:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Strengholt MultiMedia >> PERSBERICHT: FACES OF EARTH
PERSBERICHT: FACES OF EARTH
Bron: Strengholt MultiMedia - Datum: 2009-04-23 - Geplaatst door: Werner
FACES OF EARTH
4.5 billion years in the making

Orkanen in New Orleans, aardbevingen in Pakistan, de tsunami in Azië, massale overstromingen in de lente in Zuid-Rusland en India: zijn deze gebeurtenissen een symptoom van een noodlijdende planeet of is het gewoon de aard van de natuur? De planeet, waarop wij leven, blijft continu veranderen. Het is bijna onmogelijk om het mysterieuze en het complexe van moeder aarde te begrijpen.

Deze drie uur durende DVD-serie bevat adembenemende high-definition beelden en vertelt het verhaal van de aarde. Of we nu vanuit de hemel naar beneden kijken of omhoog vanuit de gesmolten kern van de aarde of via de lens vanuit een geologische invalshoek, Faces Of Earth laat u als kijker op een grafische en dramatische manier kennis maken met de processen, die de wereld vormen waarin we vandaag de dag leven.

Uniek is het vermogen van de aarde om over een onvoorstelbare lange periode van tijd, het leven op aarde te laten evalueren, zoals bijvoorbeeld het ontstaan van de mensheid of het uitsterven van de dinosaurussen. De altijd dynamische aarde heeft bergen gevormd en weer laten verdwijnen, ijskappen laten groeien, maar ook laten smelten, het heeft continenten verplaatst en klimaten veranderd.

Faces Of Earth entertaint en onderwijst u. Zijn de gebeurtenissen, waar wij vandaag de dag getuige van zijn, gekoppeld aan het gedrag van de mens of is het iets anders? Kunnen we kijken naar het verleden en heden van de aarde - gedurende de hele periode van 4,5 miljard jaar - en leren over de toekomst? Het verhaal over de aarde is ook ons verhaal. De enige constante zekerheid van veranderen is dat men zich steeds zal moeten aanpassen om te kunnen overleven.

Afleveringen:
- Building the planet - Assembling America
- Shaping the planet - A Human world

Totale Speelduur: 240 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0
Nederlands ondertiteld