:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: LARK RISE TO CANDLEFORD
PERSBERICHT: LARK RISE TO CANDLEFORD
Bron: Just Entertainment - Datum: 2008-12-19 - Geplaatst door: Werner
LARK RISE TO CANDLEFORD
Historische BBC-dramaserie Lark Rise To Candleford (2008) op DVD

In januari 2009 verschijnt het tiendelige historische BBC-drama Lark Rise To Candleford op DVD bij Just Entertainment. De serie, die zich afspeelt aan het einde van de negentiende eeuw, werd vanaf januari 2008 uitgezonden in Groot-Brittannië en trok daar direct vanaf de eerste aflevering vele miljoenen enthousiaste kijkers.

De hoofdpersoon in Lark Rise To Candleford is het meisje Laura (zeer overtuigend gespeeld door de jonge actrice Olivia Hallinan). Zij is opgegroeid in Lark Rise, een rustig dorpje waar zelden iets gebeurt. Haar leven verandert ingrijpend als ze een baan krijgt op het postkantoor van het drukke marktplaatsje Candleford. Haar baas, de ongrijpbare Dorcas, oefent vanaf het begin een magnetische aantrekkingskracht op haar uit. Na verloop van tijd krijgt ze het gevoel dat ze moet kiezen. Tussen Lark Rise en Candleford, haar familie en Dorcas, haar jeugd en haar toekomst als vrouw.

Lark Rise To Candleford is gebaseerd op een tussen 1939 en 1943 gepubliceerde trilogie van semi-autobiografische romans waarin Flora Thompson haar herinneringen aan haar jeugd in Oxfordshire beschrijft. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’80 van de negentiende eeuw, in de nadagen van het Victoriaanse Engeland. Lark Rise To Candleford schetst een ontroerend en indringend beeld van een tijdperk waarnaar vele Britten diep in hun hart nog altijd heimwee hebben. Hoewel Laura’s relatie met Dorcas het hart van de serie vormt, is het juist de rijke tekening van haar omgeving die Lark Rise To Candleford zo bijzonder maakt.

Naar aanleiding van het succes van Lark Rise To Candleford wordt inmiddels gewerkt aan een tweede reeks, met deze keer zelfs twaalf afleveringen. De verdere belevenissen van de inwoners van Lark Rise en Candleford zullen vanaf begin 2009 op BBC 1 te volgen zijn.

UIT HET ARCHIEF