:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Splendid >> PERSBERICHT: THE GENE GENERATION
PERSBERICHT: THE GENE GENERATION
Bron: Splendid - Datum: 2009-03-18 - Geplaatst door: Werner
THE GENE GENERATION
Death is just an upgrade

De regering heeft een muur gebouwd rond de laatste stad op aarde. Enkel degenen met hoogstaand DNA mogen naar Demeter, een nieuwe stad die de mensheid zal overleven. Sindsdien proberen DNA-hackers DNA te stelen uit andere mensen. De regering zet huurmoordenaars in om deze hackers uit te schakelen. In ruil zullen ook zij een ticket voor de nieuwe stad Demeter krijgen. Michelle (Ling Bai) is zo’n huurmoordenaar. Ze werkt hard om een ticket te verdienen naar de nieuwe stad, ook voor haar jongere broer Jackie (Parry Shen). Maar haar broer is een losbol die hun geld erdoor brast en constant in de problemen komt…

The Gene Generation is een donkere science fiction film, gebaseerd op de comic The DNA Hacker Chronicles. Het is de 4e productie van Hollywood’s jongste Asian American Director, Pearry Reginald Teo. Deze 31-jarige regisseur werd geboren in Singapore en maakte zijn eerste (kort)film, Liberata Me in 2002, toen hij 24 was. Die film won de prijs voor Beste Kortfilm op het New York International Independent Film & Video Festival.

In de hoofdrollen zien we de Chinese Ling Bai als Michelle, een oosterse Lara Croft. Deze 43-jarige actrice (al zou je haar die leeftijd niet aangeven) werd geboren in Chengdu, China, en entertainde op 15-jarige leeftijd de Chinese soldaten die gelegerd waren in Tibet. Later raakte ze betrokken bij politieke acties tegen de gebeurtenissen op het Tiananmen plein in 1989, waarbij het Chinese leger hardhandig optrad tegen studenten. Om die reden emigreerde ze in 1991 naar de VS, waar ze in 1994 een eerste filmrol kreeg in The Crow. In 1998 belandde ze op de lijst van 50 Most Beautiful People. In 2005 stond ze als eerste Chinese op de cover van Playboy, volgens haar de reden waarom ze door George Lucas uit Star Wars: Episode III – Revenge Of The Sith (2005) werd geknipt, wat die laatste overigens ontkent.

Verder zien we niemand minder dan Oscarwinnares Faye Dunaway (Network, Bonnie And Clyde) als geniale wetenschapper, en Alec Newman (Dune) als DNA-hacker.

The Gene Generation is een duistere actiefilm voor de fans van scifi en fantasy.

Synopsis
De mensheid staat op uitsterven. De regering laat om de laatste stad “Olympia” een muur bouwen. De stad moet vernietigd worden en onder de naam “Demeter” opnieuw worden ogebouwd. Veel mensen kunnen er niet in, dus begint de regering Kalafkan een selectieproces waarbij het DNA van iedereen wordt getest, en alleen de besten worden uitgekozen om te overleven. De rest wordt de toegang tot Demeter ontzegd. De jacht op hoogwaardig DNA begint, het DNA-hacken. De regering geeft huurmoordenaars opdracht om de DNA-hackers te vernietigen. In ruil krijgen de moordenaars toegang tot Demeter. Michelle (Bai Ling) is een van de huurmoordenaars. Opgejaagd door de regering komt Michelle erachter dat haar broer Jackie al in de onderwereld zijn gang gaat.

Een mix van The Crow, Blade Runner en Matrix, dat is de visueel indrukwekkende scifi-actiefilm The Gene Generation van de prijswinnende regisseur Pearry Teo. Hij schiep een bijzonder duistere, donkere en bizarre wereld waarin DNA-hackers actief zijn. De film is gebaseerd op het succesvolle stripverhaal The DNA Hacker Chronicles en kent met Bai Ling (Dumplings, Crank 2, The Crow) in een sexy leren outfit, Alec Newman (Dune) als DNA-hacker en Faye Dunaway (Bonnie & Clyde) als geniale uitvinder een voortreffelijke cast.

Features
Product: DVD, Blu-ray
Distributor: Splendid Film GmbH
Releasedatum: 26 maart  2009
Regisseur: Pearry Teo
Cast: Bai Ling (The Crow), Faye Dunaway (Bonnie & Clyde), Alec Newman (Dune)
Kijkwijzer: 16 jaar, angst, geweld
DVD:
Talen: Engels, Duits
Geluid: Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16:9 / 1,85:1
Duurtijd: ca. 92 min.
Prod. land / jaar: USA 2008
Genre: SciFi/Actie
Blu-ray:
Talen: Engels, Duits
Geluid: DTS-HD 5.1
Beeldformaat: 1080p High Definition 16:9 1,85:1
Duurtijd: ca. 92 min.
Prod. land / jaar: USA 2008
Genre: SciFi/ActieUIT HET ARCHIEF