox treft u deze films aan:

Release: 25 september
 

BRIGITTE BARDOT SCREEN ICONS
• Shalako
• Voulez-Vous Danser Avec Moi?
• Cette Sacrée Gamine
• Le Repos Du Guerrier
• Le Mépris

De Franse actrice Brigitte Bardot (1934) is één van de bekendste sekssymbolen uit de jaren '50 en '60. Tussen 1952 en 1973 draaide ze bijna 50 films, met regisseurs als Roger Vadim, Louis Malle en Robert Wise.  Hoewel Bardot vooral in lichte komedies en avonturenfilms schitterde, kon ze ook het dramatische werk best aan, zoals Le Mépris (regie: Jean-Luc Godard!) perfect bewijst. Deze Screen Icons box bevat vijf films uit de periode 1956-1968, waarin ze o.a te zien is aan de zijde van Sean Connery, Michel Piccoli en Robert Hossein.

Release: 25 september
 

SPECIAL PRICE COLLECTION WAVE 3 - 25 SEPTEMBER 2008
• About A Boy
• Adaptation
• Along Came Polly
• American Pie Presents: The Naked Mile
• Babel
• Basic Instinct 2: Risk Addiction
• Bridget Jones' Diary
• Doom
• Knocked Up
• Lock, Stock & Two Smoking Barrels
• Meet Joe Black
• Miami Vice
• Notting Hill
• Prime
• Ray
• Requiem For A Dream
• Serenity
• Sexy Beast
• Spy Game
• The Bourne Ultimatum
• The Break Up
• The Children Of Men
• The Game
• The Holiday
• The Illusionist
• The Kingdom
• The Life Of David Gale
• The Mothman Prophecies
• Trainspotting
• United 93

Samen met de schoolgaande jeugd rolt ook Wave 3 van de Universal Special Price Collection de septembermaand binnen. Eén blik op de opvallende verpakking stelt de koper gerust: hij koopt een sterke catalogusfilm tegen een goeie prijs. Na het succes van de eerste twee waves, pakt Universal in september opnieuw uit met 30 titels die geselecteerd werden op basis van recente verkoopcijfers. Het zijn films die bij het grote publiek populair zijn. Uiteraard zal iedere worp aangevuld worden met een aantal verse new-to-catalogue titels. De catalogusfilms komen als single disc in het originele artwork, voorzien van een nette, duidelijke sticker. Behalve het direct herkenbare "Special Price Collection" prijkt het Universal-logo prominent op de sticker. Het is immers een keurmerk dat een vertrouwde, kwalitatieve uitstraling geeft, als het om films gaat. Minimaal drie keer per jaar wordt een nieuwe selectie aan de Special Price Collection toegevoegd. De eerste wave overspoelde de winkels in april, de tweede in juni. De volgende worp is gepland voor 2009.
 

UNIVERSAL BLU-RAY RELEASES WAVE 1 - 25 SEPTEMBER 2008
• Rambo: First Blood
• Rambo: First Blood Part II
• Rambo III
• Rambo - Trilogy
• Terminator 2: Judgment Day
• The Deer Hunter
• Total Recall
• The Fog (1980)
• Basic Instinct
• La Haine
• Heroes Seizoen 1 & 2

In september releast Universal een eerste wave titels op Blu-Ray. Blu-Ray is het nieuwe hogedefinitieformaat dat niet alleen superieure beeld- en klankkwaliteit biedt, maar ook interactieve extraatjes als U-Control, waarbij commentaren van cast en crew picture in picture tijdens de film kunnen opgeroepen worden.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron