:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: THE PRISONER 40TH ANNIVERSARY LIMITED EDITION
PERSBERICHT: THE PRISONER 40TH ANNIVERSARY LIMITED EDITION
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-09-24 - Geplaatst door: Werner
THE PRISONER - 40TH ANNIVERSARY LIMITED EDITION
De legendarische tv-serie eindelijk op dvd!

Dutch FilmWorks brengt met deze release een ode aan The Prisoner ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van van deze legendarische Britse cultserie uit de jaren zestig.

De Britse televisiereeks The Prisoner werd uitgezonden tussen april en oktober 1967. 17 afleveringen waren voldoende om de reeks te doen uitgroeien tot een van de meest legendarische en geroemde TV-series aller tijden. De reeks verwierf een heuse cult-aanhang en heeft tot op vandaag nog vele fans. The Prisoner is een Lost of 24 avant la lettre. Draagbare telefoons, camera’s, de vrijheid van het individu,… Het was ongezien in die tijd en riep heel wat controverse op. De vlijmscherpe dialogen, intelligente karakters en interessante thema’s inspireren tot op vandaag heel wat televisie- en filmmakers. Zelfs The Simpsons wijdden een hele aflevering aan The Prisoner. Officieel behoort de serie tot het spionage genre maar ze bevat ook elementen van het genre thriller, science fiction, komedie en zelfs western. Ook beroemd is de vormgeving van de serie: stijlvolle jaren 60 kostuums en psychedelische kleuren. De serie werd volledig opgenomen in het kustplaatsje Portmeirion in Wales. Vandaag - hoe kan het ook anders - een bedevaartsoord voor fans van The Prisoner.

De drijvende kracht achter de serie was de Ier Patrick McGoohan. Hij speelde de hoofdrol, was producent en schrijver van de serie én regisseerde een aantal afleveringen. Ooit zou hij de rol van James Bond hebben geweigerd en gezegd dat ze Sean Connery maar moesten vragen... 40 jaar na de eerste uitzending brengt DutchFilmWorks een ode aan The Prisoner met deze 5 DVD box. Compleet uncut en digitaal remastered! Inclusief ook een 60 pagina's tellend boekje en een A3 po ster.

The Prisoner is een absolute must have!

Synopsis
Een geheim agent neemt ontslag. De volgende ochtend wordt hij wakker in een pittoresk dorpje, The Village. De inwoners hebben een nummer in plaats van een naam. Vanaf nu is hij Nummer 6. The Village blijkt een gevangenis. Ontsnappen is onmogelijk. Waar is hij precies? Wie heeft hem daar gebracht? En waarom? In 17 spannnende afleveringen probeert Nummer 6 de geheimen van The Village te ontrafelen en beraamt hij verschillende ontsnappingspogingen. Zal het hem lukken om The Village te ontvluchten? En komt hij te weten wie de mysterieuze Nummer 1 is? Veertig jaar nadat televisiekijkers over de hele wereld verslaafd raakten aan The Prisoner kan deze baanbrekende cult-serie nog steeds bogen op een trouwe schare fans. The Prisoner behoort simpelweg tot het beste dat de Britse televisie ooit heeft voortgebracht. Een must voor liefhebbers van spannende, mysterieuze tv-series!

Episode 1: Arrival
Episode 2: Freefor All
Episode 3: Dance of the Dead
Episode 4: Checkmate
Episode 5: The Chimes of Big Ben
Episode 6: A. B. and C.
Episode 7: The General
Episode 8: The Schizoid Man
Episode 9: Many Happy Returns
Episode 10: It’s Your Funeral
Episode 11: A Change of Mind
Episode 12: Hammer Into Anvil
Episode 13: Do Not Forsake Me, Oh My Darling
Episode 14: Living in Harmony
Episode 15: The Girl Who Was Death
Episode 16: Once Upon a Time
Episode 17: Fall Out

Features
Regisseurs: Patrick McGoohan, 5 episodes, 1967 – 1968; Pat Jackson, 4 episodes, 1967 – 1968; Don Chaffey, 4 episodes, 1967; David Tomblin, 2 episodes, 1968
Cast: Patrick McGoohan (Braveheart, Escape From Alcatraz, Secret Agent), Peter Swanwick (The Looking Glass War, The Devil’s Bride, The African Queen), Angelo Muscat (Doctor Who, Willy Wonka & The Chocolate Factory, Magical Mystery Tour)
Details: 5 DVD Digi + boekje (60 pag.) + A3 po ster
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 16 september 2008
Beeld: 4:3 Full Frame
Geluid: Dolby Digital 2.0 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: TV-serie/thriller
Speelduur: 750 Minuten
Leeftijd: 12 jaar, angst en geweld
Origineel 1967 Gerestaureerde versie 2008

Extra's:
• Originele versies van afleveringen
• Alternatieve einden
• Pennyfarthing Commercial Bumpers
• Merchandise gallerie
• 7 min featurette over collectie Prisoner memorabilia
• Interviews met cast & crew
• Original Televisie Spot
• Prisoner Trivia
• Originele Fotogallerie
• The Prisoner Video Companion
• Unieke beelden van de originele opnamen, met commentaar van Bernie Williams
• Uniek beeldmateriaal Foreign File Cabinet en intro & outro