:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: VEXILLE
PERSBERICHT: VEXILLE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-11-05 - Geplaatst door: Werner
VEXILLE
Mankind has come to an end

Japan, 2067. Robotten dreigen de mens te verdringen. De Verenigde Naties hebben een strikte limiet opgelegd aan de wereld voor de ontwikkeling van robottechnologie. Vexille, een vrouwelijke agente, moet Japan infiltreren om te onderzoeken of dat land zich wel aan het verbod houdt. Japan heeft zich afgeschermd met een elektronisch schild waardoor niemand het land in en uit kan…

Vexille is een fantastische futuristische animatiefilm, geschreven en geregisseerd door de talentvolle Japanner Fumihiko Sori. Hollywood merkte Sori al eerder op. In 1997 maakte hij deel uit van het Visual Effects team van Titanic. Visual Effects was een van de 11 categorieën waarvoor die film een Oscar kreeg. En met zijn regiedebuut Ping Pong (2002) werd Sori in eigen land (Japan) meteen onderscheiden met een aantal awards.

Vexille deed het ook goed. Sinds de release in Japan vorig jaar, ging de film de wereld rond op allerhande filmfestivals, ook bij ons. Op het 26th Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF) en het 24th Amsterdam Fantastic Film Festival was ‘Vexille’ een gesmaakte blikvanger.

Ook de soundtrack van Vexille is het vermelden waard. Die is van de hand van Paul Oakenfold. Oakenfold’s eerste grote succes was de remix van Unfinished Sympathy van Massive Attack, een wereldwijde hit. De man wordt beschouwd als een van de pioniers in de muziekstroming trance. Hij combineerde Europese dance met Goa Trance die hij in Goa (India) ontdekte. Oakenfold maakte nadien muziek voor films als Swordfish, The Matrix Reloaded, Collateral, Die Another Day en Transformers The Movie. Daarnaast remixte hij grootheden als Nelly Furtado en Ice Cube.

Vexille is dé ultieme film om op Blu-ray te bekijken. DVD en Blu-ray liggen nu in de winkelrekken.

Synopsis
Een verbluffende en spectaculaire anime van de makers van Appleseed met originele muziek van Paul Oakenfold. 2067. Nadat de Verenigde Naties strenge limieten heeft gesteld aan de ontwikkeling van robottechnologie, sluit Japan zich middels een elektronisch schild af van de rest van de wereld. Niemand komt erin, niemand gaat eruit. 2077. Het schild wordt doorbroken. Agenten van de geheime organisatie S.W.O.R.D., aangevoerd door Vexille, infiltreren Japan om op zoek te gaan naar bewijs dat het land verboden robottechnologie ontwikkelt. Binnen de kortste keren staan mens en machine op voet van oorlog. Wie komt als winnaar uit de strijd?

Product: DVD Edition met speciale verpakking, Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 4 november 2008
Leeftijd: 12 jaar, geweld

Features DVD:
Regie: Fumihiko Sori
Cast: Meisa Kuroki (One Missed Call, Heavenly Forest), Shosuke Tanihara (Sky High, Fudoh:The New Generation)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen [1.78:1]
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels/Japans gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: sci-fi / anime
Speelduur: 110 minuten

FEATURES BLU-RAY:
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (1.78:1) FULL HD / 1080p
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS HD Japans gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: sci-fi / anime
Speelduur: 110 minuten