:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2009
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2009
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2009-04-03 - Geplaatst door: Werner
LÉVI STRAUSS:

Claude Lévi-Strauss Par Lui-même (90 min.)

Een portret van de Franse antropoloog, die aan de wieg heeft gestaan van de structurele antropologie in Frankrijk, dat is samengesteld uit verscheidene geselecteerde interviews die met hem zijn afgenomen sinds de ’60-er jaren. De film is een fascinerende kennismaking met de man die in iedereen die geïnteresseerd is. Lévi-Strauss heeft een groot vertrouwen in de creatieve capaciteiten van de menselijke geest.

À Propos De Tristes Tropiques (45min):
Deze film is een verzameling van alle dossiers over zijn expedities naar Brazilië tussen 1936 en 1938. De combinatie van de historische beelden en de beelden die een halve eeuw later gefilmd zijn op dezelfde locatie brengen Claude Lévi-Strauss terug naar zijn filosofische reis.

Un Cabinet De Curiosités & Lévi-Strauss Et Sa Musique (67 min)
Bloemen, sterren en beelden uit de wereld van Lévi-Strauss. En een gesprek tussen Cathérine Clément en Jean-François Zygel.

Regie: Pierre André Boutang en Guy Seligmann
Releasedatum 7 Mei 2009
Talen: Frans, Duits, Engels
Speelduur: 210 min
Regio NTSC, region 0
Beeldverhouding: 16/9 Zwart/wit
Audio: Dolby Stereo 2.0
Genre: Documentaire


HISTORY OF ROCK'N'ROLL - DEEL 3

The History Of Rock ‘n’ Roll is een weergaloze serie van historische waarde, samengesteld uit 10.000 uur concert- en archiefbeelden. Plus niet minder dan 204 interviews met de supersterren van de rock. De complete serie bevat 10 fantastische afleveringen die per tijdperk op een rij op 5 DVD’s zijn gezet.

Aflevering 5: Pluggingin
Toen Bob Dylan met zijn gitaar rock begon te spelen op het Newport Folk Festival in 1965, veroorzaakte hij bijna een rel. Rock kwam terug in het midden van de jaren 60. Prachtige, zeldzame opnames van The Byrds en The Mamas and the Papas laten een nieuwe versie van California Dreamin’ horen. Beach Boy Brian Wilson vertelt hoe ze onder druk stonden om het tegen The Beatles op te nemen. En Pete Townsend herinnert zich hoe The Who en Jimi Hendrix het Monterey Pop Festival letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam zetten.

Aflevering 6: My Generation
Beleef de duizelingwekkende opkomst– en de schokkende overgang van de tegencultuur van de rock aan het einde van de jaren 60. Zeldzame opnames laten glimpen van impresario’s en bands zien die de ‘Summer of Love’ in het Bay Area deden opvlammen, voordat zij internationaal bekend werden. The Grateful Dead, Santana en Jefferson Airplane spelen met elkaar samen en Janis Joplin en Big Brother and the Holding Company zingen samen Ball and Chain op hartstochtelijke wijze en... uiteraard de legendarische optredens tijdens Woodstock.

Regie: Susan Steinberg
Releasedatum 7 mei 2009
Talen: Engels
Speelduur: 109 min
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Italiaans, Duits, Spaans, Pools, Hebreeuws, Arabisch, Bulgaars, Roemeens, Hongaars, Tsjechisch, Deens, Grieks, Portugees, Noors, Zweeds, IJslands, Fins, Voor slechthorenden Engels, Italiaans, Duits
Regio PAL, region 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.33:1)
Audio: Dolby Digital 5.1
Genre: Muziek


10


Ondanks zijn succes, zijn villa in Beverly Hills en Sam, zijn charmante een mooie vrouw, kent componist Georges Webber de betekenis van twijfel en verveling: op zijn 42 jarige leeftijd lijkt zijn leven ten einde te zijn. Tot de dag waarop hij een beeldschone vrouw ontmoet, die hij zelfs naar Mexico volgt waar zij haar huwelijksreis doorbrengt. Geniet van de pikante humor van Blake Edwards in deze sensuele en hilarische komedie dat een eerbetoon is aan de prachtige en onvergetelijke Bo Derek. Tevens zijn er hoofdrollen voor de fantastische Dudley Moore en Julie Andrews die de sterrencast compleet maken.

