:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: ARIEL HOE HET BEGON EN THE SWORD IN THE STONE
PERSBERICHT: ARIEL HOE HET BEGON EN THE SWORD IN THE STONE
Bron: Disney - Datum: 2008-09-09 - Geplaatst door: Werner
THE LITTLE MERMAID: ARIEL: HOE HET BEGON
Elk verhaal heeft een begin, maar slechts één verhaal begint diep in de zee!
Te koop op DVD vanaf 24 september 2008

Ontdek hoe het allemaal begon voor één van de meest geliefde Disney-figuren. Na Disneys 28ste klassieker “De Kleine Zeemeermin” (1989), en diens vervolg “De Kleine Zeemeermin II – Terug in de Zee” (2000), neemt Ariel ons mee terug in haar jeugd op de bodem van de oceaan. De gloednieuwe DVD van Peggy Holmes heet “De Kleine Zeemeermin – Ariel, hoe het begon”.

Duik mee terug in de tijd. Ariel heeft Prins Eric nog niet ontmoet en in de onderwaterwereld van Atlantica is muziek nog verbannen. De jonge zeemeermin Ariel staat in een tweestrijd. Kiest ze voor haar familiale verplichtingen of voor haar liefde voor muziek? Ze moet de moeilijkste keuze van haar leven maken. Ze probeert om de muziek, vriendschap en liefde terug te brengen naar het koninkrijk Atlantica. Gelukkig kan ze daarbij rekenen op de hulp van haar vrienden, Sebastiaan en Botje, en haar zes vermakelijke prinsessenzusjes. Zal Ariel in haar opzet slagen?

De originele versie bevat wederom de stemmen van Jodi Benson en Samuel E. Wright in de legendarische rollen van Ariel en Sebastiaan. De stem van de duivelse Marina Del Rey, een gloednieuwe slechterik, wordt ingesproken door niemand minder dan actrice Sally Field.

“De Kleine Zeemeermin – Ariel, hoe het begon” bevat heel wat prachtig bonusmateriaal en is slechts tijdelijk en exclusief verkrijgbaar op DVD.

Wist je dat...
• “Ariel, hoe het begon”, een ‘prequel’ is? Dit betekent dat het verhaal zich een jaar vóór de gebeurtenissen in de eerste film afspeelt. Zo kom je onder andere te weten hoe de mama van Ariel sterft.
• we in deze speelfilm ook kennismaken met de zes zussen van Ariel, die nu een veel grotere rol spelen?
• een nieuwe film een nieuwe slechterik verdient? En een slechterik, dat is Marina Del Rey zeker. Deze gouvernante van de zeven dochters van koning Triton aast op de baan van Sebastiaan in het paleis. Zij heeft hetzelfde temperament als de andere slechteriken in de trilogie: Ursula en haar zus Morgana.

De personages
Ariel
Ariel is een uitbundige, vrolijke en lieve zeemeermin. Ze geniet volop van het leven, maar heeft ook nogal een rebels karakter. Na de dood van haar moeder, werd haar papa afstandelijk en heeft Ariel het gevoel dat er iets ontbreekt in haar leven. De kleine zeemeermin heeft een grote passie voor muziek, maar helaas verbood haar vader alle muziek onder water. Ariel staat voor de keuze: luistert ze naar haar papa of doet ze wat haar hart haar ingeeft.

Ariels zussen
In tegenstelling tot de jonge Ariel zijn haar oudere zussen allemaal gehoorzame dochters die niets liever willen dan hun vader plezier. Zij keuren het rebelse karakter van Ariel weliswaar af, maar dankzij haar wordt de band met hun vader sterker. Stiekem genieten ze ook wel van Ariels muziek.
Attina, de oudste, voelt zich verantwoordelijk voor haar zusjes. Daarom komt ze soms een beetje bazig over. Maar het enige wat ze wil, is de familie bij elkaar houden.
Alana is de charmantste van de zeven. Zij besteedt veel tijd aan haar uiterlijk en wil er altijd zo mooi mogelijk uitzien. Ze kan niet wachten tot de terugkeer van de festiviteiten, zodat ze haar charmes aan iedereen kan tonen. In de “Catfish Club” krijgt ze die kans om te schitteren.
Adella is stapelgek op jongens! Ze droomt ervan om een jongen te zoenen. Het maakt niet uit wie, zolang het pijlinktvis Stevie maar niet is!
Aquata borrelt van zelfvertrouwen. Gehard als ze is, staat ze altijd klaar voor een nieuw avontuur. Maar toch durft zij zich in de muziekclub niet te laten gaan en weigert ze haar zussen op de dansvloer te volgen. Uiteindelijk moet ze toegeven dat ze bang is wat de anderen van haar zullen denken. Maar haar zussen helpen haar haar angst te overwinnen. Samen met hen stort ze zich in de meest uitbundige dansen, ook al kan ze er niet veel van!
Arista heeft een goed hart maar soms is ze wat langzaam. Ze wil niets liever dan een grote trompettiste te worden, maar tot nu toe heeft ze het in de geheime muziekclub nog niet verder geschopt dan reservelid van de band.
Andrina neemt het leven met veel humor, wat zich vaak uit in een licht sarcasme. Ook al lijkt ze zorgeloos, ze is in werkelijkheid enorm kwetsbaar.

Sebastiaan en de Catfish Clubband
De zachtaardige krab Sebastiaan is de beste adviseur van koning Triton. Maar wanneer deze laatste alle muziek verbiedt, opent hij een geheime club. Muziek is volgens hem een geschenk van de zee dat in leven moet worden gehouden. Hij probeert Ariel ervan te overtuigen om de club niet te bezoeken en zo problemen met haar vader te vermijden. Maar wanneer Sebastiaan merkt hoeveel ze van muziek houdt, geeft hij toe.
De Catfish Clubband van Sebastiaan speelt elke avond in een geheime club. Muziek is hun passie en ze zetten alles op het spel om te kunnen spelen. Ariel mag dan koning Tritons dochter zijn, maar ook zij is welkom, want haar liefde voor muziek is overduidelijk.
Rob-Rog is een rog die op een contrabas van algen speelt. Een hip personage, maar wel een die met beide “voeten” op de grond staat.
Toet is een vis met bolle wangen en een schorre, zware stem. Hij speelt als geen ander op zijn hoorn van zeekoraal.
Inktvlek is een nogal paniekerige inktvis die alleen op het toneel zijn zenuwen kan vergeten. Hij speelt als een kei met al zijn tentakels op zijn parelmoeren keyboard.
Schilbert, een knotsgekke zeeschildpad, is de drummer van het stel. Soms speelt hij zelfs op zijn eigen schild, want hij gaat volledig op in de muziek.

Botje
De vis Botje is van nature zachtaardig, voorzichtig en verlegen. Maar wanneer Ariel hem nodig heeft, kan hij soms heel moedig uit de hoek komen.

Marina Del Rey en Benjamin
Marina Del Rey is de kwaadaardige gouvernante van de zeven dochters van koning Triton. Ze is ambitieus en berekenend en ziet haar positie als een springplank naar de functie van Sebastiaan, de hoofdadviseur van de koning. Zij steunt alle ideeën van de koning, zelfs zijn verbod om naar muziek te luisteren. Haar trouwe hulpje Benjamin blijft aan haar zijde, ook al is hij het niet altijd met haar eens.

Koning Triton
Triton, koning van de zee, is een lieve vader en echtgenoot en een verstandige vorst. Na de dood van zijn vrouw, koningin Athena, is zijn hart gebroken en sluit hij zich voor zijn omgeving af. Muziek associeert hij met zijn vrouw en daarom verbiedt hij iedere vorm van muziek, in de hoop zichzelf zo de pijn van zijn herinneringen te besparen. Dankzij zijn dochter Ariel zal hij begrijpen hoeveel pijn hij met zijn nieuwe wet berokkent, want muziek is het hart van zijn koninkrijk.

De stemmen van de personages

Originele versie -Nederlandse versie
Ariel - Jodi Benson - Laura Vlasblom
Sebastiaan - Samuel E. Wright - Freddy Gumbs
Koning Triton - Jim Cummings - Huib Broos
Marina Del Rey - Sally Field - Renée Soutendijk
Botje -  Parker Goris - Xavier Werner
Benjamin -  Jeff Bennett - Philip Ten Bosch
Regie: Peggy Holmes
Productie: Kendra Halland
Scenario: Robert Reece en Evan Spiliotopoulos
Muziek: James Dooley

Technische kenmerken “De Kleine Zeemeermin – Ariel, hoe het begon” op DVD
Talenkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels / Duits
Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Duits
Beeldformaat: 16 x 9 – 1.78:1
Duur: 74 minuten
Leeftijd: geschikt voor alle leeftijden
Genre: animatie

Bonusmateriaal:
• Verwijderde scènes:
- Sebastiaan wekt de meiden
- Ariel volgt Botje
• Achter de schermen bij Disney:
- Splashdance; een dans-avontuur onder de zee
- De Kleine Zeemeermin: onder de zee en achter de schermen bij Broadway
• Spellen en Activiteiten:
- Interactief spelletje
• Muziek en meer:
- Athena’s Song
- Just One Mistake
- I Remember
- I will Sing


THE SWORD IN THE STONE (MERLIJN DE TOVENAAR)
Speciale editie voor de 45ste verjaardag van de film

Te koop op DVD vanaf 24 september 2008

Ter gelegenheid van de 45ste verjaardag van de Disney-klassieker “Merlijn de Tovenaar”, komt de tekenfilm op DVD uit, in een geheel nieuwe editie boordevol bonusmateriaal. Ontdek (opnieuw) het indrukwekkende verhaal van de tovenaar Merlijn en zijn jonge vriend Wart.  Magie, humor en avontuur zijn de ingrediënten van de toverdrank achter “Merlijn de Tovenaar”. Op basis van het boek van T.H. White creëert regisseur Wolfgang Reitherman in 1963 twee onvergetelijke personages: Merlijn de Tovenaar en Wart (wiens eigenlijke naam Arthur is).  Zij ontmoeten elkaar wanneer Wart door het dak van het huisje van Merlijn in het bos zakt. Met de hulp van zijn trouwe en knorrige uil Archimedes besluit Merlijn zich met de opvoeding van Wart te gaan bemoeien. Wart krijgt het heel druk: hij werkt als kok van Sir Ector, ondergaat verschillende gedaanteveranderingen (vis, vogel) als gevolg van de tovenarij van Merlijn en houdt zich bezig met de voorbereiding van zijn ridder Kay op het toernooi in Londen. De winnaar wordt immers tot koning van Engeland gekroond. Het hoofd van Wart loopt bijna over van al dat werk. Te meer omdat Merlijn nog veel meer voor hem in petto heeft…  Merlijn krijgt het aan de stok met de kwaadaardige heks Madame Mim. Hij gaat de strijd met haar aan in een onvergetelijk magisch duel.

Technische specificaties “Merlijn de Tovenaar” op DVD
Regie: Wolfgang Reitherman
Scenario: Bill Peet (Verhaal), T.H. White (Boek)
Muziek: George Bruns
Talen: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Frans / Engels
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels / Engels voor doven en slechthorenden
Beeldformaat: 4 x 3 – 1.33 :1
Speelduur: 76 minuten
Leeftijd: Alle leeftijden
Genre: Animatie

Bonusmateriaal:
• Muziek en Meer
• Spellen en Activiteiten
• Merlijns Magische Toverschool
• Achter de Schermen bij Disney
• Korte Bonusfilms


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron