:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: IN THE NAME OF THE KING
PERSBERICHT: IN THE NAME OF THE KING
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-09-03 - Geplaatst door: Werner
IN THE NAME OF THE KING
Spectaculaire, massale vechtscènes van Tony Ching, House Of Flying Daggers en verbluffende special effects in een meeslepend avontuur!

Magiër Gallian (Ray Liotta) verleidt Muriella (Leelee Sobieski), dochter van de hofmagiër. Op die manier verwerft hij steeds meer krachten die nodig zijn om het koninkrijk Ehb omver te werpen. Zijn afzichtelijke en onvermoeibare leger Krugs maakt de bevolking het leven zuur met roofovervallen. Tijdens zo'n aanval wordt het zoontje van Farmer (Jason Statham) gedood. Zijn vrouw wordt meegenomen door de Krugs. Farmer gaat achter de monsters aan. Om een onbekende reden heeft Gallian het op Farmer voorzien. En ook de koning heeft belangstelling voor de eenvoudige maar dappere boer…

In The Name Of The King is een fantasie-epos dat doet denken aan The Lord Of The Rings. De film is gebaseerd op het spel ‘Dungeon Siege’ en wordt bevolkt door nimfen, krijgers en monsters. De kleurrijke figuren worden vertolkt door een mooie cast: Ray Liotta, Leelee Sobieski en niemand minder dan Hollywood-coryfee Burt Reynolds in de rol van Koning Konreid.

In The Name Of The King, vanaf 15 september in de winkel!

Liner Notes
Uwe Boll, de regisseur van In The Name Of The King, is niet alleen een van de hardst werkende filmmakers, hij loopt ook voorop in het verfilmen van populaire computerspellen. Daarnaast is hij ook een excentrieke figuur, die zijn critici zowel verbaal als fysiek van repliek dient (in 2006 daagde hij vijf critici uit voor bokswedstrijden – Boll won van alle vijf).

Boll werd geboren in 1965 in het Duitse Wermelskirchen en werd reeds als kind gebeten door de movie bug. Zijn eerste filmpje draaide hij op 19-jarige leeftijd en sindsdien is hij niet meer gestopt met filmen. Nadat hij zijn doctoraat in literatuur behaalde – hij stelt zichzelf sindsdien voor als Dr. Uwe Boll – begon zijn filmcarrière serieuze vormen aan te nemen. Hij draaide een aantal zelfgefinancierde films in Duitsland tot hij zich in 2000 op de Amerikaanse markt stortte met films als Sanctimony, Blackwoods en Heart Of America.

Sinds het opzienbarende succes van House Of The Dead (2003), een verfilming van het populaire en gelijknamige videospel, heeft Boll zich voornamelijk toegelegd op het verfilmen van games, waaronder Bloodrayne, Alone In The Dark, Postal en, uiteraard, In The Name Of The King: A Dungeon Siege Tale, gebaseerd op het spel Dungeon Siege.

Dungeon Siege is een role playing game, in 2002 ontworpen door Chris Taylor. Het spel, populair bij liefhebbers van fantasy, bracht twee vervolgen voort. Toen Boll door Gas Powered Games benaderd werd om Dungeon Siege te verfilmen, zag de filmmaker hierin een unieke kans. Boll: “Dit was een spel dat zich uitstekend zou lenen voor een fantasie-avontuur voor alle leeftijden. Hiermee kon ik eindelijk een breder publiek bereiken.”

De interesse voor fantasy-films is door The Lord Of The Rings flink toegenomen, wat de financiering ten goede kwam. Met een geschat budget van 60 miljoen dollar is In The Name Of The King Uwe Boll´s duurste film. Indrukwekkend, vooral als je bedenkt dat Boll de financiering van zijn films grotendeels zelf regelt, met behulp van Duitse investeerders. Het forse budget stelde Boll in staat een paar klinkende namen voor zijn film te strikken: Jason Statham, Ray Liotta, Claire Forlani, Ron Perlman, Leelee Sobieski, Kristanna Loken, Matthew Lillard, John Rhys-Davies en Burt Reynolds.

Ook de crew bestond uit topnamen, zoals de bekroonde gevechtscoördinator Tony Ching (House Of Flying Daggers) die het concept bedacht van de boomnimfen, die herinneringen oproepen aan de beweeglijke acrobaten van Cirque du Soleil. Ching bracht nog een voordeel met zich mee: als veteraan van tientallen Hongkong-producties was hij gewend snel en efficiënt te werken, zelfs bij de complexe gevechtsscènes waarvoor Ching zijn stuntteam uit Hongkong meebracht.

De opnames vonden plaats in British Columbia in Canada en duurden in totaal meer dan drie maanden. De Rocky Mountains leverden een imposant decor voor de fictionele wereld van Ehb. “We hoefden geen enkel landschap te creëren met de computer. De kastelen zijn CGI, maar de bergen en meren er om heen zijn helemaal echt.” Boll wilde zo weinig mogelijk personages door de computer laten creëren. In de massale veschtscènes zijn grotendeels echte mensen te zien. “We reisden met tweehonderd paarden, honderd vrachtwagens en achthonderd figuranten. De massale vechtscène in het bos bestaat volledig uit echte mensen. De enige mensenmassa die deels uit de computer komt is te zien wanneer de koning zijn volk toespreekt voor het kasteel. Natuurlijk kun je met de computer eindeloos mensen dupliceren, maar dat wordt saai. En wordt je film er beter van? Ik denk van niet.”

Het filmen in de zomer leverde wel problemen op voor de acteurs en figuranten die in kostuum werkten. “De Krug worden gespeeld door mensen in pakken die hun hele lichaam bedekten en op sommige dagen moesten ze in die pakken rennen en vechten terwijl het ontzettend warm was. We deden alles om hen constant water te geven. Soms zag ik ze op de grond liggen en dacht ik dat ze aan het uitrustren waren, maar in werkelijkheid waren ze flauwgevallen.” Op een gegeven moment bezweek zelfs Burt Reynolds aan de hitte. “Hij had zijn harnas aan en viel van een platform. Gelukkig vingen de stuntmannen hem op. Het was afzien.”

Maar was die zware productieperiode het waard? Wel volgens Boll, die In The Name Of The King als zijn meest commerciële film ziet. “Het is een fantasy-avontuur geworden met drama en romantiek, dat hopelijk een breed publiek zal aanspreken. Je kunt er met het hele gezin naar kijken. Je kunt ‘m zelfs op een date kijken. Hij is niet alleen bedoeld voor de liefhebbers van computerspelletjes.”

Synopsis
Dungeon Siege, een spectaculair fantasy epos, gebaseerd op de gelijknamige populaire game.
Nadat zijn vrouw is ontvoerd door een leger monsterlijke Krugs onder leiding van de boosaardige magiër Gallian (Ray Liotta), zit er maar één ding op voor Farmer (Jason Statham). Samen met de krijgers Norick en Bastian en twee magiërs trekt Farmer ten strijde in de hoop zijn vrouw terug te vinden. Maar Gallian is inmiddels verwikkeld in een bittere machtsstrijd met koning Konreid (Burt Reynolds). De koning roept de hulp in van Farmer en de zijnen. Alleen zij kunnen Gallian en zijn legers monsters nog stoppen…

Features:
Product: 2-disc DVD, Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 15 September 2008
Regie: Uwe Boll
Cast: Jason Statham (Crank, The Transporter, The Italian Job), Ray Liotta (Narc, Goodfellas, Smokin’ Aces), John Rhys-Davies (Lord Of The Rings, Indiana Jones)
Beeld: DVD: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1); Blu-ray Full HD/1080p
Geluid: DVD: Dolby Digital 5.1 & DTS; Blu-ray Dolby Digital 5.1 & DTS HD Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: fantasy/actie
Speelduur: DVD: 122 minuten; Blu-ray: 127 min.
Leeftijd: 12 jaar, angst en geweld

Extra's DVD:
• Also or soon available
• Commentary track
• The world and story of In the Name of the King
• Behind the scenes
• Extended/deleted scenes
• Photo gallery
• Liner notes
• Notes
• Trailers
Speelduur: 58 minuten

Extra's Blu-ray:
• The world and story of In the Name of the King
• Behind the scenes
• Extended/deleted Scenes
• Also or soon available
Speelduur extra’s: 56 minuten