:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: HUURRELEASES MAART 2009 / KOOPRELEASES APRIL 2009
PERSBERICHT: HUURRELEASES MAART 2009 / KOOPRELEASES APRIL 2009
Bron: RCV - Datum: 2009-02-23 - Geplaatst door: Werner
HOW TO LOSE FRIENDS & ALIENATE PEOPLE

• Glamourkomedie in de trant van The Devil Wears Prada
• Sterrencast met o.a. Simon Pegg, Kirsten Dunst, Megan Fox en Jeff Bridges
• Gebaseerd het waargebeurde verhaal en boek van Toby Young

Get Rich or Die Trying

Glitter & glamour, veel hilarische grappen, nog meer pijnlijke situaties en natuurlijk romantiek zijn de ingrediënten van deze vlotte komedie, waarin Simon Pegg, Kirsten Dunst, Megan Fox en Jeff Bridges de hoofdrollen spelen. De gelijknamige memoires, die de Britse journalist Toby Young schreef naar aanleiding van zijn baan bij het prestigieuze Amerikaanse magazine ‘Vanity Fair’, dienden als basis voor deze hilarische film. Als je hebt genoten van The Devil Wears Prada, dan mag je How To Lose Friends & Alienate People zeker niet missen!

Over de film
Er is een wereld met feestjes, die je nooit zult bezoeken en sterren, die je nooit zult ontmoeten, maar Sidney zit er midden in! Als redacteur van het Britse ‘The Post Modern Review’ heeft hij het afkraken van ‘celebrities’ tot kunst verheven. Maar dan krijgt hij een telefoontje van de eigenaar van Sharpe’s Magazine, HET glossy boulevard blad van Amerika! Of hij naar New York wil komen en voor hem wil komen werken. Sidney denkt dat hij het helemaal gemaakt heeft en toe zal treden tot de internationale wereld van glitter en glamour. Maar eenmaal daar ontdekt hij, dat de weg naar de top geplaveid is met hielen likken, ellebogenwerk en vriendjespolitiek. Kiest hij voor de oppervlakkige wereld van beroemdheden en geld? Of gaat hij toch voor zijn grote liefde?

Cast: Simon Pegg (Run Fatboy, Run, Hot Fuzz, Mission Impossible III, Shaun Of The Dead), Kirsten Dunst (Spider-Man 1 t/m 3, Wimbledon, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind), Megan Fox (Transformers, Confessions Of A Teenage Drama Queen), Jeff Bridges (Iron Man, Seabiscuit, The Big Lebowski)
Regie: Robert B. Weide (TV: Curb Your Enthusiasm)
Genre: komedie
Speelduur: ca. 110 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 10 maart 2009
Releasedatum koop-dvd: 1 april 2009


BLINDNESS

• Indringende thriller van de regisseur van The Constant Gardener en City Of God
• Schitterend acteerwerk van Julianne Moore en Mark Ruffalo
• Gebaseerd op de gelijknamige roman van Nobelprijswinnaar José Saramago
• Openingsfilm en nominatie Gouden Palm tijdens het Filmfestival van Cannes 2008

Your vision of the world will change forever

Gebaseerd op de roman van Nobelprijswinnaar José Saramago vertelt Blindness het fascinerende verhaal van een land in de ban van een mysterieus virus dat plotselinge blindheid veroorzaakt. Op confronterende wijze wordt de kwetsbaarheid van onze samenleving blootgelegd en laten de sterke vertolkingen van o.a. Julianne Moore, Mark Ruffalo, Danny Glover en Gael García Bernal de goede en de kwade kanten zien die een dergelijke situatie in de mens naar boven brengt. Regisseur Fernando Meirelles gooide eerder al hoge ogen met City Of God en The Constant Gardener en ook deze schitterende thriller van zijn hand houdt je van begin tot einde in zijn greep.

