:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS
PERSBERICHT: THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS
Bron: Disney - Datum: 2008-10-22 - Geplaatst door: Werner
THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS 2-disc Special Edition
Verkrijgbaar vanaf 5 november 2008 op Blu-Ray en DVD

The Nightmare Before Christmas, het populaire sprookje van Tim Burton, is weer zo goed als nieuw! De film werd onlangs digitaal gerestaureerd. De vernieuwde beeldkwaliteit brengt de wereld van Jack Skellington weer helemaal tot leven.

The Nightmare Before Christmas is een film die bijna uitsluitend in stop-motion opgenomen werd. Bij stop-motionfilms worden de beelden frame per frame gefilmd. Het figuurtje in het beeld wordt elk frame verplaatst. Wanneer de afzonderlijke frames na elkaar gemonteerd worden, ziet de kijker één vloeiend, bewegend beeld. De figuurtjes van de personages uit de film werden uit buigzaam materiaal gemaakt, op die manier kan hen gemakkelijk een andere houding gegeven worden. Veel moeilijker was het om de beeldjes een gezicht te geven waar emoties mee uitgedrukt kunnen worden.

Voor Jack alleen al bestaan 120 figuurtjes en 400 gezichtjes! In de film komen 227 personages voor. Hun hoofden werden geboetseerd in klei en daarna uitgewerkt in plastiek. De makers van deze film hadden heel wat geduld want nadat alle gezichtjes klaar waren, moesten de figuurtjes nog één voor één met de hand geschilderd worden! In dit sprookje vullen oude en nieuwe technieken elkaar perfect aan. Zero, het hondje van Jack, is een geest en wordt doorzichtig afgebeeld op het scherm. Dit effect werd achteraf ingepast door het gebruik van computerbeelden.

Het verhaal
Jack Skellington is de graatmagere koning van Halloween Town. Jack en de bewoners van de stad hebben één grote missie: onschuldige aardbewoners de stuipen op het lijf jagen! En daar zijn ze nog goed in ook! Elk jaar met Halloween, hét griezelfeest der griezelfeesten, zorgen de bewoners van Halloween Town ervoor dat iedereen ter wereld lekker kan griezelen. Maar dit jaar is een beetje anders. De Halloweeners keren terug van een erg geslaagd Halloweenfeest maar één van hen is niet zo gelukkig als je zou verwachten. Jack, bijgenaamd de pompoenkoning, is een beetje uitgekeken op Halloween. Hij vindt het saai en daarom gaat hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Jack trekt door het bos om na te denken. Daar ontdekt hij 6 bomen, elke boom heeft een deur in zijn schors. Jack trekt één ervan open en komt in een totale nieuwe wereld terecht vol vreugde en plezier: Christmas Town.

De pompoenkoning is overweldigd door de warmte dat Kerstmis Town uitstraalt. Hij keert terug en roept heel de stad samen. Vol enthousiasme vertelt hij iedereen dat de bewoners van Halloween Town vanaf nu Kerstmis zullen overnemen. De Halloweeners zijn laaiend enthousiast en beginnen ijverig cadeautjes in elkaar te knutselen om uit te delen aan de kinderen. Jack, langs zijn kant, smeedt een plan om de kerstman te ontvoeren. Zo kan hij op kerstdag zelf alle cadeautjes verspreiden. Maar de bewoners van Halloween Town maken erg angstaanjagende cadeautjes. Het vrolijk kerstfeest waar iedereen tijdens de koude wintermaanden naar uitkijkt, dreigt een echte nachtmerrie te worden!

Dankzij zijn grote bewonderaarster Sally, ziet Jack in dat hij met zijn daden de vreugde van Kerstmis in gevaar brengt. De Kerstman wordt net op tijd bevrijd om schitterende cadeautjes uit te delen aan alle brave kinderen over heel de wereld. De Kerstman is gelukkig heel vergevingsgezind en hij strooit over Halloweenland een beetje sneeuw zodat de Halloweeners ook van een mooie kerst kunnen genieten.

The Nightmare Before Christmas op DVD - Technische kenmerken
Talenkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Spaans; Dolby Digital DTS 5.1: Engels; Dolby Surround 2.0: Engels
Ondertiteling: Nederlands / Engels / Spaans / Zweeds / Noors / Deens / Fins / Ijslands / Portugees / Hindi
Beeldformaat: 16 x 9 - 1.66:1
Speelduur: 73 minuten
Leeftijd: geschikt voor alle leeftijden
Genre: animatie

Bonusmateriaal:
• What's This? Jack's spookhuis vakantieavontuur
• Frankenweenie (Uncut version) met nieuwe inleiding door Tim Burton
• Tim Burton's originele gedicht verteld door Christopher Lee
• Geheel nieuwe audiocommentaar door Tim Burton, regisseur Henry Selick en componist Danny Elfman.
• Achter-de-schermen making-of van Tim Burton's The Nightmare Before Christmas
• De werelden van Tim Burton's The Nightmare Before Christmas: Halloween Town - Kerstmis Town - De echte wereld
• Verwijderde scenes
• Vergelijking tussen het storyboard en de film
• Originele bioscooptrailers en pos ters

The Nightmare Before Christmas op blu-ray - Technische kenmerken
Talenkeuze: Dolby Digital 5.1 Engels / Frans / Spaans / Duits / Italiaans; Dolby Digital 2.0 Engels; Dolby True HD 7.1 Engels
Ondertiteling: Engels / Engels voor slechthorenden / Nederlands / Frans / Spaans / Duits / Italiaans
Beeldformaat: 16 x 9 - 1.66:1
Speelduur: 76 minuten
Leeftijd: geschikt voor alle leeftijden
Genre: animatie

Bonusmateriaal:
• Frankenweenie (Uncut version) met nieuwe inleiding door Tim Burton
• Geheel nieuwe audiocommentaar door Tim Burton, regisseur Henry Selick en componist Danny Elfman.
• Achter-de-schermen making-of van Tim Burton's The Nightmare Before Christmas
• Verwijderde scenes
• Vergelijking tussen het storyboard en de film
• Originele bioscooptrailers en pos ters


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron