:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: EARTH SPECIAL EDITION
PERSBERICHT: EARTH SPECIAL EDITION
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2008-12-19 - Geplaatst door: Werner
EARTH
De reis van je leven

Synopsis
Earth is het meest unieke en adembenemende portret van onze planeet, van de hand van veelgeprezen documentairemakers Alastair Fothergill en Mark Linfield. De makers van Deep Blue (2003) zijn erin geslaagd een documentaire af te leveren die de immense schoonheid en diversiteit van onze aarde laat zien. Door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, worden we geconfronteerd met de harde realiteit van het leven op onze planeet. Dit adembenemende verhaal is meeslepend mooi ingesproken door Patrick Stewart en gefilmd met High-Definition camera’s om tezamen een onvergetelijke reis te maken langs de veranderende seizoenen en het dagelijks gevecht om te overleven op wat over is van onze prachtige planeet. Van nog nooit in beeld gebrachte overdonderende landschappen tot het kleinste detail in het leven van de meest geliefde, wildste en meest bijzondere wezens in onze wereld.

Naar aanleiding van het jaareinde brengt Dutch FilmWorks een luxe 2 disc DVD Box van Earth uit. Disc 2 van deze special edition bevat drie volledig nieuwe documentaires van elk 60 minuten. In de cadeaubox zit bovendien een pos ter van 50x70 cm. DFW brengt Earth ook opnieuw uit op Blu-ray. De Blu-ray van de Earth is de best verkochte Blu-ray ooit, sinds de introductie ervan in de Benelux. Een knappe prestatie van Dutch FimWorks, die zich door haar catalogus van National Geographic, Discovery Channel en History Channel marktleider in het Blu-ray segment mag noemen.

Dutch FilmWorks bracht de eerste Earth uit in april 2008. Nu is er dus de mooie cadeaubox met 3 extra documentaires. En in februari 2009 mogen we ook Planet Earth verwachten, de 11-delige BBC-televisieserie.

Earth is een creatie van regisseurs Alastair Fothergill en Mark Linfield. Die filmden met meer dan 40 cameraploegen gedurende 5 jaar op locaties die nooit eerder gefilmd werden. Het resultaat is een van de spectaculairste documentaires ooit. Patrick Stewart (Captain Jean-Luc Picard uit ‘Star Trek’) is narrator en loodst ons met zijn warme stem door deze hernieuwde kennismaking met onze planeet. De muziek werd gecomponeerd door George Fenton, die eerder in de prijzen viel met zijn muziek voor o.a. Cry Freedom, Gandhi en Anna And The King.

Nog op zoek naar een mooi eindejaarscadeau? Dan is deze prachtige documentaire alvast een aanrader!

Product: DVD 2 disc DVD met pos ter; 1 disc Blu-ray
Distributor: Dutch FilmWorks
Releasedatum: 17 december 2008
Regie: Alastair Fothergill
Leeftijd: 6 jaar, angst, geweld

DVD:
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: documentaire
Speelduur: 95 minuten
Speelduur extra’s: 30 minuten

Extra's:
• Interview with director
• Deleted scenes
Disc 2:
• Documentaires:
- Saving Species
- Into The Wilderness
- Living Together
Speelduur: Ca. 180 Minuten

Blu-ray:
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.85:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS HD Full HD / 1080P Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: documentaire
Speelduur: 99 minuten

Extra’s:
• interview with director
Speelduur: 25 minuten