:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2009
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2009
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2009-03-02 - Geplaatst door: Werner

Het label Classic Cinema Collection omhelst en koestert de grootste filmklassiekers die door de jaren heen gemaakt zijn en die niet vergeten mogen worden. De serie heeft een herkenbaar uiterlijk met een klassieke uitstraling. Een grote groep filmliefhebbers zal deze dvd's zien als een waardevolle toevoeging aan hun dvd-collectie.

 
BONNIE SCOTLAND
 

Synopsis Bonnie Scotland

Wanneer Mr. MacLaurel en zijn metgezel Mr. Hardy naar Bonnie Scotland afreizen om er een gigantische erfenis van de MacLaurels in ontvangst te nemen, blijkt de schat helaas slechts te bestaan uit een snuifdoos en een doedelzak. Voor ze het beseffen worden onze vrienden ingelijfd door het leger van Zijne Koninklijke Hoogheid om te gaan strijden in het Indische grensgebied. Van hot naar her, van heinde en ver, wanneer (Mac)Laurel en Hardy ten strijde trekken, dan weerklinken overal ter wereld luide lachsalvo's.

 
Regie: James W. Horne
Cast: Stan Laurel en Oliver Hardy
Inlay bevat Nederlandse en Franse synopsis
Releasedatum: 9 april 2009
Talen: Engels, Frans
Speelduur: 77 min

Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Bulgaars, Roemeens

Regio PAL, Region 2
Voor slechthorenden: Engels
Beeldverhouding: 4/3 (1.33:1) Zwart/wit
Audio 1.0 mono
 
Extra's:

• Audiocommentaar door Laurel & Hardy fans Richard W. Bann en Leonard Maltin,

• Klassieke Laurel & Hardy fragmenten: 2 scenes uit Hollywood Party (1943), magisch nummer uit The Hollywood Revue (1929),

• Bioscooptrailer

 

THE PRINCE AND THE SHOWGIRL
 
Synopsis The Prince and the Showgirl

Wanneer een heerszuchtige Europese vorst zijn blik laat vallen op een oogverblindend Amerikaans danseresje, blijkt maar weer dat tegenpolen elkaar aantrekken. De stijve Prins-regent van Karpatië leert in Londen Elsie Marina kennen, een eenvoudig meisje uit Milwaukee, dat aan de kost komt als showgirl en haar gebrek aan sociale verfijning compenseert met een flinke dosis gezond verstand. Hun eigenaardige verhouding, waarbij niet echt duidelijk is wie eigenlijk wie verleidt, veroorzaakt de nodige complicaties en hilariteit. Een hartverwarmende en geestige klassieker naar het toneelstuk The Sleeping Prince van Terence Rattigan.

 
Regie: Laurence Olivier
Cast: Marilyn Monroe, Laurence Olivier
Inlay bevat Nederlandse en Franse synopsis
Releasedatum: 9 april 2009
Talen: Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: 112 min

Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Duits, Roemeens

Regio: PAL, Region 2
Voor slechthorenden: Engels, Italiaans
Beeldverhouding: 4/3 (1.85:1) Kleur

Audio 1.0 mono

 
Extra's:

• Announcement Newsreel,

Bioscooptrailer

 

LOVE LIVE LONG
 

Synopsis Love Live Long

 

Darren is een welgestelde amateur coureur die deelneemt aan de jaarlijkse wegrace Gumball Rally in Istanbul. Darren is getrouwd maar dat weerhoudt hem er niet van om de beeldschone Rachel na het feest voor alle Gumball coureurs haar mee te nemen naar zijn hotel om samen met haar de nacht door te brengen. Wat Darren echter niet weet is dat Rachel, die leidt aan depressies, van plan is om na een nacht vol decadentie zichzelf van het leven te beroven. Love Live Long is gelijktijdig geschreven en gefilmd tijdens Figgis' 7-daags bezoek aan Istanbul tijdens de Gumball Rally.

