:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2008
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2008
Bron: RCV - Datum: 2008-11-15 - Geplaatst door: Ann
THE CHILDREN OF HUANG SHI
War made them orphans. One man made them legends

Indrukwekkende en inspirerende film over één van de moedigste reddingsmissies aller tijden, gebaseerd op waargebeurde feiten tijdens WOII

Van de regisseur van Tomorrow Never Dies

Beleef het moedige en inspirerende verhaal van een jonge Engelse journalist en zijn reddingsplan om tijdens de Tweede Wereldoorlog zestig Chinese weeskinderen in veiligheid te brengen. De barre voettocht dwars door de bergen van China die hierop volgt, werd onlangs door ‘The Times’ omschreven als ‘The long march of a forgotten English hero’ en is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Over de film
1937: George Hogg is als journalist in het door Japan bezette China op zoek naar primeurs en spannend nieuws. Op een gevaarlijke trip door bezet gebied wordt hij gevangen genomen door de Japanners. De dappere verzetsrijder Chen redt hem uit de gevangenis en stuurt hem richting een klooster in de provincie Huang Shi, dat een jongensweeshuis voor oorlogswezen blijkt te zijn. Hoewel de jongens in eerste instantie niets van George moeten weten, wordt hij al snel een vriend en leraar voor hen. Hij krijgt hulp van Lee, een vrouwelijke avonturier, die in samenwerking met de rebellen het weeshuis bevoorraadt. Wanneer de Japanse bezetters in 1944 het weeshuis steeds dichter naderen maken Hogg, Chen en Lee een dapper plan om de jongens in veiligheid te brengen. Wat volgt is een barre en gevaarlijke voettocht dwars door bergen van China.

Cast: Jonathan Rhys Meyers (August Rush, Mission Impossible 3, Bend it Like Beckham, Matchpoint), Chow Yun-Fat (Curse Of The Golden Flower, Crouching Tiger, Hidden Dragon, The Corruptor), Michelle Yeoh (Memoirs Of A Geisha, Tomorrow Never Dies), Radha Mitchell (Finding Neverland, Phone Booth)
Regie: Roger Spottiswoode (Tomorrow Never Dies, Ripley Under Ground, The 6th Day)
Genre: speelfilm
Speelduur: ca. 114 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 17 december 2008


HAPPY-GO-LUCKY
A lovely look at how to be happy

Heerlijke hartverwarmende feel good film in de stijl van Amélie
Winnaar Zilveren Beer en nominatie Gouden Beer tijdens Filmfestival Berlijn 2008
Van regisseur Mike Leigh (o.a. Vera Drake en Secrets & Lies)

Laat je betoveren door de ontwapenende persoonlijkheid en het aanstekelijke optimisme van hoofdpersoon Poppy in deze schitterende komedie!

Over de film
Poppy is een lerares in Noord-London. Haar leven lijkt op sommige momenten wat gecompliceerd, maar Poppy bekijkt alles van de zonnige kant. En zo is ze niet alleen het stralende middelpunt van iedere situatie, maar ook een bron van vrolijkheid voor alle mensen, die ze tegenkomt. Als haar fiets gestolen wordt, vindt ze het vooral jammer dat ze geen afscheid heeft kunnen nemen. Als ze dan maar besluit rijlessen te nemen, vindt ze in haar rij-instructeur Scott haar volledige tegenpool. Altijd open voor nieuwe avonturen begint ze volledig impulsief ook nog aan een flamenco-cursus! Zo is haar leven iedere dag weer een grote verrassing. Wat er ook gebeurt, Poppy blijft altijd lachen!

Cast: Sally Hawkins (The Painted Veil, Vera Drake), Eddie Marsan (The Illusionist, V For Vendetta, Vera Drake, 21 Grams, Gangs Of New York)
Regie: Mike Leigh (Vera Drake, Secrets & Lies, Career Girls)
Genre: komedie
Speelduur: ca. 118 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 17 december 2008


SLEEPWALKING
When Life falls apart, love falls into place

Meeslepende speelfilm met topcast

Over de film
Als de wanhopige Joleen na de arrestatie van haar vriend er alleen voor komt te staan, moet ze een nieuw bestaan zien op te bouwen. Met haar 12-jarige dochter Tara trekt ze in bij haar broer James, maar besluit zelf na een paar dagen de benen te nemen en spoorloos te verdwijnen. Haar broer zadelt ze op met de zorg voor onhandelbare puber Tara. De problemen stapelen zich op als James zijn baan kwijt raakt en de kinderbescherming Tara mee wil nemen. Hij weet nog maar één oplossing: vluchten! James neemt Tara uiteindelijk mee naar het ouderlijk huis, waar hij en haar moeder opgroeiden. Daar moet hij de confrontatie aangaan met zijn vader en zijn verleden, terwijl de politie hem op de hielen zit.

Cast: Charlize Theron (Hancock, In The Valley Of Elah, Monster, The Italian Job), Woody Harrelson (No Country For Old Men, North Country, Edtv), Dennis Hopper (TV: 24, Edtv, Speed, True Romance), Nick Stahl (Sin City, Terminator 3), AnnaSophia Robb (Jumper, Bridge To Terabithia, Charlie And The Chocolate Factory)
Regie: Bill Maher (regiedebuut)
Genre: speelfilm
Speelduur: ca. 101 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 17 december 2008