Regie: Blake Edwards (Victor Victoria)
Cast: Bo Derek, Dudley Moore, Julie Andrews
Inlay bevat Nederlandse en Franse synopsis
Releasedatum: 7 mei 2009
Talen: Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: 117 min
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Portugees, Voor slechthorenden: Engels, Italiaans
regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16/9 (2,35:1) Kleur
Audio 1.0 Mono


TARZAN THE APEMAN

Hij: Tarzan. Zij: Bo Derek.
De ster die al eerder een 10 scoorde in de gelijknamige film, is in de ogen van de beroemde aapmens zelfs nog meer waard. Hij verdedigt Jane tegen de strandzwever King of the Beasts, bevrijdt haar uit de greep van een python en kidnapt inboorlingen die haar lichaam met witte verf beschilderen. Jane die naar West-Afrika is gekomen om naar haar vader te zoeken vindt duidelijk meer dan dat: de liefde. Een avontuur vol romantiek met Tarzan als de knappe junglekoning en Bo Derek in de rol van Jane.

Regie: John Derek
Cast: Bo Derek, Richard Harris
Inlay bevat Nederlandse en Franse synopsis
Releasedatum: 7 mei 2009
Talen: Engels, Frans
Speelduur: 111 min
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Voor slechthorenden: Engels
regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.85:1) Kleur
Audio 1.0 Dolby Surround / 5.1 Dolby Digital

Bonus:
• Biocooptrailer


THE DAMNED OF THE SEA

Nederland en België hebben veel belangrijke filmmakers voortgebracht. Distributeurs Cinema Delicatessen en Living Colour Entertainment brengen binnen het label ‘Cinema Delicatessen Presenteert’ de pareltjes uit onze filmgeschiedenis voor het voetlicht. Klassieke en prijswinnende films die samen een prachtige collectie vormen.

Essaouira, voorheen Mogador, een stadje aan de Atlantische kust van Marokko, was ooit de grootste haven ter wereld voor de sardinevangst, deze sector is nu op sterven na dood. Grote treilers (vissersboten met sleepnetten) uit het buitenland zoeken nu onophoudelijk de bodem van de Marokkaanse wateren af om miljoenen kilo’s sardienen, tonijn, garnalen en andere in Europa felbegeerde vissoorten boven te halen. De vissers van Essaouira moeten om te kunnen vissen en om te overleven uitwijken naar het Zuiden, maar tevergeefs... De film toont de wereld van deze kleine Marokkaanse vissers, laat hen aan het woord en valt frontaal de industriële visvangst aan, die tevens een heel ecosysteem in gevaar brengt. Regisseur Jawad Rhalib richt zich in zijn werk op de rechten van de mens en aan alle onderwerpen die verband houden met globalisering winst en de sociale werkelijkheid. In het label ‘Cinema Delicatessen Presenteert’ worden pareltjes uit de filmgeschiedenis weer in de spotlights gezet.

Regie: Jawad Rhalib
Releasedatum 21 mei 2009
Talen: Marokkaans
Speelduur: 71 min
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Regio PAL, region 2
Beeldverhouding: 16/9
Audio: Stereo 2.0
Genre: Documentaire


DE WERELD VOLGENS MONSANTO

Aanwezig in 46 landen, is Monsanto marktleider in genetisch gemanipuleerde gewassen en wordt het stilaan één der meest controversiële bedrijven in de industriële geschiedenis. Sinds de oprichting in 1901 vocht het bedrijf rechtszaak na rechtszaak uit vanwege de dubieuze samenstelling van haar producten. Heden ten dage heeft het bedrijf zichzelf gepositioneerd als ‘levenswetenschapsbedrijf’ dat zich streng houdt aan de waarden van het duurzaam ondernemen. Gebruikmakend van tot dusver ongepubliceerde documenten en getuigenissen van slachtoffers, wetenschappers en politici, schetst De Wereld Volgens Monsanto een nauwgezet beeld van een industrieel Rijk, gebaseerd op leugens, botsingen met de Amerikaanse regering, chantage en corruptie, dat wereldleider is geworden in de genetisch gemanipuleerde gewassenproductie - dit alles zonder enige controle op en respect voor de effecten die haar producten hebben op de natuur en de menselijke gezondheid.

Regie: Marie-Monique Robin
Releasedatum: 21 mei 2009
Talen: Frans (en gedeeltelijk Spaans, Engels en Hindi)
Speelduur: 109 min
Ondertiteling: Nederlands
regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16/9 Kleur
Audio: Stereo 2.0


ALICE DOESN'T LIVE HERE ANYMORE

Met een opmerkelijke vertolking, die haar in 1974 de Academy Award voor Beste Actrice opleverde, belichaamt Ellen Burstyn tot in de puntjes Alice Hyatt, een weduwe die, opeengepakt met haar zoon in een auto, naar een hoopvol nieuw leven hobbelt. In Alice Doesn’t Live Here Anymore, bewijst regisseur Martin Scorsese dat hij zich evenzeer thuis voelt op het Amerikaanse platteland als in de grootstedelijke omgevingen die het decor van zijn bekendste films vormen. Hij dirigeert het centrale thema van Alices odyssee, de harde leerschool van het leven – met affectie maar zonder overdreven sentiment. De ijzersterke acteerprestaties van o.a Kris Kristofferson, Harvey Keitel, Jodie Foster en de voor een Oscar genomineerde Diane Ladd het geheel perfect af. Uit het leven gegrepen, grappig en diepzinnig.

Regie: Martin Scorsese (The Departed, Goodfellas, Taxi Driver)
Cast: Ellen Burnstyn (Requiem For A Dream, The Exorcist), Kris Kristofferson (A Star Is Born)
Awards: Ellen Burnstyn won een Oscar voor haar rol van Alice.
Inlay bevat Nederlandse en Franse synopsis
Releasedatum 21 mei 2009
Talen: Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: 107 min
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Roemeens, Bulgaars, Voor slechthorenden: Engels, Italiaans
regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16/9 (1,85:1)\ Kleur
Audio: Mono 1.0

Bonus:
• Audiocommentaar van Martin Scorsese, Ellen Burnstyn en Kris Kristofferson,
• Making of documentaire: Second Chances,
• Bioscooptrailer.


VICTOR/VICTORIA

Een man die op de bühne een vrouw neerzet? Fluitje van een cent. Maar een vrouw die zich voordoet als een man die een vrouw moet spelen? Dat is een ander verhaal. Julie Andrews vertolkt met verve de rol van zowel Victor als Victoria in dit heerlijk humoristische en dubbelzinnige pareltje van regisseur Blake Edwards. Bijrollen zijn er voor Robert Preston als de cabaretier die de gecompliceerde travestie-intrige verzint, James Garner als de maffioso die vermoedt dat Victor eigenlijk een Victoria is en Lesley Ann Warren als het temperamentvolle hoertje. Deze hartverwarmende komedie sleepte zeven Oscar nominaties in de wacht, waarvan er één gewonnen werd.

Regie: Blake Edwards (Days Of Wine And Roses, 10)
Cast: Julie Andrews, James Garner
Awards: De film won een Oscar in de categorie ‘Best Music’. Daarnaast kreeg het nog 6 Oscar nominaties.
Inlay bevat Nederlandse en Franse synopsis
Releasedatum: 21 mei 2009
Talen: Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: 129 min
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Portugees, Duits, Roemeens, Bulgaars, Voor slechthorenden: Engels, Italiaans
regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16/9 (2.35:1) Kleur
Audio: 1.0 Dolby Surround, 5.1 Dolby Digital

Bonus:
• Audiocommentaar,
• Bioscooptrailer


UIT HET ARCHIEF