:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: VERKOOPRECORD THE DARK KNIGHT
PERSBERICHT: VERKOOPRECORD THE DARK KNIGHT
Bron: Warner - Datum: 2008-12-22 - Geplaatst door: Werner
THE DARK KNIGHT OVERDONDEREND SUCCES? AGAIN!

The Dark Knight werd door de critici bejubeld als de beste film van het jaar en inmiddels bestaat er geen twijfel meer dat het filmkijkende publiek die mening vol overtuiging deelt. Na een triomftocht doorheen de bioscopen deze zomer, die na één week de hoogste box office van dit jaar opleverde, verovert The Dark Knight nu stormenderwijs ook de huiskamer op DVD en Blu-ray disc en overtreft daarbij alle verwachtingen.

Wie The Dark Knight onder de kerstboom wil, zal zich moeten haasten, want opnieuw amper één week na release (10 december) zijn de voorraden van de speciale verpakkingen, met name de steelbook versie van de dubbeldisc DVD en de Blu-ray disc, al uitgeput. Op dit ogenblik bedraagt de opbrengst van de film net geen miljard dollar, wat hem een vierde plaats oplevert op de wereldranglijst van hoogst opbrengende films.

Het lijkt erop dat deze titel ook de definitieve opkomst van Blu-ray disc inluidt, want deze versie neemt bijna een kwart van de verkopen voor zijn rekening! Ligt het aan de IMAX-scènes die in de film verwerkt werden en op Blu-ray beter tot hun recht komen of aan de zin voor precisie die de hele film uitstraalt? Hoe dan ook zijn heel wat consumenten duidelijk van mening dat kwaliteit om kwaliteit vraagt en willen ze in volle glorie en tot in de kleinste details kunnen genieten van de indrukwekkende exploten van Batman van de hand van Christopher Nolan.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron