:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: SENSITIVE SKIN
PERSBERICHT: SENSITIVE SKIN
Bron: Just Entertainment - Datum: 2008-08-20 - Geplaatst door: Werner
SENSITIVE SKIN
Tragikomische én sexy Britse tv-serie op DVD

In september komt Just Entertainment met de DVD-release van het eerste seizoen van Sensitive Skin. De hoofdrol in deze tragikomische en tegelijk sexy BBC-serie is weggelegd voor Joanna Lumley, die eerder grote successen oogstte met haar vertolking van de liederlijke Patsy in Absolutely Fabulous.

Het uitgangspunt voor Sensitive Skin ligt in het verlengde van eigentijdse tv-hits als Sex And The City. Alleen gaat het deze keer niet over de levens en de liefdes van dertigers of veertigers maar staat een stel vlotte zestigers centraal. Joanna Lumley en Denis Lawson spelen Davina en Al, een welgesteld echtpaar in de hippe binnenstad van Londen. Ze worstelen met allerlei herkenbare problemen, zoals seksuele verleiding en beroepsnijd. Tegelijkertijd proberen ze op een goede manier om te gaan met hun angst voor de toekomst. Want hoe jong ze zich ook voelen, de dag dat ze echt bejaard zijn komt steeds dichterbij.

Sensitive Skin biedt een scherpe mix van humor en melancholie die door zowel recensenten als kijkers hoog werd gewaardeerd. De serie werd verder vooral geroemd om het hoge echtheidsgehalte. De acteurs worden niet mooier (lees: jonger) gemaakt dan ze in werkelijkheid zijn. Zoals Joanna Lumley zelf met de nodige zelfspot in een interview zei: “Ik hoef Davina helemaal niet te spelen, in vele opzichten bén ik haar gewoon.” Volgens scenarist Hugo Blick voorziet Sensitive Skin in een duidelijke behoefte: “De economische macht ligt tegenwoordig bij zestigplussers, maar op televisie merk je daar nauwelijks iets van.”

Dat men ook in de Verenigde Staten het potentieel van Sensitive Skin onderkent, moge blijken uit het feit dat de grote tv-producent HBO er een Amerikaanse versie van gaat maken. De hoofdrol zal worden gespeeld door Kim Cattrall, die de mannenverslindster Samantha speelde in Sex And The City. De van oorsprong Britse actrice zal de serie tevens produceren.