:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> YES MAN
YES MAN
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2011-12-18
FILM
Ook al dreigt de carrière van Jim Carrey in hetzelfde doodlopende straatje als die van Eddie Murphy te eindigen is Yes Man een bewijs dat deze komiek meer in zijn mars heeft dan alleenl wat gekke bekken trekken. Niet dat de film een hoogvlieger is, laat staan dat Yes Man tot zijn beste kunnen behoort, maar toch geeft deze komedie de kijker een heerlijk gevoel zonder dat de geeuwspieren worden gekieteld. Carl Allen (Jim Carrey) is een azijnpisser eerste klas die erom bekend staat steeds neen te antwoorden als iemand hem om een gunst vraagt. In Hollywood is echter alles mogelijk en zo verandert de chagrijnige bankbediende in een slappe dweil die op alles ja zegt. Deze gedaanteverwisseling komt tot stand als onze held op één of ander seminarie belandt waar hij een contract afsluit met ene Terrence (Terrence Stamp); hij wordt daardoor immers verplicht om alles te aanvaarden wat hem in de schoot geworpen wordt. Voor hij het wel en goed beseft, beleeft hij de meest hachelijke avonturen die een mens maar bedenken kan. Zo laat hij zich overhalen tot bungeespringen of schenkt hij zijn geld weg aan de eerste de beste dakloze die zijn pad kruist. Maar de grootste verandering in zijn leven is zonder meer de komst van Allison (Zooey Deschanel). Deze zwartharige schone is naast vrijwilligster in allerlei liefdadigheidsorganisaties ook de zangeres van het niets beduidende rockgroepje Munchausen by Proxy.
 
 
Zoals het scenario laat vermoeden merkt Carl vrij gauw dat op alles ja antwoorden niet bepaald het beste is wat een mens zich kan dromen. Net zoals vele van de Carrey-films bezit deze Yes Man een ongeloofwaardig en vrij infantiel scenario, maar Carrey zou Carrey niet zijn mocht hij er niet goed mee wegkomen. Dit gezegd zijnde kunnen we ons niet van het gevoel ontdoen dat we stilletjes aan uitgekeken zijn op de komische talenten van Carrey, want het lijkt er meer en meer op dat hij in herhaling valt.  Van regisseur Peyton Reed (Down With Love, The Break Up) moet je ook geen regiewonderen verwachten, toch is Yes Man een goed ingeblikte Hollywood-komedie. Niks minder, maar vooral ook niks meer.

BEELD EN GELUID
Op het geluid valt weinig aan te merken, want veel actiescènes die je speakers doen knallen, op een achtervolgingsscène met een Ducati na, komen hier niet voor. De achtergrondgeluiden klinken  zuiver, de muziek staat mooi in balans met de dialogen. Het beeld is realistisch, nooit te fel belicht en ook al zijn sommige donkere scènes iets te onduidelijk, toch valt daar niks op aan te merken. Wat je zeker niet kan zeggen over de extra’s die het vaak moeten doen met een wazig beeld en die zo slordig zijn dat je de neiging hebt om ze links te laten liggen.


EXTRA'S
Ook al ben je hier zo’n 40 minuten zoet met allerlei extra’s, is er toch niks bij dat je ooit nog een tweede keer zal willen bekijken. Downtime On The Set Of Yes Man With Jim Carrey is een nietszeggende extra van vier minuten waarin we leren dat Carrey buiten de set ook een plezante kerel is. Carrey beweert o.a. dat films weliswaar het einde zijn, maar dat het opnameproces ervan uiterst vervelend is,en dat is zowat de moraal van deze flauwe extra. In Jim Carrey-Extreme Yes Man vernemen we dat Carrey zelf ook graag de stuntman uithangt en hier is vooral het gedeelte met de Ducati het bekijken waard. Naast de voorspelbare bloopers is er ook nog een onnozele mockumentary over het groepje Munchausen by Proxy en ook daarbij kunnen we niet veel meer dan de schouders ophalen. Een regisseurscommentaar is niet te vinden, wat ons doet besluiten dat het hier om heel wat extra’s gaat, maar dat de slotsom is dat er sprake is van louter opvulling.
 

CONCLUSIE
Yes Man is geen klassieker zoals pakweg The Truman Show of Bruce Almighty dat zijn. Zoals het vaak bij Carrey gaat, is ook deze komedie een onemanshow geworden. Gelukkig oogt Zooey Deschanel uiterst sympathiek, maar bezondigt Terrence Stamp zich weeral aan overacting. Yes Man is een leuke film van iemand wiens ster dalende is.cover
Studio: Warner

Regie: Peyton Reed
Met: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper, John Michael Higgins, Terrence Stamp

Film:
6/10

Extra's:
5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
6

Speelduur:
100 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888030226


Beeldformaat:
2.40:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Zweeds, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Duits, Noors. Engels CC, Duits CC
Extra's:
• Downtime on the set with Jim Carrey
• Jim Carrey: Extreme Yes Man
• Furure Sounds: Munchausen by Proxy
• 5 exclusieve videoclips van Munchausen by Proxy
• Bloopers

Andere recente releases van deze maatschappij