 

Regie: Mike Figgis (Leaving Las Vegas, Internal Affaires)

Cast: Sophie Winkleman, Daniel Lapaine
Inlay bevat Nederlandse en Franse synopsis
Releasedatum: 9 april 2009
Talen: Engels
Speelduur: 76 min
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: ratio 16/9 Kleur
Audio: 2.0 stereo en 5.1 enhanced
 

Mr. Horror, ook wel bekend als Jan Doense, is dé horrorkenner van Nederland. In het dagelijks leven is hij filmmaker, journalist, bedenker van het Weekend of Terror en voormalig directeur van het Amsterdam Fantastic Film Festival. Tevens stond hij aan de wieg van De Nacht Van De Wansmaak, The All-Night Horror Show en het fanzine Schokkend Nieuws. Op het label Mr. Horror Presents presenteert hij zijn persoonlijke favorieten: een reeks (modern) klassieke horrorfilms die in Nederland niet eerder op dvd verschenen.

 

THE INTRUDER
 

Synopsis The Intruder:

Het is 22.00 uur...de avond voordat Walnut Lake's buurtsuper voorgoed haar deuren sluit. De eigenaren en de nachtploeg hebben een lange dienst voor de boeg... langer dan ze denken! Het allerbeste kassameisje, Jennifer, heeft een gestoord vriendje dat net uit de gevangenis is. Als hij ineens voor de deur staat beginnen er vreemde dingen te gebeuren... De telefoonlijnen worden doorgesneden, en de nachtploeg wordt danig uitgedund... één voor één, op de meest gruwelijke manier! Een ex-smeris probeert te ontdekken wie de moordenaar is en wat hem tot deze bloeddorst bracht. Maar is 't wel 't ex-

vriendje of toch iemand anders?
 

Alle dvd's uit de 'Mr. Horror' serie bevatten een persoonlijke introductie van Jan Doense

Inlay is tweetalig: Frans en Nederlands

Van de producer van Kill Bill 1&2, Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Good Will Hunting, From Dusk Till Dawn 1,2&3: Laurence Bender

Regie: Scott Spiegel (From Dusk Till Dawn 2)

Met o.a.: Elizabeth Cox, Renée Estevez (Lethal Weapon), David Byrnes, Sam Raimi (regisseur van  o.a. Spiderman 1&2, Evil Dead), Bruce Campbell (regisseur van o.a. Evil Dead)

Releasedatum: 23 april 2009

Talen: Engels

Ondertiteling: Nederlands, Frans

Regio PAL, regio 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.85:1) (0.v.)

Audio: Dolby Stereo en 5.1 enhanced (o.v.)

Genre: horror
 

Nederland en België hebben veel belangrijke filmmakers voortgebracht. Distributeurs Cinema Delicatessen en Living Colour Entertainment brengen binnen het label 'Cinema Delicatessen Presenteert' de pareltjes uit onze filmgeschiedenis voor het voetlicht. Klassieke en prijswinnende films die samen een prachtige collectie vormen.

 

YO SOI ASÍ
 

Synopsis Forbidden Quest:

Een oude man, Mario, woont al 30 jaar in Barcelona op een kleine kamer, vierhoog zonder lift en zorgt voor zijn oude, half blinde en dove hospita, Maruja. 's Nachts verandert Mario in een vrouw, om bij dageraad weer te 'verschrompelen' tot man. Mario is 'transformista' en werkt in een variétéclub van weleer, 'La Bodega Bohemia', waar 7 bejaarde artiesten elke avond optreden voor een klein publiek. De 'manager' Enrique zorgt als een vader voor deze merkwaardige artiesten, zoals bijvoorbeeld zijn aangenomen zwakzinnige 'zoon' van 54, een zingende loodgieter, travestieten, en een imitator van de legendarische Cubaanse zanger Antonio Machín. Mario's hoofdact heet: 'Yo Soy Así' ('Zó Ben Ik'), een

lied waarin hij zijn manier van 'zijn' op de hak neemt. Op een dag sterft de eigenaar, de artiesten zijn ontslagen.

 

Sonia Herman Dolz' films stralen altijd een sfeer van intimiteit uit. Haar werk -o.a. Lágrimas Negras (1997), The Master And His Pupil' (2003) - is veelvuldig nationaal en internationaal bekroond

Nieuw label: 'Cinema Delicatessen Presenteert' waarin pareltjes uit de filmgeschiedenis weer in de spotlights gezet worden.

Regie: Sonia Herman Dolz

Awards: Winnaar Grand Prize voor Beste Lange Documentaire, Encontros Internacionais de Cinema, Lissabon (2000)

Releasedatum: 23 april 2009
Talen: Spaans
Speelduur: 97 min
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Regio PAL, region 2
Beeldverhouding: 16/9

Audio: Stereo 2.0

Genre: Documentaire

 

PAUL AUSTER - CONFIDENTIAL
 

Synopsis Paul Auster – Confidential

 

Een indrukwekkend en exclusief interview met één van de meest briljante schrijvers van zijn generatie: Paul Auster. Paul Auster's indrukwekkende en raadselachtige werk, dat is doorweven met eenzaamheid en de zoektocht naar zijn vader, is al meer dan 20 jaar zeer succesvol over de gehele wereld. Guy Seligman en Gérard de Cortanze treffen Paul Auster in zijn huis in New York. Hij vertelt over zijn jeugd, baseball, zijn reizen, de invloed van de stad New York op zijn werk en de hoogtepunten in zijn leven. Daarnaast geven goede vrienden gepassioneerd inzicht in zijn werk en zijn persoonlijkheid.

 
Regie: Guy Seligman, Gérard de Cortanze
Paul Auster is o.a. de schrijver van de verfilmde boeken Smoke en Blue In The Face
Releasedatum: 23 april 2009
Talen: Frans, Engels, Duits
Speelduur: 139 min
Ondertiteling: Frans, Engels, Duits
Regio NTSC, region 0
Beeldverhouding: 4/3
Audio: Mono 1.0
Genre: documentaire
 
Extra's:

• Portfolio: verzameling van de boeken van Paul Auster, uitgebracht door Actes Sud. Boek : Les chambres d'écriture, een biografie met uitleg van Marie-Catherine Vacher, editeur en directeur van Actes Sud.

 

LES ARTS SAUTS - OLA KALA
 
Synopsis Les Arts Sauts – Ola Kala

Les Arts Sauts, wat betekent 'De Kunst van het Vliegen', is een groep van trapeze artiesten. Hun show, Ola Kala, is een vernieuwende, diepe zoektocht naar schoonheid en beweging in de lucht dat niet alleen spectaculair is maar ook zeer inventief, muzikaal en creatief  Drie muzikanten, gezeten in een immens warrig metalen gevaarte, begeleiden het fantastische ballet dat bestaande uit 14 trapeze artiesten, die 12 meter boven de grond zwaartekracht en ruimte trotseren. De shows van Les Arts Sauts hebben duizenden bezoekers uit tientallen landen vermaakt en versteld doen staan.  Op 22 september 2007 gaf Les Arts Sauts de laatste voorstelling van hun laatste show, Ola Kala, in het Vidy Theater in Lausanne. Op deze DVD staat de registratie van die show.

 
Regie: Dominique Thiel
Releasedatum: 23 april 2009
Talen: Niet gesproken
Speelduur: 60 min
Regio NTSC, region 0
Beeldverhouding: 16/9
Audio: Dolby Stereo 2.0
Genre: Special interest
 
Extra's:

• Het ontstaan van de show Ola Kala door Des Arts Sauts (Frans gesproken). Regie: Jean-François Naud (45 min.)