Over de film
Als de inwoners van een grote stad één voor één blind worden, breekt er grote paniek uit. Het virus verspreidt zich razendsnel over het land en de wetenschap staat voor een groot raadsel. De overheid besluit om alle besmette gevallen bij elkaar in quarantaine te zetten in een zwaar bewaakt, maar oud en verlaten ziekenhuis. Als de leefomstandigheden slechter en slechter worden valt de met zorg opgebouwde ‘gemeenschap der blinden’ al snel als een kaartenhuis in elkaar: criminaliteit, geweld en intimidatie vieren hoogtij. Het virus lijkt op één vrouw (Julianne Moore) geen grip te krijgen en als enige ooggetuige van alle gruweldaden blijft ze strijden voor menselijke waarden. Zij lijkt voor een kleine groep de enige hoop op overleving…

Cast: Julianne Moore (Next, The Hours, Hannibal, The Big Lebowski), Mark Ruffalo (Reservation Road, Rumor Has It, My Life Without Me), Danny Glover (Saw, Be Kind Rewind, Lethal Weapon 1 t/m 4), Gael García Bernal (Babel, The Motorcycle Diaries, Amores Perros)
Regie: Fernando Meirelles (City Of God, The Constant Gardener)
Genre: thriller
Speelduur: ca. 120 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 17 maart 2009


THE KILL POINT

• Spannende psychologische actieserie over een mislukte bankoverval
• Van de makers van Assault On Precinct 13 en de succesvolle TV serie 24
• Op TV uitgezonden bij Veronica (gemiddeld 300.000 kijkers per aflevering)
• De complete 8-delige serie nu verkrijgbaar in schitterende 3-DVD Box

Two men. No compromise

Van de regisseur die ook tekende voor afleveringen van populaire TV-series als Rome, The Sopranos en Law And Order is er nu The Kill Point. Een spannende psychologische actieserie die onlangs al door zo’n 300.000 kijkers per aflevering werd bewonderd op televisie. Het sterke verhaal en de geweldige acteerprestaties, neergezet door onder andere Donnie Wahlberg en Emmy-Award winnaar John Leguizamo, houden je acht afleveringen lang op het puntje van je stoel!

Over de serie
The Kill Point vertelt het verhaal van een vijftal Amerikaanse soldaten, die net zijn teruggekomen uit de oorlog in Irak. Ze zijn getraumatiseerd, hebben geen geld en besluiten een bankoverval te plegen. Deze overval verloopt niet helemaal volgens plan en al snel volgt er een gijzeling. Een psychologisch spel tussen de soldaten, de politie, de onderhandelaars en de gegijzelden is het resultaat. De gijzelaars vrezen voor hun leven en ook de gijzelnemers maken extreem spannende uren door. Zij doen alles om uit handen van de politie te blijven. Ook de politie werkt onder spanning, zij moet namelijk de gijzelnemers te pakken zien te krijgen zonder de levens van de gijzelaars op het spel te zetten. Wanneer de media lucht krijgt van de spannende gijzeling, wordt het ook nog eens een mediaspektakel met vele toeschouwers.

Cast: Donnie Wahlberg (Saw 2 t/m 5, The Sixth Sense, Dreamcatcher, TV: Band Of Brothers), John Leguizamo (TV: ER, Assault On Precinct 13, Titan A.E., Romeo + Juliet), Tobin Bell (Saw 1 t/m 5, TV: 24, The Firm), Mike McGlone (Hard Ball, The Brothers McMullen), Frank Grillo (Pride And Glory, TV: Prison Break, CSI)
Regie: Steve Shill (TV: Dexter, The Tudors, The Sopranos, Rome, Law and Order)
Genre: actie/ misdaad
Speelduur: totaal ca. 360 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 2.0
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 3 maart 2009


THE BLACK BALLOON

• Ontwapenende speelfilm met Toni Collette en Luke Ford
• Officieel geselecteerd door verschillende internationale filmfestivals
• Winnaar van vele awards o.a. de Crystal Bear tijdens het filmfestival van Berlijn 2008

De voor een Oscar genomineerde Toni Collette schittert samen met onder andere Luke Ford, Rhys Wakefield en Gemma Ward in deze inspirerende speelfilm, waarin we worden meegenomen in de belevingswereld van een tiener die de zorg voor zijn autistische broer op zich krijgt. Ondertussen probeert hij ook zijn draai te vinden op een nieuwe school en zet hij zijn eerste stappen op het liefdespad. Op innemende wijze en met eerlijkheid en humor laat regisseur Elissa Down, die zich voor het verhaal door haar eigen gezinssituatie liet inspireren, de pijnlijke situaties, de verwarrende gevoelens en de uitdagingen zien waar hij mee geconfronteerd wordt. The Black Balloon is een hartverwarmende film over vriendschap, familie en acceptatie die internationaal met vele awards beloond werd en je nog lang bij zal blijven!

Over de film
Thomas Mollison is een hele gewone jongen van 15 jaar, hij woont samen met zijn vader, zijn zwangere moeder en Charlie. Charlie is de broer van Thomas, zwaar autistisch en het hele dagelijks leven draait om de zorg voor hem. Als het hele gezin verhuist naar een nieuwe stad moet Thomas naar een nieuwe school, maar nieuwe vrienden maken blijkt vreselijk lastig. De omgang met Charlie is een zware last op zijn schouders, helemaal als hij verliefd wordt op Jackie. Als zijn moeder plots wordt opgedragen om rust te houden en hij van zijn vader de taak krijgt om op Charlie te passen wordt zijn frustratie alleen maar groter. Samen met Jackie komt hij voor de uitdaging van zijn leven te staan.

Cast: Rhys Wakefield (TV: Home And Away), Toni Collette (Little Miss Sunshine, About A Boy, The Sixth Sense), Luke Ford (McCleod’s Daughters (TV), The Mummy 3)
Regie: Elissa Down (diverse korte films)
Genre: speelfilm
Speelduur: ca. 97 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/ uit)
Releasedatum huur-dvd: 10 maart 2009
Releasedatum koop-dvd: 1 april 2009BOOGEYMAN 3

• Angstaanjagend horrorspektakel beleeft DVD Première
• Van de makers van The Strangers, 30 Days Of Night en The Grudge
• Het derde deel in een succesvolle reeks

You’ve Got to Believe He’s Real…

Liefhebbers van een stevige horrorfilm kunnen hun hart ophalen, want het angstzweet breekt je uit bij dit gruwelijke derde deel in deze succesvolle horrorserie!

Over de film
Ieder kind heeft nachtmerries over monsters onder hun bed of wezens in hun kast… Nachtmerries die worden afgedaan als verhaaltjes en verzinsels…Maar wat nu als ze waar blijken te zijn? Sarah Morris is een populaire studente op een grote Amerikaanse universiteit. Nadat ze getuige is van de gruwelijke ‘zelfmoord’ van haar kamergenoot krijgt ze te maken met een reeks vreemde en bloederige bovennatuurlijke gebeurtenissen. Gebeurtenissen die maar op één manier verklaard kunnen worden…. The Boogeyman! Doodsbenauwd probeert ze haar huisgenoten ervan te overtuigen dat The Boogeyman echt bestaat… Maar ondertussen groeit het kwaad en is het niet de vraag óf The Boogeyman de bewoners te pakken neemt, maar eerder wanneer en hoe….

Cast: Erin Cahill (The Mirror, TV: CSI:Miami), Chuck Hittinger (TV: Numb3rs, 90210, CSI), Kate Maberly (Finding Neverland, The Secret Garden)
Regie: Gary Jones (Crocodile 2: Death Swamp, Mosquito)
Genre: horror
Speelduur: ca. 94 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 3 maart 2009