:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: SLEEPING BEAUTY
PERSBERICHT: SLEEPING BEAUTY
Bron: Disney - Datum: 2008-10-06 - Geplaatst door: Werner
SLEEPING BEAUTY Platinum Edition
Verkrijgbaar op DVD en Blu-ray vanaf 22 oktober 2008
 
Er was eens... Disney's 16e Classic, Sleeping Beauty.
 

Deze grote klassieker is geïnspireerd op het beroemde sprookje van Charles Perrault uit de 17e eeuw. Clyde Geronimi en zijn team maakten van dit sprookje een adembenemende film. Jarenlang was de film niet meer verkrijgbaar maar ter ere van de 50e verjaardag van Sleeping Beauty, heeft Disney het sprookje weer uit de kluizen gehaald. En hoe, want Disney deed meer dan enkel het beroemde sprookje van onder het stof halen. De film werd dankzij ultramoderne technologie gerestaureerd, waardoor de beelden mooier zijn dan ooit. Vanaf 22 oktober 2008 wordt Sleeping Beauty uitgegeven als 2 Disc Deluxe Platinum Edition, zowel op DVD als op Blu-ray.

 

Sleeping Beauty is daarmee de allereerste Disney Classic die uitgegeven wordt op Blu-ray. Dat wordt gevierd met een hele reeks, nooit eerder vertoonde filmfragmenten. Dankzij de Blu-ray High Definition technologie wordt het oog voor details en het talent van de makers van Sleeping Beauty duidelijk weergegeven. Dankzij de uitstekende geluidskwaliteit die Blu-ray met zich meebrengt, genieten jong en oud van een onvergetelijke sprookjes-ervaring!

 
Het verhaal

Op een mooie dag wordt in het koninkrijk van Koning Stefaan een prachtig prinsesje geboren. De koning en de koningin zijn in de wolken met hun dochtertje. Zij geven haar de naam Aurore, genoemd naar de dageraad.  Maar op het doopfeest dat voor het prinsesje gegeven wordt, schenken de drie goede feeën, Flora, Fauna en Mooiweertje, de prinses elk een speciale gave. Flora zegent Aurore met de gave van schoonheid en Fauna geeft de prinses een wondermooie stem. Wanneer Mooiweertje, de derde fee, de prinses op haar beurt wil zegenen, valt de boosaardige tovenares Malafide onuitgenodigd binnen op het feest en vervloekt zij de kleine Aurore.  Volgens de vloek zal de prinses zich op haar 16e verjaardag aan een spinnewiel prikken en sterven. Mooiweertje kan nog één wens uitspreken en verandert de vloek. Als de prinses zich prikt aan het spinnewiel zal ze niet sterven maar wegzinken in een diepe slaap, tot ze gewekt wordt door de liefdevolle kus van een prins.

 

Koning Stefaan wil zijn dochter beschermen en laat alle spinnewielen verbranden. Om helemaal zeker te zijn dat het prinsesje veilig is, nemen de drie goede feeën haar mee naar een huisje in het bos. Daar leiden de vier een normaal leventje. De feeën geven Aurore zelfs een nieuwe naam, Doornroosje. Jammer genoeg kan Malafide niet zo gemakkelijk misleid worden. Ze stuurt haar zwarte raaf erop uit om de prinses te zoeken.  Doornroosje zelf is zich ondertussen van geen kwaad bewust. Op één van haar wandelingen door het bos ontmoet ze prins Filip en het is liefde op het eerste gezicht.

 

Bij haar thuiskomst vertellen de feeën haar de waarheid over haar kinderjaren. Ze is een prinses en dus is ze voorbestemd om met een prins te trouwen. Doornroosje is er het hart van in want ze is stapelverliefd op de mysterieuze man uit het bos. Toch moet ze terugkeren naar het kasteel. Daar slaagt Malafide erin om Doornroosje naar een klein kamertje hoog in de toren te lokken, waar een spinnewiel op haar staat te wachten . Zoals de vloek voorspelde, prikt de prinses haar vinger aan het spinnewiel en valt ze in een diepe slaap, wachtend op de verlossende kus van haar prins.

 

Mooiweertje, Fauna, Flora en prins Filip doen er alles aan om Doornroosje te redden. Zullen ze erin slagen om de gemene Malafide te verslaan ?

 
Technische kenmerken
Sleeping Beauty op DVD
Talenkeuze: Dolby Digital 5.1 : Nederlands, Engels

Ondertiteling: Nederlands /Engels / Engels voor slechthorenden

Beeldformaat: 16 x 9 – 2.35 :1
Duur: 71 minuten
Leeftijd: Geschikt voor alle leeftijden
Genre: Animatiefilm
 
Bonusmateriaal
Beeld en geluid:

• Nieuw digitaal gerestaureerd met verbeterd beeld en geluid

• Nieuw 5.1 Disney Enhanced Home Theater Surround Sound

• Muziekvideo Emily Osment: 'Once Upon A Dream'

Spelletjes en activiteiten:
• Oorspronkelijke Disneyland-attractie:

Het kasteel van Doornroosje met rondleiding van Walt Disney Imagineer Tony Baxter

• Sleeping Beauty's betoverende dansspel
Backstage Disney
• Alternatieve openingscène
• Deleted Songs
• Een perfect plaatje : Sleeping Beauty – De making-of
• En veel, veel meer !
 
Sleeping Beauty op Blu-ray
Video: 1080p High-Definition
Beeldformaat: 16 x 9 – 2.55 :1

Audio: DTS HD 7.1 Engels; DTS 5.1 : Nederlands / Italiaans / Spaans

Ondertiteling: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden / Italiaans / Spaans

Duur: 75 minuten
Leeftijd: Geschikt voor alle leeftijden

Genre: Animatiefilm

 
Bonusmateriaal:
• Cine-Explore
• Audiocommentaar
• Krachtmeting met de draak
• Grand Canyon
• Muziek & Meer
• Leuke prinsessen-weetjes
• Vooruitblik
• BD Live
• En nog veel meer!


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron