:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LONE WOLF MCQUADE
LONE WOLF MCQUADE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-04-28
FILM
Texas Ranger J.J. McQuade (Chuck Norris) wordt door zijn oversten gezien als een ‘loose cannon’, een gevaarlijke zot zeg maar! Hij is al gevaarlijk met zijn revolver, maar dodelijk met zijn vuisten! McQuade komt op het spoor van een gevaarlijke wapensmokkelbende - onder leiding van bendeleider Rawley Wilkes (David Carradine), een ongeslagen expert in Oosterse vechtkunsten - die wapens en munitie leveren aan terroristen over de hele wereld. Wanneer de bende J.J.’s dochter Sally (Dana Kimmell) ontvoeren wordt het een persoonlijke kwestie voor McQuade...

Lone Wolf McQuade is een lekker foute actiefilm in een regie van Steve Carver (River Of Death), met in de hoofdrol gevechtsexpert Chuck Norris. Lone Wolf McQuade werd een stevige hit (budget: 5 miljoen $, USA boxoffice 12,5 miljoen $) en betekende de start van de meest succesvolle periode voor Chuck Norris. In deze periode volgden de eerste twee Missing In Action-films, Code Of Silence, Invasion U.S.A., The Delta Force en Firewalker. Eind jaren ’80 begon het succes echter plots af te nemen. Films als Braddock: Missing In Action III, Hero And The Terror, Delta Force 2 en The Hitman flopten aan de bioscoopkassa’s en bij ons werden de films rechtstreeks in de videotheken gedropt. Sinds ’93 is de sympathieke actieheld dan ook verbannen naar het kleine scherm - met de nochtans succesvolle, maar in onze ogen halfzachte en volledig plat geproduceerde Tv-serie Walker: Texas Ranger.

Wat Lone Wolf McQuade onderscheidt van de andere no-brainer actiefilms - waar de bioscopen tijdens de jaren ’80 mee overspoeld werden - is de waarlijk prachtige fotografie en de memorabele muziek, gecomponeerd door Francesco De Masi (The New York Ripper, Nazi Love Camp 27). Deze geven de film de broeierige sfeer mee van een Sergio Leone-western. Voeg daarbij nog een cast vol fanfavorieten zoals David Carradine (Kung Fu, Kill Bill Vol. 1 & 2), Barbara Carrera (Never Say Never Again, Wild Geese II), L.Q. Jones (Hang ‘Em High, The Wild Bunch), Robert Beltran (Star Trek: Voyager) en R.G. Armstrong (Friday The 13th: The Series), véél actie, de nodige explosies en een evil dwerg in een rolstoel en je weet gewoon dat je avond niet meer stuk kan! Lone Wolf McQuade is een must voor de Chuck Norris-fans en de liefhebbers van lekker foute jaren ’80 actiefilms.

BEELD EN GELUID
De originele aspect ratio van Lone Wolf McQuade is 1.85:1. Het beeldformaat van de film op deze DVD is ongeveer 2.00:1 en is anamorfisch uitgevoerd. Het beeld is over het algemeen scherp, met een degelijk contrast en een prima schaduwdetail. Het zwartniveau is eveneens in orde en de kleuren ogen warm, doch wat gedateerd. De gebruikte print bevat wel wat vuiltjes en beschadigingen, maar nergens wordt het zo erg dat het kijkplezier ervan afneemt. Er is gedurende heel de film wat minimale filmgrain aanwezig. We hebben ook enkele kleine compressiefoutjes bemerkt en op een enkel moment zijn er trillende beeldlijntjes aanwezig. De Engelse Dolby Digital Mono-track klinkt helder, met een beperkte dynamiek. De prachtige muziek van Francesco De Masi zorgt voor wat ruimtelijkheid, maar durft soms ook wat scherp te klinken. De dialogen zijn goed te verstaan. Ruis of storingen zijn niet aanwezig.

EXTRA'S
Kunnen we behoorlijk kort over zijn: een bioscooptrailer. Lone Wolf McQuade was destijds een succes en wordt door critici en fans beschouwd als één van de beste Chuck Norris-films. Een audiocommentaar waarin Norris en regisseur Steve Carver even terugkijken op de prent had leuk geweest. Volgende keer beter, zullen we maar zeggen!

CONCLUSIE
Wie eens zin heeft om lekker lui weg te zakken met een amusante actiefilm uit de gouden jaren ’80 is aan het juiste adres met deze Lone Wolf McQuade. MGM/FOX brengt deze Chuck Norris-classic uit op ons aller favoriete medium, met een bevredigende beeld- en geluidskwaliteit (hoewel een 5.1-mix mooi had geweest). Het betreft hier een titel uit de steeds groeiende Big Deal-selectie, dus extra features zijn slechts beperkt tot de obligate bioscooptrailer. Gezien de betrekkelijk lage aanschafprijs uiteraard een must voor de Norris-fans!


cover
Studio: MGM

Regie: Steve Carver
Met: Chuck Norris, David Carradine, Barbara Carrera, Leon Isaac Kennedy, L.Q. Jones, Robert Beltran, Dana Kimmell, R.G. Armstrong

Film:
7,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1983

Leeftijd:
16

Speelduur:
103 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626015710


Beeldformaat:
2.00:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0
Spaans Dolby Digital Mono 1.0


Ondertitels:
Nederlands, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Grieks, Pools, Engels CC, Duits CC
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij