:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2008
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2008
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2008-09-17 - Geplaatst door: Ann
DE KOELE WOEDE

Bernhard ‘Willem’ Holtrop is één van de meest controversiële cartoonisten van Europa. Zijn cartoons hebben tot een scala aan reactie geleid: prijzen en rechtszaken houden gelijke tred door Willem’s fascinatie voor seks en macht. Wie is deze man en vanuit welke optiek tekent hij? 'Willem' is de cartoonist van het Parijse dagblad 'Libération' en het weekblad 'Charlie Hebdo'. Zijn werk, naadloos passend binnen de klassieke Franse cartoon traditie, heeft vaak opschudding veroorzaakt omdat ‘Willem’ er van houdt de autoriteiten te bespotten door ze te koppelen aan seks en ingewanden. Zijn werk heeft hem ook veel prijzen opgeleverd, waaronder de Nederlandse Perscartoon prijs. De Koele Woede gaat op zoek naar de bronnen van zijn werk en hoe hij die transformeert tot een kunstzinnig universum. Een universum waarin zijn vrouw Medi een grote rol speelt. De Koele Woede van Bernhard Willem Holtrop is een documentaire over de liefde, te midden van het geweld en machtswellust uit zijn cartoons.

- De Koele Woede van Bernhard Willem Holtrop is op 16 mei 2008 uitgezonden door de VPRO in het programma “Het uur van de Wolf.

Regie: Cinta Forger, Walther Grotenhuis
Releasedatum 9 oktober 2008
Taal: Nederlands
Speelduur: 53 min
Ondertiteling: Engels, Frans
Regio PAL, region 2
Beeldverhouding: 16/9
Audio: Dolby Digital Stereo
Genre: Documentaire

Bonus:
• Art gallery,
• Deleted scenes


JACQUES LACAN

Jacques Lacan la psychanalyse réinventée (62min):
Psychiater en psychoanalist Jacques Lacan, volgeling van Sigmund Freud en de Engelse analyse school, was een welbespraakt vertolker van de transformatie van de Westerse familie, de tegenstellingen in de liefde, de illusies van de Franse revoluties en de logica van de gekte. Deze documentaire is opgezet als een puzzel waarin de biografie van Lacan verweven is aan de concepten die hij tot in de details uitwerkt. Het brengt duidelijkheid in de grootsheid van deze Freudiaanse filosoof.

Jacques Lacan Parle (58min):
Voor de eerste en enige keer heeft Jacques Lacan ingestemd voor een interview met een jonge Belgische journaliste van de publieke omroep RTBF omdat het een programma was voor de gehele bevolking. Daarnaast gaf hij toestemming om zijn college aan de prestigieuze Katholieke universiteit in Leuven te filmen. De twee elementen zijn een fascinerende en spectaculaire demonstratie hoe Jacques Lacan zijn lezingen beleefd. Hij is charmant en provocerend voor een groot publiek en de volgende dag, tijdens het interview met Françoise Wolff, laat hij een heel ander gezicht zien.

Regie: Elisabeth Kapnist
Releasedatum 9 oktober 2008
Talen: Frans, Engels, Duits
Speelduur: 120 min
Regio NTSC, regio vrij
Beeldverhouding: 4/3
Audio: Dolby Digital Stereo
Genre: Documentaire


COMANDANTE

De vermaarde regisseur Oliver Stone (JFK, Platoon) verkent een nieuw filmgenre door een intiem portret te maken van de Cubaanse leider Fidel Castro, een man die zich al meer dan een halve eeuw op het wereldtoneel beweegt. De documentaire biedt een uniek beeld van één van ’s werelds notoire leiders, die bekend staat om zijn baard, sigaar en de bijbehorende legerkleding. Tijdens de dagen die Stone al filmend doorbracht op Cuba, heeft hij meer dan 30 uur aan interviews en gesprekken opgenomen, waaruit een treffend en direct portret tevoorschijn komt van de leider. Fidel Castro vertelt over zijn staatsgreep, de huidige situatie in Cuba, het Amerikaanse handelsembargo, en de evenzo iconische Che Guevara, Charlie Chaplin, Birgitte Bardot en zijn zorgvuldig verborgen gehouden liefdesleven. Stone schuwt tijdens de interviews niet om samen met Castro in beeld te komen. Daardoor ontstaat er een openhartige sfeer, waarin de Cubaanse leider ingaat op vragen die in andere situaties onbeantwoord zouden zijn gebleven.

Regie: Oliver Stone (JFK, Platoon, Born On The 4th Of July)
Releasedatum 9 oktober 2008
Talen: Engels
Speelduur: 96 min
Ondertitels: Nederlands
Regio PAL, region 2
Beeldverhouding: 4/3
Audio: Dolby Digital Stereo, Dolby Surround 5.1
Genre: Documentaire


SATAN'S LITTLE HELPER

Douglas Wooley is helemaal gek op het videospelletje Satan’s Little Helper en besluit tijdens Halloween verkleed te gaan als zijn favoriete personage. Op straat ziet hij een man in een lange donkere jas en een duivelsmasker die een lichaam verplaatst. In zijn jeugdige onschuld en in de veronderstelling dat het allemaal tot een spelletje behoort vraagt Douglas aan de man of hij mee mag helpen. ‘Satan’ neemt hem vervolgens mee op zijn slachttocht naar meer slachtoffers.

- Alle dvd’s uit de ‘Mr. Horror’ serie bevatten een persoonlijke introductie van Jan Doense.

Regie: Jeff Liebermann (Blue Sunshine)
Met o.a.: Amanda Plummer (Mimic 3), Katheryne Winnick (Hellraiser: Hellworld)
Releasedatum: 23 oktober 2008
Talen: Engels
Speelduur: 100 min.
Ondertitels: Nederlands
Regio PAL, regio 2
Audio: Dolby Stereo en 5.1 enhanced
Genre: horror


UIT HET ARCHIEF