:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2009
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2009
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2009-01-11 - Geplaatst door: Werner

Nieuw label: 'Cinema Delicatessen Presenteert' waarin pareltjes uit de filmgeschiedenis weer in de spotlights gezet worden.

 

Nederland en België hebben veel belangrijke filmmakers voortgebracht. Distributeurs Cinema Delicatessen en Living Colour Entertainment brengen binnen het label 'Cinema Delicatessen Presenteert' de pareltjes uit onze filmgeschiedenis voor het voetlicht. Klassieke en prijswinnende films die samen een prachtige collectie vormen.

 

THE FORBIDDEN QUEST

 
Synopsis Forbidden Quest:

The Forbidden Quest is het verhaal van J.C. Sullivan, een scheepstimmerman, die beweert de enige overlevende te zijn van een geheime expeditie naar de Zuidpool in 1905. In die tijd was de Zuidpool nog een vrijwel onbekend gebied, een witte leegte aan het eind van de wereld. Sullivan's relaas is ongelofelijk, maar hij bezit filmmateriaal dat de waarheid van zijn verhaal bewijst: adembenemende beelden van een onbarmhartig landschap. Die beelden zijn authentiek. Het zijn documentaire beelden uit de eerste dertig jaar van de 20e eeuw. Tijdens de reizen van o.a. Amundsen, Scott en Shackleton zijn onder vaak vrijwel onmogelijke omstandigheden opnamen gemaakt door cameramannen als Frank Hurley, Herbert Ponting en Odd Dahl. Met deze opnamen wordt een klassiek heroïsch verhaal verbeeld, in de traditie van Edgar Allen Poe en Jules Verne. Het resultaat is een magische tocht door ijs en sneeuw.

 

Awards: Speciale Jury Prijs Nederlands Film Festival Utrecht 1993, Grand Prix Film Festival Mannheim 1993, Archival Achievement Award 1994 British Film Institute.

 

Regie: Peter Delpeut (Felice....Felice)

Releasedatum: 12 februari 2009

Talen: Engels

Speelduur: 74 min

Ondertitels: Nederlands

Regio PAL, regio 2

Beeldverhouding: 4/3

Audio: 1.0 mono

Genre: Documentaire

 

Het label Classic Cinema Collection omhelst en koestert de grootste film klassiekers die door de jaren heen gemaakt zijn en die niet vergeten mogen worden. De serie heeft een herkenbaar uiterlijk met een klassieke uitstraling. Een grote groep filmliefhebbers zal deze dvd's zien als een waardevolle toevoeging aan hun dvd-collectie.

 

CAT ON A HOT TIN ROOF

 

Synopsis Cat On A Hot Tin Roof:

Een familie uit het zuiden van de Verenigde Staten komt bij elkaar om de laatste dagen van de zieke vader samen door te brengen. Brick, een voormalig wereldkampioen en de favoriete zoon, is na de zelfmoord van zijn beste vriend aan de drank. Maggie, zijn echtgenote, probeert er mee te leven terwijl de rest van de familie reeds de erfenis verdeelt. Dit is een sterk en overweldigend werk dat is gebaseerd op het bekende stuk van Tennessee Williams. Elizabeth Taylor vertolkt de rol van Maggie de Kat die haar klauwen zet in en vasthoudt aan het leven, zoals ze hoopt dat het ooit weer zal zijn. Aan haar zijde Paul Newman in de onverwachte rol van de getormenteerde sportheld Brick. De regisseur van dit meesterwerk is Richard Brooks.

• Inlay bevat Nederlandse en Franse synopsis

• Paul Newman ontving voor deze rol zijn eerste Oscarnominatie.

• Elizabeth Taylor ontving eenOscar nominatie voor haar rol als Maggie de Kat.

 
Regie: Richard Brooks (Blackboard Jungle)
Cast: Elizabeth Taylor, Paul Newman
Releasedatum 12 februari 2009
Talen: Engels, Frans, Italiaans

Speelduur: 104 min

Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Portugees, Duits,

Romeens, Bulgaars

Ondertiteling Voor slechthorenden: Engels, Italiaans

Regio PAL, Regio 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.85:1) kleur
Audio: 1.0 mono
 
Extra's:

• Trailer

 

THE POSTMAN ALWAYS RINGS TWICE

 
Synopsis The Postman Always Rings Twice

Deze niet te missen film noir klassieker, naar de gelijknamige roman van James M. Cain, combineert de glamour van de grote studio's met Cains keiharde relaas van een ontembare, maar moorddadige passie. John Garfield en Lana Turner zetten de rollen van hun leven neer als de geheime minnaars Frank en Cora. Na een mislukte moordpoging op Cora's man, slagen de geliefden uiteindelijk in hun duivelse opzet.  Tijdens de daaropvolgende rechtszaak slaat hun liefde echter om in wederzijds verraad. En toch gaan ze vrijuit..... hun onvermijdelijke ondergang tegemoet, want, zoals de metaforische titel al aangeeft: een ongelukje komt nooit alleen.

 

• Inlay bevat Nederlandse en Franse synopsis

• Originele versie van gelijknamige film met Jack Nicholson en Jessica Lange uit 1981.

 
Regie: Tay Garnett
Cast: Lana Turner, John Garfield

Releasedatum: 12 februari 2009

Talen: Engels, Frans, Duits, Spaans

Speelduur: 108 min

Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Arabisch, Spaans, Portugees, Duits,

Roemeens, Deens, Ijslands, Kroatisch, Sloveens, Hongaars, Zweeds, Grieks, Pools, Tsjechisch

Voor slechthorenden: Engels, Duits

Regio PAL, Regio 2

Beeldverhouding: 4/3 (1.37:&) Zwart/wit

Audio: 1.0 mono

 
Extra's:

• Inleiding door filmhistoricus en auteur Richard Jewell,

• Bioscooptrailers van de originele film en de remake uit 1981,

• Galerij met achter-de-schermen foto's.

 

THE SEA CHASE

 
Synopsis The Sea Chase

Episch oorlogsdrama met twee Hollywood legendes. De Duitse marinekapitein Karl Ehrlich is vaderlandslievend, maar van Hitler moet hij niets hebben. Als de Tweede Wereldoorlog uitbarst, is hij gedegradeerd tot het bevel over een armoedig vrachtschip dat afgemeerd is in Australië. Ehrlich moet dan kiezen tussen internering door de Britten of met zijn boot de tocht ondernemen naar Duitsland, zodat zijn mannen zelf over hun lot kunnen beslissen. Op een avond met dichte mist neemt Ehrlich een besluit en licht hij het anker!

 

• Inlay bevat Nederlandse en Franse synopsis

 
Regie: John Farrow
Cast: John Wayne, Lana Turner
Releasedatum: 12 februari 2009

Talen: Engels, Frans, Italiaans

Speelduur: 113 min

Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch

Voor slechthorenden Engels, Italiaans

regio PAL, Regio 2

Beeldverhouding: 16/9 (2.40:1) kleur

Audio: Stereo 2.0 en mono 1.0

 

The History Of Rock 'N' Roll is een weergaloze serie van historische waarde, samengesteld uit 10.000 uur concert-en archiefbeelden. Plus niet minder dan 204 interviews met de supersterren van de rock. De complete serie bevat 10 fantastische afleveringen die per tijdperk op een rij op 5 DVD's zijn gezet.

 

HISTORY OF ROCK 'N' ROLL – part 1

 

Synopsis History Of Rock 'N' Roll deel 1:

Aflevering 1: Rock 'n' Roll Explodes

Veel glorieuze rocksterren, van Little Richard en Mick Jagger tot Bruce Springsteen en Bono van U2, herinneren zich de songs die hun leven veranderden. In klassieke clips zijn de eerste rocksterren in hun hoogtijdagen te zien: Muddy Waters, Chuck Berry en Little Richard. Tina Turner herinnert zich nog de dagen dat zij overdag hard in het katoenveld moest werken en 's nachts droomde van een muziekcarrière. En Michael Jackson zorgde voor veel spanning en sensatie met zijn optreden als Billy Jean.

 
Aflevering 2: Good Rocking Tonight

Beleef de glorieuze dagen van het eerste gouden rocktijdperk opnieuw: met Elvis Presley, Buddy Holly, Little Richard en Jerry Lee Lewis. Dick Clark vertelt over het ontstaan van American Bandstand en Fabian kijkt terug naar de tijd dat hij net beroemd werd. Tieneridolen en talloze dansrages speelde een tijdje de hoofdrol. Maar wanneer we kijken naar de clips van Ben E. King en Phil Spector 's Ronettes realiseren we ons dat rock 'n' roll meer was dan alleen leuke blanke jongens die probeerden de volgende Elvis te zijn.

 

Regie: Bud Friedgen

Releasedatum: 12 februari 2009

Talen: Engels

Speelduur: 121 min

Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Italiaans, Duits, Spaans, Pools, Hebreeuws, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Hongaars, Tsjechisch, Deens, Grieks, Portugees, Noors, Zweeds, IJslands, Fins

Regio PAL, regio 2

Beeldverhouding: 4/3 (1.33:1)

Audio: Dolby Digital 5.1

Genre: Muziek

 
 

HISTORY OF ROCK 'N' ROLL – part 2

 

Synopsis History Of Rock 'N' Roll:

Aflevering 3: Britain Invades, America Fights Back

De renaissance van de rock tussen 1964 en 1966. Met oude opnames van The Beatles 1963, de Rolling Stones in 1965, The Kinks in hun beste jaren en The Who – nog maar net hun tienertijd gepasseerd – met hun boze blikken in I Can't Explain. The Beach Boys herinneren zich hoe Britse bandjes steeds creatiever werden. De clips van de Tempations, Supremes en Loving Spoonful laten de tijd zien dat rock 'n' roll nog vooral bestond uit nieuwe muziekontdekkingen.

 
Aflevering 4: The Sounds Of Soul

Begonnen bij gospel, ontwikkeld onder de invloed van de hoofdstroom in de popmuziek, plus een grote dosis rhythm 'n blues, begon soul aan het eind van de jaren 50 op te leven.  Voortrekkers waren o.a. Sam Cooke, Ray Charles, Jackie Wilson en James Brown. Drie generaties soulzangers ontmoeten elkaar in het Apollo Theater in Harlem om over hun muziek te praten. Smokey Robinson vertelt hoe Ooo Baby Baby is ontstaan.

 

Regie: Valerie Norman

Releasedatum: 12 februari 2009

Talen: Engels

Speelduur: 112 min

Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Italiaans, Duits, Spaans, Pools, Hebreeuws, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Hongaars, Tsjechisch, Deens, Grieks, Portugees, Noors, Zweeds, IJslands, Fins

Regio PAL, regio 2

Beeldverhouding: 4/3 (1.33:1)

Audio: Dolby Digital 5.1

Genre: Muziek