:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: DE SMAAK VAN DE KEYSER
PERSBERICHT: DE SMAAK VAN DE KEYSER
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2009-01-26 - Geplaatst door: Werner
DE SMAAK VAN DE KEYSER
Op 9 februari komt de luxueuze dvd-box van De Smaak Van De Keyser uit!

De Smaak Van De Keyser vertelt het verhaal van de familie De Keyser, een geslacht van jeneverstokers. De reeks omspant verschillende generaties en volgt het leven van Helena De Keyser, die in de tweede wereldoorlog haar geliefde verloor en anno 2008 haar kleindochter Alessandra vraagt om uit te zoeken wat er al die jaren geleden precies gebeurd is. Alessandra's zoektocht neemt de kijker mee op een emotionele reis doorheen zestig jaar Belgische geschiedenis.

Het verhaal begint in 2008 aan het sterfbed van George Reeckmans (Vic De Wachter), de man van Helena De Keyser (Katelijne Damen). Helena vraagt George om na jaren van stilzwijgen eindelijk te zeggen wat er in 1940 in het krijgsgevangenenkamp Stalag X1 precies gebeurd is. Waarom is George levend teruggekeerd van het kamp en Helena's eerste liefde, Alfred Lenaerts (Matthias Schoenaerts), niet?

Meteen na de laatste tiende aflevering van De Smaak Van De Keyser worden de fans verwend met de release van de dvd-box van deze ontzettend populaire kwaliteitsreeks van Eén. Maar liefst gemiddeld 1,6 miljoen Vlamingen keken iedere zondagavond naar deze familiesaga over de zoektocht naar waarheid, zuiverheid en échte liefde. De dvd-release zal ook duidelijk ondersteund worden met een sterke campagne op Eén.

Het scenario van deze serie werd geschreven door Marc Didden naar een verhaal van Stef Wouters. Frank Van Passel (Terug Naar Oosterdonk, Villa Des Roses, etc) en Jan Matthys (Kinderen Van Dewindt, Katarakt) co-regisseerden de indrukwekkende cast, waaronder o.a. Katelijne Damen, Katelijne Verbeke, Vic Dewachter, Mathias Schoenaerts, Mathijs Scheepers ,Pieter Embrechts, Marie Vinck, Marijke Pinoy, Lotte Pinoy, Maaike Neuville en nieuwkomers Laura Verlinden, Marieke Dilles en Lotte Heijtenis!

De film werd geproduceerd door Bert Hamelinck en Frank Van Passel van productiehuis Caviar en kwam tot stand met de steun van het VAF, Toerisme Limburg en de stad Hasselt.Recent nieuws van dezelfde bron