:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: WALL-E
PERSBERICHT: WALL-E
Bron: Disney - Datum: 2008-11-04 - Geplaatst door: Werner
WALL-E
Te koop op DVD en Blu-ray vanaf 19 november 2008

Maak kennis met het nieuwsgierige maar volhardende robotje Wall-E. Terwijl alle aardbewoners betere oorden opzoeken in de ruimte, gaat Wall-E koppig verder met opruimen. Jaren gaan voorbij in eenzaamheid, tot er op een dag een mooie, gestroomlijnde zoekrobot op de planeet neerstrijkt. Haar naam is Eve en ze verovert meteen Wall-E's hart. Dit is het begin van een mooi liefdesavontuur doorspekt met verrassingen, fantasie, knotsgekke humor, actie en emotie.

Het idee van deze film is ontstaan tijdens het intussen legendarische ontbijt van de Pixarpioniers. De verhalen van A Bugs Life, Monsters & Co en Finding Nemo ontstonden tijdens deze brainstorming en ook dit futuristisch verhaal vond er zijn oorsprong. De vraag 'wat zou er gebeuren als alle mensen de aarde verlaten en de laatste robot vergeten uit te zetten' fascineerden hen. De makers bezochten recyclagecentra en bestudeerden machines van naderbij. Zo slaagden ze erin om alles levensecht weer te geven en toverden robots om tot wezens met echte gevoelens. Ook al wordt er amper een woord gesproken in deze film, de gevoelens van Wall-E zijn in zijn verrekijkerogen te lezen.

Wall-E is verkrijgbaar op 1-disc dvd, 2-disc dvd en Blu-ray. Op elk schijfje is de kortfilm Presto terug te vinden en heel wat bonusmateriaal, waaronder het gloednieuwe geanimeerde filmpje Burn-E. Ga mee met Wall-E op reis door de ruimte en geniet van deze fantastische Pixarcreatie.

Het verhaal
We nemen een kijkje in het jaar 2700. Onze aardbol is verlaten. Alle mensen moesten vluchten omdat de wereld te hard vervuild was. Zelfs de speciale robots, die werden ingezet om op te ruimen, faalden. De aardbewoners verhuisden naar een groot en luxueus ruimteschip in het heelal. De aarde blijft verlaten achter. Of... toch niet?!

700 jaar na de vlucht van de mensen blijft er één robotje koppig verder doen met datgene waarvoor hij gemaakt werd: opruimen. Wall-E is nieuwsgierig, onhandig en vooral heel erg eenzaam. De enige vriend die Wall-E heeft is de kakkerlak Hal. Samen gaan ze op ontdekking tussen de rommel en elke dag nemen ze een nieuwe schat mee naar huis. In de woning van Wall-E, een container, verzamelt hij allerlei spullen: van een oude schoen, kerstlampjes, cd's, balletjes tot zijn laatste verovering: een plantje.

Vooral 's avonds tijdens het bekijken van oude films voelt Wall-E zich heel alleen. Toch maakt hij zich elke dag met een nieuwe portie enthousiasme klaar om het vuil samen te ballen. Tot er op een mooie dag een ruimtesonde op aarde landt, met daarin de ultramoderne, gestroomlijnde robot Eve. Wall-E wordt op slag verliefd. Eve werd naar de aarde gestuurd met één missie: leven op aarde vinden. Ze neemt haar zoektocht heel ernstig en is zo geconcentreerd dat ze Wall-E niet meteen ziet staan. Maar na jaren in eenzaamheid geleefd te hebben geeft Wall-E niet meteen op. Hij zet de grote middelen in om op te vallen bij Eve en haar hart te veroveren. Zijn inzet wordt beloond wanneer Eve beetje bij beetje voor zijn charmes en zijn aparte persoonlijkheid bezwijkt. Wall-E wil haar tonen hoe graag hij haar ziet. Hij geeft haar datgene waar hij het meeste waarde aan hecht: het plantje dat hij nog maar pas gevonden heeft.

Eve reageert niet meteen zoals hij gehoopt had. De moderne robot doet wat haar voorgeprogrammeerde geheugen haar opdraagt: ze neemt het plantje aan, bergt het op en desactiveert zichzelf. Wat Wall-E ook probeert, hij krijgt Eve niet aan de praat. Hij blijft trouw aan haar zijde en beschermt haar tegen wind, regen en bliksem. Wall-E neemt haar roerloze lichaam mee op enkele uitjes en draagt goed zorg voor haar.

Dan komt een groot ruimteschip Eve halen. Wall-E wil zijn pas gevonden liefde niet opgeven en springt nog net op tijd op het ruimteschip. Al bengelend aan de buitenkant, reist hij mee met zijn Eve. Wall-E ontdekt aan boord van Axiom, het moederschip waar de mensen wonen, wat de missie is van Eve. Zo komt hij te weten dat als het plantje dat ze heeft meegebracht wordt aanzien als leven op aarde, het moederschip terugkeert naar de wereld waar de mensen opnieuw veilig kunnen wonen. Maar Auto, de automatische piloot van het schip kreeg honderden jaren geleden het tegenstrijdige bericht dat een terugkeer naar de aarde gevaarlijk zou zijn. Zelfs de ontdekking van een plantje zou nog geen leven op aarde verzekeren. Auto krijgt de opdracht om te beletten dat het moederschip ooit terugkeert.

Wall-E en Eve weten dat leven op aarde mogelijk is. Samen proberen ze ervoor te zorgen dat de aardbewoners opnieuw naar huis kunnen. Ze krijgen daarbij de hulp van andere robots en zelfs enkele mensen helpen hen om het schip weer naar de aarde te laten keren. Maar dan loopt het mis. Wall-E raakt in hun strijd gewond en kan alleen geholpen worden met een onderdeel uit zijn container. Eve moet zo snel mogelijk met hem terug. Kan ze de gemene autopiloot verslaan en het moederschip naar de aarde brengen?

De 2 Hoofdpersonages:
Wall-E staat voor Waste Allocation Load Lifter Earth-class. Hij is de laatste robot op aarde die nog functioneert. Wall-E is een van de duizenden robots die ontworpen werden door de firma Buy 'n Large. Zijn taak bestaat erin de vervuilde wereld schoon te maken. Achtergebleven rommel en vuilnis balt hij samen tot kleine kubusjes, die hij daarna opstapelt. In die 700 jaar opruimen liep Wall-E een klein mankementje op: hij ontwikkelde een persoonlijkheid. Hij is heel nieuwsgierig, soms wat onhandig... en hij voelt zich erg alleen. Zijn enige kameraad is een kleine kakkerlak met de naam Hal. Wall-E gaat door met zijn opdracht en maakt zijn blokjes vuilnis. Elke dag komt hij thuis met enkele nieuwe, indrukwekkende voorwerpen. Hij verzamelt zijn schatten in een container die hij helemaal heeft ingericht tot zijn thuis. Deze robot heeft een romantisch zieltje en droomt ervan om zijn leven met iemand te delen. Hij is ervan overtuigd dat het leven uit meer bestaat dan dag in dag uit een saaie job uit te voeren.

Eve is de afkorting van Extra-terrestrial Vegetation Evaluator. Het is een hypermoderne, mooi gevormde robot. Ze is zeer snel, kan vliegen en heeft bovendien scanners. Bij de minste aanleiding gebruikt ze haar krachtig laserwapen. Ze maakt deel uit van een vloot identieke robots die door het moederschip naar de aarde werd gestuurd voor een geheime missie. Ze moeten op zoek naar plantaardig materiaal. Zo weten de mensen wanneer leven op aarde weer mogelijk is en kunnen ze hun terugkeer voorbereiden. Eve neemt haar taak heel serieus en ze raakt gefrustreerd wanneer ze niet meteen in haar opzet slaagt. Ze besluit een pauze te nemen op aarde. Daar merkt ze nauwelijks haar bewonderaar op: de charmante Wall-E lijkt haar overal te volgen. Beetje bij beetje smelt ze voor zijn charmes. Samen met hem beleeft ze een onwaarschijnlijk avontuur in de ruimte

De Stemmen
Wall-E Kevin Janssens
Eve Esther Lybeert
Kapitein Koen De Bouw
Shelby Forthright Ben Van Ostade
Auto Ivan Pecnik
M-O David Verbeeck
John Bert Cosemans
Mary Daisy Thys
Scheepscomputer Tine Embrechts

WALL-E op DVD 1-disc:
Technische kenmerken
Talenkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Vlaams / Engels; Dolby Surround 2.0: Nederlands
Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden
Beeldformaat: 16 x 9 / 2.35:1
Duur: 98 minuten
Leeftijd: alle leeftijden
Genre: animatie

Bonusmateriaal
• Burn-E: Nieuwe korte film
• Presto: Korte film
• Niet-gebruikte scènes
• Audiocommentaar: Van regisseur Andrew Stanton
• Animatie geluidsontwerp: Werelden bouwen met geluid

WALL-E op DVD 2-disc:
Technische kenmerken
Talenkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Vlaams / Engels; Dolby Surround 2.0: Nederlands
Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden
Beeldformaat: 16 x 9 ? 2.35:1
Duur: 98 minuten
Leeftijd: alle leeftijden
Genre: animatie

Bonusmateriaal:
Disc 1:
• Burn-E: Nieuwe korte film
• Presto: Korte film
• Niet-gebruikte scènes
• Audiocommentaar: Van regisseur Andrew Stanton
• Animatie geluidsontwerp: Werelden bouwen met geluid
Disc 2:
• The Pixar Story: Door Leslie Iwerks
Met historisch archiefmateriaal en exclusieve interviews met o.a. John Lasseter, Ed Catmull, Steve Jobs, George Lucas, Michael Eisner, Bob Iger, Tom Hanks, Billy Crystal, Tim Allen en Brad Bird.
• BnL filmpjes
• Extra Niet-gebruikte scenes
• 'Heel veel bots' Verhalenboek
• Wall-E's schatten en snuisterijen
• Robots overal

WALL-E op Blu-ray:
Technische kenmerken
Interactieve menu's en directe toegang tot de scènes
Video: 1080p High Definition / 2.39:1 / 16 x 9
Audio: Film: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Vlaams / Engels ; DTS 5.1: Nederlands ; PCM 5.1: Engels
Bonus: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels; Dolby Digital 2.0: Nederlands / Engels
Ondertiteling: Film: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden
Bonus: Nederlands / Engels
Speelduur: 99 minuten (exclusief bonusmateriaal)
Leeftijd: Alle leeftijden
Genre: Animatie

Bonusmateriaal
Nieuw Alleen op Blu-Ray::
•  BURN-E met Boards - Een beeld-in-beeldpresentatie van de verhaalversie van Burn-E met introductie van regisseur Angus MacLane.
•  De film afspelen met Cine-Explore - met commentaar van regisseur Andrew Stanton
• '?De film afspelen met geek-track: lol en weetjes'
•  Vlieg door de set in 3D
Plus Alle DVD Bonus, inclusief:
• BURN-E: Nieuwe korte film
• Presto: Korte film
• Niet-gebruikte scenes
• Audiocommentaar: Van regisseur Andrew Stanton
• Animatie geluidsontwerp: Werelden bouwen met geluid
• En nog veel meer!

Wall-E is ook samen met alle andere Pixarfilms verkrijgbaar in de Pixar Ultimate Collection. Deze box bevat:
Toy Story 77 min.
A Bug's Life 91 min.
Toy Story 2 80 min.
Monsters, inc 88 min.
Finding Nemo 96 min
The Incredibles 115 min.
Cars 116 min.
Ratatouille 108 min.
Pixar Shorts Collection Vol. 1 50 min.
The Pixar Story 85 min.
Wall-E 98 min.

Talenkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Vlaams / Engels
Ondertitelis: Nederlands / Engels
UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron