:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: HERO WANTED
PERSBERICHT: HERO WANTED
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-10-27 - Geplaatst door: Werner
HERO WANTED
The hero becomes the hunted

Synopsis
Liam Case (Cuba Gooding jr.) was ooit de held van de stad, toen hij een kind uit een brandende auto redde. Nu is hij een aan lager wal geraakte vuilnisman. Ineens krijgt hij de kans opnieuw een held te zijn, wanneer hij getuige is van een bankoverval. Maar dit keer pakt zijn heldendaad rampzalig uit: het meisje van zijn dromen wordt door het hoofd geschoten en Liam zelf raakt zwaar gewond. Een keiharde en bloedige strijd ontbrandt, waarbij Liam zijn ware gezicht laat zien…

Liam Case’s (Cuba Gooding Jr.) vrouw stierf in een auto-accident waarbij Liam er niet in slaagde haar te redden. Jaren later krijgt hij een tweede kans als hij een kind uit een brandende auto trekt. Zijn herwonnen levensvreugde brengt hem zelfs een nieuwe liefde. Maar net op het moment dat hij probeert contact met haar te leggen, wordt de bank waar ze werkt, overvallen. De bandieten schieten het meisje neer en verwonden Liam. Die besluit de overvallers op te sporen en wraak te nemen.

Hero Wanted werd geregisseerd door Brian Srmz. Ooit maakte hij samen met zijn broer, stuntman Brett Smrz, een spectaculaire sprong met de motor over de Los Angeles River. Brian Smrz werkt al sinds 1981 als stunt performer en stunt coördinator in een hele rits kaskrakers als Mission: Impossible 2 (2000), Face/Off (2002) en Paycheck (2003). Zijn regiedebuut Hero Wanted is dan ook, zoals te verwachten, een spectaculaire actiefilm.

Steracteur Cuba Gooding Jr. speelt de op wraak beluste Liam Case. Deze 40-jarige acteur maakte zijn filmdebuut in Coming To America (1988) met Eddy Murphy, was spectaculair in John Singleton’s Boyz N The Hood (1991) maar verwierf ultieme erkenning met een Oscar voor zijn hilarische vertolking van football player Rod Tidwell in Jerry Maguire (1996).

Ray Liotta zou ooit de rol van Tony Sopranos hebben afgeslagen omdat hij zich wilde focussen op films. Daar krijgt hij ten volle de kans toe in Hero Wanted als Detective Terry Subcott. Liotta’s doorbraak kwam er in 1990 met Martin Scorsese’s Goodfellas. Later schitterde hij naast Sylvester Stallone, Robert de Niro en Harvey Keitel in Cop Land (1997).

Hero Wanted is een spannend misdaaddrama en keiharde actieprent met een uitstekende cast. DVD en Blu-ray liggen eind oktober in de winkel!

Regie: Brian Smrz
Cast: Cuba Gooding Jr. (Jerry Maguire, American Gangster), Ray Liotta (Smokin’ Aces, Goodfellas)
Leeftijd: 16 jaar, angst, geweld

Features
Product: DVD: Metal Edition 1 Disc, Blu-ray: 1 Disc met extra's
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 22 oktober 2008
DVD:
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.85:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Actie
Speelduur: 95 Minuten

Extra's:
• Also or soon available

Blu-ray:
Beeld: 16:9 Widescreen (1.85:1) Full HD / 1080p
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS HD Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Actie
Speelduur: 95 minuten

Extra’s:
• Behind The Scenes
• Interviews with cast & crew
• Trailers
Speelduur: 31 minuten